Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Steju »

gogo956 napísal: Ale mozno Ti pomoze pripomenutie, ze ani cirkevni vodcovia tomu neveria, cirkev je pre nich iba organizaciou pomocou ktorej maju pohodlni zivot http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... krovi.html :wink:
Toto by ma inak nesmierne zaujímalo - koľko z týchto biskupov, arcibiskupov, kardinálov a ďalších pánov v smiešnych čiapkach vlastne skutočne verí, že nejaký boh a nebo a peklo existujú, a koľko sa len smeje z hlúposti ľudí a zarába peniaze a získava majetky. Škoda, že sa to nikdy nedozviem :/
vladenko007 napísal: Na mladého katolíka padol kríž a zabil ho.
strapaty, Koval a tu bol kde tvoj boh? Podľa mňa v riti strčený.
http://www.ta3.com/clanok/1039084/na-ml ... il-ho.html
boh ho miloval tak veľmi, že si ho vzal ku sebe predčasne 8) Nevieš predsa, že pre správneho kresťana je smrť ako výhra v lotérií?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

vladenko007 napísal:Teraz asi už neodpíše. 21:54 ešte stihol. O 22:00 majú večierku. Ale aj tak sa divím že púšťajú pacientov k počítaču. :lol:

//autoeditácia príspevku (26 Apr 2014, 1:19)
Na mladého katolíka padol kríž a zabil ho.
strapaty, Koval a tu bol kde tvoj boh? Podľa mňa v riti strčený.

http://www.ta3.com/clanok/1039084/na-ml ... il-ho.html
Ach ty kretén nemyslel som si že si taky retard k tebe už je škoda sa vyjadrovať choď si sam vyfajčiť ty namyslený idiot. A nezabudni tu napísať že som kresťan a nadávam vidíš dobre nadávam a na takých retardov jak si ty aj nadávať budem. A máš pravdu neodpíšem nato lebo takí ako vy by tomu aj tak nerozumeli radšej sa z toho smej lebo to ide sprostým ľuďom najlepšie smiať sa z toho čomu nerozumejú.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jozef Koval napísal:
Ach ty kretén nemyslel som si že si taky retard k tebe už je škoda sa vyjadrovať choď si sam vyfajčiť ty namyslený idiot. A nezabudni tu napísať že som kresťan a nadávam vidíš dobre nadávam a na takých retardov jak si ty aj nadávať budem. A máš pravdu neodpíšem nato lebo takí ako vy by tomu aj tak nerozumeli radšej sa z toho smej lebo to ide sprostým ľuďom najlepšie smiať sa z toho čomu nerozumejú.
A ozval sa pravý kresťan. :lol:
A z môjho pohľadu ja urážam rozprávkovú postavu ale ty každého.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval: opat odchadzas?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:
Kopnut a zdrhnut, to je taktika 8)
Ked mi dakto nabuduce bude tvrdit, ako su ateisti amoralni a skazeni, lebo boh mu dal moralku a pokoru, tak mu ukazem toto.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Celá táto téma je dosť veľký "prúser" pre všetkých kresťanov. :)
vladenko007
VIP
VIP

strapatý k tomu spadnutému krížu sa nevyjadríš?
A nepovedz že to má na svedomí satan lebo ten kríž bol posvätený a moja kresťanská mamička mi povedala že k posväteným veciam ani satan nemôže. :D

Jakože strašná irónia od boha. Keď posvätený kríž ktorý bol pre pápeža spadne na mladého kresťana a zabije ho. To sú tie tvoje tresty počas života?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mňa by zaujímalo odkiaľ Jožko vie čo znamená výraz "fajčiť" alebo "idiot". :shock:

//kinjeril - to snáď nemyslíš vážne. :cry:
kookie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kookie »

Na to, kde zistil výraz "fajčiť" nepotrebujeme asi príliš zložitú úvahu :) Ale toho idiota od Dostojevského veru asi nemá.
A to som si myslela, že katolícky hanebný výraz je "neznaboh".
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Jozef Koval - 3 dni ban :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Vďaka Bohu. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zjavne tie jeho "vnutorne zazitky s Bohom" nezmenili a netransformovali povahu Jozefa Kovala k lepsiemu, tak teraz neviem ci je az taky hriesnik alebo "bozsky" vplyv bol taky slaby. Je to krasny dokaz toho com som si vsimol uz na viacerych veriacich ktori vsetcia tvrdia ako sa vnutorne velmi zmenili, ale v skutocnosti nie su o nic lepsi ako ostatni.. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kinjeril napísal:Jozef Koval - 3 dni ban :smt006
dobrovoľne ci nie, je to Jožkov 7. odchod. Šiesty bol v priebehu Veľkej Noci, keď nás ignoroval. Pán Boh zaplať
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Ako je to s vyhlasovanim svatych v cirkvi? Vsimol som si, ze dnes vyhlasili 2 byvalych papezov za svatych. No napadli ma hned otazky ...

Ako ti, co vyhlasuju ludi za svatich vedia, ze ci tito ludia niekedy v zivote nespachali hriech, za ktory sa dostanu do pekla? To automaticky predpokladaju, ze za to, ze boli papezmi tak automaticky maju "miesto" v nebi po boku Boha?

Ake su podmienky toho, ze sa clovek stane svatym a kto tie podmienky urcil? Ako to vedel ten, ktory tieto podmienky urcil, ze tie podmienky bude akceptovat aj Boh?

A co to vlastne znamena, ked je niekto vyhlaseny za svateho? Ze bol nejako extra lepsim ako ostatni ludia? A je to len nahoda, ze vacsina svatych su vysoki predstavitelia cirkvi (byvali papezi, atd)? Iste, obcas je tam aj vynimka, aby sa nepovedalo...

Zaujal ma aj jeden komentar na SME:
Citovanie uzivatela lasostrelca
Konzervativni katolici su rozhorceni tymto svatorecenim. Cudne, ze nase media neprinesu i pohlad druhej strany, konzervativcov.
..
Ti jednoznacne tvrdia, ze cely proces je neplatny, a dotycni svatymi nie su.
Preco? Za posledne desatrocia sa zmenila podstata ,,svatosti", uz to nie to, co povodne u Cirkvi bolo, ale nieco uplne ine. Priznal to i Wojtyla v kodexe kanonickeho prava, ktore uznalo nekatolickych mucenikov. To je omyl, lebo mucenictvo musi obsahovat mucenictvo za katolicku vieru. Mucenictvo bolo zakladom svatosti, ak je prekrutene mucenictvo, je i svatost.
Okrem toho Wojtyla osekal proces svatoreceni na kost, zrusil diablovho advokata, aby tym, ako nadavali konzervativci, urobil z procesov tovaren na svatych, cim priviedol na svet inflaciu svatosti.
Pred 50 rokmi by ani Wojtyla, ani Roncalli procesom svatorecenia urcite nepresli.
Dokonca i tie zazraky. Jeden zazrak, co bol uznany- ze nejaka zena bola chora, ukazalo vysetrenie, a druhe to vyvratilo. Totot sa nikdy v procesoch neuznavalo ako zazrak, zazrak musel byt pre tento proces len lekarsky nevysvetlitelne uzdravenie, nie to, ze dalsie vysetrenie len ukazalo, ze diagniza choroby nebola presna.
Uznavajte za svatych len tych, co boli vyhlaseni za svatych do roku 1960. Nedovolte vo vasich farnostiach kult Wojtylu.

Napisal uzivatel lasostrelec, 27.04.2014 12:56
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jefty

je to iba cisty kalkul zo strany cirkvi. Vedia ze obaja papezi Jan XXIII. aj Jan Pavol II. boli a stale su medzi radovymi veriacimi velmi popularni a tymto tahom sa snazia ziskat ich priazen. Krestanska cirkev je iba jedna velka firma a toto je forma PR.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Vezmite si aj, že tam prišlo viac ako milión turistov... koľko príde za rok na Slovensko? Proste obrovský biznis, obrovský zisk.. až sa divím, že podobné mítingy nerobia častejšie :)
vladenko007
VIP
VIP

Tuším prídem vyberať do zvončeka. :smt059 Stačí keď mi dá každý len 10 centov :lol:
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

gogo956 napísal:jefty

je to iba cisty kalkul zo strany cirkvi. Vedia ze obaja papezi Jan XXIII. aj Jan Pavol II. boli a stale su medzi radovymi veriacimi velmi popularni a tymto tahom sa snazia ziskat ich priazen. Krestanska cirkev je iba jedna velka firma a toto je forma PR.
Chcel som najprv odpoved na tie otazky od niektoreho z tu pritomnych krestanov na fore a aktivnych prispievatelov do tejto temy. Racionalne a logicke vysvetlenie som ocakaval, ze pride az potom, ale dik :D

No ale pockam si na odpovede od niekoho, kto veri. :)
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Ja mám otázku pre užívateľa Jozef Koval: Musíš sa ísť za to, čo si napísal, vyspovedať, alebo stačí trest udelený vedením fóra?
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Myslim ze sudit a trestat moze len boh, takze tento trest nestaci. Vyspovedat sa asi nevyspoveda, ak tak nieco v tom zmysle ze stratil nervy pri bohoruhacoch a bezboznych stvoreniach... ... mam z neho pocit ze to je presne krestan ktory by viedol kriziacke vypravy aj na koniec sveta len aby bezboznikom prepichol to hriesne srdce....
Napísať odpoveď