Kolieskove korcule ako si vybrat?
-
ktozesomja
Medium Star
Re: Kolieskove korcule ako si vybrat?
Ok, dik. A asi ich aj otocim, lebo jedna strana koliesok je viac zosuchana ako druha.
Veď práve tým, že ich prehodíš medzi korčuľami, tak sa strany koliesok vymenia.
Zdravim, chcem si po dlhych rokoch kupit kolieskove korcule. Kedysi som korculoval ale uz som predsa len zopar rokov na tom nestal. Budem na tom jazdit len tak po cyklotrasach, hradzach a semtam po meste. Nechcem do toho davat vela penazi, kedze neviem ako ma to chyti. Kuoujem si to hlavne na take vikendove korculovanie s priatelkou. Poradte aky model fitness korculi je taky najlepsi do 60€? Diky za rady
Pozeral som konkretne tieto:
http://www.insportline.sk/1736/koliesko ... ution#2978
Pozeral som konkretne tieto:
http://www.insportline.sk/1736/koliesko ... ution#2978
Zdravim,uz asi 4.rok mam korcule RollerBlade Spark 80.Su pomerne casto vyuzivane,su na nich pravidelne menene kolieska kvoli opotrebovaniu.Avsak moj problem spociva v tom,ze uz citim,ze sa musim ovela viac snazit aby som nabral ako-taku rychlost ako kedysi,citim,ze kolieska nieco spomaluje/brzdi.Co odporucate aby korcule "makali" tak ako predtym?
A keď len tak rukami skúsiš kolieska rozkrútiť, tak cítiš, že ich niečo brzdí? Tam môže byť jedine problém v ložisku, ale keďže vravíš, že kolieska pravidelne meníš a dnes sa už väčšinou kolieska predávajú spolu s ložiskom, tak tam by problém nemal byť. Jedine nejaký chybný kus. Nie je to však tým, že máš 80mm kolieska a predsalen už si lepší korčuliar a jednoducho ti už tak malé kolieska nestačia, nestíhajú? 80mm sú pre začiatočníka a práve tým, že sú malé, tak je problém aj nabrať rýchlosť.
Dik za odpoved.S tymi kolieskami som sa zle vyjadril,kolieska iba otacam a menim iba ich pozicie,inac stale su tam povodne.Ano viem ze 80mm nie su najrychlejsie,ale proste vypozoroval som,ze kamarati sa nemusia tolko odrazat/namakat ako ja (takisto maju 80mm).Podla mna to bude spinavym loziskom,ktore vsak neviem vybrat.Skusim este opät zamenit pozicie koliesok a nedotahovat ich velmi silno s imbusakom
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
kolieska môžeš skúsiť vyčistiť (dať dole koliesko, vreckovkou z ložiska kruhovým pohybom zotreť špinavý prach, znova naolejovať alebo natreť vazelinov) ale určite nebudú ako nové. Vybrať ich nevieš, lebo máš originálne kolieska a tam sú boxované ložiská. To znamená že sú tam nabité priamo vo výrobe, a nedajú sa meniť. Treba kúpiť nové kolieska (aj tak vravíš že by sa hodili, po 4 rokoch istotne) a k nim nejaké kvalitnejšie ložiská.
No chlapcovi na videu sa mu ich podarilo vybrat
Ale ako vravis,asi mam take co sa vybrat nedaju.Na jednom koliesku som si dokocna vsimol,ze sa z jednej strany az trosku vysunuli a lozisko sa takmer vobec nekruti.
Mam teraz 3 moznosti:
1.Dat do servisu,cenovo asi najvyhodnejsie,avsak nebude to 100%-tne vyriesenie problemu.
2.Kupit nove kolieska s loziskami,drahsia ako 1.moznost,ale 100%-tne vyriesenie problemu.Zatial sa mi pozdavaju
http://www.sportisimo.sk/rollerblade/wh ... sg7/33187/
3.Najdrahsia moznost a to kupit uz nove korcule a celkom mi padli do oka tieto s velmi zaujimavou cenou: http://www.mall.sk/in-line-korcule/roll ... 4#text-box
Ale ako vravis,asi mam take co sa vybrat nedaju.Na jednom koliesku som si dokocna vsimol,ze sa z jednej strany az trosku vysunuli a lozisko sa takmer vobec nekruti.
Mam teraz 3 moznosti:
1.Dat do servisu,cenovo asi najvyhodnejsie,avsak nebude to 100%-tne vyriesenie problemu.
2.Kupit nove kolieska s loziskami,drahsia ako 1.moznost,ale 100%-tne vyriesenie problemu.Zatial sa mi pozdavaju
http://www.sportisimo.sk/rollerblade/wh ... sg7/33187/
3.Najdrahsia moznost a to kupit uz nove korcule a celkom mi padli do oka tieto s velmi zaujimavou cenou: http://www.mall.sk/in-line-korcule/roll ... 4#text-box
-
audiotrack
VIP
najlepšia možnosť je asi 2, lebo zbytočne kupovať aj novú papuču ak ti na nej nič nevadí. Do servisu je capina, tam ti ich tiež len prečistia a premažú čo si môžeš aj doma zadarmo. Ale nekupoval by som kolieska už aj s ložiskami. Ja som ich kúpil osobitne cez ebay a vyšlo ma to možno na 20€ dokopy. Ak to kúpiš takto spolu, je vysoká šanca že budú zase boxované a o rok či dva budeš znova riešiť podobný problém. Ak to kúpiš osobitne, vymeníš potom len ložiská (prípadne ich lahšie premastíš keď ich budeš môcť vybrať)
Tiez by som menil kolieska, je to najlepsia volba.
Ja som dnes dokupil dalsie korcule po agresivkach na ktorych som uz nezvladal naplno som dal hokejove na letnu pripravu na lad
Ja som dnes dokupil dalsie korcule po agresivkach na ktorych som uz nezvladal naplno som dal hokejove na letnu pripravu na lad
-
Digital
Guru
poradte prosím nejaký spolahlivý eshop kde kúpim kvalitné komponenty na korčule /kolieska, ložíská/. Dík
-
audiotrack
VIP
korcule.com
-
martin6642
Novice
koliskove korčule Rollerblade Fusion X3/X5
Rollerblade Fusion X3/X5
Zdravím, nevie niekto či sa dajú rámy z Rollerblade Fusion X5 použiť na X3, a či je jedno aká je veľkosť topánky.
Zdravím, nevie niekto či sa dajú rámy z Rollerblade Fusion X5 použiť na X3, a či je jedno aká je veľkosť topánky.
-
ktozesomja
Medium Star
da sa na hocijakych kolieskach zabrzdit stylom powerslide ? Skusal som to na hladkej dlazbe mi to islo lebo sa to kus smyka, ale na betone sa mi to uz tak nesmykalo a vzdy sa mi korcula tak zadrhavala az ma to prehadzovalo na druhu stranu. Robim nieco zle alebo treba nato mäksie ci tvrdsie kolieska ?
-
audiotrack
VIP
skôr tvrdšie ako mäkké. Ale ešte dôležitejší je povrch. Musí byť čo najhladší. A veľkú rolu tiež hrá rýchlosť a technika. Ale ak sú všetky tieto veci v korelácii, tak áno, na akýchkoľvek kolieskach sa to dá
-
ktozesomja
Medium Star
Aha, takze asi to bude v tom povrchu, lebo na hladkom povrchu mi to išlo, ale na betónovom už veľmi nie. Aj keď neviem či tá moja technika je najlepšia.
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2014, 15:04)
Tak bola to moja zlá technika, už som sa to naučil na hladkom betóne ... ale tie kolieska, ach ... veľmi sa pri tom šúchajú
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2014, 15:04)
Tak bola to moja zlá technika, už som sa to naučil na hladkom betóne ... ale tie kolieska, ach ... veľmi sa pri tom šúchajú
Ako často otáčate kolieska alebo meníte ich medzi korčuľami ? Ja jazdím teraz dosť často, skoro každý druhý deň po malom meste, kde treba často brzdiť a tie kolieska sa mi natoľko šúchajú, že by som ich najradšej otáčal každý druhý týždeň, len sa bojím, či potom neopotrebujem tie šróby, ktoré držia kolieska.
-
audiotrack
VIP
šroby sa dajú kúpiť, ale nemyslím že by sa opotrebovali. Za tých možno 15 rokov čo jazdím sa mi zlomil iba jeden jediný. A kolieska otáčam podľa potreby. Keď na nich už vidno zrezanie, tak otočím
Zdravim. Zhanam nejake kolieskove korcule a neviem podla mojich poziadaviek nic najst
Mal som davnejsie tkorcule s pevnou topankou a boli super. Neskor som skusal aj s tymi makkymi bez pevneho skeletu ale pri jazde ma chytali z nejakeho dovodu krce do lytka a priehlavku (mozno slabo spevneny clenok, neviem). Chcem teda nejake s pevnou topankou a vacsimi kolieskami (nie cisto aggressive). Mam nohu 43 a cenou by som chcel nieco okolo 100€ +/- 10€
Nasiel som:
Fila NRK 11 (male cisla v exisporte)
Tempish Trinity (trosku vyssia cena a topanka nie uplne spevnena)
Powerslide Imperial
Rollerblade Fusion X3 (cena, nasiel som aj za 109 ale velke cisla)
Viete este o niecom pripadne aj bazarobe by som zobral, vymenil loziska a kolieska. Diky
Nasiel som:
Fila NRK 11 (male cisla v exisporte)
Tempish Trinity (trosku vyssia cena a topanka nie uplne spevnena)
Powerslide Imperial
Rollerblade Fusion X3 (cena, nasiel som aj za 109 ale velke cisla)
Viete este o niecom pripadne aj bazarobe by som zobral, vymenil loziska a kolieska. Diky
Prosím Vás chcel by som si kúpiť korčule:) ale potreboval by som vysokú nosnosť mám okolo 115 kg, na čo pozerať pri kupovaní? Rám? Hliníkový rám bude stačiť? Treba riešiť aj tvrdosť koliečok? 84a by mali byť v pohode? a ložiská abec7? Alebo na čo všetko mám pozerať, aby mi korčule vydržali čo najdlhšie, kvôli váhe? Rám, koliečka a ložiská výrobcovia udávajú, ale napríklad botu a neviem ešte čo nemá nejaký parameter, tak ako by som mal korčule vyberať?
Korčule chcem fitness - využívať ako kardio cvičenie, čiže žiadne skákanie ani finty, len čisto korčulovanie, a tak okolo 2-3 hodín korčulovania naraz tak 2 krát do týždňa a korčuľoval by som sa na hrádzi v BA, takže cesta bude asi v pohode:)
Ďakujem.
Korčule chcem fitness - využívať ako kardio cvičenie, čiže žiadne skákanie ani finty, len čisto korčulovanie, a tak okolo 2-3 hodín korčulovania naraz tak 2 krát do týždňa a korčuľoval by som sa na hrádzi v BA, takže cesta bude asi v pohode:)
Ďakujem.