Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
biker610i
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa biker610i »

ja mam len taku malu otazocku da sa ist v pohode na VS aj ked som 4roky po ukonceni strednej a je mi 23 :smt033
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Áno.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ale rodinné prídavky budú na teba rodičia dostávať len do tvojich 25 rokov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a po 26 nebudes mat narok na zlavu v doprave a budes si musiet platit zdravotne poistenie, IIKC

na mieste je skor otazka, ci sa ti bude chciet ucit, lebo ja som nastupil na vysku po roku prestavky a prve dva roky boli v tomto smere dost tazke. ale je to urcite idividualne. su aj pripady, kedy vyse 30 rocni ludia studuju s exceletnymi vysledkami
biker610i
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa biker610i »

vsak jasne vdaka za info :)
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

otazke ci nie je lepsie ist externe.ale ja som napr mal spolubyvajuceho co mal cez 40rokov(intrak).ozaj neviem z coho si to vsetko platil.(denne studium)
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Kde zistím, z akého dôvodu môj študijný program stratil akreditáciu? Chodím na UK - manažérska informatika a neotvára sa nový ročník.
Toto je napísané v kritériách na prijatie na stránke, keby som si to nepozeral ani neviem, lebo o tom nikto nič nehovoril.
na študijný program manažérska informatika 50 študentov (pozn. na študijný program manažérska informatika sa budú študenti prijímať v prípade získania akreditácie daného študijného programu).
Na študijnom, mi povedali, že my to v pohode, ešte môžme doštudovať, ale celé sa mi to nejak nezdá. Tak rád by som vedel, prečo mu ju nedali.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

jasne sa ti tam píše že sa budú prijímať v prípade získania akreditácie. Keď už chodíš na ten odbor, tak jasné že ti ho umožnia doštudovať
Informácie o strate akreditácie sa nezverejňujú, nie je to podstatné pre študentov. Možno len odišiel nejaký profesor do dôchodku. To je napríklad tiež jedno z kritérii aby mohol byť program akreditovaný (počet profesorov a docentov na n-študentov, odborný garant, atď.)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

tak tak musis mat stanoveny pocet pedagogov, na mojej katedre (uz som skoncil) sa nemaju radi tajomnicka a jeden chalanisko (36 rocny docent) uz aj chcel odist a nakoniec nesiel lebo by nato doplatili studaci nakolko bez neho by cast studia nebola mozna a teda akreditacia by bola v .... pripadne ine odbory kde sa osekava rozsah zaberu napr volakedy bola katedra auta lode lietadla spalovacie motory dneska je to tusim len auta a spalovacie motory :D abo daco take proste lietadla a lode su uz v cudu lebo profaci zostarli odisli a nemal ich kto nahradit. A akreditacia sa vztahuje na novych studakov, napr ked sa spravi daka zmena pocas tvojho studia tak ty ides podla stareho planu lebo naneho si bol prijaty, cize mozno vysla daka novela a ta sa teba netyka ale pre novych by musela byt platna napr dake specialne pracovisko abo tak
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

ok vďaka
kemperik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kemperik »

Čo je podľa vás lepšie? Mať na maturitnom vysvedčení z mat 33,3% alebo nič ? Lebo môžem odstúpiť od dobrovoľnej skúšky, ale idem na stu a tam sa maturita z mat zide, ale tak 33,3% nieje žiadna výhra. Na STU idem, lebo mat viem ale máme debilnú učiteľku, z 15, ktorí sa zo 100 ľudí odvážili ísť maturovať zmaturovali 4-ja. A to na 33,3% 2x jeden mal 36% a jeden 60%. Ten čo mal 60 sa učil sám doma a učil aj mna v škole trochu ale napr. boli taký, čo majú jednotky zo všetkého, chodili na doučovanie a mali po 25%. Preto rozmýšľam, že pôjdem na 4 ročnú na FIIT. Z anj som mal 54,1 percentil ale tak to tiež nieje veľmi dobré.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Body za externú maturitu z matematiky sa určia zaokrúhlením na celé číslo nahor podľa vzťahu:
EM = K*(0,45*P - 15) pre K*(0,45*P - 15) < 0 je EM = 0
kde
K predstavuje koeficient úrovne externej maturity z matematiky, úroveň A: K = 1, úroveň B: K = 0,66
P predstavuje percentuálne hodnotenie externej maturity z matematiky zaokrúhlené na celé číslo
ak si mal 33% tak bez ohľadu na formu (ťažšia forma A alebo ľahšia forma B) to máš za nula bodov. Čiže je to úplne jedno či si ju dáš alebo nedáš zapísať
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Je to jedno, keďže fakulty na STU, ktoré zohľadňujú maturu z Matiky a z Cudzieho jazyka, berú vždy ten lepší výsledok. Niektoré fakulty matiku vyžadujú.
kemperik
Amateur
Amateur

No veď to je ten problém, že na 3 ročné potrebujem maturitu z mat a na 4 rocne stačí ANJ. A ďalší problém je, že sa z mat nebude maturovať na našej škole, lebo pre 2-3 ľudí nebudú robiť komisiu, a na gymnázium sa mi nechce ísť, tam vedia matiku a ja tam prídem z tým, čo som sa naučil na základke.
Mám prihlášku aj na 3 aj 4 ročné, a na TUKE na informatiku ma už prijali, ešte som im ani maturu neposlal :D asi nedostatok žiakov.
Ja som celkom mladý, takže ten rok naviac v škole nebude až taký problém si myslím keďže idem maturovať a stále mám 18 a to včera mal spolužiak 20.
Neštudujete niekto na 4 ročnom? Nepodceňujú vás? Alebo aké máte skúsenosti?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kemperik napísal:...Na STU idem, lebo mat viem....
kemperik napísal:...a na gymnázium sa mi nechce ísť, tam vedia matiku a ja tam prídem z tým, čo som sa naučil na základke...
tak potom ju asi nevieš, nie? Keď sa bojíš maturity, čo chceš potom robiť na informatike kde tej matiky bude požehnane a každá jedna skúška je dvakrát taká ako maturita.

4 ročné štúdium alebo jeden rok odklad prípadne opakovanie.. to je všetko to isté z praktického hľadiska. V životopise budeš mať že si tú školu študoval 6 rokov a nie 5. A sranda bude ak ťa po 3 rokoch škola prestane baviť, a budeš si trieskať o hlavu že si mohol už byť aspoň bakalár a takto nemáš nič ak odídeš, alebo musíš ešte rok (a teda ďalších možno 15-20 skúšok) vydržať
kemperik
Amateur
Amateur

Na STU idem, lebo mat viem ale máme debilnú učiteľku, z 15, ktorí sa zo 100 ľudí odvážili ísť maturovať zmaturovali 4-ja. A to na 33,3% 2x jeden mal 36% a jeden 60%.

Nevytrhuj z kontextu práve preto chcem ísť na 4 ročné, lebo som sa na strednej z MAT nič nenaučil ale logické myslenie mám a na základnej ma MAT bavila a aj FYZ. Aj ELE ma baví ale tak FYZ som mal len 1,2 ročník a MAT po 1 hodine.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Necem ta odradit ale matika a fyz na VS je totalne dade inde teda inde ako v rovine toto ma baviiii :) ja som zacal FEI STU potom prestupil a skoncil SJF STU. To ze ta ucitelka nic nenaucila je taka kravina s ktoru na VS skoncis skorej ako zacnes, v prvom rade si sa nato vykakal lebo nikto rozumej ucitelka ta nenahanal, toto je 95% dovod preco v 1 rocniku na VS tolko ludi vyleti. Nikto ich nenuti a potom cez skuskove su uplne paka :). Ci SJF ci FEI ci FIT ma hned v prvom rocniku MAT a FYZ co su existencne predmety cize ked nespravis rovno to mozes zabalit s toho dovodu je jedno ci si na 4 ci na 3 rocnom bakalarovi. Chod na odbor co ta bude bavit co je zasa o ... rada lebo z tych popisov nemas sancu vedet :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

http://fei.tuke.sk/ napísal:Na základe rozhodnutia dekana FEI TUKE a prijatých platných (1200) prihlášok oznamujeme, že na štúdium FEI TUKE v akademickom roku 2014/2015 sú prijatí VŠETCI uchádzači o bakalárske štúdium.
Rozhodnutia o prijatí budú zaslané poštou do 13.5.2014.
Týmto žiadame uchádzačov, aby elektronické návratky, t.j. potvrdenie záujmu o zápis na štúdium zrealizovali najneskôr do 6.6.2014.
Zároveň oznamujeme, že ďalšie papierové prihlášky je možné ešte doručiť na Študijné oddelenie DFEI TUKE do 15.5.2014. Z týchto uchádzačov bude prvých 150 prijatých na štúdium.
:lol: :lol: naco robit selekciu? vezmime vsetkych, zhrabnime prachy a v prvom semestri sa ich zbavime :lol: a druhe kolo... nie najlepsich 150 uchadzacov, ale najrychlejsich... tomu vravim selekcia jak svina :lol: a potom ze na vyskach nestuduju dementi
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

vypredaj poslednych 150 miest :D
Kenyon6
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenyon6 »

Mal by som jednu otázku, resp. skôr prosím o radu. Na jednu VŠ som už prijatý a žiadajú, aby som poslal elektornickú návratku do 13. júna aj s fotkou na preukaz. Lenže ešte neviem rozhodnutie z druhej VŠ a to sa dozviem až po tomto dátume. Preto sa pýtam...bude vadiť ak všetko odošlem a v prípade prijatia na druhú školu by som sa na prvej zápisu nezúčastnil?
Napísať odpoveď