objektiv 18-105 nikon DX s VR, bez filtra, blesk zabudovany a ISO 800 (FURT!!!! ten clovek ISO nemenil ani omylom....) menili sa mu udaje na automatike len clona a rychlost uzavierky, ... aspon co som si vo velkej rychlosti pozrel EXIF ....
a teraz co tym chcem povedat. Tie fotky boli otrasne, katastrofalne proste odpad, full na automatike fotene a bolo jedno ci mu sdvieti slnko do objektivu, alebo foti z pol metra podavanie kytice, alebo sa snazi sfotit nieco spoza stolicky (ta foto je hadam najgenialnejsia osvietilo bleskom stolicku a za tym tma, ..... ) vacsina fotiek zasumena nehorazne, praca s bleskom je na bliti.
tak sa chcem opytat ci vam mam hodit EXIF aby ste ma ubezpecili ze fotograf mal v ruke dobry stroj len to posral on, alebo mi to poviete aj bez toho, alebo mi poviete ze ten fotak je na hovno, aby ste mali prehlad sla sa fotit rodinna oslava do slabo osvietenej miestnosti (fakt tam bolo blbe svetlo, .... )
Ja som bral XS3 ku, a clona stale 2,8 a ISO 100 a mal som lepsie zabery ako on. (nebral som panasonic FZ200 lebo ako mi bolo povedane dotycny sa vraj dlhe roky venuje fotografovaniu a fotky budu profi
jednoducho ludia ja som bol nesmierne sklamany z toho ze typek spravil cca 300 fotiek o hovne, ... nehovoriac o videu ktore bolo proste zasumene na totalku, takto si ja foto zo zrkadlovky nepredstavujem, cakal som o hodne viac, tak ma nejako upokojte, ... fotky tu neuploadujem, lebo to je katastrofa, keby ste chceli nieco z EXIFU kludne napiste, ... nejaky udaj ...