Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nie, podla mna si to vobec neuvedomuje.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:
Ja verím vo vedu ale viem že veda je len ľudská múdrosť a tá je omylná.
Veda je sice omylna ale milionkrat menej ako slepa viera.
Ak by si ty zažil ten výplod mozgu mal by si nato úplne iný názor. Ako sa môže niekomu zjaviť vo výplode to o čom nikdy nepočul? To čo nikdy nemal v hlave ako si to jeho mozog môže vybaviť?A je zaujímavé že všetci čo tým prešli videli to isté ale to je výplod mozgu. Človek ktorý nikdy nepočul o Bohu ani sa tým nezapodieval zrazu omdlel a bol pred Bohom výplod mozgu jasné to hovor takým naivným a zaslepeným ľuďom ako si ty a všetci tebe podobní.
Bol by som rad keby toto svoje tvrdenie - clovek ktory nikd nepocul o krestanskom bohu a pocas klinickej smrti sa mu zjavil - nejak podlozil, cimkolvek .... o takom pripade som este nepocul
A je zaujímavé že všetci čo tým prešli videli to isté ale to je výplod mozgu.
A je zaujímavé že všetci čo tým unosom mimozemstanov prešli videli to isté ale to je výplod mozgu.
To že spochybňujem vedecké veci sa ti nepáči a to sú len názory obyčajných ľudí a to že vy spochybňujete dokonalú najvyššiu láskyplnú všemocnú a neomylnú bytosť to je v poriadku.
Ked dakto spochybnuje vedecke nazory a vie svoje tvrdenia dokazat je pre vedu to najlepsie co moze byt.
Spochybnujeme boha pre to, ze nie su o nom ziadne dokazy ani len naznaky ci logicke agrumenty, v jeho exsitenciu. ztial co veda stavia na dokazoch a logickych argumentoch.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

harrison314 napísal: Veda je sice omylna ale milionkrat menej ako slepa viera.

Bol by som rad keby toto svoje tvrdenie - clovek ktory nikd nepocul o krestanskom bohu a pocas klinickej smrti sa mu zjavil - nejak podlozil, cimkolvek .... o takom pripade som este nepocul

A je zaujímavé že všetci čo tým unosom mimozemstanov prešli videli to isté ale to je výplod mozgu.

Ked dakto spochybnuje vedecke nazory a vie svoje tvrdenia dokazat je pre vedu to najlepsie co moze byt.
Spochybnujeme boha pre to, ze nie su o nom ziadne dokazy ani len naznaky ci logicke agrumenty, v jeho exsitenciu. ztial co veda stavia na dokazoch a logickych argumentoch.
Rád by som ti poslal video ale už vidím tie reakcie tak sa toho radšej zdržím.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Btw vôbec, ale ani trocha ti nepripadá egoistické a narcistické predpokladať, že za všetkým stojí nejaka forma vedomia? Prečo by mal byť vesmír riadený vedomím? Len preto, že ty svoj život riadiš na základe vedomia?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Unkown napísal:Btw vôbec, ale ani trocha ti nepripadá egoistické a narcistické predpokladať, že za všetkým stojí nejaka forma vedomia? Prečo by mal byť vesmír riadený vedomím? Len preto, že ty svoj život riadiš na základe vedomia?
Egoistické je to že neveríte Bohu a kašlete na neho zato všetko čo nám stvoril. Na miesto toho aby sme ho velebili a oslavovali ho zato aký je ku nám dobrý aj napriek skazenosti ľudí. Lenže vy radšej poviete že neexistuje lebo ste takí pyšní že nieste ochotní pripustiť že existuje aj niečo vyššie ako my ľudia. To je egoistické voči Bohu.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Neodpovedal si mi.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Egoistické je to, že ty sa radšej modlíš aby si náhodou neskončil v pekle. Modlíš sa pre istotu aj k Allahovi, Budhovi, Višnovi?
lukas9206
Addict
Addict

Podla toho ako sa tu prejavuje (cize nijak), to ma vsetko u prdele ;-)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Unkown napísal:Neodpovedal si mi.
Odpovedal nie nepripadá mi to egoistické lebo egoistické je to čo som napísal vyššie vieš čo to že sa niečo nedá dokázať hneď neznamená že to neexistuje. Pred 200 rokmi keby si niekomu povedal že budú počítače a telefóny označil by ťa za blázna a fanatika tak ako vy označujete kresťanov. Lenže naše mozgy nie sú schopné pochopiť Boha preto radšej poviete že je to blud.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Aha, takže používať mozog je egoistické, ale tvrdiť, že vedomie je najvyššia forma existencie egoistické nieje?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Unkown napísal:Aha, takže používať mozog je egoistické, ale tvrdiť, že vedomie je najvyššia forma existencie egoistické nieje?
Nie používať mozog je dobré ale egoistické je nepriznať si že existuje aj vyššia a dokonalejšia bytosť ako sme my. Tak ako by ľudia pred 200 rokmi nechápali ako je možné napríklad telefonovať alebo posielať si sms-ky tak vy nechápete že existuje Boh.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Fajn, na tretí krát tú otázku fakt preformulovať nedokážem. Zjavne nevieš pochopiť na čo sa ťa vlastne pýtam. Ale keby si tú otázku pochopiť dokázal, neveril by si v Boha.
lukas9206
Addict
Addict

Lenze po 200 rokoch tomu verime a sms-kujeme, kdezto to boh sa neukazal uz zo par rockov, ak vobec.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty napísal:Steju
niekedy rozmyslam ci ti vobec odpisat ... toto sa pise v biblii
Mt:7,6 Je zbytočné vysvetľovať Božie pravdy tým, ktorí nimi pohŕdajú. Nehádžte perly sviniam! Čo sa stane? Perly pošliapu a vás napadnú
Niekedy rozmýšľaš, či mi odpísať, a keďže ti rozmýšľanie veľmi nejde, tak mi radšej napíšeš jeden trápny verš z biblie a považuješ to za vybavené, chápem. :smt006
Jozef Koval napísal: Nie používať mozog je dobré ale egoistické je nepriznať si že existuje aj vyššia a dokonalejšia bytosť ako sme my
A prečo ty nepriznáš, že existuje Zeus ? Je to od teba dosť egoistické.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Steju napísal:
Niekedy rozmýšľaš, či mi odpísať, a keďže ti rozmýšľanie veľmi nejde, tak mi radšej napíšeš jeden trápny verš z biblie a považuješ to za vybavené, chápem. :smt006

A prečo ty nepriznáš, že existuje Zeus ? Je to od teba dosť egoistické.
Napísal to veľmi výstižne a keď to nevieš pochopiť tak máš asi o koliesko menej.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 19:11)
Unkown napísal:Fajn, na tretí krát tú otázku fakt preformulovať nedokážem. Zjavne nevieš pochopiť na čo sa ťa vlastne pýtam. Ale keby si tú otázku pochopiť dokázal, neveril by si v Boha.
Ty nechápeš mňa. Ty píšeš o nejakom vedomí. wtf? Boh nieje vedomie on je nehmotný duch tak nechápem o čom tu točíš. A ver že v Boha by som veril aj keby si naňho napísal neviem čo lebo Boh je najväčšia istota v živote. Ale ako strapaty napísal v biblickom verši zbytočne vám vysvetľovať niečo o Bohu keď ním pohŕdate.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 19:18)
lukas9206 napísal:Lenze po 200 rokoch tomu verime a sms-kujeme, kdezto to boh sa neukazal uz zo par rockov, ak vobec.
Presne po 200 rokoch tomu veríme a tak isto aj o pár rokov keď sa Ježiš vráti na zem aby súdil živých i mŕtvych ho všetci uvidíte a uveríte lenže už bude neskoro.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

strapaty napísal:krestanstvo vyznavam preto lebo mi vyrazne zmenilo zivot k lepsiemu ... mozno keby som sa narodil inde bolo by to ine zabozenstvo .... ale je fakt ze je to krestanstvo a ucenie krista...
Povec mi prosím ťa ako ti môže kresťanstvo zmeniť život?
Chceš mi povedať že to že navštíviš kostol, pripadne sa ráno večer pomodlíš ti nejako obzvlášť obohatí život.? A o čo? Keby si prežíval život tak ako ho prežívaš, teda rozdávaš lásku svojím blízkym, ďeťom, chováš sa slušne, nikoho neurážaš ale bez toho že by si sa modlil a navštevoval svetostánok, chceš mi povedať že by si bol o niečo ochudobnený? A o čo prosím ťa?
Lebo ja svoj život prežívam bez boha a necítim ani troška nejakú potrebu sa niekomu klaniať, modliť. Čas strávený modlením viem využiť lepšie napríklad venovať sa rodine.
A tiež vodiť deti (hlavne tie mladšie) do kostola považujem za ťažkú blbosť. Keď som naposledy sprevádzal maminu do kostola boli sme v miestnosti kde bývajú rodičia z deťmi. Strašná pakáreň. Za prvé tie deti z toho nemajú absolútne nič. Teda prd rozumejú tomu čo káže farár. Za druhé oni sa tam normálne hrali pobehovali a vyrušovali. Mali totálne v paži. Načo je toto dobré. Lebo boh povedal aby priviedli deti k nemu?
Keby sa aj dokázalo, alebo keby sa mi aj zjavil boh v prvom rade mu vynadám za to že dopustil aby deti na celom svete umierali kvôli jeho ignorácii.
Ale nakoľko sa nič také nestane nebudem musieť ani to.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Takže ty sa nechávaš riadiť nehmotným duchom bez vedomia? Prosím, povedz mi viac o tom, ako vytvoril všetko, keď nemá vedomie. :lol:
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:
Povec mi prosím ťa ako ti môže kresťanstvo zmeniť život?
Chceš mi povedať že to že navštíviš kostol, pripadne sa ráno večer pomodlíš ti nejako obzvlášť obohatí život.? A o čo? Keby si prežíval život tak ako ho prežívaš, teda rozdávaš lásku svojím blízkym, ďeťom, chováš sa slušne, nikoho neurážaš ale bez toho že by si sa modlil a navštevoval svetostánok, chceš mi povedať že by si bol o niečo ochudobnený? A o čo prosím ťa?
Lebo ja svoj život prežívam bez boha a necítim ani troška nejakú potrebu sa niekomu klaniať, modliť. Čas strávený modlením viem využiť lepšie napríklad venovať sa rodine.
A tiež vodiť deti (hlavne tie mladšie) do kostola považujem za ťažkú blbosť. Keď som naposledy sprevádzal maminu do kostola boli sme v miestnosti kde bývajú rodičia z deťmi. Strašná pakáreň. Za prvé tie deti z toho nemajú absolútne nič. Teda prd rozumejú tomu čo káže farár. Za druhé oni sa tam normálne hrali pobehovali a vyrušovali. Mali totálne v paži. Načo je toto dobré. Lebo boh povedal aby priviedli deti k nemu?
Keby sa aj dokázalo, alebo keby sa mi aj zjavil boh v prvom rade mu vynadám za to že dopustil aby deti na celom svete umierali kvôli jeho ignorácii.
Ale nakoľko sa nič také nestane nebudem musieť ani to.
Prepáč že nato reagujem ale nedalo mi to. Ak si taký dobrý človek ako píšeš je veľká škoda že sa pripravuješ o večný život len preto že sa ti zdá nespravodlivé konanie Boha a pritom ty ani nijaký človek Boha nikdy nepochopí ani nemôže pochopiť lebo Boh myslí ďaleko dopredu a aj keď sa niečo zdá nespravodlivé Boh má nato nejaký dôvod ktorý mi nepochopíme. Prosím ťa zamysli sa nad tým čo si povedal že by si vynadal Bohu veď on by ťa hneď mohol urobiť napr. nemým si fakt natoľko pyšný že sa nebojíš povedať že by si vynadal Bohu?
Unkown
Medium Star
Medium Star

lebo Boh myslí ďaleko dopredu
Boh nieje vedomie
A sme doma...On dokázal myslieť a tvoriť bez vedomia...To je zase debata :nono:
lukas9206
Addict
Addict

Nečakaj racionálne odpovede od niekoho ako je on ;-)
Napísať odpoveď