predstavujes si to ako hurvínek válku. Za prvé, kamarát je trt, dostal 5 pokút a ani jednu nezaplatil, bol hrdina. Aj v Bratislave sú platené parkoviská, síce drahé, ale 60€ nestoja. Keď dostanem pokutu za parkovanie 60€, nabudúce zaparkujem normálne. Potom, hlavne sa všetci sťažujte ako ľudia parkujú jak kkti ... samozrejme, keď kým niekomu dôjde to, že zaparkoval zle, musí mu nabehnúť 5 exekúcií. Dovtedy je to veľký frajer. Kamarátovi muselo prísť 5 pokút, 5 predvolaní na súd, s najväčšou pravdepodobnosťou 5 výziev na zaplatenie (aj viac), 5 predžalobných výziev. 5 rozhodnutí okresného súdu na zaplatenie. A následne ešte 5 exekučných príkazov. To je dokopy 30 zásielok, z ktorých minimálne 10 sa doručuje do vlastných rúk. Nič v zlom, ale už aký retardovaný musí človek byť aby po 30 úradných obsielkach nezaplatil pokutu. Takže bežná slovač je tam kde je a môže si za to sama.
Po druhé. Stále sa bavíme o človeku ktorý si neplnil svoju povinnosť. Mal platiť, bol na to X krát vyzvaný a nič. Aké morálne právo má tento človek sa sťažovať? No podľa mňa žiadne. Ale samozrejme, na slovensku je neplatenie pokút, porušovanie pravidiel a následné nadávanie národný šport.
Po tretie. Si myslíš, že to bol ten istý exekútor? S najväčšou pravdepodobnosťou nie. Ale aj keby hej. To si má písať každého dlžníka do evidencie, kde má aký účet atď a doslova počítať s tým, že jeden chrapúň nezaplatí zas, tak si radšej urobím v excely tabuľku všetkých ktorých som už riešil? Jednak by to bol jeho nad-úkon a po druhé, je tu nejaký zákonný postup, kedy niektoré úkony proste nemôžeš obísť (samotné prikázanie pohľadávky z účtu, preštudovanie prípadu, vydanie exekučného príkazu etc) a stým sú spojené ďalšie úkony - musí zistiť kde má účet, teda napísať do každej banky na slovensku, počkať na odpoveď, banka musí zistiť či má účet a odpovedať mu. S tým, už on nič nespraví, nemôže sám zisťovať či má účet.
A kým začneš ad hominem, áno, som právnik