Android aplikacie
Re: Android aplikacie
Ak by toto malo byť trestné, tak aj počúvanie dopravných informácii by sa malo považovať za trestné. Nezákonné by mali byť iba nejaké aktívne rušičky/zisťovačky radarov. Toto len využíva akúsi databázu radarov. Zaujímalo by ma, ako to je s radarmi na Slovensku, zase až tak veľa takýchto stacionárnych radarov tu nemáme. Aspoň ja vo svojom okolí nepoznám žiadny.
Zdravim, dnes som si kupil HTC desire 500 a neviem nikde najst importovat kontaky z SD karty alebo z urceneho miesta. Mam staru Xperiu NEO a zalohoval som si kontakty v tipe vizitiek (PIM0001) a potrebujem proste dostat kontakty do noveho telefonu.. Na simke nemam nic.. ak sa to neda, existuje daka aplikacia na to?
Neviem ako to bude na Sense 5, ale ja na 4 mam tak ze idem do Ľudia → Ponuka → Spravovať kontakty → a tam mam možnosť Importovať/exportovať kontakty.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Meken: A preco kontakty nepresunies cez GMail ucet, cez program MyPhoneExplorer, PhoneCopy... alebo nieco podobne???
M&M, dakujem presne to som potreboval najst, este sa neviem orientovat v HTCcku.. Ani posraty budik neviem nast, musel som stiahnut z google pay 
Hojko.. To sa mi zda zbytocne zlozite a tie programy mi nic nehovoria... Takto stacilo v starom telefone (neo ) zalohovat na SD kartu kontakty, tu SD kartu som hodil do noveho HTC a tam som pouzil import z SD karty.. Jednoduche, len som ani za boha nevedel to najst, nelogicky mi to prislo hladat cez ludia.. hladal som to cez kontakty
Hojko.. To sa mi zda zbytocne zlozite a tie programy mi nic nehovoria... Takto stacilo v starom telefone (neo ) zalohovat na SD kartu kontakty, tu SD kartu som hodil do noveho HTC a tam som pouzil import z SD karty.. Jednoduche, len som ani za boha nevedel to najst, nelogicky mi to prislo hladat cez ludia.. hladal som to cez kontakty
Meken.. zbytočne zložité je to, čo robíš Ty. Hoď si všetky kontakty na google účet (pozri nastavenia kontaktov v mobile).. takto budeš mať všetky kontakty stále na svojom google účte (môžeš sa na ne dostať aj cez pc, ak otvoríš gmail - kontakty). A pri zmene mobilu jednoducho v novom mobile zadáš svoj google účet a hneď sa Ti do neho natiahnu všetky kontakty. Takto si istený aj v prípade straty/ukradnutia mobilu.. o kontakty neprídeš, pretože ich máš na googli.
Ja to takto mám, odkedy som dostal prvý Android.. a keď som teraz dočasne prešiel iPhone, ešte aj v ňom som si mohol nastaviť kontakty z googla, takže hneď mi do iPhonu potiahlo všetky moje kontakty a nemusel som vôbec nič kopírovať.

Ja to takto mám, odkedy som dostal prvý Android.. a keď som teraz dočasne prešiel iPhone, ešte aj v ňom som si mohol nastaviť kontakty z googla, takže hneď mi do iPhonu potiahlo všetky moje kontakty a nemusel som vôbec nič kopírovať.
Aha, aha.. Dobre, vyskusam to.. len to musim preriedit, natahalo mi tam kontakty z facebooku, potom z telefonu a este aj par gmail kontakto.. mam to tam aj strojene. Ale akonahle to prefiltrujem, tak to skusim . Diky za radu
-
audiotrack
VIP
presne toto mi na tom importe vadí, a tiež teda používam export/import cez kartu. Keď si dám synchronizovať z gmailu tak mi tam nahádže také čo ani neviem kto je, len mi možno niekedy napísal mail a odpísal som mu tak to google zaradil do kontaktov. Potom sú tam kontakty ktoré poznám, ale nemajú číslo čo sú mi nanič v mobile, a potom ztrojené lebo mám viacero google účtov. Takže potom chcem ísť napísať sms a vidím tam piatich jožkov, pričom dvaja sú ako jozef, tretí ako dodo, štvrtý jožko a piaty iba priezvisko. Traja nemajú číslo, dvaja majú iné číslo ako ten piaty. A pritom je to stále ten istý. Fakt parádaMeken napísal:Aha, aha.. Dobre, vyskusam to.. len to musim preriedit, natahalo mi tam kontakty z facebooku, potom z telefonu a este aj par gmail kontakto.. mam to tam aj strojene. Ale akonahle to prefiltrujem, tak to skusim . Diky za radu
No presne toto a teraz komu sa chce filtrovat 500 kontaktov
.. V starsej xperii neo som mal moznost "nezobrazit konktakty bez tel. cisla", ale tu to neviem najst
...
Ono si treba porobiť poriadok medzi kontaktmi na gmaili.. a potom sa ešte dajú kontakty rozdeliť podľa kategórií a v mobile si vybrať, ktorú kategóriu z tých google kontaktov má zobrazovať v Ľuďoch. Aspoň v Sense 4+ to tak je. Treba si raz nájsť na toto čas a potom z toho budete ťažiť.

-
audiotrack
VIP
koľko času mi zaberie organizácia 300 kontaktov na 3 google účtoch? To aby som si vyčlenil také dve hodinky. Export + import na sd kartu je záležitosť pár sekúnd
-
hojko
Site Admin
Ako je mozne, ze mne do konaktov nepridava ziadne cudzie maily a ani cisla, len tie cisla, ktore mam ulozene v telefone a chcem ist synchronizovat??? Taktiez mi tam nedava kontakty zo Skype, Viber, WhatsApp, Facebook a ani nic podobne, mam tam len cislo telefonne cisla z adresara. Asi je to skor o tom, ze kto si to ako nastavi a necha zobrazovat ci ukladat.
Ja som svoje kontakty organizoval jeden necelý deň v práci (niektoré čísla som musel prepisovať ručne, pretože pri kopírovaní Nokia PC Suite -> Google mi občas druhé a tretie čísla pri kontakte nezobralo). A potom som ešte druhý deň organizoval kontakty na druhom gmail účte.. a pomaly si začínam plniť kontakty aj na treťom gmail účte už podľa svojich pravidiel.
Mám v mobile (teda na gmaili) uložené všetky čísla, ale v Kontaktoch mám zobrazené iba niektoré. Čiže pri prijatom hovore a sms vidím každého, kto mi volá alebo píše (napr. smska z banky), ale v kontaktoch sa mi zobrazujú iba tí, ktorých ja zvyknem volať (napr. kontakt z banky sa mi medzi Ľuďmi nezobrazuje).
Ale je to na Vás.. ja som Vám chcel dobre..
Ako som písal vyššie, ja som toto uvítal, keď som menil mobil, taktiež keď mi prišiel mobil z reklamačky. Zadal som účet google a všetky kontakty mi stiahlo, maximálne som si upravil, ktorá kategória kontaktov sa má zobraziť.

Mám v mobile (teda na gmaili) uložené všetky čísla, ale v Kontaktoch mám zobrazené iba niektoré. Čiže pri prijatom hovore a sms vidím každého, kto mi volá alebo píše (napr. smska z banky), ale v kontaktoch sa mi zobrazujú iba tí, ktorých ja zvyknem volať (napr. kontakt z banky sa mi medzi Ľuďmi nezobrazuje).
Ale je to na Vás.. ja som Vám chcel dobre..
-
94jakub
Guru wannabe
brm: Ako presne riešiš to nezobrazovanie kontaktov? Máš to podelené v skupinách alebo je na to aj iný spôsob?
Inak ak tam máte jeden kontakt/osobu viac krát, tak existuje funkcia zlúčiť kontakty. Samo to nájde podobnosť a zlúči. Nefunguje to síce 100% ale väčšinu to spojí.
Inak ak tam máte jeden kontakt/osobu viac krát, tak existuje funkcia zlúčiť kontakty. Samo to nájde podobnosť a zlúči. Nefunguje to síce 100% ale väčšinu to spojí.
Nefunguje to dobre, stačí že tam je ivana alebo ivka, pritom priezvisko rovnaké a nenájde mi zhodu, stačí že diakritika je iná
94jakub.. áno, mám kontakty podelené do skupín a v mobile mám nastavené, ktoré skupiny z google účtu sa mi majú zobrazovať medzi ľuďmi.

Inak to zlučovanie kontaktov.. ehm.. nenávidím to, radšej si to zlúčim sám ručne!
Inak to zlučovanie kontaktov.. ehm.. nenávidím to, radšej si to zlúčim sám ručne!
Teraz som 2 hodiny prepajal rucne kontakty a niektore facebook konta (mena) boli uplne rovnake ako moje ulozene s cislom a ten hlupy mobil to proste nevidel, nezlucil.. takze to zlucovanie uplne useless...
-
guess.whoo
Redeemer
skor by som povedal, ze chyba bude u teba. este ani na jednom telefone som nemal problem so zlucovanim a to som ich uz par mal 
Heej, a coze za chybu som spravil, noze mi povedz
Ked raz mam pod sebou na vlast rovnake mena aj diakritikou (jedno facebook, druhe s cilom) a mobil nenajde ziadne zhody?
Este aj ked dam rucne zlucit, tak sa ma dakedy spytalo , teda odporucilo dake podobne "konto".. Ale niekedy nic a pritom boli rovno pod sebou na vlast rovnake
Ked raz mam pod sebou na vlast rovnake mena aj diakritikou (jedno facebook, druhe s cilom) a mobil nenajde ziadne zhody?
Este aj ked dam rucne zlucit, tak sa ma dakedy spytalo , teda odporucilo dake podobne "konto".. Ale niekedy nic a pritom boli rovno pod sebou na vlast rovnake
-
yoggy