Jednotná nákupná karta

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: JEdnotná nákupná karta

Príspevok od používateľa Wishmaster »

nechcem byt zly, ale tak taktne vtieravo nam vnucujes, ze ta karta lyoness je bozstvo :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Odpovedal som, len pravdivo, dosli vam argumenty? Samozrejme ze nie je dokonala, stale chybaju obchodni partneri v niektorych kategoriach, niekde by sa mohli zvysit percenta, v niektorych obchodoch nemaju citacky a tukaju to manualne a potom to trva dlhsie a niekedy su z toho nervozni zakaznici aj predajcovia, aj ked toto je chyba obchodov - vedenia. Dalej karty neposielaju po nakupeni za 200€ ale az 1000€ - to je velmi zly krok. Len aby sme si rozumeli, je co zlepsovat...

...Kazdopadne je to najlepsia moznost aka tu momentalne je - a pre mna jedina akceptovatelna, nebudem nosit tucet vernostnych kariet v penazenke a sledovat si body na kazdej zvlast.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

ja nenosim nijake karty(jedine tu moju bankomatovu :D), nijake body ma nezaujimaju.. a zijem si stastne pokym neumriem :)))
este mam tu orange kartu - a to mam ich 2 ci 3 :D co mi lezia v suflatke este v zalepenej obalke :D

tych par centov z nakupu nikoho nezabije a ani nespasi..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Dreamer napísal:Odpovedal som, len pravdivo, dosli vam argumenty? Samozrejme ze nie je dokonala, stale chybaju obchodni partneri v niektorych kategoriach, niekde by sa mohli zvysit percenta, v niektorych obchodoch nemaju citacky a tukaju to manualne a potom to trva dlhsie a niekedy su z toho nervozni zakaznici aj predajcovia, aj ked toto je chyba obchodov - vedenia. Dalej karty neposielaju po nakupeni za 200€ ale az 1000€ - to je velmi zly krok. Len aby sme si rozumeli, je co zlepsovat...

...Kazdopadne je to najlepsia moznost aka tu momentalne je - a pre mna jedina akceptovatelna, nebudem nosit tucet vernostnych kariet v penazenke a sledovat si body na kazdej zvlast.
body si sledovať nemusíš. Keď máš dosť, prídu ti poukážky poštov. Inak ti vždy vypíše body na bločku, takže ak si kontroluješ bločik, tak pozreť koľko máš bodov je najmenej (určite menej ako sa nalogovať na stránku lyoness aby si zistil svoj stav)

a nenosiť tucet kariet v peňaženke je okrádanie seba samého. Rovnako ako si argumentoval, ak môžeš získať body aj tam aj na lyoness prečo nepoužiť aj clubcart? Tým že odmietaš karty používaš rovnaký argument ako my že odmietame používať lyoness. Zarábaš menej ako by si mohol, tak čo ti vadí na tom že my ignorujeme lyoness a kašleme na centíky za cashback? Každý proste používa to čo mu vyhovuje najviac. Ja mám 90% nákupov v tescu. V tescu u nás lyoness neplatí, iba šeky od nich (ktoré ale treba kúpiť v meste, takže mega nepraktické). Tých 10% sú drobné nákupy v zmysle kúpa chlebu alebo rožkov v pekárni cestou z práce a podobne. Pre mňa je lyoness asi taká zbytočnosť, ako ruženec. A nevidím jeden jediný dobrý dôvod prečo by som ju mal začať používať, lebo stále mi z toho vychádza viac negatív a nepraktických vecí ako bonusov. Za tých pár centov mi určite nestojí naháňať sa za nejakými poukážkami ktoré mi akurát premenia voľné prostriedky (peniaze) na ceniny uplatniteľné iba niekde. Čo ak sa niečo stane a zrazu má prednosť pred nákupom v tescu oprava auta? Odkúpia tie poukážky? Vrátia mi 200€ čo mi v nich stoja a ktoré teraz potrebujem?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ja nenosím žiadnu vernostnú kartu aj napriek tomu že pomerne často nakupujem v Terne. Dokonca mi príjde pomerne otravné ako sa ma stále pýtajú či nejakú kartičku nechcem.

Podľa mňa sa tieto cashback akcie a pod. oplatia len pre napr. rodiny ktoré robia drahé rodinné nákupy spoločne a často v jednom reťazci. Tam môže byť vernostná karta k úžitku.

A meniť si peniaze za nejaké poukážky kôli 1 percentnému cashbacku? Nie, ďakujem! :)

Btw nejaké banky majú sa mi zdá bonusy za platby kartou, v zune myslím odpustia mesačný poplatok okolo 3eur. Slsp má zase 0.5 percenta cashback atď. Platobné karty už používa skoro každý a nenútia nikoho nakupovať v špecíalnych obchodoch. Možno to je najschodnejší spôsob ako ušetriť a nemať pri sebe 1000 kariet a kadejakých poukážiek.

Nehovoriac o tom, že malé prevádzky občas zvyknú nemať ani terminál na platbu kartou nie to ešte aby brali nejaké poukážky. Nebudem sa obmedzovať kde nakupovať a mínať moje zdroje len aby som žil o 1% lacnejšie... to je šialenosť.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

ak môžeš získať body aj tam aj na lyoness prečo nepoužiť aj clubcart?
Ved to po cely cas tvrdim, ze mozete pouzivat AJ AJ, ja pouzivam momentalne AJ AJ, len nie vlastnu clubcard, mam na to dovod o ktorom sa asi dozviete coskoro.

Preco nepouzivat tucet roznych kariet a pouzivat lyoness? To je lahke, je to idealny kompromis medzi "kaslat na vsetky karty" a "zbierat vsetky".

Ak by som mal mat zbierat body uplne vsade a hladat najvyssie zlavy, nestacil by mi tucet kariet, musel by som mat kartu do niekolkych lekarni, niekolkych drogerii, niekolkych potravin - v tom pripade ale, kym mi pridu realne peniaze alebo poukazky, uplynie vecnost, kedze vzdy by som nakupoval inde, kde je prave akcia, navyse by som musel mat tak 20-30 kariet v penazenke.

Ked mam lyoness, stale si skoro v kazdej kategorii mozem vyberat obchod, kde je akcia alebo vyhodnejsia cena a peniaze sa mi zbieraju na jeden ucet, takze je to ovela rychlejsie.
tych par centov z nakupu nikoho nezabije a ani nespasi..
Ked si to spocitas, rocne je to pekna suma, navyse aj par centov z nakupu - ak nakupuju miliony znamena pekne peniaze, ktore pomahaju detom, rodinam v nudzi a prirode, polovica zostava v krajine, teda na Slovensku, polovica ide chudobnym krajinam, takze ked uz nie pre vlastne peniaze, tak toto je tiez motivacia preco pouzivat lyoness a nie vlastne karty obchodov.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Ked si to spocitas, rocne je to pekna suma, navyse aj par centov z nakupu - ak nakupuju miliony znamena pekne peniaze, ktore pomahaju detom, rodinam v nudzi a prirode, polovica zostava v krajine, teda na Slovensku, polovica ide chudobnym krajinam, takze ked uz nie pre vlastne peniaze, tak toto je tiez motivacia preco pouzivat lyoness a nie vlastne karty obchodov.

chjo, ano.. presne take ovecky oni potrebuju.. co budu dalej sirit ich filozofiu, ze oni su best, oni su krali, oni su bohovia.. a urcite ide ta polovica detom, chudobnym krajinam :D skor tym nenazrancom, co na tom najviac ryzuju ide na ich ucty..
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Precitaj si co som pisal, tam som pisal aj kritiku na lyoness a netvrdim ze polovica ide na charitu - poriadne si precitaj co pisem, toto som pisal v prvych prispevkoch, 1% sa rozdeluje pre lyoness vedenie, premium clenov a na charitu - z tej konkretne zostava polovica v krajine v ktorej prebehol nakup a polovica ide chudobnym krajinam na celom svete, takze polovica casti toho 1% ide na charitu na Slovensko (z nakupov Slovakov, samozrejme).

Neporovnavaj ma z ovcami, to sa mi nepaci, robim to z presvedcenia, nic z toho nemam, viem ze cast ide vedeniu na ich jachty a vily, ANO, tak ako cast nakupu kreditkami ide vedeniu na ich jachty a vily, len je tam rozdiel, ze pri kreditkach ide vsetko majitelom, pri lyoness sa to rozdeluje aj medzi viacerych clenov a charitu.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Nikto si nikdy neobstará nejakú kartu ktorá mu má dávať cashback kôli charite. To sú všetko také prázdne činy len aby nalákali viac ľudí. Každý to aj tak využíva aby mal pár centov navyše. Keď chce niekto prispieť na charitu tak nech vezme 10 euro a prispeje niekde. Nič ťažké.

1% cashback by som bral jedine keby to pokrývalo úplne všetky moje platby a výdavky. Na pár nákupov niekde vo veľkých reťazcoch to naozaj nemá zmysel, keď si k tomu ešte musím aj nejaké poukážky kupovať.
Nehovoriac o tom že mám podozrenie, že ľudia využívajúci kadejaké cashback a vernostné blbosti vo všeobecnosti aj tak platia a kupujú viac... na to vlastne tie karty aj slúžia.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Rubiki napísal:Nikto si nikdy neobstará nejakú kartu ktorá mu má dávať cashback kôli charite. To sú všetko také prázdne činy len aby nalákali viac ľudí. Každý to aj tak využíva aby mal pár centov navyše. Keď chce niekto prispieť na charitu tak nech vezme 10 euro a prispeje niekde. Nič ťažké.
Nie su to prazdne ciny, na facebooku su fotky a odkazy na konkretne projekty, aj zo Slovenska. Male prispevky jednotlivcov je tazke kontrolovat a je tazko motivovat velky pocet ludi. Ak sa ale velka skupina rozhodne pouzivat kartu na takmer vsetky nakupy a z kazdeho ide mala cast na charitu, navyse je to transparentne, je vidiet kam idu tie peniaze, moze to byt lepsie a efektivnejsie riesenie. - A prave to ze ludia lyoness pouzivaju primarne aby usetrili, je ta prava motivacia.
Rubiki napísal:1% cashback by som bral jedine keby to pokrývalo úplne všetky moje platby a výdavky. Na pár nákupov niekde vo veľkých reťazcoch to naozaj nemá zmysel, keď si k tomu ešte musím aj nejaké poukážky kupovať.
Nehovoriac o tom že mám podozrenie, že ľudia využívajúci kadejaké cashback a vernostné blbosti vo všeobecnosti aj tak platia a kupujú viac... na to vlastne tie karty aj slúžia.
Kto na to ma, kupuje viac ako potrebuje (az na vynimky), kto nie, nemoze si to dovolit. Poukazky pouzivam len do Tesca, inak len kartu a napr. si mozem vybrat medzi 3 potravinami, viacerymi lekarnami, elektrami a pod.

Vsetko pokryte nebude nikdy, ale uz teraz je toho dost, okrem beznych obchodov, zlavovych portalov kde je vsetko, dovolenkove portaly, e-shopy, plyn, elektrina - spolu je to velmi podstatna cast platieb.

Napr. Energie2 ma usporu 5-14% a k tomu priama vyhoda na lyoness 2%, tak si spocitaj kolko je to rocne za elektrinu a plyn. To este nepocitam dalsie vyhody, aj priatelsky bonus, ak odporucis lyoness rodinnemu prislusnikovi a na jeho meno sa spravi zmluva na plyn a elektrinu, tak je to este +0.5%!

Dalej, nikdy to nie je len 1%, minimum je 1+1%, ta druha vyhoda sa tiez zbiera, len je to komplikovanejsie, ale aj ta prva nie je vsade len 1%, napr. 2% ma baumax, zlava dna, jozko (zlavovy portal), fann, piklio (fotky), ozeta, sevt, humanic a vela inych...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Dreamer napísal:Nie su to prazdne ciny, na facebooku su fotky a odkazy na konkretne projekty, aj zo Slovenska. Male prispevky jednotlivcov je tazke kontrolovat a je tazko motivovat velky pocet ludi. Ak sa ale velka skupina rozhodne pouzivat kartu na takmer vsetky nakupy a z kazdeho ide mala cast na charitu, navyse je to transparentne, je vidiet kam idu tie peniaze, moze to byt lepsie a efektivnejsie riesenie. - A prave to ze ludia lyoness pouzivaju primarne aby usetrili, je ta prava motivacia.
Ono to je síce pekné, ale stále platí, že ak niekto chce prispieť na charitu tak reálne mu nič nebráni tak urobiť. Ja nevravím že to je fake, ja vravím že to tam je len kôli marketingu.
Dreamer napísal:Kto na to ma, kupuje viac ako potrebuje (az na vynimky), kto nie, nemoze si to dovolit. Poukazky pouzivam len do Tesca, inak len kartu a napr. si mozem vybrat medzi 3 potravinami, viacerymi lekarnami, elektrami a pod.
Toto je úplne mimo teraz kto na čo má. Mňa by zaujímal súvis medzi tým ako by sa zmenilo správanie pri nakupovaní pred a po začatí používania takýchto poukážiek. Môj názor je, že rozpočet by bol v druhom prípade horší vo väčšine prípadov.
Dreamer napísal:Vsetko pokryte nebude nikdy, ale uz teraz je toho dost, okrem beznych obchodov, zlavovych portalov kde je vsetko, dovolenkove portaly, e-shopy, plyn, elektrina - spolu je to velmi podstatna cast platieb.
A to je ten problém číslo jedna. Nemôžu pokryť všetko, je to pre ľudí ktorí majú záujem si vyhľadávať kde to použiť a ako. Tiež si myslím že podstatnú časť ľudí odrádza potreba nákupu poukážiek ktoré niesú reálnou menou a nemožno ich držať v banke.
Čo ak ma banka odmeňuje za platbu kartou a čo ak nechcem u seba držať hotovosť? Napríklad ten Zuno čo ti odpustí poplatok za účet ak platíš kartou... to sú 3 eurá alebo tak nejak. Čiže 36 euro za rok a nemusím nikde sa registrovať, kupovať poukážky a nedržím pri sebe hotovosť ktorá je na účte bezpečnejšia a efektívnejšie využiteľnejšia.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Dreamer
Poukazky nie su tak zle, pre mna je ovela nepraktickejsie robit male nakupy po 3-4€, stoji to peniaze na listky alebo benzin, pri nakupoch za 15 alebo 20€ par Eur za ktore nie je cashback tak nevadi.
Nie sú zlé pre teba (veď predsa si nebudeš kydať do vlastného piesočku), pre mňa a ako vidíš aj iných, sú zlé a nepraktické.
Body vs. peniaze - to ma byt vyhoda zbierat body, nie je lepsie zbierat realne peniaze?
Nie je lepšie dostať za nazbierané body poukážku + zlavové kupóny. Za zúčtovacie obdobie nazbieram napr. 550cc bodov, dostanem 5€ poukážku za 500 bodov + zľavové kupóny a 50 bodov mi prenesú do ďalšieho obdobia. A čo sa týka poukážky v tomto prípade, tá je len druhotný efekt zbierania bodov, tzn., že platím peniazmi, dostávam body, ktoré dostanem späť v poukážke. Pri tvojom prípade je poukážka potrebná aby som mal cashback. (bavíme sa o T)
Pisal som ze na inych kartach body prepadavaju, za tym si stojim a je to pravda - mozno nie na vsetkych, ale nepisal som ani ze prepadavaju na vsetkych, takze ma neobvinuj z klamstva. Okrem toho body su vyuzitelne len v danom obchode a je to obmedzenie, takze ak v 5 roznych obchodoch nazbieras body za 2€, tak si za to nic nekupis, ked u 5 obchodnych partnerov lyoness nazbieras po 2€, tak ti pride na ucet 10€ - nasleduje oblubena otazka, co je lepsie?
Uveď príklady kariet na ktorých body prepadávajú.
AK chodím často do toho istého obchodu, tak to nie je obmedzenie, že sú body využiteľné len v tom obchode.
Tá posledná časť je len hypotetická, nie sú známe žiadne konkrétne veci o tých 5tich rôznych obchodoch, môžu mať tak nasavený ver. program, že niečo dostaneš aj za 2€. Ak toto chceš rozvíjať, konkretizuj.
denne vyhodia potraviny aj niekolko dni pred datumom min. trvanlivosti - teda jedle potraviny(!) a potraviny po tomto datume a to v sume mnohonasobne vyssej ako par percent pre lyoness,
prvá časť pred vykričnikom - ale čo, pouč ma o čom neviem.
druhá časť - a čo by si chcel robiť s majonézou po dátume spotreby? Dostať salmonelózu?
- preco je potom lyoness na celom svete a ma uz 39000 obchodnych partnerov?
- preco sa velke zname aj male obchody stavaju neustale partnermi lyoness?
- preco ma lyoness 3600000 clenov a pocet stale narasta?
a čo to dokazuje? pre obchody je to len marketingový ťah, príďte si nakúpiť ku mne, tu môže využívať také karty. To je ako keď ja vyhľadávam obchody kde majú POS terminál, lebo za platby kartou som v banke odmeňovaný a je to pre mňa pohodlnejšie ako hotovosť (čo je tiež dôvod prečo je nepraktické, zamieňať peniaze za poukážky)
len nie vlastnu clubcard, mam na to dovod o ktorom sa asi dozviete coskoro.
Zaujímalo by ma prečo? Teda ten dôvod, môžeš aj do ss keď nechceš verejne
ak nakupuju miliony znamena pekne peniaze, ktore pomahaju detom, rodinam v nudzi a prirode, polovica zostava v krajine, teda na Slovensku, polovica ide chudobnym krajinam, takze ked uz nie pre vlastne peniaze, tak toto je tiez motivacia preco pouzivat lyoness a nie vlastne karty obchodov.

Nie su to prazdne ciny, na facebooku su fotky a odkazy na konkretne projekty, aj zo Slovenska. Male prispevky jednotlivcov je tazke kontrolovat a je tazko motivovat velky pocet ludi. Ak sa ale velka skupina rozhodne pouzivat kartu na takmer vsetky nakupy a z kazdeho ide mala cast na charitu, navyse je to transparentne, je vidiet kam idu tie peniaze, moze to byt lepsie a efektivnejsie riesenie.
Riadna motivácia. Každá veľká spoločnosť sa snaží svoj potenciál využiť aj na dobročinné účely, lebo to môže v očiach ľudí zlepšiť mienku. Ale argumentovať tým, že poďme si spraviť Lyoness lebo budeme podporovať prehľadné prispievanie na charitu...to je fakt na úrovni. To čo je v spojleri neberte ako reklamu.
Spoiler
Vieš, že Tesco má vlastnú nadáciu? Zisti si čo je Tesco Anjel a Tesco beh pre život. Zmení to nejak tvoj pohľad na Tesco ako spoločnosť a reťazec. Zmení to nejak verejnú mienku ľudí o Tescu, či už tu na fóre alebo všeobecne?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Rubiki
Mňa by zaujímal súvis medzi tým ako by sa zmenilo správanie pri nakupovaní pred a po začatí používania takýchto poukážiek. Môj názor je, že rozpočet by bol v druhom prípade horší vo väčšine prípadov.
Tak si zoberme mna ako testovaciu vzorku, potraviny s beznou zarukou nakupujem rovnako, trvanlivejsi tovar (potraviny, sampony a pod.) som nakupoval so zlavou predtym aj teraz, uz poznam ceny bez zlavy a so zlavou - teda realne ceny po zlave, nie umele zlavy. ak mi chyba par Eur aby mi vysla suma poukazky, nakupim par veci navyse - ale len veci ktore BUDEM POTREBOVAT, takze tovar za par Eur presuniem z nakupu o tyzden alebo mesiac na teraz, to je vsetko.
A to je ten problém číslo jedna. Nemôžu pokryť všetko, je to pre ľudí ktorí majú záujem si vyhľadávať kde to použiť a ako. Tiež si myslím že podstatnú časť ľudí odrádza potreba nákupu poukážiek ktoré niesú reálnou menou a nemožno ich držať v banke.
Čo ak ma banka odmeňuje za platbu kartou a čo ak nechcem u seba držať hotovosť? Napríklad ten Zuno čo ti odpustí poplatok za účet ak platíš kartou... to sú 3 eurá alebo tak nejak. Čiže 36 euro za rok a nemusím nikde sa registrovať, kupovať poukážky a nedržím pri sebe hotovosť ktorá je na účte bezpečnejšia a efektívnejšie využiteľnejšia.
Napisal som ze to plati na mnahych miestach a opat odbocujes na poukazky, vyhybas sa teme ked uz nemas argumenty.

Ja mam ZUNO, aj ked neplatim, mam ucet zadarmo, nepotrebujem vyberat hotovost, takze to by pre mna nebolo ziadne plus. Tie ostatne zlavy a cashback u bank su dost komplikovane, v prvom rade je nutne v SLSP platit mesacne poplatky a aby sa mi to vratilo, tak by som musel riadne vela platit, dalej to plati len niekde, opat nie vsade a kontrolovat to je zlozitejsie ako pri lyoness.

LuksKE
Nie sú zlé pre teba (veď predsa si nebudeš kydať do vlastného piesočku), pre mňa a ako vidíš aj iných, sú zlé a nepraktické.
Neprekrucaj, pisal som ze nie su "tak zle", samozrejme ze platit priamo je lepsie, ale stale kazdy pise o poukazkach, to je predsa len 1 vacsi obchod, v mnohych inych sa da pouzivat karta.
Nie je lepšie dostať za nazbierané body poukážku + zlavové kupóny. Za zúčtovacie obdobie nazbieram napr. 550cc bodov, dostanem 5€ poukážku za 500 bodov + zľavové kupóny a 50 bodov mi prenesú do ďalšieho obdobia. A čo sa týka poukážky v tomto prípade, tá je len druhotný efekt zbierania bodov, tzn., že platím peniazmi, dostávam body, ktoré dostanem späť v poukážke. Pri tvojom prípade je poukážka potrebná aby som mal cashback. (bavíme sa o T)
Len sa opakujes, stale to prekrucas ako sa ti hodi, uz sa mi nechce bavit o tom istom stale dokola, pri tom pocte partnerov ktore lyoness ma, nema zmysel obhajovat jedneho, navyse sa tam asi nieco skoro zmeni...
Uveď príklady kariet na ktorých body prepadávajú.
AK chodím často do toho istého obchodu, tak to nie je obmedzenie, že sú body využiteľné len v tom obchode.
Tá posledná časť je len hypotetická, nie sú známe žiadne konkrétne veci o tých 5tich rôznych obchodoch, môžu mať tak nasavený ver. program, že niečo dostaneš aj za 2€. Ak toto chceš rozvíjať, konkretizuj.
Znamemu prepadli body v Bille, viem ze inemu mali platit body v NAY len do konca roka, tak aspon 2 konkretne priklady.

Tej dalsej otazke nerozumiem, ale tak priklad:

A) nakupim v obchode 1 za 200€, dostanes 1% - 2€, v inom za 100€, dostanem 2% - 2€, v tretom tiez za 100€, 2% cashback 2€, a tak dalej, ak to bude 1 obchod s 1% caschback a 4 s 2% cashback, potreboval by som 600€ (to stale nepocitam dalsie percenta do vernostneho programu ani priatelsky bonus pre znameho), spolu to bude 10€ ktore mi pridu na ucet.

B) ak by som nakupil v tescu za 400€, dostanem body za 4€, za 200€ nakupim v inom obchode, dostanem body za 2€, takze z rovnakej sumy 600€ v ziadnom obchode nedostanem ziadne realne peniaze.

C) aj keby som nakupil len v tescu za 600€, za niektory tovar dostanem dvojnasobok bodov, tak to budu body napr. za 7€, dostanem poukazky za 5€ (ak som to dobre pochopil), pritom ak by som pouzil CC aj lyoness poukazky, mohol som mat 5€ za CC + 2€ do dalsieho mesiaca + 6€ na lyoness ktore mi nikam neutecu.

Snad nedostanem ban za odkaz na youtube, pozri si to cele, pisal som o tom preto, aby vam bolo jasne ze vsetky obchody s potravinami zarabaju obrovske peniaze a lyoness ich nijak neohrozuje ani "nevypaluje", oproti tomu co vyhodia - len aby to nemuseli predat lacnejsie, je to nic.

Je rozdiel medzi datumom min. spotreby a min. trvanlivosti, to prve sa pokazi a musi sa vyhodit, to druhe sa ani po datume nepokazi a je jedle, viac v tom dokumente.
Vieš, že Tesco má vlastnú nadáciu? Zisti si čo je Tesco Anjel a Tesco beh pre život. Zmení to nejak tvoj pohľad na Tesco ako spoločnosť a reťazec. Zmení to nejak verejnú mienku ľudí o Tescu, či už tu na fóre alebo všeobecne?
Dokedy tu bude superit tesco a lyoness? Ved su to partneri, momentalne je mozne pouzivat aj aj, pri pouziti lyoness tesco poukazok je takto mozne podporit 2 nadacie.

Inak som netvrdil ze len kvoli nadacii by mal niekto pouzivat lyoness, stale to prekrucate, je to len dalsie plus...
Zaujímalo by ma prečo? Teda ten dôvod, môžeš aj do ss keď nechceš verejne
Niekde sa to tu stratilo, takze doplnim, nieco sa bude menit, nechcem to este konkretizovat, bude to uz coskoro...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal: Tak si zoberme mna ako testovaciu vzorku, potraviny s beznou zarukou nakupujem rovnako, trvanlivejsi tovar (potraviny, sampony a pod.) som nakupoval so zlavou predtym aj teraz, uz poznam ceny bez zlavy a so zlavou - teda realne ceny po zlave, nie umele zlavy. ak mi chyba par Eur aby mi vysla suma poukazky, nakupim par veci navyse - ale len veci ktore BUDEM POTREBOVAT, takze tovar za par Eur presuniem z nakupu o tyzden alebo mesiac na teraz, to je vsetko.
po prvé, ty nie si testovacia vzorka lebo si zaujatý, a si len jeden. Testovacia vzorka musí byť nezaujatá a dostatočne veľká. Aj tak to ale nie je tak ako si napísal, pretože môže nastať plno prípadov:
1) ako môžeš vedieť čo budeš potrebovať? A ako sa budú vyvíjať ceny? Kúpiš zubnú pastu navyše len aby si mohol platiť poukážkov? Čo ak bude o týždeň v akcii?
2) čo ak je tá pasta lacnejšia v inom obchode, ale ty ju musíš kúpiť tu len aby si mohol použiť poukážku? To čo ušetríš na cashbacku si stratil na tom že si kúpil o pár centov drahšie ako si mohol kúpiť inde
3) Z osobnej skúsenosti viem, že takto sa nakupovať nedá. Jedine teoreticky ako si to napísal. Aj keď mi chýba niečo aby som mohol uplatniť nejaký šek (napríklad stravný lístok), nekúpim to čo potrebujem ale to čo mi pokryje zvyšnú časť a bude mať najnižšie prevýšenie. Ak mi chýba 50 centov do uplatnenia šeku, hodím žuvačky alebo nejakú čokoládku na pokladni. Určite nepôjdem kupovať kilovú šunku za 10 euro keď tých 10 euro potrebujem s argumentom že veď o týždeň budem chceť šunku. No hej, ale o týždeň bude po výplate, teraz mi tých 9,50 bude viac vyhovovať ako šunka v chladničke. A určite nebehám s kalkulačkou po obchode a nestrážim si sumu, takže keď mám plný košík, vystojím si hodinovú radu a konečne prídem na pokladňu kde zistím že mi chýba, tak buď dám o šek menej a doplatím aj tak peniazmi (a v peňaženke mi ostane šek namiesto voľných finančných prostriedkov ktoré môžem minúť hocikde), alebo dohodím nejakú blbosť a nebudem sa s celým vozíkom zase ťahať po niečo čo budem potrebovať o týždeň a znova stáť radu (čiže som kúpil hlúposť čo nepotrebujem a tým pádom minul viac)
Dreamer napísal:Tie ostatne zlavy a cashback u bank su dost komplikovane, v prvom rade je nutne v SLSP platit mesacne poplatky a aby sa mi to vratilo, tak by som musel riadne vela platit, dalej to plati len niekde, opat nie vsade a kontrolovat to je zlozitejsie ako pri lyoness.
ničim nepodložené. Keby to podložíš linkom na obchodné podmienky, tak každý jasne vidí že zavádzaš. Cashback za platbu kartou sa ti uplatňuje pri každej platbe kartou, a je úplne jedno v akom obchode. Dokonca aj v reštauráciach, za platbu vstupeniek, na čerpacích staniciach, za platbu cez internet... hocikde. Jediným vylúčením sú hazardné hry
Odmena sa nevypočítava z transakcií uskutočnených výberom hotovosti z bankomatu, výberom hotovosti v obchodnom mieste banky alebo u obchodníka a na osobitné transakcie, akými sú napríklad platby za hazardné hry, lotérie, stávkovanie alebo platby za nákup cudzej meny v zmenárni ani za stornované platby.
toto si nepochopil správne:
Dreamer napísal:aj keby som nakupil len v tescu za 600€, za niektory tovar dostanem dvojnasobok bodov, tak to budu body napr. za 7€, dostanem poukazky za 5€ (ak som to dobre pochopil)
Ak našetríš body za 7€, tak dostaneš 7€. AK našetríš body za 15€, tak dostaneš 15€. Koľko našetríš, toľko dostaneš.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Najprv ku všetkým tvojím bodom v ktorých spomínaš používanie aj L aj CC. Na začiatku témy autor spomenul, že nosiť veľa kariet je nepraktické, hľadal praktické riešenie, teda jednu kartu na všetky. V prípade reťazca T, si najprv peniaze musíš zameniť za poukážky až tak nakupovať aby si mal aj aj a to je nepraktické riešenie a nevýhodné.
Neprekrucaj, pisal som ze nie su "tak zle", samozrejme ze platit priamo je lepsie, ale stale kazdy pise o poukazkach, to je predsa len 1 vacsi obchod, v mnohych inych sa da pouzivat karta.
Čo som prekrútil? Či s "tak" alebo bez "tak" to má rovanký význam. Ale aby si bol spokojný: "Nie sú tak zlé pre teba (veď predsa si nebudeš kydať do vlastného piesočku), pre mňa a ako vidíš aj iných, sú tak zlé a nepraktické."
A ten jeden väčší obchod, je najväčší obchodný reťazec na svk, ktorý tu je už 17 rokov, vernostný program CC má len 4 roky, L je na svk trhu dlhšie, je veľmi zaujímavé prečo T nepristúpilo na Lyoness karty, keď ešte nemali CC.
Len sa opakujes, stale to prekrucas ako sa ti hodi, uz sa mi nechce bavit o tom istom stale dokola, pri tom pocte partnerov ktore lyoness ma, nema zmysel obhajovat jedneho, navyse sa tam asi nieco skoro zmeni...
Opakujem sa, lebo ty stále nechápeš, že L nie je až tak výhodné, ako si ho tu v prvom príspevku opísal. Čo zas prekrúcam? Došli ti argumenty, tak sa všetko snažíš uhrať na to, že ja tu niečo prekrúcam?

Do Bily nechodím vôbec, s Naj som na to podobne, navyše takéto veci sa zvyknú písať v podmienkach ku programu, prípadne sa na to opýtam pracovníkov. Tam kde nakupujem najviac tam neprepadávajú a to je pre mňa podstatné, len tým padá jedna z tvojich nevýhod, kde si písal "vsade sa zhromazduju body, treba si to zvlast kontrolovat, aby to neprepadlo". Čiže všade to neprepadáva.
Ten zvyšok, nepochpil si, nevadí, nechce sa mi to ďalej rozvíjať len vypichnem dve veci.
1. píšeš: "v ziadnom obchode nedostanem ziadne realne peniaze", čiže ak sa jedná o back, tak chceš reálne peniaze a nie back v podobe poukážok, zliav, či iných výhod, ale pri platení v T ti nevadí, že si musíš najprv reálne peniaze zamieňať za papieriky z číslom a potom ísť platiť.
A ak o takto vezmem, tak ja nakupujem najčastejšie v T, čiže aj keby mi z Lyoness prišli reálne peniaze, tak by som ich pravdepodobne použil na nákup ďalších poukážok, zmysel?
2. "tak to budu body napr. za 7€, dostanem poukazky za 5€ (ak som to dobre pochopil)" zle si pochopil, čo 100b to 1€, 500b - 5€, 700€ -7€, 1557b -15€ a 57b do ďalšieho obdobia.

Pozerať to nebudem, 52minut svojho života viem lepšie stráviť, najmä ak prostredie obchodu poznám. Preto som ti napísal, že pouč ma o čom neviem, pretože toto"denne vyhodia potraviny aj niekolko dni pred datumom min. trvanlivosti - teda jedle potraviny" nie je pravda a "a potraviny po tomto datume" to už nariaďuje veterina a pod. inštitúcie, tovar po záruke na obchode nemá čo robiť, ani v sklade a už dupľom nie na ploche. A píšeš to tak, jak keby to obchody vyhadzovali s radosťou a úsmevom na tvári.

"Je rozdiel medzi datumom min. spotreby a min. trvanlivosti, to prve sa pokazi a musi sa vyhodit, to druhe sa ani po datume nepokazi a je jedle, viac v tom dokumente."
Ano viem, v tom som sa sekol ja, teda rýchlo som písal. No nič, to nemení na fakte, že aj ovar po min. trv. je proste už nepredajný.

"Dokedy tu bude superit tesco a lyoness?"
Aboslútne si nepochopil, čo som tým spojlerom myslel...

"Inak som netvrdil ze len kvoli nadacii by mal niekto pouzivat lyoness, stale to prekrucate, je to len dalsie plus..."
Ano netvrdil že len ale tiež...ty slovíčkariš a že my prekrúcame
Dreamer napísal:ak nakupuju miliony znamena pekne peniaze, ktore pomahaju detom, rodinam v nudzi a prirode, polovica zostava v krajine, teda na Slovensku, polovica ide chudobnym krajinam, takze ked uz nie pre vlastne peniaze, tak toto je tiez motivacia preco pouzivat lyoness a nie vlastne karty obchodov.
inak povedané, zriaďte si Lyoness aj keď nepotrebujete cashback, ale aspoň prispejete na charitu
nieco sa bude menit, nechcem to este konkretizovat, bude to uz coskoro...
Mne to môžeš konkretizovať, poprosím do ss, ak nechceš vypúšťať kačicu verejne
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dreamer - Nieje lepsie nakupit v obchode, kde mas ako staly zakaznik 10%+ zlavu? :) Furt sa tu ohanas tym tvojim tescom a 1%, ale prepana, ked navstevujes niektore specializovane obchody, kde minas tie vacsie sumy (oblecenie, obuv, drogeria), tak tam si zakaznikov vazia, ze sa vracaju a nakupuju tam a casto mas vernostne zlavy 10%+ ako beznu zalezistost, len bohuzial pre teba nemaju Lyoness partnerstvo, tak asi by som tam nemal chodit, ked neziskam to super 1%, ze? To co ty tu popisujes ako nutnost minutia rocneho (dobre ze nie) 1500eur pre 15eur je na smiech :) Ako pisem, take nieco usetri clovek v specializovanych obchodoch za ovela kratsi cas bez akejkolvek karty. Niekedy uz pri jednom nakupe.
Radsej si zaplatim predavaca, ktory poradi atd a nie to, ze obchod bude mat daky lyoness bullshit.

Ale tak good luck v tvojom 1% svete Lyoness.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Dreamer napísal:Dokedy tu bude superit tesco a lyoness? Ved su to partneri,
No, ja by som len tolko povedal, ze tesco a lyoness nie su partneri, len lyoness sa tvari ze su, lebo tesco je najvacsia maloobchodna siet na Slovensku tak im to pasuje do propagacie.

Poukazky si moze v tescu kupit hocikto... tak isto lyoness ich kupuje ako ich kupuju kadejake ine firmy ako napr. odmeny do sutazi pre zamestnancov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zo zvedavosti som prešiel ten zoznam partnerov na lyoness stránke. Z eshopov je ich tam 67, z toho som nakúpil iba u jedného zatial, a to zlavadna.sk. Potom sú tam iba 3 také čo ako eshopy registrujem že existujú a majú teda nejakú dôveru. Poznám ich z heureky a podobných reklám. Je tam potom pár predajcov značiek (puma, microsoft) a zvyšných 60 je takých čo prvýkrát vidím logo a názov, a teda by som z tade asi ani nekúpil. Radšej si cez heureku pozreť kde to je lacnejšie ako získať pár eur na zľave. Ak môžem ušetriť viac na tom že je to inde lacnejšie. Navyše z tých 67 obchodov nie je okrem tej zlavydna kde sa dá kúpiť hocičo a mall.sk žiadne také, čo bežne kupujem cez eshop. Parfemy chcem ovoňať, potravy pre zvery nekupujem lebo nemám zvery, microsoft nekupujem... takže z eshopov nula bodov, tam by som to nevyužil aj keby sa akokoľvek snažím, aj keby mi dajú 100€ za nákup, tak fakt neviem čo by som si tam mal z toho vybrať.
Skore eshopov teda 5/67 (jozko, zlavadna, parfumania.sk, mall.sk, parfums.sk. Ostatné úplne neznáme)

kamenné obchody v mojom meste - tam je ich 42 výsledkov. Vo väčšine z nich som v živote nebol, ani nepoznám čo to je za obchod podla názvu a loga. Druhá skupina obchodov sú také, kde sú drahé veci (nay elektro predražené, v inom elektre alebo cez net kúpim lacnejšie ako by mi dalo lyoness naspäť, fann parfumeria - nekupujem armaniho, kúpim si drogeriu v d&m a pod) takže tam nekupujem, a tretia posledná skupina sú bežné obchody (hypernova, tesco, omv, mcdonald, baumax..). V týchto majú ale iba 2 zo 7 možnosť použiť kartu, na ostatné treba poukážky takže nepraktické. Naháňať sa za poukážkami rozhodne nemám záujem, stojí ma to energiu, nepraktické a ostatné spomenuté nevýhody. Takže ostávajú 2 obchody kde by som to teoreticky použil.
Skore: 2/42 (baumax, hypernova)

Dokopy pre mňa pripadajúce možnosti použiť kartu: 7/109. Ostatní predajcovia buď nemajú moju dôveru (vživote som nevedel že taký obchod existuje), alebo sú predražené a nepotrebujem také produkty (nay, baťa, microsoft..) alebo nemajú možnosť použiť kartu (mcdonald, tesco). 7 predajcov čo ostáva reálne využiteľných:
hypernova - chodím tak raz za 3 mesiace, iba ak ma niečo na letáku zaujme lebo hypernovu nemám "po ruke" ako sa hovorí. Je mi nepraktické tam chodiť
baumax - naposledy som tam kupoval asi pred 5 rokmi keď sme prerábali kúpelňu a wc a dávali podlahu.
jozko.sk = zlavadna.sk - naposledy asi pred rokom zo zlavydna.sk. Z jožka nikdy
parfumania.sk = parfums.sk - nikdy som nekupoval drogeriu cez net
mall.sk - nikdy som nekupoval, ale nebránim sa. Registrujem tú značku, má isto dôveru že keby majú niečo výhodné tak kúpim.

z toho množstva partnerov čo sa tu stále oháňaš mám zrazu problém nájsť jeden obchod kde by som pravidelne a aktívne zbieral body. Aj ak pripustím kúpu poukážok, tak to môžeme rozšíriť o tesco, mcdonald, dajme tomu takko kde ale tiež veľmi málo chodím a dajme tomu omv že by som začal namiesto shellky. Pri prižmúrených všetkých očiach, mojich aj susedových, horko ťažko narátame 3 obchody kde by som tie poukážy mesačne použil (tesco, mcdonald, omv). Ale ak zamietnem poukážky tak mesačne to nepoužijem nikde, a štvrť alebo pol ročne tak v 2-3 prípadoch pre nízku sumu práve v tej hypernove a možno raz ročne nejaký zlavový portál z tých dvoch. Strašná bieda. Kopec predajcov, ale to všetko takí zúfalci čo spravia hocičo aby si nalákali ľudí.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack
1) ako môžeš vedieť čo budeš potrebovať? A ako sa budú vyvíjať ceny? Kúpiš zubnú pastu navyše len aby si mohol platiť poukážkov? Čo ak bude o týždeň v akcii?
2) čo ak je tá pasta lacnejšia v inom obchode, ale ty ju musíš kúpiť tu len aby si mohol použiť poukážku? To čo ušetríš na cashbacku si stratil na tom že si kúpil o pár centov drahšie ako si mohol kúpiť inde
3) Z osobnej skúsenosti viem, že takto sa nakupovať nedá. Jedine teoreticky ako si to napísal. ...
1) Kupujem urcity tovar casto, rovnaku znacku, poznam cenu bez akcie a v akcii, stale sa to opakuje, stale je nieco v akcii, tak ak potrebujem nakupit viac kvoli poukazke, kupim 2ks tovaru namiesto 1ks, to nie je vazne problem.

2) Mam na vyber z viacerych obchodov, akcie sa stale opakuju vo viacerych obchodoch, akcie su vzdy, nakupim niektore veci v akcii, aj ked je 1 polozka v inom lacnejsia, neoplati sa mi pre nu cestovat - za listky/benzin by som dal viac ako by som usetril.

3) Poukazky su aj po 5€, ked spravis maly nakup za 5 alebo 10€, da sa to spocitat priblizne aj bez kalkulacky, ked nakupic za 30, 50€, tak tych par Eur za ktore nemas cashback ti moze byt jedno. Dokonale to prepocitat nejde, ale za takych 52€ by som mal mat 52 centov, pri pouziti poukazky dostanem o 2 centy menej, to prezijem.

Mozno som si to zmylil s inou bankou, videl som tam ze su tam komplikovane podmienky - ale stale plati, ze poplatky za ucet su pre bezneho cloveka vyssie ako to co usetri, neviem ake su presne poplatky, mozno 4-5€ minimalne? Kolko bezny clovek nakupi mesacne, 200-300€? Aj to je vela a to je mozno 2-3€. Okrem toho je to taktiez mozne kombinovat s lyoness a usetrit viac.

Ak našetríš body za 7€, tak dostaneš 7€. AK našetríš body za 15€, tak dostaneš 15€. Koľko našetríš, toľko dostaneš.[/quote]
Dostanem poukazky na 7€? Lenze nejde o to, kombinaciou je mozne ziskat asi 2x viac, to na tom nic nemeni.

EDIT: co spravi jedna vynechana hranata zatvorka - opravene!
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dreamer, teraz by som ti odpovedal tvojou vlastnou otazkou "Odpovedal som, len pravdivo, dosli vam argumenty?", vid ignoracia predoslych postov tiez :)
Napísať odpoveď