Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:To že si myslíš že po smrti nebudeš vnímať to si fakt len myslíš lebo všetci čo boli mŕtvi a vrátili sa hovorili o Bohu a Ježišovi.
ti, co boli mrtvi a vratili sa, mali v mozgu malo kyslika a preto mali vidiny, je to vedecky zdovodnitelne, aj to zname svetlo na konci tunela
To že ho odmietaš je len na tvoju škodu mne to je jedno odmietaj si ho ty budeš ľutovať.
nie, nebudem lutovat, budem mrtvy
A prečo sú ostatné náboženstvá nepravé? Lebo len my máme Ježiša Božieho syna ktorý je cesta a brána do neba iba cez Ježiša sa môžeš dostať do neba a nie cez Alaha alebo ktorého koľvek iného.
novidis, moslimovia to hovoria uplne naopak, preco by som nemal verit im? ich nebeske benefity nad krestanskymi prevysuju

inak, ty sa musis smrti nesmierne bat, ale to je len indoktrinacia prostredim, nemas sa coho bat, po smrti uz bude dobre, nebudes nic citit
len si budes potom hlavu trieskat, ze si mohol ten zabity cas v kostole travit nejak zmysluplnejsie ;-)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

beardie napísal:ti, co boli mrtvi a vratili sa, mali v mozgu malo kyslika a preto mali vidiny, je to vedecky zdovodnitelne, aj to zname svetlo na konci tunela

nie, nebudem lutovat, budem mrtvy

novidis, moslimovia to hovoria uplne naopak, preco by som nemal verit im? ich nebeske benefity nad krestanskymi prevysuju

inak, ty sa musis smrti nesmierne bat, ale to je len indoktrinacia prostredim, nemas sa coho bat, po smrti uz bude dobre, nebudes nic citit
len si budes potom hlavu trieskat, ze si mohol ten zabity cas v kostole travit nejak zmysluplnejsie ;-)
Ja sa smrti nebojím práve naopak teším sa na Ježiša ak ma prijme. Máš pravdu po smrti to bude dobré lebo tí čo veria a prijali Ježiša budú žiť v raji naveky no o vás ktorí ho odmietate to povedať nemôžem. Ty si budeš vyčítať naveky v pekle že si ho odmietal. Čo sa týka tých vedeckých kecov o nedostatku kyslíka k tomu sa už vyjadrovať nebudem lebo to je ako keby som hovoril so psom. Nechápem prečo je pre vás také ťažké prijať Ježiša. To ste fakt takí pyšní ako satan? Veď aj on je zatratený preto lebo chcel byť ako Boh vážne chcete dopadnúť rovnako ako on?
beardie
Redeemer
Redeemer

Jozef Koval napísal:Nechápem prečo je pre vás také ťažké prijať Ježiša.
preco by som mal prijat prave Jezisa, ked sa ponuka tak vela inych a lepsich alternativ?
len preto, ze som sa narodil na Slovensku a krestanska viera tu prevazuje? to mne osobne teda nestaci
Jozef Koval napísal:Čo sa týka tých vedeckých kecov o nedostatku kyslíka k tomu sa už vyjadrovať nebudem lebo to je ako keby som hovoril so psom.
novidis, pre mna je clovek nerespektujuci dokazane vedecky zavery tupec, ktoreho presviedcanie je zbytocny vydaj energie
ale u teba ma to bavi, lebo si zijes v takej svojej bublinke a pride mi vtipne pozorovat to :)

preco je zase pre teba take tazke priznat, ze nic ako Boh neexistuje a si len prostredim tlaceny do toho, aby si sa spraval ako ovecka a prispieval na chod najmocnejsej organizacie na zemi, ktorej jedinou ulohou je zhromazdovat majetky a bohatstvo? :)

inak, ja si myslim, ze Boh vas do neba nezoberie, pretoze ste boli taki hlupi, ze ste v neho verili len kvoli tomu, ze vam o nom ini povedali, nebadali ste sami, nechceli ste ziadne dokazy, len ste tupo uverili
ja byt bohom, tak taketo ovce vo svojom kosiari nechcem

btw, otazka na krestanov: kedze sprachat samovrazdu je hriech a chcem byt pri Jezisovi co najskor, je varianta, ze budem fajcit, pit, prezierat sa a stresovat sa, cim si privodim civilizacne choroby, akceptovatelna? alebo je to stale len samovrazda, aj ked extremne pomala?
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:To že si myslíš že po smrti nebudeš vnímať to si fakt len myslíš lebo všetci čo boli mŕtvi a vrátili sa hovorili o Bohu a Ježišovi.
Klameš.
Jozef Koval napísal:Lebo len my máme Ježiša Božieho syna ktorý je cesta a brána do neba iba cez Ježiša sa môžeš dostať do neba
Takýmto kvetnatým kecom môže uveriť len "jednoduchý" človek.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Prečo by som mal príjmať nejakého Ježiša, keď pravdepodobne taká postavička ani neexistovala.
Táto téma to sa zase zvrhlo ako vždy na argumenty božieho slova... že sme sa už nepoučili po toľkých stranách.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Rubiki napísal:Prečo by som mal príjmať nejakého Ježiša, keď pravdepodobne taká postavička ani neexistovala.
Táto téma to sa zase zvrhlo ako vždy na argumenty božieho slova... že sme sa už nepoučili po toľkých stranách.
ty si uvedomujes v akej teme si ...? boh nabozenstva filozofia zivota a viery .... je logicke ze sa tu daju cakat argumenty bozieho slova... ako je obtiazne dokazovat vedecky existenciu boha tak je obtiazne dokazovat matematiku bibliou...

je absolutne normalne ze sa v takejto teme pouzivaju citaty zo svatych knih ktore pisu o bohu ... citaty z filozofickych knih ktore hovoria o poznavani zivota ... to co sa zda tebe fanaticke to je pre ineho zmysel existencie... niekedy mam pocit ze ludia si myslia ze su v inej teme..

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 13:21)
beardie
krestania radi chodia do kostola... ak nie tak nie je s nimi nieco v poriadku ... ich viera niekde pokryvkava a nechapu co sa v kostole deje...

avijja
nejde o istotu ale o nadej v bozie milosrdenstvo ...

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 13:29)
harrison314 napísal: Tomuto som akosi nepochopil, skus to vysvetlit.
ze nie je dolezite ci mu daju meno boh jhv ra alah... ale co ucenie o tom bohu hlasa a ako ti ludia ziju ... cize presne to co si napisal o par riadkov nizsie hlasju uplne daco ine ako tvoj Boh

napriklad zaklady greckej mytologie patria ku vseobecnemu vzdelaniu este zo zakladnej skoly.myslim ze zaklady nejakej mitologie nie su vhodne pre nasledovanie zivotom ... podobal by som sa pseudokatolikom co niekde nieco poculi a kedysi im niekto nieco hovoril na nabozenstve ... ale nikdy uprimne nehladali cestu .... nikdy neprecitali ani riadok z pisma(nehovorim ze cele...) ... nikdy si svoje vedomosti ani vieru nijak neprehlbovali ... ale na forach su to ti najvacsi odbornici

Kedze vsemocnost je oxymoron, tak vyznavaci Ra by mali podla logiky povazovat tvojho boha za vymsleneho a nezmysleneho :sly:
len skoda, ze tí anjely boli prv ako krestanstvo alebo judaizmus, a hlasju uplne daco ine ako tvoj Boh.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

strapaty napísal:
ty si uvedomujes v akej teme si ...? boh nabozenstva filozofia zivota a viery .... je logicke ze sa tu daju cakat argumenty bozieho slova... ako je obtiazne dokazovat vedecky existenciu boha tak je obtiazne dokazovat matematiku bibliou...

je absolutne normalne ze sa v takejto teme pouzivaju citaty zo svatych knih ktore pisu o bohu ... citaty z filozofickych knih ktore hovoria o poznavani zivota ... to co sa zda tebe fanaticke to je pre ineho zmysel existencie... niekedy mam pocit ze ludia si myslia ze su v inej teme..

beardie
krestania radi chodia do kostola... ak nie tak nie je s nimi nieco v poriadku ... ich viera niekde pokryvkava a nechapu co sa v kostole deje...

avijja
nejde o istotu ale o nadej v bozie milosrdenstvo ...

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 13:29)
Asi som ma presne napisat k comu reagujem... ale aku reakciu som mal asi dat na:
Čo sa týka tých vedeckých kecov o nedostatku kyslíka k tomu sa už vyjadrovať nebudem lebo to je ako keby som hovoril so psom. Nechápem prečo je pre vás také ťažké prijať Ježiša. To ste fakt takí pyšní ako satan? Veď aj on je zatratený preto lebo chcel byť ako Boh vážne chcete dopadnúť rovnako ako on?
Inak si presne uvedomujem v akej teme som, ale dostavat na vsetko odpoved typu lebo sa tak pise v biblii a aby sme prijali jezisa je pomerne frustrujuce.
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty napísal:argumenty bozieho slova
to je oxymoron
beardie
ty presne vies, o co v kostole ide?
ja v tom vidim hlavne davovu psychozu

je velke bohoruhacstvo, ked poviem, ze ja som viac ako Boh?
som totiz dokazatelny! :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Chodením do kostola ľudia niekedy zanedbávajú seba a svojich blízkych.
Uvediem príklad: Moja mama dnes bola v kostole a teraz o 13:15 sa rozhodla že spraví koláč a pri príprave sa hnevá že chce ísť na májovú pobožnosť do kostola a kvôli koláču nestíha. Ten koláč tak aj bude vyzerať. Určite tam zabudne niečo dať. Je to len taká drobnosť ale mňa to hnevá ako moja mama ktorá je silne náboženský založená uprednostňuje boha pred všetkým ostatným. A tiež musím povedať že moja mama nepatrí k tým nadpriemerne inteligentným a len ťažko pochopí alebo vôbec, že boh neexistuje. Je ľahko ovplyvniteľná hlavne cirkvou a rozprávkovou knihou zvanou Biblia.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty napísal: ty si uvedomujes v akej teme si ...? boh nabozenstva filozofia zivota a viery .... je logicke ze sa tu daju cakat argumenty bozieho slova... ako je obtiazne dokazovat vedecky existenciu boha tak je obtiazne dokazovat matematiku bibliou... je absolutne normalne ze sa v takejto teme pouzivaju citaty zo svatych knih ktore pisu o bohu ... citaty z filozofickych knih ktore hovoria o poznavani zivota ... to co sa zda tebe fanaticke to je pre ineho zmysel existencie... niekedy mam pocit ze ludia si myslia ze su v inej teme..
Chyba je na tvojej strane, pretože stále žiješ v tom, že akonáhle sa jedná o otázku viery a boha, môžeme prijímať aj nelogické a nezmyselné argumenty, čo samozrejme pravda nie je, ako som tu už minule písal, otázka viery a boha nie je žiadna výnimka v akomkoľvek dokazovaní alebo argumentácií.

Dá sa to povedať aj zjednodušene, ak ty použiješ argument "je to tak lebo je to v biblii" niekto iný môže použiť argument "je to tak lebo je to v koráne" (alebo hocijakom inom "svätom" či nesvätom písme) a teda je to argument úplne oničom, lebo to nevypovedá nič o tom, kto má pravdu, resp. prečo práve on.

Samozrejme v téme akou je táto je normálne citovať "sväté" knihy a používať urývky z nich, ale nie ako argument, ktorý by mal čosi dokazovať.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

beardie napísal:to je oxymoron

ty presne vies, o co v kostole ide?
ja v tom vidim hlavne davovu psychozu

je velke bohoruhacstvo, ked poviem, ze ja som viac ako Boh?
som totiz dokazatelny! :)
Bohoruhačstvo? Neboj sa tebe sa to patrične vráti.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ako?
Skus niečo vlastne, nenaucene z tej rozprávkovej knizky

Dúfam, že chápeš, že tvoja 'argumentacia' ma na mňa rovnaký vplyv, ako keby som ja tebe hovoril, že sa nedostaneš k nirvane, lebo si nezil podľa budhistickeho svetonázoru...
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

On to nechápe a ani nikdy nebude chápať.Koniec príbehu :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Steju napísal:Chyba je na tvojej strane, pretože stále žiješ v tom, že akonáhle sa jedná o otázku viery a boha, môžeme prijímať aj nelogické a nezmyselné argumenty, čo samozrejme pravda nie je, ako som tu už minule písal, otázka viery a boha nie je žiadna výnimka v akomkoľvek dokazovaní alebo argumentácií.
Ja sa s tym stretavm casto u veriacich, je jedno ako su vzdelani, alebo aku maju logiku, ale akonahle pride na pretras viera, tak su postacujuce velmi fadne argumenty a ignoruju vsetko proti....

strapaty: zaklady mytologie ti nedaju navod na zivot, ale vdka nim by si sa inak pozeral na krestanstvo
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Rubiki napísal:Asi som ma presne napisat k comu reagujem... ale aku reakciu som mal asi dat na:

Inak si presne uvedomujem v akej teme som, ale dostavat na vsetko odpoved typu lebo sa tak pise v biblii a aby sme prijali jezisa je pomerne frustrujuce.
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 21:18)
beardie
myslis ze boh nemoze hovorit... ??? (ox..)
to ze si dokazatelny neznamena ze si viac.... aspon nie v mojom hodnotovom rebricku ako aj mnohych inych

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 21:20)
vladenko007
mozno si mysli ze pre teba robi viac ked sa za teba modli ako ked ti upecie dokonaly kolac???? keby si jej s kolacom pomohol stihla by v pohode vsetko :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty

Skús zareagovať na tento post. Sú v ňom otázky na ktoré ma aj odpoveď zaujíma a nejako si to z "neznámych" dôvodov odignoroval.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Steju napísal:
Chyba je na tvojej strane, pretože stále žiješ v tom, že akonáhle sa jedná o otázku viery a boha, môžeme prijímať aj nelogické a nezmyselné argumenty, čo samozrejme pravda nie je, ako som tu už minule písal, otázka viery a boha nie je žiadna výnimka v akomkoľvek dokazovaní alebo argumentácií.s tymto nesuhlasim ... keby sme sa bavili o spagetovom monstre museli by sme vychadzat z drojov v ktorych sa spomyna ... zakladnym by bol douglas... az potom osobne skusenosti ...tym som len chcel povedat ked je jav o kotrom sa byvime v materialnom svete dokazuje sa pomocou materie .... ak v matematickom svete tak pomocou matematickych zakonov ... a ked je v duchvnomo svete tak na rovine interakcii na ducha-dusu cize svedectva a zjavene zakony cize svate knihy

Dá sa to povedať aj zjednodušene, ak ty použiješ argument "je to tak lebo je to v biblii" niekto iný môže použiť argument "je to tak lebo je to v koráne" (alebo hocijakom inom "svätom" či nesvätom písme) a teda je to argument úplne oničom, lebo to nevypovedá nič o tom, kto má pravdu, resp. prečo práve on.
nie je otakzka kto ma pravdu .... ta tu momentalne je nepodstatna ... skor co to spravy s mojim zivotom ... ako to citim a vnimam ... ako ma to ovplyvnuje ... ale kludne ak nie kto zije podla koranu a mozeme debatovat aj tom preco tak zije ako to vnima on ... aka je jeho zivotna filozofia, viera,,, v com spociva jeho nabozenstvo .... a v co sa lisi jeho nabozenstvo od nasich ...color]

Samozrejme v téme akou je táto je normálne citovať "sväté" knihy a používať urývky z nich, ale nie ako argument, ktorý by mal čosi dokazovať.

ked ludia chcu komunikovat musia najst spolocny jazyk... (vediet sa pozriet na problem z druhej strany....) v com ma problem aj Jozko ale aj vecsina s pritomnych debatujucich ... z istotou vam mozem povedat ze v ociach veriaceho cloveka ste rovnaky fanatici ako sa vam javi jozko koval ... to ze vy vo vasom "klube " ateistov zo sebou suhlasite neznamena ze mate patent na rozum ... alebo ze ta vasa pravda je lepsia ako pravda jozka ... az ked sa ludia zacnu navzajom respektovat mozu zacat spolu komunikovat a niekam sa pohnut... a az vtedy to moze byt prinosne pre vsetky strany....

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 21:38)
harrison314
mitologiu som mal precitanu uz ako 13 rocny...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:materialnom svete dokazuje sa pomocou materie .... ak v matematickom svete tak pomocou matematickych zakonov ... a ked je v duchvnomo svete tak na rovine interakcii na ducha-dusu cize svedectva a zjavene zakony cize svate knihy
Nie je žiadny matematický alebo materiálny svet. Matematické zákony platia aj v tom materiálnom. To znamená, že zákony z duchovného sveta(samozrejme treba ešte dokázať, že duchovný svet existuje) by taktiež mali platiť v materiálnom svete.
strapaty napísal:ked ludia chcu komunikovat musia najst spolocny jazyk... (vediet sa pozriet na problem z druhej strany....) v com ma problem aj Jozko ale aj vecsina s pritomnych debatujucich ... z istotou vam mozem povedat ze v ociach veriaceho cloveka ste rovnaky fanatici ako sa vam javi jozko koval
Môžem sa spýtať, prečo hovoríš len o ňom?
strapaty napísal:to ze vy vo vasom "klube " ateistov zo sebou suhlasite neznamena ze mate patent na rozum ... alebo ze ta vasa pravda je lepsia ako pravda jozka
My si nemyslíme, že máme patent na rozum. My Vám len celý čas ukazujeme, že veriaci ho rozhodne nemajú. V tomto je ten fanatizmus.
Pokiaľ sa ukáže, že fyzikálne zákony neplatia nemáme problém s tým ich zmeniť. Pokiaľ by sa však jasne ukázalo, že Ježiš je podvodník, som zvedavý koľko veriacich by so to bolo schopných priznať, že uveril šarlatánovi.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE napísal:strapaty:

Čiže každé z tvojich detí bude mať prijímanie až okolo 15. roku života, keď sa pre neho rozhodne, že ho chce? (cca vtedy by už mal chápať všetkému a vedieť si urobiť vlastný názor) Prečo si ich potom dal pokrstiť, aj o tom sa mohli rozhodnúť sami neskôr? Prečo ho ťahaš potom do kostola? Aby si mu ukázal ako je s bohom dobre? Tzn., že ho navádzaš na vieru, nechceš ho nechať sa slobodne rozhodnúť, nenápadne sa snažiť mu vieru podsúvať aby sa neskôr pre ňu rozhodol. A keď tvoje deti boh vierou neobdaroval, čo potom?v 15 uz pojdu na birmovku (ak budu chciet ) .. samozrejme ze na 9 rocne dieta budem vplyvat aby na priimanie isiel (to neznamena ze ho budem nutit alebo si ho kupovat darcekami ) preco 9 rokov?? vtedy si uz clovek zacina uvedomovat dobro a zlo a moze sa slobodne rozhodnut... preto v tom veku prve sv, priimanie... lebo uz deti mozu hresit ... a sviatost prijimania a zmierenia im maju napomahat v zivote... pri krtste slubuju za dieta rodicia ... pri prijimani uz dieta same .... keby bola sviatost vynutena je neplatna.. ako kazda ina sviatost.. slobodnu volu respektuje boh musia aj veriaci ... ale ako boh nam dal sv pismo a prikazania tak rodicia indokrinuju svoje deti a vychovavaju ... birmovke sa hovori aj sviatost krestanskej dospelosti (neoficialne) tuto sviatost by uz mal krestan prijat samostatne (cize nie preto ze ho babka prihlasila) a slobodne .... s tym ze si plne uvedomuje co to byt krestanom znamena a co to viera je .... kazda nanutena sviatost je neplatna ... to by si mali vsetky babky a rodicia uvedomit ...

A vlastne tvoj syn nechodí ani na náboženskú výchovu do školy? Lebo pokiaľ viem (a to viem, lebo som si tým prešiel) príprava na príjimanie je súčasťou NV na prvom stupni zš. Alebo prípravu mal a prijímanie nie? Neviem ako je to s tou podmienkou, že musíš mať prijímanie aby si prešiel NV, no keď o podmienka je skutočne, tak potom neprejde NV? Objasni to.(o tej podmienke neviem ale ak by taka nejaka bola urcite by som stal na strane syna) s tym najstarsim je to inac ... on este mentalne nechape zakladne veci( je mentalne postihnuty ), cize nerozlisuje este uplne dobro a zlo .... a kazdy hriech musi byt vykonany dobrovolne a vedome... cize on este nemoze zhresit... cize mu je ta sviatost na nic... ani si neuvedomuje co sa pri premene deje takze by s toho nic nemal a bola by to pre neho len oplatka.... preto som ho na primanie nezapisal...

zaujalo ma: "preto nemoze ani hresit ani hriechy lutovat(su svate)"
čiže člove ktorý nemá 1.svp vlastne môže mať sex pred svadbou, masturbovať, kradnúť, vraždiť a podobne bez toho aby zhrešil, lebo hriechy potom nevie oľutovať...something wrong...
nie co nema sv prijimanie ale ktory si neuvedomuje co robi ... lebo to robi nevedome... cize nemoze hresit ,ked si zacina uvedomovat dobro a zlo mal by ist na sv prijimanie a prijat sviatost zmierenia aby mohol zlo prekonavat a rozhodovat sa pre dobro... (hriech je vedome umyselne dobrovolne porusenie Bozieho prikazania) musia byt splnene vsetky tri podmienky...

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 22:14)
94jakub
pisem o jozefovi a samozrejme o sebe (co myslim ze je jasne) bo sme tu az dvaja co su veriaci ... ostatnych ste asi znechutili alebo odradili ...
ludia su materialny a veria v boha a maju vieru cize aj ich viera je v materailnom svete ... otazka je co comu pripisujes... ked sa ti uzdravi dieta z rakoviny kde vedecia diagnoza bola uplne ina je to nahoda ? zazrak? schopnost organizmu ? vsetko moze byt pravda... a mame tu hned tri typy veriacich ... biologov veriacich v uzasne schopnosti organizmu ... ateistov veriacich v nahodu ... veriacich ze boli vypocute ich modlidby a preto clovek vyzdravel... ktory z nich ma pravdu ?

myslis si ze modlidba nic nemoze zmenit ... ale pritom si sa mozno nikdy skutocne nemodlil... (moja sugescia...)
Napísať odpoveď