Ahojte,
vcera sa mi v Tescu v Trnave stala podobna vec ako tu popisujete, pri tovare bola nahodena ina cenovka, ako bola v skutocnosti na pokladni cena tovaru. Vdaka tejto teme som si pamatal, ze mi to musia dat za cenu, aku uvadzaju na cenovke pod tovarom.
Priatelka nasla nejaky lak na nechty za (podla nej) super cenu 3,76 €. Zobrali sme ho a kedze sme nic ineho nekupovali, tak sme isli hned k samoobsluznej pokladni, kde na nas vyskocila suma 5,99 €. Najprv ho nechcela kupit, ale ja som povedal, ze to poriesime cez informacie. Isli sme si preverit, ze ci je cenovka pod lakmi 3,76 € a naozaj bola. Pre istotu som si to zopar krat odfotil ... zblizka, z dialky, aby nemohli povedat ze ich klamem. Prisli sme na informacie a povedal som pani, ze ten lak je za 3,76 € podla cenovky a ze na pokladniach ukazuje 5,99 €. Pani okamzite zacala niekomu telefonovat, ze je zla cenovka pod lakmi, povedala presne ktory lak a cenu aku uvadzaju a ze nech to "preveria". Povedala mi aby som pockal, ze pride zamestnanec zodpovedny za oddelenie. O par minut prisiel veduci oddelenia, ze co sa deje a vysvetlili sme mu situaciu. Povedal, ze mame mu to ist ukazat, ze kde to je. Prisli sme k lakom a cuduj sa svete, cenovka 3,76 € nikde!

On zacal hned hovorit, ze ziadnu taku cenu neuvadzaju a ze nehovorime pravdu. Na to som ja vytiahol mobil, a zacal mu ukazovat detailne fotky. Nemohol popriet, ze sa to tam este pred par minutami nenachadzalo. No jeho prva reakcia bola, ze v Tescu je zakazane si robit fotografie. Spytal som sa ho, ze kde je o tom informacia, ze ci sa to nachadza niekde blizko pri vstupe a ze nech mi to ide ukazat. Bohuzial na to odpoved uz nemal... Tak som mu povedal, ze nech teda ideme k pokladni a nech nam to predaju za cenu, aku uvadzali. No na to sa nas snazil oklamat, ze kazda cenovka ma urcite cislo a ciarovy kod a ze to tam zamestnanec musel omylom dat z tych lakov, ktore boli polozene vedla za 3,76 €. Na fotke som mu ukazal, ze sa urcite nikto nepomylil, ze kazde to cislo nad ciarovym kodom ma ine 4-miestne zakoncenie. Dalej sa nam typek snazil nahovorit, ze z hora je na laku cislo a ze podla toho ten lak aj kazdy inak stoji. Tak som sa mu ani nesnazil vysvetlit, ze to je kod farby, ale ze nech zoberieme kazdy druh laku co tam je a ideme k stlpu, kde sa overuje cena. Zobrali sme asi 5 dalsich lakov a isli k zariadeniu, ktore overuje cenu. Zariadenie naozaj ukazalo, ze kazdy lak stoji 5,99 €. Tak som mu povedal, ze nech sa nesnazi oklamat nas, ze je to kod farby a ze ten lak chceme za cenu, aku uvadzali. Na to sa nam snazil nahovorit nieco o tom, ze zamestnanec, ktory vykladal tovar sa musel pomylit a ze lak si mozeme kupit bud za cenu 5,99 alebo vobec. Tak som mu povedal, ze to je ich problem a ze mi to musia predat za 3,76 €. Vytiahol som si mobil a zacal som si odpisovat jeho meno z vysacky. Bohuzial tam bolo len krstne meno a pozicia (Jozef - Veduci oddelenia). Poprosil som ho a slusne som sa spytal na jeho cele meno. Na to mi odpovedal, ze do toho ma nic neni, ze na co mi to je. Zostal som trocha prekvapeny, na to ako arogantne zacal vystupovat a hned som si ziadal stretnut jeho nadriadeneho. Tak povedal, ze ho ide najst. Presli sme dookola cele Tesco, potom niekde zavolal, nieco velmi potichu hovoril a potom zastavil, ze mozeme ist na informacie. Prisli sme na informacie, povedal pracovnicke, ze nam to ma nablokovat za 3,76 €. Pracovnicka to nablokovala, zaplatili sme, obom sme podakovali, pozdravili a isli spokojni prec.

Nikto z nich sa nam ani neospravedlnil. Nevyzadujem to, ale tak mohli byt aspon trocha slusni.
Islo v podstate o banalnu vec, rozdiel par eur, ale islo o princip. Ludia by sa nemali nechat klamat. Viac krat sa znamym stalo, ze cenovka bola akciova a az doma ked si precitali blocek zistili, ze im to nablokovali za plnu sumu. Takto im to mozno viac krat prejde a uz si na to asi aj celkom zvykli. Radim vam, nedajte sa oklamat, odradit a odfotte si to najprv a az potom sa chodte stazovat na informacie.