Motorka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Motorka

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Viem že tá Yamaha neni to práve supermoto, no tie pravé sú cenovo trochu inde :/ Ja som sa tiež viezol na Husquarne SM 510 to tuším bola a tiež to je šialená motorka.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ked chces supermoto..radsej pockaj este rok a kup si supermoto.. ak je to tvoj sen a teraz si kupis horneta.. minies dajme tomu 70% svojich uspor a na supermoto uz ani nedosetris :) zalezi co od nej chces..lebo denne presuny 200-300km pre SM asi skor nie su.. skor take jazdenie po meste
lukas9206
Addict
Addict

Keďže sa mi minulý rok nepodarilo nič kúpiť, opäť otvorím tuto tému. Stále chcem nejaké supermoto, no nejak ich je teraz poslabšie. Momentálne mám vo výhľade tieto http://motocykle.bazos.sk/inzerat/33791 ... -a-SPZ.php, http://motocykle.bazos.sk/inzerat/34096 ... MX-650.php, http://motocykle.bazos.sk/inzerat/34129 ... w-2003.php. Čo by ste k ním povedali? Stále neviem ako je to s tým vodičakom na veľkú, tak zatiaľ vyberám iba to na čom môžem na 100% jazdiť.
lukas9206
Addict
Addict

Zatiaľ som sa nebol ohľadom vodičaku na veľkú moto pýtať ani na polícii ani v autoškole, iba prechádzam nejaké fóra. Dočítal som sa ze stačí cestne prehlásenie, že som jazdil 2 roky na moto do 25kw resp. 35kw a na veľkú sa sa mi to rozšíri automaticky bez jázd a testov, len za nejaký poplatok. Môže byť na tom dačo pravdy?
Trápi ma ale iná vec, ako je to z vodičakom na veľkú keď nemám ešte 24 rokov. Minulý rok som to dosť riešil, a vela ľudí hovorilo ze je to možné. Po dvoch rokoch praxe na moto do 25kw. Posielali dokonca mail niekde na ministerstvo ci kde, odpovedať bola ze sa to dá, teraz to ale neviem nájsť. Bol som minulý rok s tým aj na polici, no nevedeli mi nič povedať, povedali akurát že mi dajú vedieť, samozrejme nedali. Keďže sa mi ale kúpa moto minulý rok nepodarila, tak som to nechal tak. Tento rok to ale chcem konečne vyriešiť. Neviete o tom niečo čo by mi pomohlo?
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa redfoxik »

Ked mas 2 roky A2 (do 35kw) tak ti staci cestne prehlasenie a mozes si to zmenit na neobmedzeny vodicak...takze teoreticky mozes mat A aj ked mas 20 rokov..
lukas9206
Addict
Addict

Diky, našiel som aj tu spravu:

Dobrý deň,

k Vašej žiadosti o informáciu, týkajúcej sa rozšírenia vodičského oprávnenia skupiny A s obmedzením na vedenie motorového vozidla s výkonom motora nepresahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW.kg-1 alebo motocykla s postranným vozíkom s pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW.kg-1 na vodičské oprávnenie skupiny A bez obmedzení po 19.01.2013, Vám na základe stanoviska odboru dopravnej polície P PZ oznamujeme nasledovné.

Upovedomujeme Vás, že podľa bodu 34. zákona č. 144/2010 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov sa ustanovuje s účinnosťou od 19.01.2013 v § 78 ods. 3 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, že vodičské oprávnenie skupiny A možno udeliť aj žiadateľovi, ktorý

a) je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny A2 najmenej dva roky,
b) predloží čestné vyhlásenie o tom, že má najmenej dvojročnú prax vo vedení motorového vozidla skupiny A2,
c) vykoná osobitnú skúšku z vedenia motorového vozidla alebo absolvuje osobitný výcvik v autoškole,
d) splní ostatné podmienky na udelenie vodičského oprávnenia okrem podmienky podľa § 77 ods. 1 písm. f) a g).

Podľa bodu 101. citovaného zákona sa od 19.01.2013 ustanovuje nový § 143b (prechodné ustanovenia k úpravám účinným od 19.01.2013), ktorý podľa odseku 1 písm. c) ustanovuje, že vodičské oprávnenia udelené pred 19. januárom 2013 zostávajú v platnosti v plnom rozsahu a oprávňujú na vedenie skupín motorových vozidiel v prípade doterajšieho vodičského oprávnenia skupiny A s obmedzením výkonu motora do 25 kW na vedenie motorových vozidiel skupiny A2, A1 a AM.

Z vyššie uvedeného vyplýva, že vodičské oprávnenie skupiny A Vám bude udelené príslušným dopravným inšpektorátom Policajného zboru, len ak požiadate po 19.01.2013 o udelenie vodičského oprávnenia skupiny A a splníte podmienky ustanovené v § 78 ods. 3 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, aj keď v deň udelenia vodičského oprávnenia
nedovŕšite vek 24 rokov.

S pozdravom

Ing. Sedláková

Oddelenie prevencie vnútorného odboru kancelárie prezidenta Policajného zboru
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

Zdravim, viete mi poradit ? ... chcem si na leto kupit dakeho simsona a dat to na papiere no vacsina po bazaroch ma len technicku spravenu, nebude problem s prihlasenim, popripade co mi tam bude treba a kolko to bude stat ?
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

Ked nemas k simsonu papiere, ja som mal len zle skzsenosti, napriklad jawa peraky chodim prihlasovat do nemecka tam ti prihlasia aj metlu :D a potom prihlasim na svj, okolo220€ to vyjde podla toho ako drahy preklad su dokazes spravit.
Ps: samozrejme v tej cene neni doprava, ani prihlasenie do DE evidencue, je to cisto prihlasenie zo De do Svk
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Zdravím, chcel by som sa informovať, chystám sa kúpiť moto z cz (je tam väčší výber a momentálne sa nachádzam v CZ) riešim ale dilemu či prihlasovať moto na Slovensku, alebo to prihlásiť v cz. Aký by bol prípadne rozdiel cenovo prihlásenie v cz a na svk ?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Prihlasenie v CR je podstatne lacnejsie. Predpokladam ze to bol dovoz do CR (a teda v CR este nebola na znackach). Pokial si dobre pamatam, stoji to okolo 3300czk +- (kolega to akurat teraz riesi v CR, k takejto sume sa dopracoval orientacne).
Ked som min. rok prihlasoval moto kupenu v CR (dovoz z IT, v CR nebola prihlasovana) u nas na Slovensku, stalo ma to presne tolko:
KO - 47€
STK - 18€
Obvodny urad dopravy - 106€
DI - 49,50€
STK po prideleni SPZ - 4,50€

Ak mas moznost bez problemov prihlasit v CR (mas tam trvaly alebo prechodny pobyt, resp. niekoho na koho to mozes prihlasit), urcite ta to vyjde lepsie. Avsak ber na vedomie ze tam budes musiet uzatvarat aj PZP, chodit tam na STK, ... No ak ju raz budes chciet dat na SK znacky, neusetris vobec nic, kedze prihlasenie z CR do SR ta vyjde uplne rovnako ako z IT na SR, jedine co by si pri prihlasovani z CR nemusel riesit je preklad dokladov, kedze cestina je u nas akceptovany jazyk.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

easton napísal:Ked nemas k simsonu papiere, ja som mal len zle skzsenosti, napriklad jawa peraky chodim prihlasovat do nemecka tam ti prihlasia aj metlu :D a potom prihlasim na svj, okolo220€ to vyjde podla toho ako drahy preklad su dokazes spravit.
Ps: samozrejme v tej cene neni doprava, ani prihlasenie do DE evidencue, je to cisto prihlasenie zo De do Svk
Ale mas len zle skusenosti alebo sa to neda, urcite nemam prostriedky na to aby som to isiel prihlasit do nemecka alebo ceska. ?
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

STomko a prihlásenie moto ktorá je už registrovaná v cz ? Tam by to malo byt ešte lacnejšie nie ?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Odpadne ti jedine nutnost prekladat papiere, lebo cestina je akceptovana (preklad z IT ma stal nejakych 60e). Ostatne viacmenej zostava (napr. Nemusis STK riesit, ked mas protokoly - no tu som si nie isty). Stale je tam vsak OU (106e) a pripadne registracna dan ak mas nad 80kW
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

Simson som nikdy neprihlasoval, ale jawa perak hej a poviem to tak moto bez papierov na svk je takmer nemozne, mozno jedine ked mas znamosti. Preto do nemecka chodim.

//autoeditácia príspevku (02 Mar 2014, 10:21)
Simson som nikdy neprihlasoval, ale jawa perak hej a poviem to tak moto bez papierov na svk je takmer nemozne, mozno jedine ked mas znamosti. Preto do nemecka chodim.
X-Faktor
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa X-Faktor »

Najlepšia motorka na celom svete je práve Jawa 50 pionier - 50/05, 50/20, 50/21 pretože je to najrevolučnejšia motorka, ktorá má dosť veľký záujem až dodnes, je to proste neumierajúca legenda.

lukas9206
Addict
Addict

Kúpa moto už je na spadnutie, a ja stále nejak neviem aký je rozdiel alebo výhody/nevýhody takej to prilby
exo1000_sublim_big.jpg
a takej to
img1044_434.jpg
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

zalezi od motorky .. aku chces kupit?
lukas9206
Addict
Addict

Motarda. Konkrétny model ešte nemam vybratý, no niečo ako KTM, Husqvarna, alebo Yamahu XT 660 aj keď to nie je úplne supermoto.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

No ta druha bude do terenu fajn, aby ti nedrbalo blato na stit/do oci. Keby s tou prvou ides do terenu kde je blato, prva varka do stitu a jedine co ho rozmazes.
Naopak na cesty bude ta prva lepsia ako ta druha.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ked to ma byt motard tak toho terenu si asi moc neuzije :D .. a ci si umyje stit alebo okuliare je podla mna uplne jedno .. ta integrala je ale samozrejme urcena na cesty .. ma tmavu clonu .. ta druha bude na ceste hlucna, a nebude sa s nou dat ist rychlejsie lebo ten silt ta bude tahat dozadu .. + si k nej musis dokupit okuliare.. je na nej ale zasa lepsie riesene odvetravanie (preto aj ten hluk)... kedze to ale ma byt motard .. to chapem ako motorku na SM okruhy popripade na zabavu .. cize take blbnutie po meste, ja neviem driftiky, wheelie, stopie atd .. ziadne turisticke vylety do chorvatska (aj ked sa to nevylucuje samozrejme) .. takze ja by som bral asi tu krossovu helmu aj ked sa mi viac paci ta integrala exo 1000

edit : jednoducho zalezi co od toho ocakavas..kde a ako budes jazdit
Napísať odpoveď