OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

dataman
Novice
Novice

Re: OVB - skusenosti

Príspevok od používateľa dataman »

čítam tu tieto blbosti a nestačím sa diviť, akí sú niektorí múdri..
chodí z Vás niekto do obchodu či mamina nakúpi?
lebo mne sa už X krát stalo, že som natrafil pri pokladni na milú pokladníčku, ale aj na riadnu pič...
a preto je ten supermarket zlý a zajtra idem do dalšieho?
nie je to náhodou u ľudoch?
to isté platí o OVB...
akože oni majú v pracovnej zmluve napísané: každý deň odrbať 10 ľudí? srandujete???
a že sa vám v OVB nedarilo? tak ste sa asi zaradili do kolonky - OVB JE NAJHORSIE...
podnikal niekto z vás niekedy? alebo len deriete monterky v niektorej firme, kde ako ovečky počúvate a robíte čo vám kto nakáže?
tak si to skúste, zháňať si zákazníkov sami. dať X eur na reklamu, kancel, alebo predajňu, tovar, školenia atd... že sa vám nechce?
tak tak, ako aj 99% podobných ovečiek.. radšej budete závidieť a hovoriť: KEBY SOM JA... ale ved aj ty môžeš...
živnostenský list stojí 5 EUR.. od zajtra môžeš makať na sebe..
podnikal som 2x a 2x som to zabalil.. pretože na SK to jednoducho len tak ľahko nejde.. bez pekného balíka peňazí alebo bez bezkonkurenčného nápadu máte smolu... aj ja som sa neskôr zamestnal.. ale stále som hladal možnosti.. preto som si urobil eshop a začal si privyrábať... ale stále som nebol spokojný, konkurencia veľká...

a potom prišla ponuka od kamaráta ísť do OVB... mňa si dovolil osloviť niekto z OVB, ked v roku 2003 ma jeden OVBák riadne odrbal o peniaze? to je ale drzosť...
ale vypočul som si ho... nenútil ma do ničoho, nesľuboval miliony ani ružovy Bentley ako to tu niekto popísal...
reálne mi zhodnotil ako to je: AK MAKÁŠ, TAK MÁŠ, AK NEMAKÁŠ, TAK NEMÁŠ.. asi ako všade, že?
a za druhé, nehrozí, že zažijem to čo v podnikaní: ANO, ANO, FAKTURU SME VAM UŽ ZAPLATILI...
čiže ak si kvalitne urobím svoju prácu a klient bude spokojný, bude platiť to čo som mu ponúkol a on s tým súhlasil, tak provízia na účet príde...
a do mesiaca.. nie ako ked som podnikal, že fakturu veľké firmy uhradili z rozmaru po pol roku a malí podnikatelia po pol roku preto, že im nezaplatili veľké firmy...
čiže ak tu niečo píšete o OVB (ale aj o iných firmách, nie len maklérskych) tak si najprv prejdite niečo v živote aby ste mohli porovnávať. mám 40 rokov a pracoval som asi v 10 firmách od robotníka, cez obchodáka až po koordintora tímu 8 ľudí...
podnikal som a podnikám...

prečo som začal s OVB? určite nie pre peniaze... peniaze som mal aj predtým, aj teraz.

išiel som na "školenie" a spoznal super ľudí. tá dobrá nálada je nákazlivá. keď to zažijete, pochopíte.
ale išiel som aj preto, že som chcel hlavne vedieť svoje financie poriešiť sám bez toho, aby mi do nich niekto iný vstupoval.. a aby som mal provízie z nich ja sám.. nemusíte mať strach, že by som behal po ľudoch a známych ako blbec, ale...
ked niekomu ukážete, ako sa dá vybabrať s bankou pri účte, pri hypotéke, že môžete mať aj životnú poistku ktorá Vás naozaj kryje, že môžete mať z každého finančného produktu ktorý využívate aj nejaké groše a ten človek sám povie, že by to chcel aj on, tak asi nebudete rozmýšľať, či to funguje alebo nefunguje...
a za dalšie, poznám kopec "poradcov" ktorý nevedia poradiť. a prečo? lebo sa nevzdelávajú. pre nich je školenie len prepych, ved oni už všetko vedia.. chudáci ich "klienti". pritom stačí si preštudovať infromácie na portáli, popýtať sa skúsenejších kolegov atd... vždy je možnosť niečo sa naučiť.. ked človek chce... takýto "neučenlivý" poradcovia potom kazia meno spoločnosti..

ak Vám niekto z OVB bude sľubovať hory doly, ružový Bentley, neverte mu, ale opýtajte sa ho, ako sa k nim dostať.

ak sa Vám to nebude páčiť, že treba čosi robiť, tak sa na OVB vykašlite a neohovárajte. za to, že ste neschopní si môžete len sami, pretože OVB je tu 40 rokov a ľudia sú v nom úspešný. a nie len tí, ktorí začali pre 20 rokmi, ale aj tí, ktorí začali pred 10, pred 5 alebo ako ja pred 2...

ak sa vám nedarí v ničom ani v OVB, tak treba ísť dalej. možno nakoniec zistíte, že nie je chyba v tých firmách, ale v niekom úplne inom... možno v tom, kto číta tento príspevok...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

fakt si sa registroval len kvoli tomuto vyplodu?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zase dalsi chytrak typu "vsetci ste ko*ot len ja som lietadlo"
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...neverím sám sebe, že som to čítal až do polky... :roll:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

dataman napísal: ked niekomu ukážete, ako sa dá vybabrať s bankou pri účte, pri hypotéke, že môžete mať aj životnú poistku ktorá Vás naozaj kryje, že môžete mať z každého finančného produktu ktorý využívate aj nejaké groše a ten človek sám povie, že by to chcel aj on, tak asi nebudete rozmýšľať, či to funguje alebo nefunguje
Už len životné poistenie niekoho bude kryť. Toto keby mi povedal nejaký známy alebo nejaký "akože" rýchlo-kvasený expert na financie, tak ho tak strašne moc pošlem tam odkiaľ vyliezol, že by nestačil ani len zareagovať. Každá jedna poisťovňa bude robiť všetko preto, aby nikdy, NIKDY nemusela vyplácať akékoľvek plnenie. Každá jedna poisťovňa svoju produkty robí tak, aby na nich v prvom rade zarobila, a nie dávala ľuďom.
dataman napísal: .... že môžete mať z každého finančného produktu ktorý využívate aj nejaké groše a ten človek sám povie, že by to chcel aj on, tak asi nebudete rozmýšľať, či to funguje alebo nefunguje
Toto je presne ten psychologický efekt na duševne slabších jedincov. Keď mi ten rýchlo-kvasený expert na financie povie, že aj on sám by to bral, tak určite to budem chcieť hneď aj ja. OK, takže ja prídem za tebou, poviem ti, že skočiť z 12. poschodovej bytovky bez padáku alebo iného istenia je super a určite by som skočil aj ja, tak nad tým absolútne nebudeš rozmýšľať a strmhlavo skočíš dole, je tak? K týmto tvojím výplodom ti musím naozaj s radosťou :aasmile29: . Dlho som sa takto nepobavil na takýchto blbostiach.

P.S. v OVB som si zo zvedavosti posedel na zopár školeniach a bolo mi z toho na grc.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Najlepsie je pracovat, prip. mat znameho v akejkolvek firme, ktora uzatvara poistky a clovek hned zisti o co ide. Iba o to ako jedno hovno predat co najviackrat, aby sa co najviackrat vyplatili provizie. O nic ine.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

Noobsz DJ: Kazda poistovna robi vsetko preto aby nikdy nemusela vyplacat no obcas to nejde. Mas informacie ze niekto zomrel a poistovna mu nevyplatila poistku?(Za predpokladu ze ju mal). Mal by si uvazovat o zalozeni si vlastnej poistovne
gm4n
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gm4n »

Noobsz DJ napísal:

Gratulujem ti. Na slovensku je viac ako 20 nezavyslych struktur a kazda ma svoju vlastnu filozofiu. OVB je len znacka ktora za tym celym stoji. Uz to tu bolo povedane x-krat.. Ako kazdy biznis, da sa robit pro-klientsky a poctivo.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

V OVB asi rozdavali letaky, nech mozu "finacny experti" bojovat za svoje dobre meno na internete :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ferdinand19 napísal:Noobsz DJ: Kazda poistovna robi vsetko preto aby nikdy nemusela vyplacat no obcas to nejde. Mas informacie ze niekto zomrel a poistovna mu nevyplatila poistku?(Za predpokladu ze ju mal). Mal by si uvazovat o zalozeni si vlastnej poistovne
samozrejme že ťa vyplatia (resp. tvojich pozostalý, ale teraz budem písať skôr všeobecne o poistke, teda aj prípady choroby a pod.) lenže ich podmienky sú postavené tak, že keď si to zrátaš, do tej poisťovne natlačíš 5x toľko ako ti dajú v prípade poistného plnenia. Keby si tie peniaze držíš u seba, dajme tomu na sporiacom účte a potom ochorieš, tak:
1) máš 100% tých peňazí, nie iba časť lebo zvyšok tvorí príjem poisťovne
2) máš okamžite tie peniaze, nie po týždňoch a papierovačkach
3) môžeš s nimi narábať aj predčasne, a nikto od teba nebude pýtať žiadne pokuty za zrušenie. Môžeš ich navyše použiť na hocičo, a nemusíš sa starať či to je zahrnuté v tvojej poistke

žiadna poistka sa nevyplatí. Na každej jednej prerobíš
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no v najhorsom pripade (smrt) som poisteny na sumu ktoru by som do tej poistovne natlacil za cca 100 rokov :hmm:
viem, ze nevyplacaju ak umriem vo vojne (mozno preto tie podmienky)... ceknem aj dalsie vynimky...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ale to je smrť následkom úrazu alebo choroby, nie? Ak umrieš na starobu, tak budeš na smrtelnej posteli akurát tak počítať koľko tisíc euro si za tie roky vyhodil oknom. A verím tomu, že aj z tých chorôb tam budú vyčlenené tie najčastejšie, na ktoré sa to samozrejme nevzťahuje
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

audiotrack má pravdu.
Tu je o tom pekný článok čo som čítal. Týka sa Metlife Amslico a životného poistenie na 20 rokov.
Chlapec tam uviedol aj presné sumy.
http://luky.blog.pravda.sk/2012/01/19/m ... bracuje-2/
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Prišiel som, videl som, nezaujalo. Pekne po poriadku vám porozprávam moju vlastnú skúsenosť.

Byť "zamestnaný" (ak sa to dak dá nazvať) v OVB nieje pre každého, ako to oni radi prezentujú. Mne osobne kolektív veľmi nevyhovoval. Prízemné debaty a flirt s babami v kancli je fajn, ale mňa tie debaty prestali baviť pomerne rýchlo a baby zas až také pekné neboli.... Ale fajn, chápem, že s mojimi nárokmi na kolektív "spriaznené duše" asi nenájdem v práci, ktorú môže skúsiť úplne každý. To vlastne súvisí aj s ďalším problémom, obvykle je schopnosť byť otravný nepriamo úmerná intelektu a povedzme si- úspešný OVB-ák musí byť poriadne otravý (samozrejme, nájdu sa výnimky). Jednoducho nedokážem otravovať cudzích ľudí s tým, že mám pre nich zaručene najvýhodnejší produkt. Napriek tomu som v OVB stále, aj keď dosť pasívne (asi pol roka som nebol v kontakte so žiadnym kolegom). Pravdou je, že tie služby niesu najhoršie a jedného dňa sa môže stať, že sa to niekomu známemu hodí.

Ako bolo spomenuté, je to čistá pyramída. Tak poporiadku. V klasickom kancli pôsobiacom vo vašom meste sa nachádzajú väčšinou prvé štyri stupne OVB-ákov (pre účely diskusie 1,2,3,4 pričom 4 je najvyššie postavený). Hoci je stupeň 4 v celkovej štruktúre OVB pomerne nízko, na vedenie priemerného kanclu to stačí. Tento človek už obvykle vie čo-to o finančnom trhu a ak ako zákazník natrafíte na neho, dokáže vám reálne pomôcť. Stupeň 3 je v podstate to isté, len do spoločnosti priviedol menej zamestnancov a otravoval menej klientov. Na rozdiel od 4, tento človek nemá až taký prehľad a keď na neho natrafíte, môže sa stať, že toto stretnutie oľutujete. Každopádne, štatisticky vám títo dvaja ľudia dokážu stále pomôcť. Problémom však je, že sú v pyramíde "vyššie", tak prečo by mali makať? Im idú prachy za zmluvy, ktoré uzavrú ľudia pod nimi (2 a 1). Oni si odrobia minimum (ak vôbec niečo) a zvyšok času trávia pomáhaním ich podriadeným. 1 a 2 sú na tom skoro úplne rovnako. Na úroveň 2 sa dá dostať, ak do firmy človek prinesie jedného či dvoch kamarátov a vybaví priemerne 5 klientov. Problémom je, že títo ľudia obvykle nezvládnu vybaviť čo i len vlastnú preukážku na autobus samostatne, zato je na 90% isté, že ak máte dohodnuté stretnutie s OVB-ákom, tak to bude jeden z týchto dvoch. Z toho vyplývajú zrejmé nevýhody, čím viac kolegom musia 3 a 4 pomáhať, tým väčší je priestor pre chyby a tiež sa znižuje kvalita služieb.

Takže to zhrniem, OVB netreba odsudzovať na základe predsudkov. V prvom rade, títo ľudia vás do ničoho netlačia. V podstate vám ukážu dosť výhodné ponuky a je len na vás, či to podpíšete. Ak si dáte pozor, tak vám to dokáže skutočne ušetriť mnoho vybavovačiek a aj nejaký ten peniaz.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Preco by mi niekto len tak ponukal supervyhodnu ponuku?
To je to iste ako s tym receptom na bohatstvo z ineho MNM. Ked take nieco mam cusim a pouzivam to pre seba. A s ponukami klienta osklbem. Ved ja som na sklbanie a klient je moja hus...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

jackb, nie je to celkom tak, ako píšeš. Aj finanční poradcovia musia niečim zaujať, a práve sa snažia zaujať svojou ponukou produktov. Teda nie produktov samotných, ale ich nastavením.

Schválne, sprav si malý prieskum. Choď do niektorej poisťovne, že chceš napríklad životku a uvidíš, aký rozdiel bude v tom, aké sumy ti nastavia tam a aké ti spraví taký OVb-ák. Pokiaľ teda to nie je taká istá sviňa, ktorá sa ťa bude snažiť ošklbať. Ono totiž tie kalkulačky, ktoré majú sprostredkovatelia a tie, ktoré majú na pobočke v poisťovni, sú rozdielne. Sám som to videl. Mám kamaráta, ktorý pracuje priamo pre poisťovňu a nech sa snažil, ako chcel, tak ho to nepustilo na vyššie sumy, ako tie, ktoré mi vedela nastaviť OVB-áčka v tej istej poisťovni.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja osobne nevidim ziaden vecsi zmysel v niecom ako je zivotne poistenie a pod. Uz len kvoli tomu, ze nikde clovek nema zaruky ze poistovna v buducnosti neskrachuje alebo ju niekto nevytuneluje. Dalsia vec je ta, ze poistne podmienky su tak nastavene,ze k poistnemu plneniu v pripade vzniku poistnej udalosti pride iba v malom pocte pripadov-vsetko ostatne su tzv. vyluky. A ak aj poistovna postnu udalost uzna, tak vecsinou plni sumy ktore su podla mna realtivne nizke,takze to pre klienta nie je velmi zaujimave.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

V konečnom dôsledku to aj tak zaplatí klient, to je snáď každému úplne jasné. Hádam si len nikto nemyslí, že na finančnom trhu dostane produkt, ktorý bude výhodný pre neho. Celý vtip je v tom, že spoločnostiam dohadzuješ klientov. A za dohadzovanie klientov ti banka dá peniaze. Teda taká je teória. V praxi sa mi ale zdá, že v celom systéme je podozrivo veľa peňazí. Ktovie, čo všetko je v skutočnosti za tým.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pinco napísal:jackb, nie je to celkom tak, ako píšeš. Aj finanční poradcovia musia niečim zaujať, a práve sa snažia zaujať svojou ponukou produktov. Teda nie produktov samotných, ale ich nastavením.

Schválne, sprav si malý prieskum. Choď do niektorej poisťovne, že chceš napríklad životku a uvidíš, aký rozdiel bude v tom, aké sumy ti nastavia tam a aké ti spraví taký OVb-ák. Pokiaľ teda to nie je taká istá sviňa, ktorá sa ťa bude snažiť ošklbať. Ono totiž tie kalkulačky, ktoré majú sprostredkovatelia a tie, ktoré majú na pobočke v poisťovni, sú rozdielne. Sám som to videl. Mám kamaráta, ktorý pracuje priamo pre poisťovňu a nech sa snažil, ako chcel, tak ho to nepustilo na vyššie sumy, ako tie, ktoré mi vedela nastaviť OVB-áčka v tej istej poisťovni.
vzhladom na iste faktory mne "zivot" nepoisti nikto, preto som sa nikdy o tie ceny nezaujimal.
kym som chodil na expedicie poistoval som sa v Alpenverein. Cez pobocku ich klubu pre Slovensko. Nikto iny totiz nebude hradit zachrannu operaciu do vysky 6000m na celom svete vratane Antarktidy. takze ak by som ostal v Kosovo ci v Macedonsku v jaskyni, tak Rakusania vrazia do 100K eur na zachrannu operaciu a ked uz vytiahnu len za topankovu krabicu zvyskov tak tie na svoje naklady dovezu ku mne domov a rodine daju 3K na pohreb... to mi nikto OVB ani non-OVB neponukne :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

V Cesku dostali tito suflikanti z OVB prave slusnu pokutu 5 milionov - http://openiazoch.zoznam.sk/cl/165291/
Napísať odpoveď