Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Amen.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mám meter šesťdesiat, jazdiť budem prevažne sám, maximálne dvaja. Dnes som sa zviezol v 207-ičke a zdalo sa mi to pohodlné. Kamoš má 1.4 ku benzín, dohodnem si testovaciu jazdu. Mne stačí aj malé autoRATZINGER666 napísal:pretoze to je jedno z najhorsich aut, ake si mozes kupit... je to nespolahlivy plechac bez akehokolvek naznaku komfortu ci priestrannosti, co nie je hodny ani 500e... a je to francuz, v ktorom sa neda sediet, do ktoreho nevlezies, pokial mas nad 180cm, a este k tomu je v nafte... a rovno Ti poviem, ze tie inzeraty som ani neotvaral... kamarat to ma, ma to par tisic a je to strasne... raz za mesiac v tom sedim a aj po meste je to za trest...
Inak ten zmazaný link je tu: http://auto.bazos.sk/inzerat/35376747/P ... 06-19D.php
Prípadne, ak si si istý, že 206 nie, aké mi odporúčaš? Nafta, čo najmenšie (vo veľkosti Feldy ideálne), môže byť aj trojdverové, niečo čo by prežilo aspoň 5 rokov. Ďakujem
-
Runes
Addict
ColdRain napísal:Ten Focus bol joke?
No určite to má slúžiť aj na nejaké to výletovanie. Predsalen som si predstavoval niečo trošku novšie ako je feldaaj keď mám s jednou skúsenosti a to bolo autíčko veľmi ústretové voči mojím (ne)schopnostiam, čiže len v dobrom hodnotím.
To punto v zásade nevyzerá zle, ale proste mi to evokuje ženské auto
No Ford Focus 1,6 2001 som mal a strasne som sa nanho tesil no preklinal som ho
Hen tuna jaky budes frajer na didzine
Tak baby na to balit nepotrebujem, ale jednoducho chcem byt s tým autom spokojný aj po "estetickej" stránke, na tom nevidím nič zlé. Jednoducho chcem nájsť nejaký kompromis. Keď sa nebude dať, uprednostním radšej kvalitnejšie a motorovo lepšie auto, ako hentú ohavnosť s vyklápacími svetlami. Do toho keby nastúpim tak mi po 5000km skučeravejú vlasy a beznádejne zarastie hrudník, po 10k už vystúpim ako david haselhof 
-
Runes
Addict
Ono to bolo myslene ako joke 
A jj to stilo vyzera honosne, no moc tie auta neznam, neni to dake lacne ??
A jj to stilo vyzera honosne, no moc tie auta neznam, neni to dake lacne ??
Idú okolo 3-ky.
-
RATZINGER666
Darca
thomas: zadarmo by som to nevzal, ani keby ma prosili... nemozes si naozaj najst nieco ine? ta nafta je podmienka kvoli comu?
-
Thommas
Addict
Kvôli cene. Naftu viem kupovať hocikedy za menej ako na čerpačke, a to o dosť. Inak čo je na to také pekelne zlé, že by si to nebral ani zadarmo? Keďže to bude moje prvé auto, chcem aby to aj vydržalo pár rokov (tých 5 je ideál). Prvá myšlienka bola Felda 1.9D, ale keďže sa mi navýšil rozpočet, už pokukujem po inom.
A pride nejaky servis a zaplatis 3x tolko, kolko by si usetril aj za cely rok na nafte. Pozhanaj si nejakeho focusa, astru alebo civicu s LPG a mas lacnô aj relativne spolahlivô.
Alebo aj bez LPG. Pri takom malom najazde sa ti nafta neoplati, aj keby si tankoval za euro liter.
Alebo aj bez LPG. Pri takom malom najazde sa ti nafta neoplati, aj keby si tankoval za euro liter.
-
Thommas
Addict
Naftu môžem mať pod euro. A o súčiastky sa až tak veľmi nebojím, poznám zopár dovozcov áut a aj servisákov. Pozeral som aj Vectry (nie Astry). Aj keď sú väčšie, sedeli by mi, len som nenašiel žiadne nie combi v okolí.
THomas, Ratzi ti Pežota neporadí nikdy, neoplatí sa s ním o tom hádať. Ak to auto chceš tak ho zober, je aj oveľa viac horších, aj oveľa viac lepších.
Že 206 behá veľa ukazuje, že tie autá predsa len slúžia a samozrejme aj to, že sú lacné. Ale zas ak sa niečo posere, tak na vrakoviskách je plno ani nebudeš musieť zhánať odborníka z tretieho kraja.

Že 206 behá veľa ukazuje, že tie autá predsa len slúžia a samozrejme aj to, že sú lacné. Ale zas ak sa niečo posere, tak na vrakoviskách je plno ani nebudeš musieť zhánať odborníka z tretieho kraja.
Ja by som to zobral zadarmo a predal niekomu ako je napr. ThomasRATZINGER666 napísal:thomas: zadarmo by som to nevzal, ani keby ma prosili... nemozes si naozaj najst nieco ine? ta nafta je podmienka kvoli comu?
Tak si kup ochcavku tdi, je to tak neskutocne tuctove auto, ze diely nanho vraj rastu aj na stromoch popri cestach.
Aspon mozes onanovat nad spotrebou 0,9 litra na 20 kilometrov dole kopcom.
Aspon mozes onanovat nad spotrebou 0,9 litra na 20 kilometrov dole kopcom.
-
RATZINGER666
Darca
begbeee: ...tak mi teda povedz, co je od 206 horsie... mozno stare punto... aj fabia 2 a C3 su lepsie, a to som teraz napisal s maximalnym sebazaprenim, lebo vsetko su to strasne auta... co sa tyka francuzov, na ktorych zrejme narazas, nemam problem poradit peugeota, napr benzinovu 106 alebo 306, nemam problem poradit megana, ci nejaky vyssi citroen kvoli komfortu, ale toto jednoznacne nie...
thomas: auto za 1500 v nafte na 5 rokov? no neviem, ale poviem Ti, ze osobne by som si to rozmyslel... ak nepotrebujes vykon, tak nejaku overenu atmosferu, kludne aj tu fabiu sdi... ak najazdis menej, ja by som siel do stareho mercedesu...
thomas: auto za 1500 v nafte na 5 rokov? no neviem, ale poviem Ti, ze osobne by som si to rozmyslel... ak nepotrebujes vykon, tak nejaku overenu atmosferu, kludne aj tu fabiu sdi... ak najazdis menej, ja by som siel do stareho mercedesu...
Zdravím tiež sa v blízkej budúcnosti u mna plánuje kúpa prvého auta používal by som ho do práce potom výlety a pod...
Cena by mohla byt do cca 7k čo sa motora tyka aspoň 2.0 a inak si nechám poradit čo sa do tejto ceny zmesti diky za tipy
Cena by mohla byt do cca 7k čo sa motora tyka aspoň 2.0 a inak si nechám poradit čo sa do tejto ceny zmesti diky za tipy
-
Thommas
Addict
No veľa sa jazdiť nebude. Teraz tak polrok maximálne 1000km/mesiac, potom asi polovicu. Ale tieto hodnoty sú naozaj maximum. Viem minúť tak do dvoch tisícok, možno maximálne 2500€.
Pri takom (ne)najazde by som naozaj naftu neriesil, ani keby som ju mal zadarmo. Odide Ti tam hocijaka prkotina a usetrene eura na nafte niekolko nasobne preplatis v servise alebo sa auta budes pokusat zbavit a predas ho za zlomok nakupnej ceny (ak vobec). A pri starsom a lacnom diesli to je velmi pravdepodobne.
Ono ta vizia super spotreby a lacnej nafty ako takej je velmi pekna, ale malokto vidi veci s tym suvisiace.
Ono ta vizia super spotreby a lacnej nafty ako takej je velmi pekna, ale malokto vidi veci s tym suvisiace.
-
RATZINGER666
Darca
presne ako pise MFa... a ak naozaj nafta, tak nespekuluj a zober nieco overene, napr. to SDI...
-
Runes
Addict
no ak sa bavime o disely starom a trvas na tom tak niekolko krat som pisal uz ale citroen xantia 1.9td 1 verzia cize rok daky 94 ked to bolo aj auto roka. V tom motore nema co odist dizajn nevyzera zle a komfortne je to super kara. U mna to bolo tiez prve auto pred 6 rokmi stalo 60 000sk teraz tak za 300€ zozenes uz
mne stoji pred barakom a pouziva ho otec lebo mi je luto ho dat prec
inak to pojazdilo pol sveta
Tak z hladkých dízlov nedám dopustiť na Citroen AX, či P106.. Ak chce dízel na taký nájazd a má na to dôvody, tak nech zobere. Na hladkom sa nemá zas až tak čo pokaziť.