Apostáza, zrieknutie sa viery. Vaše príbehy, zážitky.

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Apostáza, zrieknutie sa viery. Vaše príbehy, zážitky.

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty napísal:
v ramci ciklu napr 28 dni je zena schopna otehotniet len pocas ovulacie cca 24 az 48 hodin a kedze spermie prezivaju v tele zeny max 4 dni ... staci vediet kedy ma zena ovulaciu a 4 dni pred tym s nou nespat a 2 dni potom ... cize 22 dni mas volnych (-menzes, ale zalezi od sofera :D)
Prosím ťa, ži si v ktorýchkoľvek rozprávach v ktorých chceš, ale nešír tu takéto bludy. Ešte by to niekto mohol zobrať vážne a správať sa podľa toho... :aasmile10:
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Steju napísal:
Prosím ťa, ži si v ktorýchkoľvek rozprávach v ktorých chceš, ale nešír tu takéto bludy. Ešte by to niekto mohol zobrať vážne a správať sa podľa toho... :aasmile10:
... ak nieco zle hovorim tak sem stym ... mi totiz podla toho zijeme uspesne uz 5 rokov(po druhom cisarskom) :) ...a nie len mi ... uspesnost je http://www.lpp.sk/index.php?option=com_ ... Itemid=295

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 13:34)
harrison314 napísal: sory, ale menzes neni prave romanticky pokial vies co myslim, okrem toho to neni prave spolahliva metoda.preto som tam dal minus
Vam dal Boh neplodne dni, nam dal ludsky um kondom, aky je v tom rozdiel?

nevidis rozdiel medzi sexom s kondomom a bez????
Steju
King
King

Ja ti tu nebude dávať hodiny sexuálnej výchovy, na to si mal dávať pozor na základnej škole, a čerpať informácie od odborníkov a nie z kresťanských internových stránok. Tvoje názory v tejto problematiky sú všetky založené práve na týchto náboženských nezmysloch, čo by mi bolo úplne jedno, keby si to tu nešíril medzi normálnych ľudí. Na záver len napíšem, že keď niečo funguje u teba, neznámená to, že to bude fungovať u každého.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju napísal:Ja ti tu nebude dávať hodiny sexuálnej výchovy, na to si mal dávať pozor na základnej škole, a čerpať informácie od odborníkov a nie z kresťanských internových stránok. Tvoje názory v tejto problematiky sú všetky založené práve na týchto náboženských nezmysloch, čo by mi bolo úplne jedno, keby si to tu nešíril medzi normálnych ľudí. Na záver len napíšem, že keď niečo funguje u teba, neznámená to, že to bude fungovať u každého.
...vypada ze ta panboh obdaril dostatocne velkou mozgovou kapacitou aby si dokazal pochopit jeden clanok ... ak by si to cital urcite by si tu nepisal take blbosti
... co nebude funcovat ... mas hadam spermie ktore preziju dlhsie ako 4 dni ??? alebo vajicko po volneni putuje u niekoho viac ako 2 dni ???
...kazda zena ma inak dlhy cyklus ale naslednost je rovnaka u kazdej ...
pokial nema zena homonalne poruchy a je zdrava tak to takto funguje...
... toto je parketa na dokazovanie ... je to nieco co sa da zmerat .... (nie ako u existencie boha) .. takze mozes sa realizovat ... to ze nepotrebujem dokaz na uverenie v boha neznamena ze u ostanych veci je to tak isto...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

strapaty napísal: cirkev zakazuje aj kondomi ... (veriacim), tak ale urcite je to 10000000x lepsie ako hormonalna antikoncepcia...
určite? http://www.pluska.sk/zahranicie/papez-z ... luciu.html

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 14:37)
strapaty napísal: ...vypada ze ta panboh obdaril dostatocne velkou mozgovou kapacitou aby si dokazal pochopit jeden clanok ... ak by si to cital urcite by si tu nepisal take blbosti
... co nebude funcovat ... mas hadam spermie ktore preziju dlhsie ako 4 dni ??? alebo vajicko po volneni putuje u niekoho viac ako 2 dni ???
...kazda zena ma inak dlhy cyklus ale naslednost je rovnaka u kazdej ...
pokial nema zena homonalne poruchy a je zdrava tak to takto funguje...
... toto je parketa na dokazovanie ... je to nieco co sa da zmerat .... (nie ako u existencie boha) .. takze mozes sa realizovat ... to ze nepotrebujem dokaz na uverenie v boha neznamena ze u ostanych veci je to tak isto...
spermie môžu v tele ženy prežiť až 7 dní, takže áno, mám(e) spermie ktoré prežijú dlhšie ako 4 dni a to ani nemusíme byť extra obdarovaní od boha, stačí byť lepšie informovaní ako ty :)
...Naproti tomu spermie môžu po ejakulácií v tele ženy prežívať aj 7 dní.
zdroj: http://www.antikoncepcia.sk/myty-a-fakty

a aj ženy ktorých vajíčka žijú viac ako 2 dni nie sú žiadny x-meni ale úplne bežné prípady.
Tak teda môže žena otehotnieť aj po ovulácii? Záleží vraj na tom, ako dlho po skutočnej ovulácii ste. Ak poznáte skutočný dátum ovulácie, môže dôjsť k počatiu až do 72 hodín po nej, ako sa spermie prepracujú cez krček maternice. Životnosť vajíčka je po ovulácii minimálne 48 hodín.
zdroj: http://zena.atlas.sk/mozete-otehotniet- ... 10403.html

tých 48 hodín je minimum, môžu to byť aj tri dni. K tomu nepravidelný cyklus (ani o tom žena nemusí vedieť, môže mať stále pravidelný a zrazu kvôli stresu nejaká odchýlka príde) a zrazu celá tvoja teoria o plodných dňoch padá
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

nech som hladal ako som chcel tak zivotnost sa mi pohybuje od 2 -7 dni ....cim viac propaguju hormonalnu antikoncepciu tym dlhsie prezivaju .... u ludi prezentujucich potraty zas len 48 hodin ... takze fakt neviem kde je pravda... doverujem LPP ... nemaju s toho zisk :D ale este pohladam...
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Ale svojim detom radsej kup kondom...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty: kde si nasiel, ze kondom je menej spolahlivy ako "taktika" neplodnych dni?
strapaty napísal:doverujem LPP ... nemaju s toho zisk ale este pohladam...
To ze nemaju s toho zisk, este neznamena, ze netvrdia ucelove veci, treba hladat na odbornych strankach, nie katolickych, ani ateistickych, ani prolife, ani pro-hormonalna antikoncepcia :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Steju napísal:...čerpať informácie od odborníkov a nie z kresťanských internových stránok...
harrison314 napísal:...treba hladat na odbornych strankach...
Nech sa paci http://humrep.oxfordjournals.org/conten ... 1310.short
tot len prvy link ak zadate do scholar.google.com symptothermal method effectiveness
pre dalsie studium pokojne ten scholar pouzivajte aj s inymi heslami - mal by vyhladavat len vo vedeckych zdrojoch (tvrdia to tu http://scholar.google.com/intl/en/scholar/about.html )
Symptotermalna metoda proste vysokoefektivna je. Oproti kondomom/HAK ma nevyhodu, ze si musis par dni odriect a zena musi poznat a pozorovat svoje telo. Bodka.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn napísal:Ale svojim detom radsej kup kondom...
deti ucim v prvom rade bit zodpovedny .. ... bavim sa s nimi otvorene uz od malicka (samozrejme do takej hlbky ako su schopne pochopit)... tak urcite ak by sa uz rozhodol pre nemanzelsky sex je lepsie pouzit kondom ...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

javatar - z hladiska vynalozenej energie je ta metoda uplne mizerna.

strapaty - ved preto som zastanca kondomov.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Andi_Cibula napísal:javatar - z hladiska vynalozenej energie je ta metoda uplne mizerna.
v com nalozena energia ... ranne zmeranie teploty a kontrola hlienu cca 40 sekund ... zaznacenie do tabulky dalsie 2 sekundy ...
ci myslis ze slahanie muzskych hormonov a latok ktore narusaju celkovu rovnovahu organizmu je lepsi ... samozrejme co ta pozeninom zdravi ... o potratovej stranke HAK sa ani zmienovat nebudem ...
a o emocnej stranke veci taktiez nie ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:
v com nalozena energia ... ranne zmeranie teploty a kontrola hlienu cca 40 sekund ... zaznacenie do tabulky dalsie 2 sekundy ...
ci myslis ze slahanie muzskych hormonov a latok ktore narusaju celkovu rovnovahu organizmu je lepsi ... samozrejme co ta pozeninom zdravi ... o potratovej stranke HAK sa ani zmienovat nebudem ...
a o emocnej stranke veci taktiez nie ...
stále o 40 sekúnd dlhšie ako navlečenie prezervatívu
Steju
King
King

javatar napísal:Nech sa paci http://humrep.oxfordjournals.org/conten ... 1310.short
tot len prvy link ak zadate do scholar.google.com symptothermal method effectiveness
pre dalsie studium pokojne ten scholar pouzivajte aj s inymi heslami - mal by vyhladavat len vo vedeckych zdrojoch (tvrdia to tu http://scholar.google.com/intl/en/scholar/about.html )
Symptotermalna metoda proste vysokoefektivna je. Oproti kondomom/HAK ma nevyhodu, ze si musis par dni odriect a zena musi poznat a pozorovat svoje telo. Bodka.
strapaty napísal: v com nalozena energia ... ranne zmeranie teploty a kontrola hlienu cca 40 sekund ... zaznacenie do tabulky dalsie 2 sekundy ...
Sorry, ja som predpokladal, že strapaty myslí inú metódu, keďže predtým nič symptotermálne nespomínal. Uznávam, že toto môže mať slušnú úspešnosť (stále nie najlepšiu), no ja stále vidím viac záporov ako kladov, ale to už záleží na konkrétnych ľuďoch...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju napísal:

Sorry, ja som predpokladal, že strapaty myslí inú metódu, keďže predtým nič symptotermálne nespomínal. Uznávam, že toto môže mať slušnú úspešnosť (stále nie najlepšiu), no ja stále vidím viac záporov ako kladov, ale to už záleží na konkrétnych ľuďoch...
tak ono sa to da este kombinovat ... ale myslim ze je to uz neumerne.... kto by chcel vediet viac tak tu http://www.lpp.sk/index.php?option=com_ ... Itemid=295

urcite je najzdravsia...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Andi_Cibula napísal:javatar - z hladiska vynalozenej energie je ta metoda uplne mizerna.
To uz zavisi od preferencii a pristupu k "vynalozenej energii".
audiotrack napísal:stále o 40 sekúnd dlhšie ako navlečenie prezervatívu
tebe trva navlecenie prezervativu 2 sekundy? nuz asi by som mal potrenovat ;)

a ked uz na teba reagujem - nechcel by si spravit temu o porovnavani antikoncepcii (alebo pouzit nejaku existujucu) a supnut tuto debatu tam?
Steju napísal:Uznávam, že toto môže mať slušnú úspešnosť (stále nie najlepšiu)
Najlepsia nie je ale k spicke patri. Toto je zaujmave (zdroj sice wiki ale citovane studie su tam aj s odkazmi). Studie pracuju s dvoma "failure rate" pri typickom pouziti a pri idealnom pouziti. Kym oba spomenute typy HAK maju pri idealnom pouziti chybovost 0.3 (oproti idealnom pouziti STM ktore ma 0.6 a teda dvojnasobnu chybovost) pri typickom pouziti ma az 9 (oproti typickemu pouzivaniu STM ktore ma vtedy chybovost 1.8 a teda az 5x mensiu). Kondomy vychadzaju horsie v oboch pripadoch (aj ked meranie chybovosti kondomov je dost kontroverzne).

A tu mi to pride blbe fakt jedna vec (a poprosim strapateho o vyjadrenie kedze sa mi dalej studovat nechce). Idealne pouzivanie HAK znamena papat tabletky v urcitom case (plus nekombinovat s antibiotikami a podobne drobnosti). Nic tazke. Idealne pouzivanie kondomu znamena dobre si nasadit kondom bez vady. Nic tazke, vyrobne vady sice neovplyvnis takze loteria je tu vzdy ale tak pri kvalitnejsich znackach je ich myslim fakt minumum. Co vsetko moze ale pokazit uzivatel STM? Je ta metoda porovnatelne lahka ako kondomy alebo HAK?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar: ak on dokáže vybrať nejakú tabuľku, zobrať pero, a zapísať 3 čísla za 2 sekundy, tak si aj ja dokážem kondom za 2 sekundy navliecť ;) V jeho meradle sekúnd je to teda stále o tých 40 sekúnd kratšie, nech už jeho sekunda trvá koľko chce
zaznacenie do tabulky dalsie 2 sekundy ...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack napísal:javatar: ak on dokáže vybrať nejakú tabuľku, zobrať pero, a zapísať 3 čísla za 2 sekundy, tak si aj ja dokážem kondom za 2 sekundy navliecť ;) V jeho meradle sekúnd je to teda stále o tých 40 sekúnd kratšie, nech už jeho sekunda trvá koľko chce
..ake vyberanie pera??? to je nastoliku aj s tabulkou ... staci spravit gulicku a napisat jedno pismeno

//autoeditácia príspevku (04 Máj 2014, 22:50)
javatar....
idealne pouzitie znamena ze nezliha clovek
pri STM musi zena poznat dobre svoje telo a veci ktore maju interakciu (napriklad prechladnutie a zvysenie teploty).. ale tak v tedy ta teplota vyleti .... a musi sa hlavne pridrzat hlienu ....
ale v podstate sa ten cyklus dost pravidelne opakuje cize nemas "post " 6 dni ale 9 (ale aj tak ked je soplava a boli ju hlava tak ma doma asi kazdy post...)
zaciatok pri STM je dost komplikovany hlavne ak to zena neriesila uz pred vstahom ... chvilu trva kym sa to nauci ... ale na tej stranke je celkom dobre poradenstvo .... myslim ze robia ajnejake kurzy... idealne je ak ma nejaku kamaratku co jej s tym pomoze torej to funguje u dlhsie ..
Napísať odpoveď