Android aplikacie

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Android aplikacie

Príspevok od používateľa brm »

Ak by toto malo byť trestné, tak aj počúvanie dopravných informácii by sa malo považovať za trestné. Nezákonné by mali byť iba nejaké aktívne rušičky/zisťovačky radarov. Toto len využíva akúsi databázu radarov. Zaujímalo by ma, ako to je s radarmi na Slovensku, zase až tak veľa takýchto stacionárnych radarov tu nemáme. Aspoň ja vo svojom okolí nepoznám žiadny.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Zdravim, dnes som si kupil HTC desire 500 a neviem nikde najst importovat kontaky z SD karty alebo z urceneho miesta. Mam staru Xperiu NEO a zalohoval som si kontakty v tipe vizitiek (PIM0001) a potrebujem proste dostat kontakty do noveho telefonu.. Na simke nemam nic.. ak sa to neda, existuje daka aplikacia na to?
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

Neviem ako to bude na Sense 5, ale ja na 4 mam tak ze idem do Ľudia → Ponuka → Spravovať kontakty → a tam mam možnosť Importovať/exportovať kontakty.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Meken: A preco kontakty nepresunies cez GMail ucet, cez program MyPhoneExplorer, PhoneCopy... alebo nieco podobne???
Meken
King
King

M&M, dakujem presne to som potreboval najst, este sa neviem orientovat v HTCcku.. Ani posraty budik neviem nast, musel som stiahnut z google pay :D

Hojko.. To sa mi zda zbytocne zlozite a tie programy mi nic nehovoria... Takto stacilo v starom telefone (neo ) zalohovat na SD kartu kontakty, tu SD kartu som hodil do noveho HTC a tam som pouzil import z SD karty.. Jednoduche, len som ani za boha nevedel to najst, nelogicky mi to prislo hladat cez ludia.. hladal som to cez kontakty :roll:
brm
Darca
Darca

Meken.. zbytočne zložité je to, čo robíš Ty. Hoď si všetky kontakty na google účet (pozri nastavenia kontaktov v mobile).. takto budeš mať všetky kontakty stále na svojom google účte (môžeš sa na ne dostať aj cez pc, ak otvoríš gmail - kontakty). A pri zmene mobilu jednoducho v novom mobile zadáš svoj google účet a hneď sa Ti do neho natiahnu všetky kontakty. Takto si istený aj v prípade straty/ukradnutia mobilu.. o kontakty neprídeš, pretože ich máš na googli.

Ja to takto mám, odkedy som dostal prvý Android.. a keď som teraz dočasne prešiel iPhone, ešte aj v ňom som si mohol nastaviť kontakty z googla, takže hneď mi do iPhonu potiahlo všetky moje kontakty a nemusel som vôbec nič kopírovať.

;)
Meken
King
King

Aha, aha.. Dobre, vyskusam to.. len to musim preriedit, natahalo mi tam kontakty z facebooku, potom z telefonu a este aj par gmail kontakto.. mam to tam aj strojene. Ale akonahle to prefiltrujem, tak to skusim . Diky za radu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Meken napísal:Aha, aha.. Dobre, vyskusam to.. len to musim preriedit, natahalo mi tam kontakty z facebooku, potom z telefonu a este aj par gmail kontakto.. mam to tam aj strojene. Ale akonahle to prefiltrujem, tak to skusim . Diky za radu
presne toto mi na tom importe vadí, a tiež teda používam export/import cez kartu. Keď si dám synchronizovať z gmailu tak mi tam nahádže také čo ani neviem kto je, len mi možno niekedy napísal mail a odpísal som mu tak to google zaradil do kontaktov. Potom sú tam kontakty ktoré poznám, ale nemajú číslo čo sú mi nanič v mobile, a potom ztrojené lebo mám viacero google účtov. Takže potom chcem ísť napísať sms a vidím tam piatich jožkov, pričom dvaja sú ako jozef, tretí ako dodo, štvrtý jožko a piaty iba priezvisko. Traja nemajú číslo, dvaja majú iné číslo ako ten piaty. A pritom je to stále ten istý. Fakt paráda :smt059
Meken
King
King

No presne toto a teraz komu sa chce filtrovat 500 kontaktov :D.. V starsej xperii neo som mal moznost "nezobrazit konktakty bez tel. cisla", ale tu to neviem najst :P...
brm
Darca
Darca

Ono si treba porobiť poriadok medzi kontaktmi na gmaili.. a potom sa ešte dajú kontakty rozdeliť podľa kategórií a v mobile si vybrať, ktorú kategóriu z tých google kontaktov má zobrazovať v Ľuďoch. Aspoň v Sense 4+ to tak je. Treba si raz nájsť na toto čas a potom z toho budete ťažiť.

:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

koľko času mi zaberie organizácia 300 kontaktov na 3 google účtoch? To aby som si vyčlenil také dve hodinky. Export + import na sd kartu je záležitosť pár sekúnd
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako je mozne, ze mne do konaktov nepridava ziadne cudzie maily a ani cisla, len tie cisla, ktore mam ulozene v telefone a chcem ist synchronizovat??? Taktiez mi tam nedava kontakty zo Skype, Viber, WhatsApp, Facebook a ani nic podobne, mam tam len cislo telefonne cisla z adresara. Asi je to skor o tom, ze kto si to ako nastavi a necha zobrazovat ci ukladat.
brm
Darca
Darca

Ja som svoje kontakty organizoval jeden necelý deň v práci (niektoré čísla som musel prepisovať ručne, pretože pri kopírovaní Nokia PC Suite -> Google mi občas druhé a tretie čísla pri kontakte nezobralo). A potom som ešte druhý deň organizoval kontakty na druhom gmail účte.. a pomaly si začínam plniť kontakty aj na treťom gmail účte už podľa svojich pravidiel.

Mám v mobile (teda na gmaili) uložené všetky čísla, ale v Kontaktoch mám zobrazené iba niektoré. Čiže pri prijatom hovore a sms vidím každého, kto mi volá alebo píše (napr. smska z banky), ale v kontaktoch sa mi zobrazujú iba tí, ktorých ja zvyknem volať (napr. kontakt z banky sa mi medzi Ľuďmi nezobrazuje).

Ale je to na Vás.. ja som Vám chcel dobre.. ;) Ako som písal vyššie, ja som toto uvítal, keď som menil mobil, taktiež keď mi prišiel mobil z reklamačky. Zadal som účet google a všetky kontakty mi stiahlo, maximálne som si upravil, ktorá kategória kontaktov sa má zobraziť.

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

brm: Ako presne riešiš to nezobrazovanie kontaktov? Máš to podelené v skupinách alebo je na to aj iný spôsob?

Inak ak tam máte jeden kontakt/osobu viac krát, tak existuje funkcia zlúčiť kontakty. Samo to nájde podobnosť a zlúči. Nefunguje to síce 100% ale väčšinu to spojí.
Meken
King
King

Nefunguje to dobre, stačí že tam je ivana alebo ivka, pritom priezvisko rovnaké a nenájde mi zhodu, stačí že diakritika je iná
brm
Darca
Darca

94jakub.. áno, mám kontakty podelené do skupín a v mobile mám nastavené, ktoré skupiny z google účtu sa mi majú zobrazovať medzi ľuďmi.

Inak to zlučovanie kontaktov.. ehm.. nenávidím to, radšej si to zlúčim sám ručne! :D
Meken
King
King

Teraz som 2 hodiny prepajal rucne kontakty a niektore facebook konta (mena) boli uplne rovnake ako moje ulozene s cislom a ten hlupy mobil to proste nevidel, nezlucil.. takze to zlucovanie uplne useless...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

skor by som povedal, ze chyba bude u teba. este ani na jednom telefone som nemal problem so zlucovanim a to som ich uz par mal ;)
Meken
King
King

Heej, a coze za chybu som spravil, noze mi povedz :wink:

Ked raz mam pod sebou na vlast rovnake mena aj diakritikou (jedno facebook, druhe s cilom) a mobil nenajde ziadne zhody?

Este aj ked dam rucne zlucit, tak sa ma dakedy spytalo , teda odporucilo dake podobne "konto".. Ale niekedy nic a pritom boli rovno pod sebou na vlast rovnake
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

tieto aplikácia zadarmo, len tento víkend :)

http://www.amazon.com/s/ref=sr_il_ti_mo ... obile-apps
Napísať odpoveď