Rozvracaju socialne siete vztahy ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozvracaju socialne siete vztahy ?

Príspevok od používateľa Soviet »

M142 napísal:zavislost od soc. sieti? nemyslim. je to proste pohodlnejsie a lacnejsie ako sms a zaroven sa to hodi, ked prave nemozes telefonovat.
No neviem. Nepamatam sa, ze by som posielaval smsky pred socialnymi sietami a musel nieco riesit vkuse s ludmi cez ne ci vyvolavat. Nezavidim, ze mate take dolezite veci, co musite vkuse na mobile byt a pisat. Najvtipnejsie je to, ked ide clovek v buse a dve kamosky miesto toho aby sa spolu bavili, sedia vedla seba a tukaju do mobilov a kecaju "online". Smutne.
Niekto radsej stravi cas vypisovanim s ludmi cez mobil o nicom a niekto si precita daku knihu o comkolvek co mu do zivota aj nieco da a posunie ho niekam.
Cas je moc drahoceny nato, aby som ho travil tukanim do mobilu .
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Dajme tomu, zeby nebol fb ani ine socialne siete... Chlap by prisiel k zenskej, po dlhsej dobe, ak su od seba daleko, ona by na neho hned medzi dverami nevyletela, ze preco jej neodpisoval a preco ma medzi priatelmi tu kozatu zensku... on by nebol frustrovany z jej vystupov, mali by sa o com rozpravat, kedze spolu dlho neboli a ani si nepisali, ovela viac by sa sustredili na to, ako si chybaju nez na nejake fejsbukove chlopotiny...

Ano svet by bol krajsi :D mozno by sme tolko nevedeli o vsetkom a vsetkych, ale kolko z tych informacii/dezinformacii je pre nas uzitocnych v kazdonennom zivote?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

kayko - Nikto ti nekaze zalozit si ucet na FB, nikto ti nebrani si ho zrusit, ani ti nikto nekaze citat neuzitocne dez/informacie na FB. Hladas chybu tam kde nie je.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

beardie: ja sa tam vkuse neprihlasujem, ja tam proste prihlaseny som. Ja som tam naposledy pisal log in ked sa mi menil firmware a vymrdalo mi to vsetky polozky, ... inak to je v pozadi prihlasene asi stale kdesi, ... ze to bezi na pozadi aj ked to v RAM ke nie je, je to ale v spstenych procesoch vsetkych co aktualne bezia, ale tam bezi milion dalsich veci, .... co sa androidu tyka. take tieto ja nevypinam, skusal som to raz a zblbol telefon, trebalo reset.

lebo na androide mas ze spravca uloh, stav pamate RAM, a tam vies vymazat pamat, .... plus mas aktivne aplikacie, a ked mas aktivne aplikacie 0, a vymazanu pamat RAM tak stale ti tu RAM nieco zerie, a to zistis tak ze pojdes do nastaveni, a tam mas polozky ze stiahnute, potom na karte SD, a potom spustene ,....a tam je toho po milu RIT AJ KED mas aktivne aplikacie 0, a vymazanu pamat RAM ,.... tam je FB a spol spusteny kdesi v pozadi FURT. a tam je po milu rit veci ako AVRCP, aktualizacia software, media, mapservice, atd atd atd . . . . ja tam toho mam velmi vela.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Soviet napísal: No neviem. Nepamatam sa, ze by som posielaval smsky pred socialnymi sietami a musel nieco riesit vkuse s ludmi cez ne ci vyvolavat. Nezavidim, ze mate take dolezite veci, co musite vkuse na mobile byt a pisat. Najvtipnejsie je to, ked ide clovek v buse a dve kamosky miesto toho aby sa spolu bavili, sedia vedla seba a tukaju do mobilov a kecaju "online". Smutne.
Niekto radsej stravi cas vypisovanim s ludmi cez mobil o nicom a niekto si precita daku knihu o comkolvek co mu do zivota aj nieco da a posunie ho niekam.
Cas je moc drahoceny nato, aby som ho travil tukanim do mobilu .
ty to beries moc do extremov. ja si tiez precitam knizku, ale popritom ked mi pride sprava tak precitam, odpisem a citam dalej, nevidim v tom problem. tak isto tie kecy o drahocennom case moc neberiem. ja casto cestujem vlakom a aj tam chcem vyuzit cas nejako produktivne, tak mam pri sebe nieco na citanie, ale ked mam za sebou tazky den, tak som rad, ze ten mobil mam a ten cas cesty zabijem vypisovanim o somarinach. proste efektivne vyuzivanie casu je jedna vec a to, ze clovek ma niekedy den blbec a do nicoho sa mu nechce druha. Na druhu stranu nejake extremen vypisovanie tiez nemam rad, hlavne ked ma niekto potrebu zdelit vsetko cez net a potom uz s nim neni o com, lebo vsetko vycerpal uz doma :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

qwerty: Reset telefon a vypnutie dat a isto nebudes svietit volakde na FB..

M142: No aspon, ze to beries takto. Mna uz aj to vypisovanie o somarinach nebavi s tymi ludmi. Dokonca aby sme boli v tejto teme, tak sa mi stalo, ze som pisal o somarinach a cakal, ze samozrejme sa o tom nikde nebude hovorit a potom pocuvam od tam toho a tamtoho, ze som pocul od *, ze bla a bla.. Potom stratim chut sa aj s takym clovekom debatit, ked riesi uplne somariny. Ale ako to bolo spomenute, vzdy je to o ludoch a nie socialnej sieti. Nastastie sa stale v mojom okoli stretavam s ludmi, ktory maju podobny nazor a je im soc. siet ukradnuta.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

fiha jackb to ine extremy si zazil :D
nejake like riesit...to si viem predstavit na zakladnej a strednej skole, ale nie v dospelosti.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Frco, nuz Jackb-a prihody a skusenosti pri rozpravani posobia ako odkukane z nepodareneho filmu ci serialu :)
natalia777
Novice
Novice

Príspevok od používateľa natalia777 »

Tak...hodnotit ako ma partner miluje na zaklade odpovedi na fb je trošku detinske.
Ale chapem,na druhu stranu že nič ine im neostava kedže FB je ich jedinym spojitkom. Prečo nepouživaju ine veci
na komunikaciu ? Skype ? :-) vyhli by sa tak problemom. Nemyslim si že je neprijemne ist na fejzbuk,vidiet že frajer, bol online a neodpisal...Skor by mi vadilo keby vidim že spravu už videl a neodpisal.
Moj nazor na fb nie je dobry,čo sa tyka vztahov nech si každy hovori čo chce, vela ludom
urobil prave fb poplach vo vztahu...
Každopadne by som fb menila za skype online komunikaciu.
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

Natalia .... presne toto mu ona vycitala, ze precital spravu ale neodpisal hned vtedy ked si to precital ale az niekedy neskor o par hodin a tak. Alebo aj to mu vycitala, ze ked mal cas byt na FB tak ze preco neotvoril spravu od nej.

A neviem preco nekomunikovali napr. cez skype, nepytal som sa
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

To sú za problémy toto. Mne tiež keď príde správa, sms, mail, tak neodpíšem niekedy hneď po prečítaní, pretože na to nemám čas. Správu si prečítam zo zvedavosti, ale odpoveď príde až neskôr. Ak si na tom niekto zakladá a potrebuje okamžitú odpoveď, tak asi ešte nedospel.
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

Maciatko, ale on mal čas, ale ajtak neodpísal hneď :D
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

test napísal:kayko - Nikto ti nekaze zalozit si ucet na FB, nikto ti nebrani si ho zrusit, ani ti nikto nekaze citat neuzitocne dez/informacie na FB. Hladas chybu tam kde nie je.
Preco mne? tato tema je snad o mne?
undertaker35
Expert
Expert

Príspevok od používateľa undertaker35 »

FB som dávno zrušil a moja komunikácia s priateľkou a kamarátmi sa zúžila na volanie cez skype a mobilnú komunikáciu.
Dovtedy vznikali kopy hádok lebo text je po búchaní papekom o papek asi najprimitívnejšia forma komunikácie kde
nie vždy sa všetci pochopia tak ako to človek myslel. Sociálne siete sú zlo či už pre partnerské alebo priateľské vzťahy. Odvtedy ako tento boom s FB začal tak všetci ako keby zabudli komunikovať a už ja posedenia pri pive nie sú to čo bývalo.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nečítal som celú diskusiu, no môj názor je, ÁNO, sociálne siete rozvracajú vzťahy, no iba labilné a umelé, nie seriózne. Pokiaľ sú dva články vo vzťahu inteligentní ľudia, tak im to vzťah rozbiť nemôže.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Sociálne siete sú určené na komunikovanie medzi ľudmi formou písania. Takže to znamená, že je to naozaj dobrý prostriedok na - Vyhladávanie ludí z minulosti, spoznávanie nových ludí, hladanie vztahu (áno sú aj páry ktorý svoju lásku nasli práve takto,sám som toho dokaz), dohodnutie si stretnutí ked nemáte na kredit a dufate ze kamosa/kamosku zastihnete online, vybavovanie roznych reklám pre firmu, spoločenské akcie, atd...záleží od užívatela ako vyuzije tento nástroj.
- Napr FB umoznuje uzivatelovi rozne nastavenia sukromia atd...nikto nekaze babe aby si zavesila na svoj fb svoju polonahu fotku, nikto nekaze aby si si cital nastenku cloveka ktorý ta nezaujma,...
- Sú ludia co sa daju do vztahu len tak zo srandy, alebo sú naozaj vo vztahu a potrebujú to kazdemu ukazat...ja osobne by som sa do vztahu na FB s mojou babou nedával, nemal by som to za potrebu. Priatelov nemám az tak moc oproti iným (107 ludí z toho väčšinu poznám osobne a stou mensinou by som sa kludne stretol). Zbytočné statusy a ani fotky nepridávam, len v prípade potreby.
- Ale co ohrozuje vztahy na soc.sieťach sú: nezobrazené správy- clovek si vtedy myslí ze ho druhá strana ignoruje a pritom mu neprisla správa, cez chatovanie príde lahko k nedorozumeniam z dovodu rýchleho čítania a nepochopenia textu,zanedbávanie osobneho kontaktu-niekto býva od seba 500 m a miesto kecania si vypisuju 4 hodiny, riešenie problemov vo vztahoch cez sociálne siete, atd...
- Sociálne siete majú aj svoje pozitíva aj negatíva,netreba viniť sociálnu sieť za rozpad vztahov, zato si mozu jedinci sami ! :wink:
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Niekde som teraz čítal članok, robili nejaký prieskum v USA a zistili, že dosť značné percento ľudí uviedlo ako príčinu rozpadu vzťahu sociálne siete. Hlavne z hľadiska toho, že na sociálnej sieti stretli niekoho iného, s ktorým následne podviedli aktuálneho partnera a ako ďalšie dôvody boli ignorácia pri písaní, lajkovanie inym fotiek, fotky samotné a podobne..
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

"ako príčinu rozpadu vzťahu sociálne siete" - podviedli aktuálneho partnera

To mi nejde dokopy, ako moze socialna siet podviest aktualneho partnera :P
Takze zas raz, zato nemoze socialna siet, ale clovek samotny pri vsetkom vyssie spomenutom.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jasne ze socialna siet zato nemoze,sak ona je len prostriedok na kominukovanie...ignorácia,lajkovanie iných fotiek,.. to robia ludia, ich nanajvýš prepnuté chovanie...
Uvediem priklad- na soc.sieti ta zenská ignoruje lebo ste sa neporozumeli a uz nemá záujem si stebou písat. Nahodne sa stretnete v reálnom zivote a tam tá konverzácia inak prebieha...cize aj toto je jasný príklad ze ludia si zato možu,doba je uplne parádna. Mnoho vecí je ulahčených len ludia to komplikuju zväčša zeny no su aj taký muži.
Napísať odpoveď