Nuž, NÚCEM sa opäť "pochlapil". Fuck logic. O to viac ma to hnevá, že som si tú tému vybrala, nesedelo mi to tiež. Kamarát sa po slohu vyjadril, že nevie, na čo tam ten výrok vlastne dávali...a to som si ešte v mysli nadávala, že čo za hlúposť to ten chlap povedalWaagbistritz69 napísal:Ak je toto pravda, kto nakope NÚCEM?
Maturita
Re: Maturita
99% ľudí ten výrok nepozná, a ten výrok má v oboch prípadoch zmysel, a v oboch prípadoch je použiteľný ako téma na sloh. Čiže toto vykrikovanie do vetra je odveci.
NÚCEM by si zaslúžil prefackať, ale za toto určite nie.
NÚCEM by si zaslúžil prefackať, ale za toto určite nie.
Zmysel má, tu ide skôr o to "chceli sme, aby napísal hento a toto..." atd. Plus divotvorný podtitul. Pokiaľ by ti to sedelo, tak granulujem, pokiaľ nie, je to len dôkazom toho, že každý myslí inak.
-
JaQuBe
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
no podľa neoficiálnych odpovedí to vyzerá cca z oboch SJ+AJ B2 okolo 72-78% čiže nadmieru spokojný 
kto opravuje slohy? sucky ucky z danej skoly alebo sa to niekam posiela?
-
RATZINGER666
Darca
nerozumiem, o com tu pisete... temy na SJ boli krasne a originalne, no a pozmenenie vyroku malo urcite svoj zmysel a ziadno nenarusilo zamyslany vyznam temy ako takej 
-
94jakub
Guru wannabe
Ak si dobre pamätám, tak slohy ostávajú v škole. Ale už neviem, akým spôsobom sa to opravuje, či to napríklad opravuje tá, ktorá ťa aj učí alebo musí iná.
RATZINGER666: Tak to tam ale mali napísať len ako výrok a nie to prisudzovať nejakému človeku ako citát.
RATZINGER666: Tak to tam ale mali napísať len ako výrok a nie to prisudzovať nejakému človeku ako citát.
-
RATZINGER666
Darca
94jakub: mali... a aky je v tom rozdiel? zdvihlo Ti snad mandle to, ze takto znevazili Tvoj oblubeny vyrok Tvojho oblubeneho autora?
...a keby aj, co to meni na veci? 
beardie: podla originalnych sprievodnych dokumentov:
"Dozor pri vykonávaní externej časti maturitnej skúšky a opravu napísaných testov vykonáva pedagóg, ktorý nie je zamestnancom školy, na ktorej sa externá časť maturity koná."
"Kým opravovanie externej časti sa deje pod dohľadom predsedu maturitnej komisie, opravovanie slohu a jeho hodnotenie podľa vopred daných kritérií je vnútornou záležitosťou školy."
beardie: podla originalnych sprievodnych dokumentov:
"Dozor pri vykonávaní externej časti maturitnej skúšky a opravu napísaných testov vykonáva pedagóg, ktorý nie je zamestnancom školy, na ktorej sa externá časť maturity koná."
"Kým opravovanie externej časti sa deje pod dohľadom predsedu maturitnej komisie, opravovanie slohu a jeho hodnotenie podľa vopred daných kritérií je vnútornou záležitosťou školy."
Pokiaľ ide o ten citát, som rád, že to NÚCEM chcel práve takto, keďže som si to takto vysvetlil a teda aj napísal
V podstate som rozoberal hodnotu človeka z hľadiska jeho vplyvu na iných... Nieje to práve najvýstižnejší popis celej myšlienky slohu, ale myslím si, že do témy som sa trafil dosť dobre.
-
94jakub
Guru wannabe
RATZINGER666: Nie, mám to samozrejme ťažko niekde ale tak keď už je to ústav na meranie vzdelania, mohli by nejaké mať aj oni 
Každý, kto písal niečo "váčšie", vie ako sa má správne citovať.
Moju tému(spred roka) si už ani nepamätám a bolo mi jedno, čo to je. Nejak som to napísal a bolo.
Každý, kto písal niečo "váčšie", vie ako sa má správne citovať.
Moju tému(spred roka) si už ani nepamätám a bolo mi jedno, čo to je. Nejak som to napísal a bolo.
-
RATZINGER666
Darca
maju, a je jasne, ze citat pozmenili zamerne... dovod je uvedeny vyssie...
Jj, profky a profáci zo školy, hodnotitelia sú dvaja, lebo koľko ľudí, toľko chutí (a preto prídu tie témy niekomu skvelé a inému od veci, žebeardie napísal:kto opravuje slohy? sucky ucky z danej skoly alebo sa to niekam posiela?
nikto to hrotit nebude, keby aj, je to len ciastkova znamka
Ale veď ja neviem prečo to beriete tak tragicky. Pokiaľ si niekto nezvolil túto tému a nezačal písať o hruškách a jabĺčkach, tak prípadná strata bodov za odbočenie od témy bude zanedbateľná, ak bude sloh napísaný dobre.
mňa tento týždeň chytila choroba tak som musel písať s teplotou 38
slovina sa dala len sloh som nestíhal prepísať z konceptu tak som to musel skresať
inak písal som prejav , AJ test bola z väčšej časti tipovačka keďže som mal 4 roky dostať sa na B2 a sloh bol ľahký podľa mňa.
-
Thommas
Addict
Nesúhlas, aspoň nie s B2. Buď si sa tam nerozpísal, a mal si menej než 150 slov (čo je automaticky za 5), alebo si sa len čiastočne rozpísal a už si mal viac než 220. Dosť ťažké bolo trafiť optimum.Hensym napísal: Inak, témy na sloh z AJ pre B1 aj B2 pohodička. Aspoň akú takú náhradu ste mali za blbé témy na SJL.
Inak, dnes matematika, to bol des. Aspoň čo sme my mali na SPŠ (veľmi okresané množstvo hodín za tie 4 roky) tak to bola dosť slabota. Vzorce takmer všetky zbytočné, ktoré boli treba tam ani neboli, času málo. Aspoňže som to mal ako voliteľný predmet, takže nestresujem.
čo bolo na matike su niekde priklady z toho?
-
RATZINGER666
Darca
maturitne testy z matematiky na rok 2014 este nie su zverejnene... po zverejneni ich najdes na nucem.sk...
-
Thommas
Addict
Prosím: http://matura.stuzkova.eu/subory/maturi ... t-2014.pdf
// Predbežne ale mám 16/30. Keďže neoficiálne výsledky sú tak 50/50, podľa mňa to bude viac.
// Predbežne ale mám 16/30. Keďže neoficiálne výsledky sú tak 50/50, podľa mňa to bude viac.
-
James13579
Star
neviete kedy maju opravit slohy skoly? dakujem