tak aj jozko si vypocuje ine nazory ...ale s nimi nesuhlasi ...audiotrack napísal:veriť je jedna vec. Presviedčať o tom každého okolo, biť sa za svoju pravdu, v každej vete použiť slovo boh, milosrdný, láska, nebo a ich ľubovoľnú kombináciu a veriť v nebo ako z rozprávok, kde je všetko, citujem "všetka krása v nebi", každý je s každým kamarát, milujú sa (nesexujú, to v pekle sa tak milujú, v nebi sa milujú ako rodina) a podobne, a neakceptovať žiadne iné názory, dôkazy, presvedčenia ale silno a striktne sa držať jednej knižky a všetkých ľudí degradovať, odsudzovať že zhoria v pekle a podobne, to je fantaizmus.
Poznám desiatky veriacich ľudí. Ktorí aj do kostola chodia. Ale nevadia mi tak, ako tento fanatik lebo sa starajú o seba a svojho boha, a ostatných tým nezaťažujú. A dokážu si vypočuť aj názory iných, informovať sa o iných náboženstvach a podobne. Koval to nedokáže.
a myslim ze v teme "Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera" je uplne normalne ked niekto niekoho zatazuje svojou vierou a nazormi o bohu
problem je niekedy v tom ze neveriaci beru velakrat nabozenstvo ako vednu disciplinu... co nie je .... je koncipovane na uplne inych zakladoch ako na dokazoch .... a clovek ktory bude odomna pozadovat nech mu dokazem ze boh existuje ... tak mu poviem nech mi dokaze ze existuje biely jednorozec....
ludia asi veria preto ze viera v ich zivote ma vyznam ...ma pre nich smysel..... preco inac by boli ochotny pre vieru aj zomriet??? ...
a ked vas tak strasne obmedzuje pytam sa cim ? ze poukazuje na zabijanie deti ako nieco nemoralne (potrat)... ze sa snazi demokratickym sposobom (cize vacsina v parlamente) obmedzit tieto nemoralnosti .... ze clovek nema byt otrokom prace a v nedelu ma mat moznost oddychovat???... ze sex nie je len tovar ...??? aby clovek ktory ma pravo slobodne vyznavat vieru ju mohol uplatnit aj vo svojom zivote (vyhrada vo svedomi)? naco je clovkeu viera ked nou nezije ... ma taka viera zmysel?
co vam tak strasne vadi na ludoch ako je jozko koval alebo ja ....
...podnikatelia ktory nadobudli majetky vypalnym okradanim zamestnancov ti vam nevadia .... to je pan podnikatel....