Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Späť k mojmu problému... Sledujem mestkých už 2 týždne, každé ráno medzi 8-11 rozdávajú po oknami papuče. Slovák je vynachádzavý a sledujem SUV audiny, limuzíny a pod. typy, že si tam dávajú ZASOBOVANIE, len tak vytlačené na A4 a samozrejme pokutu nedostanú.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Maju orientacne testy v podobe vyteru zo slin, ale su prilis drahe, takze ich nerobia kazdemu koho stopnu, iba tym podozrivym. A nie su uplne spolahlive, kamosa stopli mozno hodinu po speku a nezistili mu nic. A rovnako verim, ze sa moze vyskytnut aj "false positive"Hegy napísal:Dobre dostanme to do hladiny - nic sa nedeje, namatkova kontrola na pritomnost navykovych latok, dychova skuska prejde negativne a teraz chcu mi zistit ci som "nedrogoval", ako to urobia? Pokial viem nasi chemiu este nemaju, takze jedina moja a ich moznost overenia si je ma poslat na krvny test, ktory dokaze ze som mal minuly tyzden jointa a zoberu mi VP na 2 roky? To znie lakavo.
http://www.cas.sk/clanok/273068/policia ... posta.html
Ako to funguje
1. Po zdokumentovaní priestupku policajti overia identitu majiteľa alebo držiteľa vozidla v policajných evidenciách.
2. Napíšu rozkaz o uložení pokuty a spolu s foto-dokumentáciou ho odošlú majiteľovi vozidla do 60 dní od spáchania deliktu.
3. Ak držiteľ vozidla do 15 dní od doručenia rozkazu uhradí dve tretiny z uloženej pokuty, považuje sa to za uhradenie pokuty v plnej výške.
Chapem tomu dobre, ze ak spacham priestupok, a do 60 dni mi nic nepride, tak som "za vodou"?
A ak zaplatim do 15 dni 2/3 pokuty, tak to staci a viac nemusim posielat? Napr dostanem 60 eur pokutu a zaplatim 40 eur, tak odomna nebudu pytat zvysnych 20 eur?
Ako to funguje
1. Po zdokumentovaní priestupku policajti overia identitu majiteľa alebo držiteľa vozidla v policajných evidenciách.
2. Napíšu rozkaz o uložení pokuty a spolu s foto-dokumentáciou ho odošlú majiteľovi vozidla do 60 dní od spáchania deliktu.
3. Ak držiteľ vozidla do 15 dní od doručenia rozkazu uhradí dve tretiny z uloženej pokuty, považuje sa to za uhradenie pokuty v plnej výške.
Chapem tomu dobre, ze ak spacham priestupok, a do 60 dni mi nic nepride, tak som "za vodou"?
A ak zaplatim do 15 dni 2/3 pokuty, tak to staci a viac nemusim posielat? Napr dostanem 60 eur pokutu a zaplatim 40 eur, tak odomna nebudu pytat zvysnych 20 eur?
Hmm.. no pekne s tými 2/3.. to by som bral! 
Skoda, že tie tabuľkové pokuty sú dimenzované tak, že tie 2/3 sú presne to isté, čo zaplatíš keby ťa zastavili
Navyše bez možnosti zjednávania.
http://automoto.cas.sk/clanok/188412/od ... dpovednost
http://automoto.cas.sk/clanok/188412/od ... dpovednost
Kto chodí cez ZA. tak výpadovka (4 prúdovka) smer PB, tak pred tou panelovou stenou osadili tabuľu koniec 70 ... biela kruhová tabuľa so šedou sedemdesiatkou a čiernymi čiarami. Je to tam nové, ale poctivo páni policajti vyberajú. Tú tabuľu si je naozaj veľmi ťažko všimnúť ... musia použiť tento typ tabule? nebolo by lepšie dať klasickú bielo červenú s 50kou ?
+ sú to dva pruhy ... keď idem v ľavom a dajme tomu, že som zahraničný a nepoznám to ... napravo ide kamión, som bez šance zbadať tabuľu.
+ včera som šiel oproti, samozrejme stopovali. nebola zrovná nejamenšia premávka a tá zelená žabka sa vybrala do stredu cesty aby zastavila kamión idúci v ľavom pruhu.
Také chaosy sa začali diať, všetci museli brzdiť, kamión sa preradiť ...
+ sú to dva pruhy ... keď idem v ľavom a dajme tomu, že som zahraničný a nepoznám to ... napravo ide kamión, som bez šance zbadať tabuľu.
+ včera som šiel oproti, samozrejme stopovali. nebola zrovná nejamenšia premávka a tá zelená žabka sa vybrala do stredu cesty aby zastavila kamión idúci v ľavom pruhu.
Také chaosy sa začali diať, všetci museli brzdiť, kamión sa preradiť ...
Dik za info, dnes som tade siel a nevsimol si ju. Holt ked je clovek nauceny na znacky tak nejak mu unikaju nove 
-
RATZINGER666
Darca
dakujem aj ja, tiez tade vecne v noci lietam...
Ak je to dvojprudovka a znacku smarili len do praveho tak by som pana policajta poslal kade lahsie, samozrejme s postupenim na DI ak by bol tvrdohlavy (co by bol na 99%). Pekne si to tam pre istotu pofotit. Myslim ze by to bolo nepriestrelne ak by som tvrdil ze v pravom pruhu bol kamion.
Mozno niekto z papalasov videl toto video
-
hojko
Site Admin
wladas: A musi byt znacka v oboch jazdnych pruhoch pri dvojprudovke???
MFa: Niekto z papalasov to videl, kedze bol toho pred dvomi ci tromi tyzdnami plny internet a okrem toho to bolo na Markize ci Jojke, vyjadrovali sa k tomu aj s dopravneho inspektoratu atd...
MFa: Niekto z papalasov to videl, kedze bol toho pred dvomi ci tromi tyzdnami plny internet a okrem toho to bolo na Markize ci Jojke, vyjadrovali sa k tomu aj s dopravneho inspektoratu atd...
Je tam viac prechodov ... a zhruba v tom čase keď vzniklo toto video, tam na tom prechode aj niekoho zabilo. prvé auto zastalo a keď vyšiel chodec spoza neho, tak auto z druhého pruhu tú osobu zostrelilo. Na jednej strane ako vodič spravíš možno aj menšie zlo keď nezastavíš na prechode v tomto prípade ... len pokiaľ by tam boli páni policajti, tak pokuta je istá.
- nemám nič proti 50ke práve tam, ale označím ju poriadne. Nad cestou sú tam kovové konštrukcie na ktorých sú smerové tabule. Určite teda nie je problém vycapiť aj tam max. povolenú rýchlosť, že si to každý všimne. Toto mi proste prišlo len ako "nenápadná" značka ... na ktorej budú spočiatku pekne kasírovať
- nemám nič proti 50ke práve tam, ale označím ju poriadne. Nad cestou sú tam kovové konštrukcie na ktorých sú smerové tabule. Určite teda nie je problém vycapiť aj tam max. povolenú rýchlosť, že si to každý všimne. Toto mi proste prišlo len ako "nenápadná" značka ... na ktorej budú spočiatku pekne kasírovať
hojko - aha uz mi docvaklo, ono to je este mesto...tak to by som mal asi smolu 
-
hojko
Site Admin
wladas: A na dialnici musia byt na oboch stranach tabule??? Neviem, ale pytam sa..., nechce sa mi to hladat.
Tam urcite hej.
No bezne su znacky na oboch stranach, prave kvoli tym napr. kamionom, cez ktore by si nevidel a pod. A celkovo aj na beznych cestach by znacky mali byt umiestnene vzdy tak, aby ich vzdy bolo jasne vidiet. Ak si to situacia ziada, tak mozu byt umiestnene na oboch stranach cesty. Aspon tak som to niekde cital, citacie zakona nepoznam. Ale da to rozum.
-
hojko
Site Admin
Rozum to da, ale ide mi o prax a ako to v skutocnosti stoji v zakone, ze ci je to povinne alebo nie.
http://www.cas.sk/clanok/274310/pokuta- ... ivota.html
Nelubi sa mi, original ze na beton ocakavam korespondenciu
Nelubi sa mi, original ze na beton ocakavam korespondenciu
ou ... to nie je moc pozitivna sprava. tak sa snami potom aspon podel ze ci ti naozaj prisla.
nooo hej npochvalim sa snad nejsom vitaz tej najvyssej ceny v loterii