Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa beardie »

„Stalo sa mi aj to, že v autobuse na mňa kričali, kde máš bombu. Ale už je to lepšie,“ rozpráva 28ročná Bratislavčanka, ktorá pred desiatimi rokmi konvertovala na islam.
ta musi byt inak vypatlana...
pravdepodobne "dobrovolne" na popud svojho islamskeho druha
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

je tam s nou aj interview... na strednej sa stretavala s moslimskymi studentami vysokej skoly, ktori vsak neboli nabozni no ako sa ich s kamaratkou vypytovali na kulturu a podobne postupne sa chalani vratili k viere a zaucili aj devy slovenske... a jej brat konvertoval dva roky pred nou. podla nej len tak

ale je pravda, ze 99% Sloveniek to ma s dobrovolnostou trochu inak

neviem ci som to tu spominal, ale par rokov dozadu bola v susednej dedine cez Vianoce na navsteve rodacka, vydata v Egypte. aj s manzelom a malymi moslimcatami. stara mat si nevedela predstavit, ze by deti na Prvy sviatok vianocny nesli do kostola a uz vobec nie, ze by od panfarara nedostali krizik. moslimovia ci nie. no a tak ked s malymi moslimcatami prisla na rad a fararko uz-zu urobit kriz cely kostol zatajil dych, prestali sa spievat koledy a kazdy cakal, ze vyslahnu plamene pekelne, zem sa strasne zatrasie a nastane tma az do tretej hodiny... no samozrejme nic take na co dedinsky clovek cakal sa nenaplnilo...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Ja nerozumiem prečo by sa niekto, kto nebol vychovaný ako moslim, chcel neskôr v živote dobrovolne stať moslimom, a už vôbec nie žena...

"Kovács si myslí, že typický moslim ako predavač kebabu je viac spoločenským stereotypom než pravdou." a do článku drbnú fotku moslima ako predáva kebab...
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
jackb
Redeemer
Redeemer

Su vyse 30 rocni ludia, ktori si zmyslia ze su budhisti. Takze to ze niekto v puberte pride na to, ze sa ide modlit smerom k Mekke nie je pre mna nic velke...
Steju
King
King

ale budhizmus a islam je obrovský rozdiel, bude to najskôr tak, ako píše avijja... nenapadá mi jediný rozumný dôvod
jackb
Redeemer
Redeemer

ked si odmyslis tu islamofobsku nalepku, ze vsetci su teroristi a zeny v satke maju bombu, tak je to nabozenstvo ako nabozenstvo.
Steju
King
King

Nie, všetky náboženstvá nie sú rovnaké. :roll: A z tých veľkých majú ženy postavenie najnižšie práve v islame (tzv. ťava má väčšiu hodnotu ako žena, samozrejme záleží od krajiny) ale čím berú svoje náboženstvo vážnejšie, tým horšie (nie len pre ženy)...
jackb
Redeemer
Redeemer

Podla toho co si videl v telke, cital v Ewitinej "knizke" ci si to niekde videl aj osobne?
Lebo som prezil polroka s Turkami, moslimami, a neprisli mi dako vysadeni proti zenam... Tak isto ako balkanski moslimovia...
Aj u nas laznici biju zeny, ale neznamena to, ze kazdy Slovak bije zenu
Steju
King
King

Lenže im to priamo prikazuje ich náboženstvo. Slovákovi to neprikazuju nikto, robí to preto, že je blbec. Moslim to robí preto, že mu to prikazuje jeho imaginárny stvoriteľ, napriek tomu, že človek priamo blbec byť nemusí, on len má svoju vieru :roll: . Bavíme sa predsa o náboženstve, a problém islamu je oveľa širší ako len bitie žien. Islam je proste kopa sračiek, inak sa to povedať nedá. Odporúčam výber niekoľkých veršov z koránu.. Takže buď svoje náboženstvo neberú vážne (zrejme prípad ľudí, ktorých si stretol ty - ale potom nerozumiem, prečo sa k nemu vôbec hlásiť), alebo sú typickí moslimovia, akých poznáme z telky a kníh (alebo videí)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Niekoľko veršov z Koránu..aj v Biblii sa dá niesť "niekoľko" veršov, na ktoré každý zvysoka dnes serie, lebo sú to totálne prežitky.

Podľa mňa takisto dosť naivná predstava, pre mňa je islam rovnaké náboženstvo ako všetky ostatné.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

New Rules od môjho obľúbeného Billa Mahera, dokazuje že nielen moslimovia maju šialené pravidlá čo sa týka zaobchádzania zo ženami. A este aj vtipne :D

Steju
King
King

hughito napísal:Niekoľko veršov z Koránu..aj v Biblii sa dá niesť "niekoľko" veršov, na ktoré každý zvysoka dnes serie, lebo sú to totálne prežitky.
Samozrejme, ale v koráne je ich ale oveľa viac, a sú agresívnejšie. A práve moslimovia nezvyknú veriť na nejaké "prežitky", veď slovo allaha platí donekonečna a ešte ďalej... Kresťania sa aspoň môžu tváriť, že "ale veď to je starý zákon, ten nás nemusí zaujímať" (čo je samozrejme blbosť), ale moslimovia majú len svoj korán, ktorý podľa nich napísal samotný boh (cez proroka), a proste podľa neho žijú, alebo nie. Ak áno, považujú ženy za nižšie bytosti, sekajú ruky a nohy, nemajú problém s pedofíliou a násilním šírenim islamu, kým neovládne celý svet. Ak nie, sú to zrejme shitty moslimovia a nevidím u nich zmysel vôbec sa za moslimov považovať.
hughito
Redeemer
Redeemer

A to z čoho vychádzaš pri týchto hodnoteniach? Lebo mám dojem, jak keby som čítal nejaký white-media.info blog.
Steju
King
King

Ktorých hodnoteniach? Nie, žiadny blog som nečítal.

Čo sa tým snažím povedať je, že celý základ islamu, teda korán, je zvrátený. Ak je teda niekto "správny" moslim, a žije a koná podľa koránu, je zvrátený tiež. Ak podľa neho nežije a nekoná, nie je veľmi "dobrý" moslim, lebo nežije podľa pravidiel svojho boha.

viď obrázok, alebo video, ktoré som linkoval vyššie - takýto militantizmus u iných náboženstiev nenájdeš (keď, tak len v zanedbateľnej miere)
Prílohy
url.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie? Nenájdeš? Tak to si pekne mimo. Rovnako ako že hentí fanatici na obrázku sú nejaká reprezentatívna vzorka islamu. Je to hŕstka fanatikov, ktorí majú vymetené hlavy, rovnako ako x iných ľudí z iných náboženstiev dnes či v minulosti.
Steju
King
King

Stále to nechápeš. Násilné šírenie islamu majú moslimovia prikázané priamo od ich boha. Preto to nie je len hŕstka chorých fanatikov, ale veľmi veľa hŕstok, oveľa viac, ako nájdeš pri ktoromkoľvek inom náboženstve. Keď tvrdíš opak, dokáž to, tvoje slovo mi nestačí. Možem sa mýliť, ale podľa toho čo som za celý svoj život videl/čítal/zažil je islam jednoznačne najagresívnejšie náboženstvo, s tými najhlúpejšími názormi a dogmami. Nehovorím o ľudoch, hovorím o náboženstve.

Ukáž mi kde nejaké iné náboženstvo, ktoré jedná takto agresívne a zároveň trápne na takú blbosť, akou je pár karikatúr - jeden príklad za všetky.
Protests against the cartoons were held around the world in late January and February 2006. Many of these turned violent, resulting in at least 200 deaths globally, according to the New York Times. Large demonstrations were held in many majority-Muslim countries, and almost every country with significant Muslim minorities, including Nigeria, Canada, India, the United States, the United Kingdom, Australia, New Zealand, Kenya, and throughout continental Europe.
To je tých pár fanatikov?
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

A čo týto fanatici

Dal by som toho viac, ale nemá čas, ani žalúdok poslúchať Ann coulter, prípadne iných konzervatývnych fanatikov, alebo keď G.W. Bush prirovnal vojnu ku krížovej výprave. Alebo keď Amerika uvalila embargo na irak, zomreli tam tisíce ľudí a Madeleine Albright povedala že to stálo za to. Alebo keď sa snažil americký pastor, alebo kňaz podpáliť Korán, určite vedel aké to bude mať dôsledky.

Dôkaz:

Samozrejme, Islam čo sa týka radikálnost a fanatizmu vedie, to je asi jednoznačné.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ide o výklad. Biblia, Korán a všetky tieto knihy - pre mňa sú to znôšky nezmyslov, ktoré si každý môže vykladať tak, ako chce. Určite však nesúhlasím s tým, že teraz vyberieme jedno z tých x tisíc náboženstiev a povieme, že je najhoršie - veď to je úplný nezmysle, ako v praxi, súčasnosti, tak aj v minulosti.

http://muslimmatters.org/2010/02/21/is- ... -religion/

http://www.policymic.com/articles/38347 ... mbers-show

A áno, práve tých fanatikov najviac počuť. To, že jestvujú milióny moslimov, ktorí majú úplne u prdele tieto extrémy, to tak nie je počuť.
Steju
King
King

Ten článok je totálny apologistický odpad, z ktorého vyplýva akurát to, že allah im popri zabijaní nezakazuje chovať sa k nepriateľom milo a spravodlivo (islamská spravodlivosť, ďakujem pekne). Hughito, neviem prečo sa snažíš obhajovať islam, sám vieš, že je to zbierka sračiek, a vôbec sa nehanbím povedať, že sračiek horších ako iné veľké náboženstvá (nie, nepoznám všetkých 4200, poznám tie najväčšie a oproti tým viem islam porovať a povedať, že je to ešte väčšia hovadina ako tie ostatné, prečo by som to nemohol urobiť?) Žiadny nezmysel v tom nevidím, všetky náboženstvá nie sú rovnaké, tak sa takto hlúpo nebudem tváriť - až to by bol nezmysel. Ja mám pocit že ty máš proste potrebu s niekým nesúhlasiť, nech sa už jedná o hocičo.
Napísať odpoveď