Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Tak ja práve robím autoškolu,ktorú máme u nás na škole. mám 18 rokov. Začal som ju robiť asi tak v trištvrte Januára. Máme suepr inštruktora, ktorý rád počas jazdy aj na teórii vtipkuje. Snaží sa tak pri jazdách odbúrať stres, keď ho na nás vidí. Na začiatku sme mali len teórie a až po 8.teórii sme išli za volant. Autoškola kde robím vodičák je menšia spoločnosť, takže trenažér sme nemali. Najprv sme mali oboznámenie s vozidlom na cvičisku, kde sme sa poháňali a išli svalom cez také kanále. Potom vyšli na cestu a krátkou trasou sa vrátili do školy. To mi celkom išlo. Potom prišlo už prvé jazdy v premávke. Prvé dve som zvládol v pohode, ale tretia mi vôbec nevyšla, asi aj kvôli tomu, že som tam išiel namyslený ako skvelo jazdím. Na začiatku mi pri rozbehu skapal motor a potom asi ešte 3 krát. Oklepal som sa z toho a ďalších 5 jázd mi išlo super. Po každej ma inštruktor pochválil ako sa zlepšujem a podobne. Jazdili sme na Octavii, ktorá mi sadla a super sa mi jazdilo, aj spojku som už potom púšťal rýchlejšie ako už skúsenejší šoféri. Ale teraz nám dali iné auto KIA, kde spojka púšťa inakšie a robí mi rozbeh na nej problémy. Prvé 3 jazdy na nej mi celkom išli, aj diaľkovú jazdu som super zvládol. Ale v piatok som mal ďalšiu jazdu a tá mi nevyšla ako má. Rozbehol som sa dobre, aj prešiel nejakú väčšiu vzdialenosť, ale dostal som sa na hlavnú, išiel odbočiť v ľavo, dal som prednosť, išiel sa rozbehnúť a motor skapal. Naštartoval som teda znovu a zase mi motor skapal. Na tretí krát to už vyšlo. Pojazdil som bez problémov po meste aj z kopca som sa na prvý raz bez ručnej pohol. Išiel som naspäť do školy, z kolóny som sa dobre pohol odbočil, zastal pred prechodom pre chodcov, pustil ľudí a pri rozbehu mi to opäť skapalo. Naštartoval, došiel ku škole a povedal mi inštruktor, že to nevadí, že ostatné veci zvládam už, len dnes mi nešiel rozbeh. Ani na mňa nekričal ani nič, len povedal, že sa nemá plašiť pri rozbehu. Neviem, buď som ju chcel rýchlejšie púšťať aby mi rozbeh netrval dlho, alebo som ešte nedostal do nohy záber spojky v tom aute. Dosť ma to tak zobralo, keď ma chválil pred tým a teraz sa mi stane toto. Dúfam, že ďalšia jazda už dopadne dobre. Pretože ak už mám za sebou 8 jázd, toto by sa mi zrejme stávať nemalo, dúfam, že je to len tým, že jazdíme na inom aute ako predtým. Skúste mi nejako poradiť alebo pomôcť.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ano, je to iba inym autom, zvyknes si... ak je este k tomu auto uplne nove a nema zajazdenu spojku, moze spojka kusat a to vie zaskocit aj skusenejsich vodicov... na predchadzajucom aute Ti islo vsetko super, nie je to Tebou, je to autom, viac sa pomoct neda... snad iba poziadat opat o jazdy na oktavii, ak ju este autoskola ma... nestava sa casto, ze by sa student autoskoly ucil jazdit na inych autach... ale uz boli aj pripady, kedy vodic dostal nove auto rovno na skusky... kazdopadne drzime palce a prajeme vela stastia 
-
Thommas
Addict
No ja som jazdil až na štyroch vozoch v autoškole, nie je to až také nezvyčajné.
-
RATZINGER666
Darca
no vacsinou ma jeden instruktor jedno auto, pripadne sa na jednom strieda s inym... pokial ma ziak toho isteho instruktora, menit by sa to nemalo, je to pre ziaka omnoho lepsie prave kvoli tomu, co spomina kolega vyssie...
-
Thommas
Addict
Ja som mal piatich inštruktorov (jeden chodil len zriedka). Autá boli Swift, 2x Fabia 1.3 (tuším, trojvalec) a 1.4 (štvorvalec). S kým sa mi podarilo ísť, s tým som išiel. Inštruktori si aj medzi sebou menili autá, takže som nikdy dopredu nič nevedel. Zaujímavé ale bolo, že na 1.3-kách sa mi jazdilo najlepšie, aj keď 1.4 ka bola najnovšia. O Swifte sa nevyjadrujem, to bol šrot najväčšieho kalibru.
-
RATZINGER666
Darca
och, to bolo co za autoskolu??
-
Thommas
Addict
Nebudem konkrétne menovať, ale bolo to v KN. Čo v KN viem aj ostatné autoškoly, tak to je rovnako. Ale nesťažujem sa, aspoň som si zvykol na viac vozov.
Ďakujem za podporu aj za reakciu
No práve že to auto nie je nové ale staré
Aj kamaráti čo robili vodičák predo mnou strašne nedávali na to auto, že tá spojka si robí čo chce a púšťa ako sa jej chce, ešte keď radím rýchlosti tak počujem ako spružnia vydáva zvuk
Bola aj nedávno v oprave, čosi to pomohlo, ale moc asi nie, neviem posúdiť, lebo som na nej predtým nejazdil.Treba si na ňu len zvyknúť a púšťať ju radšej pomalšie ako mi radia kamaráti čo tiež na nej jazdili. Rád by som sa vrátili ku Octávii, na nej sa mi super jazdilo a bolo to celkom nové auto, ale práve na tej KIA robíme aj záverečné skúšky, asi preto že to je menšia auto, lebo Octavia je Combi. My máme len jedného inštruktora, ktorý jazdí s nami. Ešte máme inštruktorku jednu, ale tá len občas ide jazdiť s nami. Ešte mám pred sebou dosť veľa jázd na tom aute, tak snáď mi to pôjde lepšie. Každou jazdou sa to bude zlepšovať, zhoršovať dúfam nie 
-
audiotrack
VIP
hej, určite si spojka robí čo chce, hlavne keď to povie niekto kto má odjazdených iba 100 kilometrov a z toho polovicu na cvičiskujozefko2 napísal:...Aj kamaráti čo robili vodičák predo mnou strašne nedávali na to auto, že tá spojka si robí čo chce ...
nevravím že nemohla byť zlá, len pouzkazujem na to, že tvrdenia "kamarátov čo si robili predomnou na tom aute vodičák" je úplne zcestné. Ak to povie inštruktor, tak ok. Ale aj na zlej spojke sa dá dobre jazdiť. Je to záležitosť chvíľky nech zistíš kde a ako zaberá a už to ide. Nikto nemôže mať problém sadnúť z audiny za starú feldu alebo olcit. Proste je to stále o tom istom. Dve tri zošliapnutia a už nie je šance aby to zhaslo.
No tak ja som na tom podobne ako Thommas, jazdy som maval na vsetkych 3 autach co autoskola mala a z hociktorym instruktorom takze som do predu nevedel s kym pojdem ani na akom aute
..ale vacsinou sa mi striedali seat leon a 1tkovy bavorak.. inak skusky mam stvrtok a poslednu jazdu som mal asi pred 2 az 3 tyzdnami tak mam trochu strach ked som taku dobu nejazdil , nestalo sa to uz niekomu ? neda sa to dufam nejak zabudnut
-
Thommas
Addict
No lepšie je deň-dva pred skúškami mať ešte jazdy. Aspoň si to ešte naposledy precvičíš. Skús si ešte hodinku-dve vybaviť.
no zajtra sa zbehnem spytat ci sa do stvrtka nieco nenajde ale bohuzial uz je asi neskoro kedze sa jazdy planuju tyzden dopredu kvoli tomu ze v konkretny tyzden uz to byva vsetko plne
-
yoggy
Ja som na autoškole mal polovicu jázd: 1-2 jazdy do týždňa a druhú polovicu som mal každý deň až do skúšiek, okrem jedného dňa a to deň pred skúškami keď inštruktor musel odísť a tak som mal dvoj-hodinovku poslednú jazdu(2 dni pred tým)...
No tak to si mal fajn , bohuzial mne to ine povinnosti nedovolovali , jazdy som si daval vzdy ak som mal po skole cas alebo volno , alebo ak to bolo mozne tak aj pocas skoly ...a skusky po mojej poslednej jazde som zmeskal o par dni .. lebo poslednu jazdu som mal utorok , a stvrtok boli skusky a nemal som lehotu 7 dni medzi poslednou jazdou a skuskami .. na dalsi tyzden potom skusky neboli a teraz o dva tyzdne su zas no tak mi to vyslo takto no tak dufam ze nebudu problemy
-
audiotrack
VIP
lehota 7 dní medzi poslednou jazdou a skúškami? To je nejaká novinka?
Mám taký pocit, že to už bolo v čase, keď som robil papiere ja (3 roky naspäť). Inštruktor povedal, že keď nás zastavia policajti, mám povedať že som si zaplatil extra jazdu, lebo do mojich papierov mi deň (či dva) pred skúškami klasickú jazdu už napísať nemôže.
-
94jakub
Guru wannabe
Neviem, či je to 7 dní ale niečo tam určite je. Takisto medzi samotnými jazdami musí byť nejaký čas.
Bežne(asi?) sa však robí, že sú jazdy v papieroch napísané podľa zákona a jazdí sa kadejako.
Ja som tiež kvôli škole potreboval skúšky skôr, takže som mal všetko oficiálne odjazdené asi týždeň, dva pred skúškami a medzi tým som to ešte odjazdil.
Bežne(asi?) sa však robí, že sú jazdy v papieroch napísané podľa zákona a jazdí sa kadejako.
Ja som tiež kvôli škole potreboval skúšky skôr, takže som mal všetko oficiálne odjazdené asi týždeň, dva pred skúškami a medzi tým som to ešte odjazdil.
hej 7 dni mi povedali ze musim mat lehotu tak som na skusky nemohol ..kondicnu jazdu som si neplatil nejak ani nebol cas a pravdu povedat bol som rad ze konecne mam od autoskoly klud a nemusim tam pomaly kazdy den chodit , hadam sa mi lenivost nevyplati 
-
t0m4s3
Admin
Mne sa to stalo. 14 jazd som odjazdil na C3ke a na skusku doviezli iba Fabiu. Nastastie uznali, ze by to asi nebolo uplne fer a priviezli aj C3ku. Tak som do nej sadol a len co sme opustili cvicisko, tak po 2 minutach jazdy v meste im volaju, ze Fabia sa pokazila, ze mame is pre dalsie auto do autoskoly. Kedze sme jazdili v centre a do autoskoly bolo blizko, tak po dalsich mozno 3 minutach som zaparkoval v autoskole a instruktor s policajtom mi povedali, ze super, ze mozem ist domov cakat na vodicakRATZINGER666 napísal:ano, je to iba inym autom, zvyknes si... ak je este k tomu auto uplne nove a nema zajazdenu spojku, moze spojka kusat a to vie zaskocit aj skusenejsich vodicov... na predchadzajucom aute Ti islo vsetko super, nie je to Tebou, je to autom, viac sa pomoct neda... snad iba poziadat opat o jazdy na oktavii, ak ju este autoskola ma... nestava sa casto, ze by sa student autoskoly ucil jazdit na inych autach... ale uz boli aj pripady, kedy vodic dostal nove auto rovno na skusky... kazdopadne drzime palce a prajeme vela stastia
Jednu jazdu som odjazdil na Citroene Saxo, spojka mala zaber mozno pol centi a zdochynalo to na krizovatke aj instruktorke.audiotrack napísal: hej, určite si spojka robí čo chce, hlavne keď to povie niekto kto má odjazdených iba 100 kilometrov a z toho polovicu na cvičiskuNerobila im tá spojka blbosti proste len preto, že sa iba učili a zle ju ovládali? Lebo keď ti zhasne auto, je najlahšie hodiť to na vadu auta. ROvnako ako za všetky zlé známky v škole boli zodpovední učitelia, za to že som sa nenaučil lyžovať bol na vine inštruktor a zlé lyže spolu so zlým snehom........
-
audiotrack
VIP
tak by sa mal majiteľ autoškoly zamyslieť, či treba vymeniť auto alebo inštruktorku
Alebo oboje