Jednotná nákupná karta

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: JEdnotná nákupná karta

Príspevok od používateľa Dreamer »

LuksKE
S platobnou kartou neprerobí minimálne na to, že môže ísž do hocakej banky, kde ti za aktívne využívanie účtu aj učet za polovicu či úplne zadarmo.
Sam si argumentoval ze 200€ minut je vela, ze karta neplati vsade, ved mladi nemaju peniaze aby mali taky obrat aby mohli mat ucet zadarmo, tolko podmienok tam je...
Pokiaľ to nezačnú využívať ako MLM a ťahať pod seba ďalších, tak tie percentá sú mizerné a viac mi dá banka keď si znížim učet na polovicu, či na nulu za aktívne využívanie.
Jasne, lyoness mi da priamo 1-2%, banka mi da 0.5% minus polovica platby za ucet, tak co je viac.
:lol: ...aké jednoduché, že..ty keby si si otvoril obchod, tiež by si hocikomu rozdával len tak peniaze a s usmevom na tvári.
Ano, mohol by som sa rozhodnut ci tie percenta dam do drahej reklamy alebo pojdem do lyoness a ludia si ma najdu sami, radsej dam tych par percent lyoness ako do reklamy. Inak skoro vsetky retazce maju vernostny program, takze tych par percent davaju zakaznikom skoro vzdy aj tak, ak by presli na lyoness, mali by navyse reklamu zadarmo a dalsi zakaznici by si ich nasli vdaka lyoness - viac zakaznikov, vacsi zisk.

[OT]S jogurtami som skoncil.[/OT]
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Tak nas ospravedln, ze neverime niecomu z televizie. S nami asi nieco nebude v poriadku...
Mas tu niekolkych ludi co s tym maju priame skusenosti, sam brigadujem v istom retazci. Ano, nieco sa vyhodi, samozrejme... ale mam s tym rovnake skusenosti ako tu uz boli spominane.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Dreamer prekrúcaš?
Sam si argumentoval ze 200€ minut je vela, ze karta neplati vsade
Kde som toto presne takto napisal? cituj ma.
ved mladi nemaju peniaze aby mali taky obrat aby mohli mat ucet zadarmo, tolko podmienok tam je...
pre mladých ponúkajú banky účty zvlášť s menšími poplatkami, prípadne študentské účty zadarmo (ak si študent) alebo so smiešnymi poplatkami za vedeine.
Jasne, lyoness mi da priamo 1-2%, banka mi da 0.5% minus polovica platby za ucet, tak co je viac.
Viac je, že idem do takej kamennej banky kde sú najlepšie podmienky na učet zadarmo. (ak už mám mať kamennú, ja sám ma internetovú) Ak je vedenie účtu 5€ na mesiac a ja splním podmienky (čo splním, lebo si vyberiem takú banku aby som splnil) tak ušetrím 60€ ročne. Dá mi lyoness 60€ za rok, bez toho aby som musel registrovať pod seba ďalších ľudí a obmedzovať sa na nákupy, resp. vyhľadávať obchody s lyoness cashback? Tzn. nakúpim kde chcem, kedy chcem a začo chcem. (podmienka je JA SÁM, lebo účet si zrazím na nulu ja sám, tak aby to bolo porovnateľné, tak aj cashback nech sa týka len mňa a taktiež "sloboda" nakupovania)
Ano, mohol by som sa rozhodnut ci tie percenta dam do drahej reklamy alebo pojdem do lyoness a ludia si ma najdu sami, radsej dam tych par percent lyoness ako do reklamy. Inak skoro vsetky retazce maju vernostny program, takze tych par percent davaju zakaznikom skoro vzdy aj tak, ak by presli na lyoness, mali by navyse reklamu zadarmo a dalsi zakaznici by si ich nasli vdaka lyoness
chcem vidieť zmluvu medzi lyoness a nejakým obchodom. Chcem vidieť, že členstvo v lyoness nič ten obchod nestojí, že sa tam len zaregistruje a je tam, že lyoness je charita na reklamy a marketing pre obchody a nič z toho nemá. Chcem vidieť, že je to reklama zadarmo. Keby reklama cez lyoness fungovala dokonalo, tak tak prečo by si taký Fresh platil drahé reklamy v TV, v rádiu a na billboardoch? Prečo vyhadzujú peniaze za bežné reklamy, keď Fresh je v lyones cashback card systéme? Prečo nečakajú kým si ich zákazník nájde cez lyoness?
Ano, reťazce majú vlastný vernostný program a dávajú ľuďom percentá dole, lenže tým vlastným programom si udržiavajú zákazníkov, lebo keď máš kupóny do jedného reťazca, tak ich aj pôjdeš využiť. Predsa cieľom reťazca nie je aby ľudia nakúpili u neho a bonusy/percentá rozhajdákali u konkurencie.
viac zakaznikov, vacsi zisk.
opäť mylná predstava. Príde mi do obchodu 100 ľudí a ich priemerný nákup bude za 10€, príde 50ľudí a ich priemerný nákup bude za 30€. Kto mi zarobí viac?
[OT]S jogurtami som skoncil.[/OT]
Česť porazeným. Dúfam, že aj s lyoness za chvíľu skončíš. Aspoň tu o tom kvákať.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

[OT]
S jogurtami som skoncil.
Česť porazeným. Dúfam, že aj s lyoness za chvíľu skončíš. Aspoň tu o tom kvákať.
To ze som skoncil neznamena ze som sa vzdal, moj nazor sa nezmenil, len uz ho nebudem opakovat.[/OT]
Sam si argumentoval ze 200€ minut je vela, ze karta neplati vsade
- Kde som toto presne takto napisal? cituj ma.
Fakt sa mi to nechce hladat, mozno nie ty..
pre mladých ponúkajú banky účty zvlášť s menšími poplatkami, prípadne študentské účty zadarmo (ak si študent) alebo so smiešnymi poplatkami za vedeine.
Same podmienky, pred casom som to zistoval, uplne neprijatelne pre mna.
Ak je vedenie účtu 5€ na mesiac a ja splním podmienky (čo splním, lebo si vyberiem takú banku aby som splnil) tak ušetrím 60€ ročne. Dá mi lyoness 60€ za rok, bez toho aby som musel registrovať pod seba ďalších ľudí a obmedzovať sa na nákupy
Ty usetris 60€, ale si na nule, plus mozno par Eur za nakupy, od internetovej ale nie, ja mozem byt v pluse a dost, aj ked neregistrujem pod seba, platobna karta neplati vsade, napr. za energie (elektrina/plyn) sa neda platobnou (AFAIK) a s lyoness mozem usetrit 5-14% - cista zlava ktoru nepocitam, okrem toho na lyoness ucet 2+1%, pocitam len cashback, priklad, spolu 200€ mesacne krat 12 je 48€, to je bez priatelskeho bonusu, s nim to moze byt az o polovicu viac. Aj ked su mesacne poplatky nizsie, ty si na nule a ja som vysoko v pluse a to som este nekupil ani jeden jogurt (myslim potraviny), sampon, ziletky...

Dalej okrem potravin a inych nakupov ludia kupuju pobyt alebo dovolenku, na zlavovom portali usetria desiatky percent ihned a k tomu 2% cashback, kupa auta alebo letne gumy, zimne, obcas treba vymenit matrace, vankuse, kosacku do zahrady, notebook, tablet, mobil, tam sa to nazbiera dost.

K reklamam, Fresh ma reklamu, lebo nie v kazdej pobocke plati lyoness.
Vernostne programy nefunguju dokonale, preco asi ked ma tesco, baumax, nay a ine okrem vlastneho programu aj lyoness?

Zabudol som, lyoness nie je zadarmo, je tam poplatok za registraciu, za ktory ale dostanu aj nieco hmotne, aj tu reklamu a budu na lyoness stranke, potom okrem tych percent ktore idu zakaznikom a kvoli ktorym tam niektori aj nakupuju ide pre lyoness 1% z ktoreho ide cast aj na charitu. Kedze vdaka lyoness zakaznikom zarobia urcite na jednom nakupe viac ako par percent ktore daju lyoness a zakaznikovi ako zlavu, tak sa im to urcite oplati.

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2014, 1:31)
viac zakaznikov, vacsi zisk.
- opäť mylná predstava. Príde mi do obchodu 100 ľudí a ich priemerný nákup bude za 10€, príde 50ľudí a ich priemerný nákup bude za 30€. Kto mi zarobí viac?
Tak este raz:

"a dalsi zakaznici by si ich nasli vdaka lyoness - viac zakaznikov, vacsi zisk."

Takze do obchodu pride 100 ludi ktori tam chodia bezne, minu spolu X€, potom si na lyoness najdu obchod novi zakaznici, napr. 50 novych, ti nakupia spolu za Y€. Dame si rovnicu kde X aj Y su kladne cisla, co je logicke, nie je podla teba X+Y viac ako X+0? Takze viac zakaznikov, vacsi zisk, 100%-ne. :wink:
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

S tými poplatkami v banke... nechápem prečo by bol na nule? Ušetril 60 euro za služby za ktoré by si normálne musel zaplatiť. Máš o 60 eur viac ako by si mal keby neplnil podmienky. Otázne je zase či tie služby reálne sú hodné 5eur mesačne.

S tými zákazníkmi máš pravdu, kto si nájde obchod môže tam ísť nakúpiť. Zase to je ale o tom že si niekto musí dohľadávať obchod a potom sa tam popytovať po platbe poukážkami a ísť si kúpiť poukážky.
Obchod je síce rád za nového zákazníka ale radšej by boli za verného zákazníka alebo aspoň za zákazníka ktorý im platí cash alebo kartou aby zase oni nemuseli vymienať poukážky za peniaze. S lyoness nezískajú ani vernosť a ani cash. Je to pre nich síce stále platidlo ale aj pre teba a aj pre obchod to je zbytočné papierovanie.

To je presne to, čo je definícia tej nepraktickosti ktorá bola spomenutá už na 1. strane.
Obchody ti preto radšej dajú vlastný vernostný a výhodnejší program, lebo 100 návštev 100 verných zákaníkov je pre nich oveľa lepšie ako nepredvídateľný zákazník s lyoness. Samozrejme, že je možné byť verný zákazník a aj mať lyoness. Ale myslím si, že to sa oplatí naozaj ľudom ktorí nakupujú pravidelne v určitých obchodoch. Alebo aspoň utrácajú na tých obchodných miestach kde s to dá s tými poukážkami. Tebe sa to možno vyplatí, ale kope ľudí asi nie.

Bežný slovák asi aj tak v priemere za mesiac kúpi značnú časť stravy za straváky alebo za nejaké iné príspevky na obed od zamestnávateľa. Zvyšné náklady zaplatí kartou za čo dostane od banky nejaký bonus alebo zľavu alebo neviem čo všetko a zvyšok už asi neni veľká položka.

No a k jogurtom... obchodné reťazce nie sú blbé. Tiež som počas štúdií robil kadekde a tiež som si všimol že vyhadzovanie výrobkov po alebo pred skončením záručnej doby sa týka jednotiek kusov potravín a nie desiatok kusov. Nehovoriac o tom, že keď sa to deje viac krát za kratšiu dobu, tak aj kôli jednému kusu ktorý vyhodili trebárs 3-4x za mesiac obchod bez problémov zníži trvalý stav o niekoľko kusov. A samozrejme ako bolo spomenuté, tak platí fifo :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Rubiki
S tými poplatkami v banke... nechápem prečo by bol na nule?
Lebo tie sluzby moze mat aj zadarmo - vlastne som si spomenul, ze aj vybery z bankomatov mozu mat klienti internetovych bank zdarma, tiez po splneni istych podmienok - a nie tak drsnych ako pri kamennych.
S tými zákazníkmi máš pravdu, kto si nájde obchod môže tam ísť nakúpiť. Zase to je ale o tom že si niekto musí dohľadávať obchod a potom sa tam popytovať po platbe poukážkami a ísť si kúpiť poukážky.
...S lyoness nezískajú ani vernosť a ani cash. Je to pre nich síce stále platidlo ale aj pre teba a aj pre obchod to je zbytočné papierovanie.
Najskor dik za to ze si uznal ze mam v niecom pravdu. Obchody si nemusia hladat stale, dolezite potraviny a vacsie mu povie odporucatel, ak ho nema, najde si na nete, raz. Poukazky platia v niektorych, napr. na vychode su 2 potraviny na kartu a len 1 na poukazky. Navyse za poukazky dostane obchod peniaze tiez a su to extra zakaznici, mnohi pridu len kvoli lyoness a kvoli lyoness sa aj vratia.
...vlastný vernostný a výhodnejší program, lebo 100 návštev 100 verných zákaníkov...
Takze 100 ludi pride len do 1 obchodu kvoli karticke? Nik z nich nema ziadnu inu, nepojde si kupit kolu do ineho ked v tom jednom stoji 1.4€ (s kartou usetri 1.4 centa) a v inom stoji 0.99€?
Bežný slovák asi aj tak v priemere za mesiac kúpi značnú časť stravy za straváky alebo za nejaké iné príspevky na obed od zamestnávateľa. Zvyšné náklady zaplatí kartou za čo dostane od banky nejaký bonus alebo zľavu alebo neviem čo všetko a zvyšok už asi neni veľká položka.
Myslis tych 48€ za energie (rocne) a to nepocitam priatelsky bonus? Alebo taka dovolenka, nova chladnicka, pracka, oblecenie, notebook, tablet, mobil - nieco z toho kazdy potrebuje obcas kupit a vacsinou je tam cashback 2€, to nepocitam priatelske bonusy, to neni velka polozka?

[OT]
No a k jogurtom...
Z jogurtov je mi uz zle, sorry.[/OT]
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Dreamer napísal: Lebo tie sluzby moze mat aj zadarmo - vlastne som si spomenul, ze aj vybery z bankomatov mozu mat klienti internetovych bank zdarma, tiez po splneni istych podmienok - a nie tak drsnych ako pri kamennych.
Ako vieš aké služby kto využíva? Účet v Inet banke ktorý je zadarmo vačšinou neoplýva službami ktoré sú nadimenzovane pre každého.
Dreamer napísal:Najskor dik za to ze si uznal ze mam v niecom pravdu. Obchody si nemusia hladat stale, dolezite potraviny a vacsie mu povie odporucatel, ak ho nema, najde si na nete, raz. Poukazky platia v niektorych, napr. na vychode su 2 potraviny na kartu a len 1 na poukazky. Navyse za poukazky dostane obchod peniaze tiez a su to extra zakaznici, mnohi pridu len kvoli lyoness a kvoli lyoness sa aj vratia.
Kebyže bola toto pravdam tak obchody nerobia nič iné ako reklamu na lyoness, to, že musia zavádzať vlastné vernostné programy ukazuje fakt, že iné alternatívy sú nedostatočné v získavaní stálych zákazníkov.
Dreamer napísal:Takze 100 ludi pride len do 1 obchodu kvoli karticke? Nik z nich nema ziadnu inu, nepojde si kupit kolu do ineho ked v tom jednom stoji 1.4€ (s kartou usetri 1.4 centa) a v inom stoji 0.99€?
To som nikde netvrdil, skús si to prečítať ešte raz čo som písal a v akom kontexte. Odporúčam ti do budúcnosti citovať po odstavcoch alebo po vyjadrených myšlienkach.
Dreamer napísal:Myslis tych 48€ za energie (rocne) a to nepocitam priatelsky bonus? Alebo taka dovolenka, nova chladnicka, pracka, oblecenie, notebook, tablet, mobil - nieco z toho kazdy potrebuje obcas kupit a vacsinou je tam cashback 2€, to nepocitam priatelske bonusy, to neni velka polozka?
Neviem ako platíš za energie ty, ale ja to robím len prevodom na účet, inú možnosť nemám a niesom sám. Dovolenky detto, riešim si to systémom že lyoness nemá šancu. Spotrebiče tiež niesú veľmi bežná položka , nekupujem bohužiaľ a aj vďakabohu práčku každý mesiac. Tiež by som ťa znova poprosil aby si si prečítal na akú myšlienku si reágoval. Znova ti tam ušiel fakt, že som rozprával o priemernom výdaji za mesiac a nie o extra výdajoch.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Rubiki
Ako vieš aké služby kto využíva? Účet v Inet banke ktorý je zadarmo vačšinou neoplýva službami ktoré sú nadimenzovane pre každého.
Samozrejme ze pre narocneho to bude asi vhodnejsie v kamennej banke, ale urcite aj drahsie. Bezne sluzby pre beznych ludi su aj v internetovych bankach a prevazne za ovela nizsie ceny alebo zdarma. Napr. v jednej netovej banke su 4 vybery z bankomatov zdarma pri platbe od 200€ mesacne, 1 vyber uz od 80€, v inej za nakupy za 100€ mesacne vybery od 50€ zdarma.

Inak je tam zaujimave porovnanie, napr. v slsp za rocne poplatky by si klient mohol kupit spiatocnu letenku v akcii.
Kebyže bola toto pravdam tak obchody nerobia nič iné ako reklamu na lyoness, to, že musia zavádzať vlastné vernostné programy ukazuje fakt, že iné alternatívy sú nedostatočné v získavaní stálych zákazníkov.
Lenze ono je to naopak - najskor boli vernostne programy, az potom pridali aj moznost pouzit lyoness - takze tvoj argument ma hned opacny vyznam, vernostne programy neboli dostatocne, preto pridali lyoness. :wink:

K tym 100/100, napisal si to presne takto:
Obchody ti preto radšej dajú vlastný vernostný a výhodnejší program, lebo 100 návštev 100 verných zákaníkov je pre nich oveľa lepšie ako nepredvídateľný zákazník s lyoness.
Ked je vernostny vyhodnejsi, preco sa stali partnermi lyoness ked uz mali "dokonaly" (neprehliadni uvodzovky) vlastny vernostny program? Viem ako si to myslel, body pouziju len v danom obchode, ale to pride mnohym zakaznikom ako nevyhoda a tak ci tak, je to pre 1 obchod prilis mala suma, aj ked vsetci to pouziju v tom istom obchode, bude to 100x len ta mala suma. S lyoness zakaznik pride do rovnakeho obchodu nakupit za tie ziskane peniaze aj za vlastne preto, aby ziskali dalsie realne peniaze spat.
Neviem ako platíš za energie ty, ale ja to robím len prevodom na účet, inú možnosť nemám a niesom sám.
Zmenit poskytovatela energie je predsa mozne - pri zmluve lyoness zakaznik ziska okamzitu zlavu a navyse percenta do lyoness, uvedie svoje lyoness ID, presny postup neviem, mal som uz podpisanu zmluvu, ked skonci budem to menit. To pol percenta sa nedava len pri platbe kartou, ale aj pri prevode na ucet? Pochybujem.
Dovolenky detto, riešim si to systémom že lyoness nemá šancu.
Akoze nema sancu, partnerov lyoness v tomto smere je dost, cestovky, zlavove portaly, priamy cashback je (pravdepodobne) vsade 2% - okrem inych okamzitych zliav.
Spotrebiče tiež niesú veľmi bežná položka , nekupujem bohužiaľ a aj vďakabohu práčku každý mesiac. Tiež by som ťa znova poprosil aby si si prečítal na akú myšlienku si reágoval. Znova ti tam ušiel fakt, že som rozprával o priemernom výdaji za mesiac a nie o extra výdajoch.
Ty si tiez precitaj co pisem, ty nakupujes len 1 mesiac v roku? Ked si to rozpocitas na cely rok, aspon par z tych veci, plus take co som neuviedol, skoro kazdy rocne kupi, este som zabudol napr. na benzin, takze si to rozpocitaj, aj ked nebudes pocitat okamzite zlavy, len percenta na lyoness konto, bude to velmi slusna suma.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Dreamer napísal:Samozrejme ze pre narocneho to bude asi vhodnejsie v kamennej banke, ale urcite aj drahsie. Bezne sluzby pre beznych ludi su aj v internetovych bankach a prevazne za ovela nizsie ceny alebo zdarma. Napr. v jednej netovej banke su 4 vybery z bankomatov zdarma pri platbe od 200€ mesacne, 1 vyber uz od 80€, v inej za nakupy za 100€ mesacne vybery od 50€ zdarma.
To je to o čom hovorím. Tým že zaplatíš 200 euro aby si získal bonus strácaš potenciálnych 200 euro na nákup pomocou lyoness. Banka ťa donúti využívať účet ktorý máš. U kammených bánk veľmi závisí čo od nich vlastne očakávaš. Nedá sa všetko zredukovať len na lacné Inet banky.
Dreamer napísal:Lenze ono je to naopak - najskor boli vernostne programy, az potom pridali aj moznost pouzit lyoness - takze tvoj argument ma hned opacny vyznam, vernostne programy neboli dostatocne, preto pridali lyoness.
Nie, lyoness pridali preto, aby mohli u nich nakúpiť ľudia ktorí tak chcú platiť, asi ako zo stravákmi.
Dreamer napísal:Ked je vernostny vyhodnejsi, preco sa stali partnermi lyoness ked uz mali "dokonaly" (neprehliadni uvodzovky) vlastny vernostny program? Viem ako si to myslel, body pouziju len v danom obchode, ale to pride mnohym zakaznikom ani nevyhoda a tak ci tak je to pre 1 obchod prilis mala suma, aj ked vsetci to pouziju v tom istom obchode, bude to 100x len ta mala suma. S lyoness zakaznik pride do rovnakeho obchodu nakupit za tie ziskane peniaze aj za vlastne preto, aby ziskali dalsie realne peniaze spat.
Platí čo som napísal vyššie. Ide len o to aby mohli príjmať platby od ľudí ako ty. Keby sa to zrušilo celé som si istý že by boli len radi.
Dreamer napísal:Zmenit poskytovatela energie je predsa mozne - pri zmluve lyoness zakaznik ziska okamzitu zlavu a navyse percenta do lyoness, uvedie svoje lyoness ID, presny postup neviem, mal som uz podpisanu zmluvu, ked skonci budem to menit. To pol percenta sa nedava len pri platbe kartou, ale aj pri prevode na ucet? Pochybujem.
Veľmi praktické meniť poskytovateľov energií. Nehovoriac o tom že u mna je jedno akého mám keď to neplatím priamo ale sprostredkovane. Neviem kto kde dáva pol percenta za čo.
Dreamer napísal:Akoze nema sancu, partnerov lyoness v tomto smere je dost, cestovky, zlavove portaly, priamy cashback je (pravdepodobne) vsade 2% - okrem inych okamzitych zliav.
Nefunguje, proste u mňa to nefuguje. Dovolenky neriešim cez cestovky a zľavové portály.
Ty si tiez precitaj co pisem, ty nakupujes len 1 mesiac v roku? Ked si to rozpocitas na cely rok, aspon par z tych veci, plus take co som neuviedol, skoro kazdy rocne kupi, este som zabudol napr. na benzin, takze si to rozpocitaj, aj ked nebudes pocitat okamzite zlavy, len percenta na lyoness konto, bude to velmi slusna suma.
Ja som písal o priemere za mesiac. Teda majoritné výdavky v rámci roka. To že sa tam za pár rokov vopchá občas chladnička alebo práčka je zanedbateľné. Ide o to ako kto hospodári v priemere. Je to ako som písal, oplatí sa to ľudom, ktorí majú možnosť platiť pomerne často takým spôsobom. Mňa by zaujímalo koľko musia platiť tie reťazce lyonessu za to že také platby príjmajú. Zbežne som sa dočítal že musia dáku províziu platiť.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Rubiki
To je to o čom hovorím. Tým že zaplatíš 200 euro aby si získal bonus strácaš potenciálnych 200 euro na nákup pomocou lyoness.
Ved aj ked platim kartou, mozem pouzit lyoness - kombinovat sa to nedalo len v 2 obchodoch kde som nakupoval raz, nie v potravinach, inak vo vsetkych ostatnych, aj v internetovych bolo mozne platit kartou.
U kammených bánk veľmi závisí čo od nich vlastne očakávaš. Nedá sa všetko zredukovať len na lacné Inet banky.
Myslim ze pre velku vacsinu ludi sa to da, aj kamenne banky rusia pobocky, v prieskumoch zistuju ci klienti potrebuju kamenne banky, aj tie chcu setrit a dnes sa uz vazne (skoro) vsetko ide cez IB, alebo aj cez mobil a jednoduchsie a rychlejsie ako v kamennej banke.
Nie, lyoness pridali preto, aby mohli u nich nakúpiť ľudia ktorí tak chcú platiť, asi ako zo stravákmi.
Omyl, lyoness kartou sa platit NEDA, ti co maju lyoness mozu nakupit vsade - niekde dostanu vyhodu, niekde nie - so stravnymi listkami je mozne platit len kde plati, inde mu zostanu stravaky ktore musi pouzit inde. - Navyse to bola reakcia na to ze vernostne programy nie su dokonale, ak by boli a vsetci by sa vracali, preco by riesili lyoness, ved takto mozu ti, ktori pouzivali vernostny program, prejst na lyoness a obchody si vyberat a prestat byt vernymi.
Platí čo som napísal vyššie. Ide len o to aby mohli príjmať platby od ľudí ako ty. Keby sa to zrušilo celé som si istý že by boli len radi.
Precitaj si to vyssie. K tomu ze by boli radi keby sa to zrusilo - to je jedno, ci bude mat zakaznik 10 kartiet alebo jednu, stale si bude hladat akcie, aj lyoness zakaznik moze mat viac kariet, takze musia mat dobre ceny, kvalitu, vyber a takto bojovat o zakaznika a to je dobre (pre zakaznika).
Veľmi praktické meniť poskytovateľov energií. Nehovoriac o tom že u mna je jedno akého mám keď to neplatím priamo ale sprostredkovane.
Tak okamzita zlava do 14% a k tomu 2% lyoness a prip. este 0.5(+0.5)%, nestoji to za to?

K rocnym vydavkom, ak zoberieme priemerneho cloveka, urcite rocne tam bude nejaka dovolenka a opakujem PAR z tych veci ako chladnicka, notebook a pod. Take oblecenie, drogeria pre seba, cistiace potreby, veci do skoly, prace a vela dalsich, to su uz bezne veci ktore sa kupuju aj skoro kazdy mesiac, nazbiera sa to.
Mňa by zaujímalo koľko musia platiť tie reťazce lyonessu za to že také platby príjmajú. Zbežne som sa dočítal že musia dáku províziu platiť.
Podla toho ci je to netovy alebo kamenny je to registracny poplatok, aktualne neviem, ale pri obratoch tych vacsich retazcov to je omrvinka, potom to 1% z nakupu ide priamo lyoness, to som pisal, z toho je prevadzka, podpora, aj charita a tiez bola ta sutaz o ktorej som hovoril, kde vyhrali stovky, mozno aj tisicky Slovakov, kedze tych vyhier bolo vela, len ja som vyhral 4x ci 5x, viackrat aj moji znami. Myslim ze za 1 cent z Eura a tu reklamu, extra zakaznikov, to nie je tak vela, ved za pravdu mi davaju velke obchodne centra a spolocnosti po celom svete - a tiez mali podnikatelia, ti si drahu reklamu dovolit ani nemozu, takto maju takmer zadarmo skvelu reklamu.

Ludia su uz otraveni z toho mnozstva kariet v kazdom malom obchodiku, jednotna karta musela prist, aj to ze autor tejto temy taku hlada je dokazom. Na druhej strane ludia uz nikomu neveria a ked raz niekto zacne sirit bludy o pyramide, ludia tomu uveria, napriek tomu ma uz asi kazdy desiaty dospely Slovak lyoness kartu.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Ved aj ked platim kartou, mozem pouzit lyoness - kombinovat sa to nedalo len v 2 obchodoch kde som nakupoval raz, nie v potravinach, inak vo vsetkych ostatnych, aj v internetovych bolo mozne platit kartou.
Nechápem. Ked si chcem objednat trebars s alzy cez net tak si mozem priamo pri prevode sumy s uctu pouzit lyoness?
Myslim ze pre velku vacsinu ludi sa to da, aj kamenne banky rusia pobocky, v prieskumoch zistuju ci klienti potrebuju kamenne banky, ak tie chcu setrit a dnes sa uz vazne (skoro) vsetko ide cez IB, alebo aj cez mobil.
Ja pouzivam tiez momentalne Zuno, a vyuzivam plateny ucet ktory mam vacsinou zadarmo za nejake platby kartou. No poznam dost ludi co su radsej pri kmennych bankach.
Omyl, lyoness kartou sa platit NEDA, ti co maju lyoness mozu nakupit vsade - niekde dostanu vyhodu, niekde nie - so stravnymi listkami je mozne platit len kde plati, inde mu zostanu stravaky ktore musi pouzit inde. - Navyse to bola reakcia na to ze vernostne programy nie su dokonale, ak by boli a vsetci by sa vracali, preco by riesili lyoness, ved takto mozu ti, ktori pouzivali vernostny program, prejst na lyoness a obchody si vyberat a prestat byt vernymi.
Nechapem co pises? Proste mozes to vyuzit tam kde to plati a basta. O to ide tym obchodom aby tam prisli ludia ktori to chcu vyuzit, koli nicomu inemu. Presne ako so stravakmi, akceptuju ich len preto aby ziskali zakaznikov ktori to chcu u nich vyuzit. Nic viac v tom neni, inak je to pre nich vsetko len pritaz. Ja som nikde netvrdil ze vernostne programy su dokonale ale ze ich cielom je prilakat zakaznika ku sebe a nie ku konkurencii. Lyoness prilaka zakaznika ku roznym predajcom co je pre obchodnika nevyhodne.
Precitaj si to vyssie. K tomu ze by boli radi keby sa to zrusilo - to je jedno, ci bude mat zakaznik 10 kartiet alebo jednu, stale si bude hladat akcie, aj lyoness zakaznik moze mat viac kariet, takze musia mat dobre ceny, kvalitu, vyber a takto bojovat o zakaznika a to je dobre (pre zakaznika).
Pre zakaznika je dobre ked je spokojny. Niekto moze byt spokojny s malym vyberom a niekto neni spokojny ani s velkym. Vsetky tieto vernostne programy a lyoness a ine blbosti maju aj tak za ulohu len ti podvedome povedat kde mas ist nakupovat pretoze ti za to nieco daju a maju zaujem ta samozrejme aj donutit kupit toho viac... na to su poukazky idealne. Btw niekto nema zaujem o ziadnu dalsiu kartu. Ja nemam ziadnu vernostnu a ziadnu podobnu kartu. Nemam zaujem o nosenie zbytocnosti zo sebou. Ked mi da niekto cashback za kazdu platbu ktoru uskutocnim na hocijakej pokladni, eshope a vsade kde beru peniaze a platby kartou, prevody a pod.... potom si ju zaobstaram. Pozerat si kde mi plati nejaka karta aby som mal smiesnu zlavu je pre mna neprijatelne.
Tak okamzita zlava do 14% a k tomu 2% lyoness a prip. este 0.5(+0.5)%, nestoji to za to?

K rocnym vydavkom, ak zoberieme priemerneho cloveka, urcite rocne tam bude nejaka dovolenka a opakujem PAR z tych veci ako chladnicka, notebook a pod. Take oblecenie, drogeria pre seba, cistiace potreby, veci do skoly, prace a vela dalsich, to su uz bezne veci ktore sa kupuju aj skoro kazdy mesiac, nazbiera sa to.
Ked to nejde tak to nejde. Menit poskytovatela moze byt zase tiez nevyhodne s dovodu inych nevyhovujucich sluzieb, cien atd.
Podla toho ci je to netovy alebo kamenny je to registracny poplatok, aktualne neviem, ale pri obratoch tych vacsich retazcov to je omrvinka, potom to 1% z nakupu ide priamo lyoness, to som pisal, z toho je prevadzka, podpora, aj charita a tiez bola ta sutaz o ktorej som hovoril, kde vyhrali stovky, mozno aj tisicky Slovakov, kedze tych vyhier bolo vela, len ja som vyhral 4x ci 5x, viackrat aj moji znami. Myslim ze za 1 cent z Eura a tu reklamu, extra zakaznikov, to nie je tak vela, ved za pravdu mi davaju velke obchodne centra a spolocnosti po celom svete - a tiez mali podnikatelia, ti si drahu reklamu dovolit ani nemozu, takto maju takmer zadarmo skvelu reklamu.
Myslis alebo vies? CHcelo by to nejaku sumu ze kolko platieb trebars tesco tak obdrzalo a kolko muselo zaplatit lyoness ako proviziu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Rubiki
Nechápem. Ked si chcem objednat trebars s alzy cez net tak si mozem priamo pri prevode sumy s uctu pouzit lyoness?
Tak prave alza nie je partnerom lyoness, ale inak ano, su 2 moznosti, prihlasit sa do lyoness, natukat obchod a ist cez neho do e-shopu, alebo pouzit lyoness browser, ten upozorni ak si na stranke partnera lyoness, aj pri vyhladavani cez google, potom su rozne moznosti platby, podla toho ake e-shop pouziva, dobierka, prevod, platba kartou...
Ja pouzivam tiez momentalne Zuno, a vyuzivam plateny ucet ktory mam vacsinou zadarmo za nejake platby kartou. No poznam dost ludi co su radsej pri kmennych bankach.
Ja tiez, ale postupne sa to bude menit, uz bude len viac tych co pouzivaju netove banky, maju viac vyhod - poplatky, ceny, cas straveny na pobocke. Uz dnes vacsina ludia z kamennych bank aj tak hlavne vyberaju peniaze z bankomatov - a to mozu aj pri netovych a celkovo lacnejsie.
Nechapem co pises? Proste mozes to vyuzit tam kde to plati a basta. O to ide tym obchodom aby tam prisli ludia ktori to chcu vyuzit, koli nicomu inemu. Presne ako so stravakmi, akceptuju ich len preto aby ziskali zakaznikov ktori to chcu u nich vyuzit. Nic viac v tom neni, inak je to pre nich vsetko len pritaz. Ja som nikde netvrdil ze vernostne programy su dokonale ale ze ich cielom je prilakat zakaznika ku sebe a nie ku konkurencii. Lyoness prilaka zakaznika ku roznym predajcom co je pre obchodnika nevyhodne.
Priklad, mas 100€, 50 pouzijes u lyoness partnerov, 50 inde. - Teraz mas stravne listky za 100€, 50 pouzijes tam kde ich beru, 50ti zostane a su nepouzitelne. Stravaky su "nutne zlo", musia sa pouzit len na urcitych miestach, podobne je to s bodmi za vernost, v kazdom obchodiku nazbieram zo 200, tak po 2€, ale pouzit ich mozem len tam kde som nakupoval, aj ked odtial nic nepotrebujem. S lyoness pozbieram po 2€ v 5 obchodoch a mam hotovost 10€, nakupim co chcem a kde chcem, ci uz u lyoness partnerov, alebo inde.
Pre zakaznika je dobre ked je spokojny. Niekto moze byt spokojny s malym vyberom a niekto neni spokojny ani s velkym. Vsetky tieto vernostne programy a lyoness a ine blbosti maju aj tak za ulohu len ti podvedome povedat kde mas ist nakupovat pretoze ti za to nieco daju a maju zaujem ta samozrejme aj donutit kupit toho viac... na to su poukazky idealne. Btw niekto nema zaujem o ziadnu dalsiu kartu. Ja nemam ziadnu vernostnu a ziadnu podobnu kartu. Nemam zaujem o nosenie zbytocnosti zo sebou. Ked mi da niekto cashback za kazdu platbu ktoru uskutocnim na hocijakej pokladni, eshope a vsade kde beru peniaze a platby kartou, prevody a pod.... potom si ju zaobstaram. Pozerat si kde mi plati nejaka karta aby som mal smiesnu zlavu je pre mna neprijatelne.
Rozhodne nejde o smiesne zlavy a narozdiel od stravnych listkov, vernostnych programov, stale mozes nakupit aj inde, ak chces. Opat priklad, mas 400€, nakupis aj nevedomky za polovicu u lyoness partnerov, za druhu inde, neziskas nic - alebo pouzijes kartu v polovici pripadov a mas peniaze spat, pri 2% je to 8€.
Ked to nejde tak to nejde. Menit poskytovatela moze byt zase tiez nevyhodne s dovodu inych nevyhovujucich sluzieb, cien atd.
Prave ti partneri maju zlavy oproti ostatnym az do 14%, plus 2% lyoness vyhoda, takze cena nebude nevyhovujuca, sluzby - neviem ci su rozne kvality elektriny, tiez mi daju 240V a nie 170, s plynom to bude podobne.
Myslis alebo vies? CHcelo by to nejaku sumu ze kolko platieb trebars tesco tak obdrzalo a kolko muselo zaplatit lyoness ako proviziu.
Je to 1%, to viem, plus uvedene percenta pre zakaznika, teda 1+1 alebo viac, plus 2x0.5% priatelsky bonus, tiez pre zakaznikov. Tesco ma casto vypredane poukazky, kvoli velkemu dopytu.

K tomu vyberu len zopakujem, take zlavove portaly maju viac-menej rovnaky tovar a ceny, lyoness partnermi su 3, potraviny maju tiez opakujuce sa a podobne zlavy, na maso, vodu, kolu, olej, kadeco, sledujem to a preto to viem, velke potraviny su 3 plus mensie obchody, takze je na vyber a pri opakujucom sa tovare a podobnych akciach na rovnaky tovar to uplne staci.

Edit: opravil som to, lebo opat sa tie citacie nejak pomiesali, divne..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ty tu s tými 14% operuješ jak keby sa nestačilo opýtať. Keď si tú zľavu opýtam tak ju dostanem.

Plus by ma zaujímalo, keď už spomínaš tesco, či o tom tá firma vôbec vie, že je "partnerom lyoness"
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Prestava ma tato diskusia bavit, stale je to o tom istom. Uprimne ti dozicim byt bohatsi o to 1% popripade 2%, ked to potrebujes tak proti gustu ziaden.....
Tak prave alza nie je partnerom lyoness, ale inak ano, su 2 moznosti, prihlasit sa do lyoness, natukat obchod a ist cez neho do e-shopu, alebo pouzit lyoness browser, ten upozorni ak si na stranke partnera lyoness, aj pri vyhladavani cez google, potom su rozne moznosti platby, podla toho ake e-shop pouziva, dobierka, prevod, platba kartou...
Hned prvy co ma napadne a neni partner. Uz zase sa musim niekde prihlasovat alebo pouzivat nejaky browser. Hned si ma odradil.
Ja tiez, ale postupne sa to bude menit, uz bude len viac tych co pouzivaju netove banky, maju viac vyhod - poplatky, ceny, cas straveny na pobocke. Uz dnes vacsina ludia z kamennych bank aj tak hlavne vyberaju peniaze z bankomatov - a to mozu aj pri netovych a celkovo lacnejsie.
A samozrejme aj nevyhody, ked som bol v SLSP tak pri nejakom probleme boli ovela promptnejsi a zhovievavejsi... face to face je ine ako sa bavit po telefone s clovekom ktoremu je vsetko jedno. Nehovoriac o tom ze Zuno free ucet je podla mna nanic. Musim mat aj tak plateny.
Priklad, mas 100€, 50 pouzijes u lyoness partnerov, 50 inde. - Teraz mas stravne listky za 100€, 50 pouzijes tam kde ich beru, 50ti zostane a su nepouzitelne. Stravaky su "nutne zlo", musia sa pouzit len na urcitych miestach, podobne je to s bodmi za vernost, v kazdom obchodiku nazbieram zo 200, tak po 2€, ale pouzit ich mozem len tam kde som nakupoval, aj ked odtial nic nepotrebujem. S lyoness pozbieram po 2€ v 5 obchodoch a mam hotovost 10€, nakupim co chcem a kde chcem, ci uz u lyoness partnerov, alebo inde.
To co si napisal je samozrejme pravda, ale vobec to nesuvisi s tym co som pisal. Ide o to ze ten obchod to zaviedol len s jedineho dovodu a to aby dal moznost ludom vyuzivajucim lyoness urobit u nich nakup... ako pri stravakoch. Preto su pre nich vernostne programy vyhodnejsie lebo maju tendenciu drzat si zakaznika. Cele to je o tom co vravim cely cas.. kolko kto akym sposobom mina a ci ma zaujem nosit karty a registrovat sa kade tade a pod. Ja o to zaujem nemam.
Otazne je ci tych 200 tak miniem. Nasiel som na celom slovensku 2 partnerov u ktorych zvyknem nakupovat aspon trosku pravidelne za cca 30-50 mesacne. S toho u jedneho s nich mam stvrtinovu zlavu ktoru nemozem kombinovat s nicim inym.
Prave ti partneri maju zlavy oproti ostatnym az do 14%, plus 2% lyoness vyhoda, takze cena nebude nevyhovujuca, sluzby - neviem ci su rozne kvality elektriny, tiez mi daju 240V a nie 170, s plynom to bude podobne.
Hlavne ked nemusia mat u teba pripojny bod. A ako vravim u mna to je sprostredkovane cize uplne bez sance.
Je to 1%, to viem, plus uvedene percenta pre zakaznika, teda 1+1 alebo viac, plus 2x0.5% priatelsky bonus, tiez pre zakaznikov. Tesco ma casto vypredane poukazky, kvoli velkemu dopytu.
Ked nakupim u tesca za 100eur tak tesco nasledne zaplati 1% t.j. 1euro lyoness? To mi nejak nesedi ked ja podla toho dostanem 2%. Niekto niekde musi zakonite prerabat. Podla mna ti obchodnici musia platit ovela vyssia provizie. Musis totizto dat zakaznikovi cashback, musi na tom zarobit aj lyoness a tesco by tiez asi chcelo nejaku trzbu mat. Preto by ma zaujimala realna provizia tych obchodnikov ktoru musia platit.
mLuks
Addict
Addict

Dreamer
To ze som skoncil neznamena ze som sa vzdal, moj nazor sa nezmenil, len uz ho nebudem opakovat.
Otvor si obchod a potom porovnávaj fungovanie svojho obchodu s tým dokumentom. Najmä by som bol zvedavý na audit, takýchto obchodov.
Fakt sa mi to nechce hladat, mozno nie ty..
Tebe sa nechce hľadať na siedmich stranách a to tu ešte máme vyhľadávanie a mne sa má chcieť pozerať hodinový dokument o ho*ne? A keď možno nie ja, tak mi to nevkladaj do úst, že ja som tým argumentoval.
Same podmienky, pred casom som to zistoval, uplne neprijatelne pre mna.
Aké podmienky pri účtoch pre študentov alebo pre mladých? Raz ročne doniesť potvrdenie o návšteve školy a mať do 26 či 28 rokov? To sú nehorázne podmienky. Ako to, že mi ten účet nedávajú na kamarátov ISIC ale musím isť na študijné a vypýtať si potvrdenie a odniesť ho tam. Burani.
Ty usetris 60€, ale si na nule, plus mozno par Eur za nakupy, od internetovej ale nie, ja mozem byt v pluse a dost, aj ked neregistrujem pod seba, platobna karta neplati vsade
Ak ja uvediem príklad, tak ty daj príklad s rovnakými parametrami, ja sa bavím o kamennej a ty tam tresneš internetovú. Proste dáš taký protipríklad aby stále vyhovoval tebe. Ani lyoness neplatí všade, a mimochodom, ni som na nule, ale som tak isto 60€ v + lebo, tie peniaze som mal zaplatiť ale nezaplatil, to že by mi teoreticky odišli, je nepodstatné, podstatné je, že aj učet v kamennej ma stál 0€ ako tvoj učet v int., čiže som rovnako v pluse.
napr. za energie (elektrina/plyn) sa neda platobnou (AFAIK) a s lyoness mozem usetrit 5-14% - cista zlava ktoru nepocitam, okrem toho na lyoness ucet 2+1%, pocitam len cashback, priklad, spolu 200€ mesacne krat 12 je 48€, to je bez priatelskeho bonusu, s nim to moze byt az o polovicu viac. Aj ked su mesacne poplatky nizsie, ty si na nule a ja som vysoko v pluse a to som este nekupil ani jeden jogurt (myslim potraviny), sampon, ziletky...
tu som sa stratil ani pri neviem ktorom slove, skús písať ako človek, lebo raz je tam percento potom suma...
Dalej okrem potravin a inych nakupov ludia kupuju pobyt alebo dovolenku, na zlavovom portali usetria desiatky percent ihned a k tomu 2% cashback, kupa auta alebo letne gumy, zimne, obcas treba vymenit matrace, vankuse, kosacku do zahrady, notebook, tablet, mobil, tam sa to nazbiera dost.
Všetko z toho sú veci, ktoré nakupiš raz za niekoľko rokov. Či ty a tvoja rodina ste takí bohatí, že si obmieňate spotrebiče každý rok? Napr. u nás sme tento rok kupovali pračku, stará sa pokazila po 8 rokoch a predtým sme mali 12 rokov jednu práčku? Chladnička podobne. Noebook som si kupoval pred 5 rokmi, mobil mám cez paušál. A všeobecne toto všetko sú tak nepravidelné výdaje, že obhajovať nimi lyoness je smiešne a sú úplne nepodstatné pre túto diskusiu.
Ad dovolenky, ako to už bolo napísané, niekto nepoužíva ani cestovky ani portály. Niekto si veci rieši sám na vlastnú päsť, niekto ide na blind, niekto má zas rád destinácie iného typu ako ponúkajú cestovky atď., preto opäť argumentovať týmto je úplne irelevantné.
K reklamam, Fresh ma reklamu, lebo nie v kazdej pobocke plati lyoness.
Vernostne programy nefunguju dokonale, preco asi ked ma tesco, baumax, nay a ine okrem vlastneho programu aj lyoness?
Tak vlastne čo je na tom lyoness také extra výhodné, keď nie lenže nemá partnerov všade, ale dokonca neplatí na každej pobočke svojho partnera. (to že dostaneš peniaze a nie body?) CC platí v každom Tescu a je jedno či je to Expres, SM, HM, OD, Extra či Potraviny domov(pri PD dokonca dvojnásobok bodov za nákup). A vlastné vernostné programy fungujú veľmi dobre a CC je toho dôkazom, prepojenie CC na každú službu T a body získavaš v podstate zo všetkého.
Majú lyoness? A vieš, že som ani len netušil, že tesco berie poukážky lyoness, kým táto téma nezačala? Nikde na pokladniach som nevidel nejaké nálepky lyonnes ako to je napr. vo Fresh, možno niekde zašitá náleka na dverách ale ani tú som si nikde nevšimol, ani na centre služieb som si nevšimol žiadny marketing lyoness...myslím, že T nemá ani o lyoness záujem (inak by už bola CB card, ešte pred CC), je to len marketing, aby aj tí čo to lyoness využívajú mohli prísť nakúpiť do T a využiť to "svoje" (ako ty)
Zabudol som, lyoness nie je zadarmo, je tam poplatok za registraciu, za ktory ale dostanu aj nieco hmotne, aj tu reklamu a budu na lyoness stranke, potom okrem tych percent ktore idu zakaznikom a kvoli ktorym tam niektori aj nakupuju ide pre lyoness 1% z ktoreho ide cast aj na charitu.
Teda obchod vstúpi dobrovoľne do takéhoto projektu, zaplatí lyoness nejakú sumu za vstup a za to, že lyoness im robí reklamu, začo je obchod viazaný dávať 1% z každého nákupu zákazníkovi späť. A ty si myslíš, že si to obchod nedá do cien? Každý má záujem svoje zisky zvyšovať, nie aby stagnovali či klesali. Aj to jedno precentný výdaj s nákupu, je dosť..vravím nechápeš fungovaniu obchodu.
Kedze vdaka lyoness zakaznikom zarobia urcite na jednom nakupe viac ako par percent ktore daju lyoness a zakaznikovi ako zlavu, tak sa im to urcite oplati.
Určite nezarobia, môžu ale nemusia...nebudem ti vysvetľovať, na čom všetkom závisí to, že si obchod môže povedať "zarobili sme".
Takze do obchodu pride 100 ludi ktori tam chodia bezne, minu spolu X€, potom si na lyoness najdu obchod novi zakaznici, napr. 50 novych, ti nakupia spolu za Y€. Dame si rovnicu kde X aj Y su kladne cisla, co je logicke, nie je podla teba X+Y viac ako X+0? Takze viac zakaznikov, vacsi zisk, 100%-ne
A zase zle. Obchod nie je konštanta. Toto sa dá riešiť len z dlhodobých priemerov. Z tvojho príkladu. v nedeľu mi príde do obchodu 100 ľudí a ich priemerný nákup bude za 30€. (3000€) v pondelok mi príde 100 ľudí a ich priemerný nákup bude za 15€ (1500€) + príde 50 ľudí cez lyoness a ich priemerný nákup bude za 20€ (1000€). V nedeľu u mňa 100 ľudí priemerne minulo 3000€ a v pondelok u mňa 150 ľudí priemerne minulo 2500€. Viac zákazníkov, väčší zisk? Môže byť, no nemusí a určite ie 100%-ne. Ešte raz, obchod nie je konštanta.
Zmenit poskytovatela energie je predsa mozne - pri zmluve lyoness zakaznik ziska okamzitu zlavu a navyse percenta do lyoness
Ano zmeniť poskytovateľa, kvôli zľave na nejakú dobu a potom ti dvihne platby tak, že tie percentá z lyoness ti budú na nič. Presne na tie úvodné zľavy teraz lákajú ľudí tie spoločnosti, ktoré ponúkajú alternatívu ku energetikám a SPP.

Na druhej strane topicu, píšeš: (v reakcii na iného užívateľa)
Sam pises ze sa ti nepaci aby karta diktovala kde nakupovat - prave s lyoness si ja mozem vyberat
A práve toto je diktovanie, ty chceš meniť dodávateľa energie kvôli lyoness (nie kvôli jeho službám), cestovky si vyberieš podľa lyoness (nie podľa kvality), elektro kúpiš tam kde je lyoness (aj keď v druhom elektre by tú istú vec mali lacnejšiu), celé svoje nákupy a fungovanie prispôsobuješ lyoness a cashbacku. Chceš povedať, že ti tá karta nediktuje nič?
Mám len CC a nakupujem zvyčajne v T, ale ja mám aj iné benefity a dôvody, prečo sa mi to oplatí, nie len body a CC.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Rubiki
Uprimne ti dozicim byt bohatsi o to 1% popripade 2%, ked to potrebujes tak proti gustu ziaden.....
Nejde len o toto, su tam aj dalsie percenta, len to je ozaj na dlhsie a uz teraz je ta diskusia komplikovana. Je to cashback, priatelsky bonus, vernostna vyhoday, okamzita zlava v obchode, extra zlava len s kartou lyoness pri niektorych produktoch...
Uz zase sa musim niekde prihlasovat alebo pouzivat nejaky browser. Hned si ma odradil.
Ako by si chcel priradit nakup k tvojmu uctu, myslis ze obchod si to vyvesti? Pri nakupe v akomkolvek eshope musis vyplnit udaje alebo sa prihlasit, takto sa len pred tym prihlasis aj do lyoness.
A samozrejme aj nevyhody, ked som bol v SLSP tak pri nejakom probleme boli ovela promptnejsi a zhovievavejsi... face to face je ine ako sa bavit po telefone s clovekom ktoremu je vsetko jedno. Nehovoriac o tom ze Zuno free ucet je podla mna nanic. Musim mat aj tak plateny.
Tak aj plateny ucet zuno mozes mat zadarmo a tusim ze uz za obrat 100€ mesacne. K osobnemu kontaktu, nie len ja, ale aj znami mali negativne skusenosti s viacerymi kamennymi bankami, spomeniem 1 pripad, mal som ucet, prisla mi nova karta ktory som nechcel, este predtym som dal ziadost o zrusenie uctu - potom som prisiel opat do banky a zrazu som bol v minuse, aj ked som tam mal rezervu, prave spoplatnenie tej karty to sposobilo, to ma vazne nahnevalo. Teraz mam kartu zdarma, dokonca mi prisla nova bezkontaktna karta, zdarma samozrejme.
To co si napisal je samozrejme pravda, ale vobec to nesuvisi s tym co som pisal. Ide o to ze ten obchod to zaviedol len s jedineho dovodu a to aby dal moznost ludom vyuzivajucim lyoness urobit u nich nakup... ako pri stravakoch.
Tak ty pravdu nemas, mnohym obchodom sa zvysili trzby, mali viac zakaznikov, len vdaka lyoness, takze to robia hlavne pre zvysenie zisku - a obchodov stale pribuda...
Ked nakupim u tesca za 100eur tak tesco nasledne zaplati 1% t.j. 1euro lyoness? To mi nejak nesedi ked ja podla toho dostanem 2%. Niekto niekde musi zakonite prerabat. Podla mna ti obchodnici musia platit ovela vyssia provizie. Musis totizto dat zakaznikovi cashback, musi na tom zarobit aj lyoness a tesco by tiez asi chcelo nejaku trzbu mat. Preto by ma zaujimala realna provizia tych obchodnikov ktoru musia platit.
Tak este raz:
1% ide pre lyoness, vratane charity...
1-2% ide pre zakaznika ako cashback - peniaze spat na ucet (pri tesco je to 1%)
1-45% je vernostna vyhoda, to je to komplikovanejsie, nastuduj si to ak chces (pri tesco 1%)
0.5%+0.5% je priatelska vyhoda, pre toho kto zakaznika zaregistroval a prip. toho kto zaregistroval jeho (max. teda pre dvoch ludi, spolu 1%)

Takze konkretne Tesco da z 1 nakupu 1+1+1(+1)%.

Inak tesco ma aj reklamy kade tade, clubcard body, lyoness percenta a stale sa mu to oplati, tak ked ini reklamy nemaju, nemaju vernostny program, urcite sa im to oplati tiez, aj poskytnut vyssie percenta.

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2014, 15:52)
LuksKE
Tebe sa nechce hľadať na siedmich stranách a to tu ešte máme vyhľadávanie a mne sa má chcieť pozerať hodinový dokument o ho*ne? A keď možno nie ja, tak mi to nevkladaj do úst, že ja som tým argumentoval.
Ja som to uz parkrat hladal, aj pozeral znova cast dokumentu, nechce sa mi uz OPAKOVANE hladat to iste, ked sa tebe nechce ani raz nieco pozriet.
podstatné je, že aj učet v kamennej ma stál 0€ ako tvoj učet v int.
Lenze nestoji, mam klamat? V kamennej banke nie je ucet zadarmo, takze by som musel platit za to co nepouzivam, navyse, v netovej banke su porovnatelne platene ucty zadarmo za ovela prijatelnejsich podmienok ako v kamennej.
tu som sa stratil ani pri neviem ktorom slove, skús písať ako človek, lebo raz je tam percento potom suma...
Ved som to napisal jasne, najskor percenta a potom realny priklad pri urcitom zaklade.

K fresh vs. tesco - argumentujes proti jednemu partnerovi lyoness inym partnerom lyoness.
Teda obchod vstúpi dobrovoľne do takéhoto projektu, zaplatí lyoness nejakú sumu za vstup a za to, že lyoness im robí reklamu, začo je obchod viazaný dávať 1% z každého nákupu zákazníkovi späť. A ty si myslíš, že si to obchod nedá do cien? Každý má záujem svoje zisky zvyšovať, nie aby stagnovali či klesali. Aj to jedno precentný výdaj s nákupu, je dosť..vravím nechápeš fungovaniu obchodu.
Preto su rovnake ceny, aj akciove napr. vo fresh ktory je partnerom a u ineho fresh ktory nie je? Preto su ceny rozneho tovaru rovnake, niekedy nizsie v lyoness potravinych ako v "ne-lyoness" potravinach? Preto v tescu ked platim hotovostou, mam rovnaku cenu ako ked pouzijem CC a platim navyse poukazkami? Mas ale pravdu, taky retazec ako tesco ma neschopne vedenie ktore nechape fungovaniu obchodu.
Určite nezarobia, môžu ale nemusia...nebudem ti vysvetľovať, na čom všetkom závisí to, že si obchod môže povedať "zarobili sme".
Jasne, urcite nezarobia, 39 tisic obchodov nerozumie ako funguje obchod, su v minuse, ale zostavaju partnermi lyoness, asi ich ocarovali.
A zase zle. Obchod nie je konštanta. Toto sa dá riešiť len z dlhodobých priemerov. Z tvojho príkladu. v nedeľu mi príde do obchodu 100 ľudí a ich priemerný nákup bude za 30€. (3000€) v pondelok mi príde 100 ľudí a ich priemerný nákup bude za 15€ (1500€) + príde 50 ľudí cez lyoness a ich priemerný nákup bude za 20€ (1000€). V nedeľu u mňa 100 ľudí priemerne minulo 3000€ a v pondelok u mňa 150 ľudí priemerne minulo 2500€. Viac zákazníkov, väčší zisk? Môže byť, no nemusí a určite ie 100%-ne. Ešte raz, obchod nie je konštanta.
To co je za nezmysel, ty porovnavas 2 rozne dni, bud porovnavaj len 1 den alebo priemer vsetkych dni.

- prvy den je zisk bez lyoness zakaznikov 3000€, nepride lyoness zakaznik, tak nezarobi viac = X+0
- druhy den zarobi za beznych 1500€ a za lyoness 1000€, zarobi o 1000€ viac vdaka lyoness
- priemer dni 1 a 2, za beznych zarobi 4500€, za lyoness 1000€, takze vdaka lyoness zarobi o 1000€ viac

Vo vsetkych pripadoch zarobi bud o nic viac, alebo o nieco viac vdaka lyoness, ale NIKDY na lyoness neprerobi. VZDY zarobi istu sumu, nie konstantnu, ale lyoness zakaznici mozu zisk vzdy len zvysit, aj ked nakupia za menej.

Ano zmeniť poskytovateľa, kvôli zľave na nejakú dobu a potom ti dvihne platby tak, že tie percentá z lyoness ti budú na nič. Presne na tie úvodné zľavy teraz lákajú ľudí tie spoločnosti, ktoré ponúkajú alternatívu ku energetikám a SPP.
Zlava je na cele obdobie, pri novej zmluve si ceny overim, pouzijem mozog.
A práve toto je diktovanie, ty chceš meniť dodávateľa energie kvôli lyoness (nie kvôli jeho službám), cestovky si vyberieš podľa lyoness (nie podľa kvality), elektro kúpiš tam kde je lyoness (aj keď v druhom elektre by tú istú vec mali lacnejšiu), celé svoje nákupy a fungovanie prispôsobuješ lyoness a cashbacku. Chceš povedať, že ti tá karta nediktuje nič?
Ano, stale si mozem vyberat a nakupit aj v obchode kde nie je lyoness ak tam je lepsia cena, pri energiach si tiez mozem vybrat spp bez lyoness alebo lyoness alternativu so zlavou do 14% a plus 2% cashback na ucet, co si tak asi vyberiem...
Mám len CC a nakupujem zvyčajne v T, ale ja mám aj iné benefity a dôvody, prečo sa mi to oplatí, nie len body a CC.
Pritom by si mohol mat to vsetko a plus percento na lyoness.
mLuks
Addict
Addict

Dreamer
Aj keď to nebolo pre mňa ale:
Tak ty pravdu nemas, mnohym obchodom sa zvysili trzby, mali viac zakaznikov, len vdaka lyoness, takze to robia hlavne pre zvysenie zisku
Toto buď doložíš reálnymi číslami z dôveryhodných zdrojov, alebo je to iba šplech, bez výpovednej hodnoty.

Ja som to uz parkrat hladal, aj pozeral znova cast dokumentu, nechce sa mi uz OPAKOVANE hladat to iste, ked sa tebe nechce ani raz nieco pozriet.
Ty si ma obvinil, že som niečo tvrdil aj keď som to netvrdil, požiadal som ťa aby si ma citoval, kde to tvrdím a ty si na to odpísal, že sa ti to nechce hľadať. Ešte raz, ja som nič také nenapísal, ak áno tak ma cituj, ak nie, tak mi nevkladaj do úst niečo čo som nepovedal.

Lenze nestoji, mam klamat? V kamennej banke nie je ucet zadarmo, takze by som musel platit za to co nepouzivam, navyse, v netovej banke su porovnatelne platene ucty zadarmo za ovela prijatelnejsich podmienok ako v kamennej.
Je absolútne jedno koľko by som mal teoreticky zaplatiť, nezaplatil som nič, teda som v rovnakom pluse ako ty.

K fresh vs. tesco - argumentujes proti jednemu partnerovi lyoness inym partnerom lyoness.
Pretože aj keď sú zmluvnými partnermi, evidentne nie sú rovnakými (fresh - CB card, Tesco - poukážky) a zároveň aj obaja pristupujú rozdielne k prezentovaniu, že sú členmi lyoness (Fresh - nálepky na pokladni, na dverách, Tesco - ani zmenka, teda možno niekd na dverách - najbližšie keď pôjdem ku nám, tak pohľadám či vôbec niečo také máme + sa niečo popýtam)

Preto su rovnake ceny, aj akciove napr. vo fresh ktory je partnerom a u ineho fresh ktory nie je?
Toto, už je dávno započítané v cenách, nemysli si že tie precentá si dáva tá pobočka v ktorej nakupuješ, dáva ti ich Fresh ako spoločnosť a ako spoločnosť si to aj premietne do cien, tzn. každá prevádzka robí na to aby tie percentá ti mohli dať, zaplatí ich každý zákazník.

Preto su ceny rozneho tovaru rovnake, niekedy nizsie v lyoness potravinych ako v "ne-lyoness" potravinach?
Ceny si každý obchod robí sám, niekto ide drahšou cestou, iný tou lacnejšou, pokiaľ to zvládajú financovať je to ich vec. Pokiaľ sa uspokoja aj s menším ziskom (nižšie ceny) ale čakajú viac ľudí, no keď viac ľudí nepríde, ceny musia ísť hore, ak chcú prežiť. Zároveň ide o konkurenčný boj, tzn obchody veľa krát prispôsobujú ceny podľa konkurencie, akciové letáky taktiež, aj za cenu menšieho zisku, no ešte primeraného.

Preto v tescu ked platim hotovostou, mam rovnaku cenu ako ked pouzijem CC a platim navyse poukazkami? Mas ale pravdu, taky retazec ako tesco ma neschopne vedenie ktore nechape fungovaniu obchodu. - tu pripojím aj - Takze konkretne Tesco da z 1 nakupu 1+1+1(+1)%.
Pretože už to je v tej cene čo vidíš na cenovke a tvoje percentá naspäť, zaplatí každý jeden zákazník aj ten bez lyoness.
Ak spravíš v nákup za 150€, dostaneš naspäť 4% - 6€ - Myslíš, že ti to dajú len tak?

Jasne, urcite nezarobia, 39 tisic obchodov nerozumie ako funguje obchod, su v minuse, ale zostavaju partnermi lyoness, asi ich ocarovali.
39000 obchodov, to má ako marketing aby si aj ty mohol prísť nakupiť ku nim a využiť to "svoje", rovnako ako obchody a služby, ktoré ti dajú zľavu na ISIC, rovnako ako napr. mestská karta v KE, sú obchody a služby, ktoré ti na ňu dajú zľavy ....marketing, príďte sem to tu môžte využiť, cieľ je prilákať ľudí. No nikde nie je zaručené, že o aj bude fungovať, fungovať vo veľkom.

To co je za nezmysel, ty porovnavas 2 rozne dni, bud porovnavaj len 1 den alebo priemer vsetkych dni.
Tak porovnám nedeľu a ďalešiu nedeľu o týždeň, alebo nedeľu jeden mesiac a tú istú nedeľu o mesiac. Ušla ti pointa napísal si Takze viac zakaznikov, vacsi zisk, 100%-ne., v jeden deň prišlo 100 ľudí a minuli 3000€ a v ďalší deň 150 ľudí a minuli 2500€. Je úlne jedno koľko z nich je lyoness keby som aj napísal, že do obchodu prišlo 300 ľudí (medzi nimi aj lyoness) a minuli 6000€ a na druhý deň prišlo 450 ľudí (aj s lyoness) a minuli 5800€. Viac zákazníkov sa automaticky nerovná väčší zisk.

Zlava je na cele obdobie, pri novej zmluve si ceny overim, pouzijem mozog.
Ako tu už niekto písal, keď sa opýtam tak tu zľavu dostanem aj bez lyoness, lebo ak majú na to aby ju dali lyoness zákazníkovi, majú aj na to aby ju dali aj nelyoness zákazníkovi.

Ano, stale si mozem vyberat a nakupit aj v obchode kde nie je lyoness ak tam je lepsia cena, pri energiach si tiez mozem vybrat spp bez lyoness alebo lyoness alternativu so zlavou do 14% a plus 2% cashback na ucet, co si tak asi vyberiem...
Môžeš, ale vyberieš si? Oželieš svoje percentá, kvôli lacnejšiemu elektru, dovolenke, službám? Keď prioritne vyhľadávaš obchody a služby s lyoness.

Pritom by si mohol mat to vsetko a plus percento na lyoness.
Pri tom čo som za rok na svojich nákupoch ušetril, je to percento zanedbateľné. ;)

A mimochodom, ako mi vysvetlíš fakt, že české Tesco nie je partnerom českého lyoness? A inak nepamätám si, že by si mi priamo odpovedal na dôvod, prečo v Tescu platia len poukážky, keďže CC je tu len od 2009 a lyoness tu bolo skôr, ako to že tam nebolo CB card? A páči sa mi, že si vyberáš na čo odpovieš..
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj vy si vyberate, ked som napisal jasne cisla, fakty, ziadna reakcia a uplne mimo, vsetky odpovede, nemam uz chut opakovat, na vsetko som uz odpovedal, napr.:
- Môžeš, ale vyberieš si? Oželieš svoje percentá, kvôli lacnejšiemu elektru, dovolenke, službám? Keď prioritne vyhľadávaš obchody a služby s lyoness.
Ked mozem mat nieco za 16€ bez lyoness alebo za 20€ s lyoness kde mi daju cashback 2% (40 centov), tak co si asi vyberiem? To bola reakcia na stravne listky a tam si vybrat nemozes, musis ich minut tam kde platia, s lyoness si mozem vybrat a nie len medzi lyoness a ne-lyoness ale aj medzi 3 lyoness obchodmi napr.

Preco je tesco u nas a v Cesku nie, tak Carrefour je v 4 krajinach a u nas nie, preco, mna sa to nepytaj, vsade robia ini ludia, niekde je viac clenov lyoness, niekde menej, niekde sa to oplati viac, niekde nie, ved si chvilu pockajme a uvidime, ja tu nikoho nenutim pouzivat lyoness, ale vy stale chcete odpovede na to iste, dokazy, priklady, ja predsa nie som zamestnanec lyoness a vy nie ste jeho zakaznici ktori nieco reklamuju, dal som vam info ktore mam a nalozte s tym ako chcete.
mLuks
Addict
Addict

Dreamer
Aj vy si vyberate
Ja som odpovedal na každý jeden tvoj proti argument, ty si z poslednej reakcie na mňa vynechal študentské účty a nepravidelné nákupy elektra, auta a dovoleniek.

ked som napisal jasne cisla, fakty, ziadna reakcia a uplne mimo, vsetky odpovede, nemam uz chut opakovat, na vsetko som uz odpovedal
Na tvoje "jasné" čísla a fakty tu máš odpovedí habadej, skús si ešte raz prečítať tému. Nepraktickosť, nevýhodnosť, obmedzovanie sa na obchody s lyoness, vyhľadávanie takýchto obchodov, ľudia u spomínali, že môžu dostať osobitné zľavy v špecializovaných obchodoch (ktoré nie sú partnermi L) atď. Čítaj a nie veritlikuj dookola, to čo od začiatku.

Ked mozem mat nieco za 16€ bez lyoness alebo za 20€ s lyoness kde mi daju cashback 2% (40 centov), tak co si asi vyberiem? a taktiež si napísal pri energiach si tiez mozem vybrat spp bez lyoness alebo lyoness alternativu so zlavou do 14% a plus 2% cashback na ucet, co si tak asi vyberiem...
No ja fakt neviem čo si vyberieš. Len otázkou je ako sa dozvieš, že v obchode bez lyoness majú tú vec za 16€? Lebo z tvojich príspevkov mi vychádza to, že ak si ideš vybrať dovolenku, tak si na stránke lyoness nájdeš cestovku v ktorej platí L a u nej si vyberáš. Keď si chceš kúpiť notebook, tak si nájdeš obchod kde platí L a u neho si vyberieš notebook. A rovnako pri všetkom, niečo chceš, najprv ideš na lyoness a nájdeš si obchod/obchody a vyberáš si. Takto to vyzerá z tvojich príspevkov. Sám si hovoril, že chodíš do dvoch lekární kde akceptujú lyoness, a čo keď v nejakej inej lekárni kde lyoness neakcentujú, majú niečo čo potrebuješ lacnejšie?

To bola reakcia na stravne listky a tam si vybrat nemozes, musis ich minut tam kde platia, s lyoness si mozem vybrat a nie len medzi lyoness a ne-lyoness ale aj medzi 3 lyoness obchodmi napr.
A vybrať si môžeš, len či si aj vyberáš. Či sa viac riadiš cenou, ako lyoness. Či ti záleží viac na kvalite, ako na lyoness. Či keď ideš na dovolenku, tak si nájdeš napr. 6 cestoviek s tvojou destináciou (3 lyoness a 3 bez lyoness) a porovnávaš výhody a nevýhody jednotlivých ponúk a nezáleží ti na tom, či ponuka ktorá má lepšie parametre je z lyoness cestovky alebo nie je, či dáš 600€ za dovolenku, dostaneš cashback, ale parametre sú horšie ako u 650€ dovolenky, kde cashback nedostaneš a aj tak si vyberieš tú s cashbackom.

Lebo ešte raz to poviem, z tvojich príspevkov mi vychádza, že sa pri výbere obchodov/služieb riadiš tým, kde lyoness akceptujú a dajú ti cashback a kde nie. Nie cenou, či kvalitou služieb, či poskytovaných produktov.

Preco je tesco u nas a v Cesku nie, tak Carrefour je v 4 krajinach a u nas nie, preco, mna sa to nepytaj
No viem, že Tesco ČR bolo členom lyoness len v 2012 roku zrušilo s lyoness zmluvu, čo je tiež nanajvýš zaujímavá informácia k polemike o lyoness a prospechu pre obchody.
To ale nevydrželo dlouho, protože firma Vitaland ukončila spolupráci s LYONESS takže někdy na jaře 2012 byl těmto nákupům konec. Přibližně ve stejné době ukončilo spolupráci s LYONESS i TESCO. Nevím přesně kdy to bylo, protože jsem to zjistil trochu později když jsem si šel koupit poukázky.
link

ja tu nikoho nenutim pouzivat lyoness
Nenútiš, no na prvej strane si sem prišiel a vymenoval si výhody, začal si hájiť stranu lyoness, ľudia si len rozobrali tvoj post a postupne ti ukázali, že to nie je až také ružové (teda modré) ako to vyzerá. No ty aj tak vertlikuješ, tak opakujeme aj my.

dal som vam info ktore mam a nalozte s tym ako chcete.
Ďakujeme. Len podotknem, že o toto info ohľadne lyoness nikto nestál, nestál o to ani autor témy. Pretože jasne napísal, že lyoness pozná (teda vie čo to je, vie o cashbacku o tom ako funguje a používa sa) no napriek tomu hľadá niečo iné, podobné, čo by mu nahradilo jednou kartou všetky ostatné.
Ako som vyššie napísal, prišiel si sem a začal si hájiť lyoness, že prečo autor nechce lyoness a hneď si spustil výhody. Nikto o to nestál. Tak sa tu teraz nehraj na poloboha.
marika1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marika1 »

hej hej lyoness je podvod samozrejme, iba žeby nebol...
Napísať odpoveď