Apostáza, zrieknutie sa viery. Vaše príbehy, zážitky.
Re: Apostáza, zrieknutie sa viery. Vaše príbehy, zážitky.
Grim: A na to si prišiel podľa čoho? Kde sú nejaké dôkazy pre túto vyššiu inštanciu? A môže to byť napr lietajúce špagetové monštrum?
Ale poď diskutovať radšej do vedľajšej témy, tu je to off topic...
http://www.hojko.com/boh-nabozenstva-re ... 19486.html
Ale poď diskutovať radšej do vedľajšej témy, tu je to off topic...
http://www.hojko.com/boh-nabozenstva-re ... 19486.html
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...nechce sa mi...som tu dosť dlho na to, aby som vedel, ktoré témy nemá význam rozoberať a je to strata času...
Čo dodať, to je kapitulácia ešte pred bitkou, inak povedané asi tušíš že žiadne dôkazy neexistujú a nemal by si si to ako obhájiť... načo s tým potom ale začínať....
Som ateista, necital som Bibliu a urcite si nemyslim ze je zvratena. Svojim sposobom ju aj respektujem (to odkedy som videl film Book of Eli)Grim napísal:...samozrejme, toto som tu presne čakal...teraz sa začneme dohadovať o tom, že Biblia je brutálna a zvrátená kniha, ale asi si ju nečítal, keď si nepomenul ako istý Ježíš Nazaretský hlásal lásku a mier a svojim apoštolom rozprával príbehy a podobenstvá, ktoré aj dnes majú čo povedať...
Btw tiez verim na vyššiu inštanciu.
-
Grim
Darca
Steju - tak vyhral si 
-
Andi_Cibula
Addict
http://ateisti.sk/dobrovolna-viera/ Aj toto je zaujímavý príbeh. 
Grim ja som k Biblii pričuchol, začiatok Starého zákona, takmer celý Nový...ale čo? Na tej knihe proste nie je nič úžasné a prevratné. Tá gloriola, ktorú živíš aj ty je podľa mňa proste falošná. Naopak, tých zvráteností, vyslovených nezmyslov, rozporov a pod. je tam toľko, že sa čudujem, ako toto môže ignorovať (aj keby to tvorilo len pár % celej knihy).
-
vladenko007
VIP
Ja napríklad ozaj nemám nič proti ľuďom ktorí hlásajú lásku a mier. Ja mám len problém ak ma stále niekto presviedča že boh existuje. Ak Ježiš hlásal mier a nabádal ľudí aby páchali dobro, toto všetko beriem. Len obsolutne odmietam teoriu že Maria počala z ducha svätého a že Ježiš je boží syn.Grim napísal:...samozrejme, toto som tu presne čakal...teraz sa začneme dohadovať o tom, že Biblia je brutálna a zvrátená kniha, ale asi si ju nečítal, keď si nepomenul ako istý Ježíš Nazaretský hlásal lásku a mier a svojim apoštolom rozprával príbehy a podobenstvá, ktoré aj dnes majú čo povedať...
Ten kto necital fantasy si tiez mysli ze to je debilina, ale ked ho zacne citat, tak zisti ze ma co povedat aj bez toho aby to bolo co i len minimalne realne.Grim napísal:...pretože ten, kto nikdy nečítal Bibliu si myslí, že sú to debiliny, ale ten kto si ju prečítal pochopí, že Biblia má čo povedať aj bez viery...ale to zarytí ateisti nikdy nepochopia...
Nešlo mi o nejaké víťazstvo, ale o produktívnu diskusiu.. ale keď nemáš záujem (pravdepodobne kvôli vyššie zmieneným dôvodom), tak budižGrim napísal:Steju - tak vyhral si
keď hovoríš o Biblii tak máš na mysli starý alebo nový zákon? lebo mám rozčítaný starý zákon a ako veriaceho človeka ma to skôr odrádza od viery namiesto toho aby to moju vieru posililo.Grim napísal:...ale ja viem...pretože ten, kto nikdy nečítal Bibliu si myslí, že sú to debiliny, ale ten kto si ju prečítal pochopí, že Biblia má čo povedať aj bez viery...ale to zarytí ateisti nikdy nepochopia...a pozostatok viery spočíva v tom, že nedokážem pochopiť, ako mohlo vzniknúť toto všetko "len tak"...to by musela byť kur*a dobrá náhoda...
-
Grim
Darca
...nepotrebujem nikoho presviedčať o správnosti svojich názorov...už len preto, že nemôžem s istotou tvrdiť, že tvoj názor je nesprávny...
A to je dôvod, prečo má téma "Boh a náboženstvo" na Hojku vyše 400 strán, a už roky sa tam rieši to isté. 
-
javatar
Hardcore addict
A tiez zaujmave ako casto sa stane ateistom, ze na tento agnosticizmus prejdu alebo zacnu verit na karmy, vyssie bytosti, kolektivne duse a pod.hughito napísal:Zaujímavé, ako často ľuďom, čo sa zbavia nejakej konkrétnej viery, lebo je to blbosť, nuda, atď., aj tak zostane akýsi pozostatok v hlave a predsa len na "čosi" (čo nevedia ani sami definovať) veria. Nedokážu prejsť na čisto materialistický svetonázor.
Jedno vysvetlenie je, ze clovek (vo vseobecnosti - tzn. nie kazdy) to jednoducho potrebuje.
Mne osobne sa zda byt cisty ateizmus velmi arogantny. Implicitne totiz predpoklada, ze vsetko mozno pochopit a vysvetlit racionalne. A ja jednoducho vidim obmedzenost racionality a logiky. Tym padom im neprisudim najvyssie miesto vo svojom zivote.
Cim netvrdim, ze ateizmus nemoze mat pravdu. Kludne moze. Ale arogancie hyperracionality ho to nezbavi.
-
Andi_Cibula
Addict
Čo je zlé na tej arogancii ? 
v com je ateizmus arogantny? ze berie za skutocne len dokazy?
-
javatar
Hardcore addict
javatar napísal:...Implicitne totiz predpoklada, ze vsetko mozno pochopit a vysvetlit racionalne...
ano, to som si precital, len na tom stale nevidim nic arogantne
-
javatar
Hardcore addict
Tak mame len iny nazor na to co je arogantne. Mne sa obmedzenie reality na to, co dokazem pochopit arogatne zda. Zvlast ked vidim ako sme ako ludia obmedzeni (vratane inteligencnych elit). Co je na tej arogancii zle Andimu neodpoviem 
-
Andi_Cibula
Addict
Nebudz zbabelec a syp argumenty.