Takže otázka je:
Uvítam aj opačnú skúsenosť, t.j. tí ktorí neverili a začali veriť.
Môj príbeh:
Nikdy som k viere vedený nebol, môj prvý styk s náboženstvom bol až na základnej škole, kedy mi bolo tak nejak ozrejmené o čo ide, pri známom rázcestí ma rodičia zapísali na etickú výchovu, napriek tomu sa ma spýtali, či nechcem íst na náboženstvo, ale nechápal som prečo by som mal.
Postupne som získaval prehľad vo veciach, až niekedy v 6. ročníku mi bolo vysvetlené od hlboko veriaceho spolužiaka že ja som ateista, vzhľadom na to že som mal názory že žiaden boh neexistuje a s tým názorom som sa začal ďalej silno stotožňovať, ktorý trvá až dodnes, neexistuje pre mňa dôvod aby som veril.
Otec je krstený evanjelik, tvrdí ale že neverí, s matkou som na túto otázku nikdy nediskutoval, ale jej otec, teda môj dedo ma asi v 14tich rokoch zaskočil otázkou:
"Vnuk môj a na náboženstvo chodíš ?"
"Nie, nechodím, rodičia ma zapísali na etickú." Dedo bol nesmierne šokovaný, po krátkej chvíli sa zhlboka nadýchol,
"to ma teší. Veľmi ma to teší. Never tým hlúpostiam čo ti povedia. Ničomu never, všetko sú to klamstvá, žiaden boh neexistuje".
Dedo nar. 1929 býval počas detstva v Detve, kde bol na vieru nesmierny dôraz, dokonca mi povedal, že jeho otec uvažoval nad štúdiom teológie, avšak na detaily a jeho dôvody apostázy som sa nestihol už spýtať, čas ubehol na to príliš rýchlo....