Rubiki
Uprimne ti dozicim byt bohatsi o to 1% popripade 2%, ked to potrebujes tak proti gustu ziaden.....
Nejde len o toto, su tam aj dalsie percenta, len to je ozaj na dlhsie a uz teraz je ta diskusia komplikovana. Je to cashback, priatelsky bonus, vernostna vyhoday, okamzita zlava v obchode, extra zlava len s kartou lyoness pri niektorych produktoch...
Uz zase sa musim niekde prihlasovat alebo pouzivat nejaky browser. Hned si ma odradil.
Ako by si chcel priradit nakup k tvojmu uctu, myslis ze obchod si to vyvesti? Pri nakupe v akomkolvek eshope musis vyplnit udaje alebo sa prihlasit, takto sa len pred tym prihlasis aj do lyoness.
A samozrejme aj nevyhody, ked som bol v SLSP tak pri nejakom probleme boli ovela promptnejsi a zhovievavejsi... face to face je ine ako sa bavit po telefone s clovekom ktoremu je vsetko jedno. Nehovoriac o tom ze Zuno free ucet je podla mna nanic. Musim mat aj tak plateny.
Tak aj plateny ucet zuno mozes mat zadarmo a tusim ze uz za obrat 100€ mesacne. K osobnemu kontaktu, nie len ja, ale aj znami mali negativne skusenosti s viacerymi kamennymi bankami, spomeniem 1 pripad, mal som ucet, prisla mi nova karta ktory som nechcel, este predtym som dal ziadost o zrusenie uctu - potom som prisiel opat do banky a zrazu som bol v minuse, aj ked som tam mal rezervu, prave spoplatnenie tej karty to sposobilo, to ma vazne nahnevalo. Teraz mam kartu zdarma, dokonca mi prisla nova bezkontaktna karta, zdarma samozrejme.
To co si napisal je samozrejme pravda, ale vobec to nesuvisi s tym co som pisal. Ide o to ze ten obchod to zaviedol len s jedineho dovodu a to aby dal moznost ludom vyuzivajucim lyoness urobit u nich nakup... ako pri stravakoch.
Tak ty pravdu nemas, mnohym obchodom sa zvysili trzby, mali viac zakaznikov, len vdaka lyoness, takze to robia hlavne pre zvysenie zisku - a obchodov stale pribuda...
Ked nakupim u tesca za 100eur tak tesco nasledne zaplati 1% t.j. 1euro lyoness? To mi nejak nesedi ked ja podla toho dostanem 2%. Niekto niekde musi zakonite prerabat. Podla mna ti obchodnici musia platit ovela vyssia provizie. Musis totizto dat zakaznikovi cashback, musi na tom zarobit aj lyoness a tesco by tiez asi chcelo nejaku trzbu mat. Preto by ma zaujimala realna provizia tych obchodnikov ktoru musia platit.
Tak este raz:
1% ide pre lyoness, vratane charity...
1-2% ide pre zakaznika ako cashback - peniaze spat na ucet (pri tesco je to 1%)
1-45% je vernostna vyhoda, to je to komplikovanejsie, nastuduj si to ak chces (pri tesco 1%)
0.5%+0.5% je priatelska vyhoda, pre toho kto zakaznika zaregistroval a prip. toho kto zaregistroval jeho (max. teda pre dvoch ludi, spolu 1%)
Takze konkretne Tesco da z 1 nakupu 1+1+1(+1)%.
Inak tesco ma aj reklamy kade tade, clubcard body, lyoness percenta a stale sa mu to oplati, tak ked ini reklamy nemaju, nemaju vernostny program, urcite sa im to oplati tiez, aj poskytnut vyssie percenta.
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2014, 15:52)
LuksKE
Tebe sa nechce hľadať na siedmich stranách a to tu ešte máme vyhľadávanie a mne sa má chcieť pozerať hodinový dokument o ho*ne? A keď možno nie ja, tak mi to nevkladaj do úst, že ja som tým argumentoval.
Ja som to uz parkrat hladal, aj pozeral znova cast dokumentu, nechce sa mi uz OPAKOVANE hladat to iste, ked sa tebe nechce ani raz nieco pozriet.
podstatné je, že aj učet v kamennej ma stál 0€ ako tvoj učet v int.
Lenze nestoji, mam klamat? V kamennej banke nie je ucet zadarmo, takze by som musel platit za to co nepouzivam, navyse, v netovej banke su porovnatelne platene ucty zadarmo za ovela prijatelnejsich podmienok ako v kamennej.
tu som sa stratil ani pri neviem ktorom slove, skús písať ako človek, lebo raz je tam percento potom suma...
Ved som to napisal jasne, najskor percenta a potom realny priklad pri urcitom zaklade.
K fresh vs. tesco - argumentujes proti jednemu partnerovi lyoness inym partnerom lyoness.
Teda obchod vstúpi dobrovoľne do takéhoto projektu, zaplatí lyoness nejakú sumu za vstup a za to, že lyoness im robí reklamu, začo je obchod viazaný dávať 1% z každého nákupu zákazníkovi späť. A ty si myslíš, že si to obchod nedá do cien? Každý má záujem svoje zisky zvyšovať, nie aby stagnovali či klesali. Aj to jedno precentný výdaj s nákupu, je dosť..vravím nechápeš fungovaniu obchodu.
Preto su rovnake ceny, aj akciove napr. vo fresh ktory je partnerom a u ineho fresh ktory nie je? Preto su ceny rozneho tovaru rovnake, niekedy nizsie v lyoness potravinych ako v "ne-lyoness" potravinach? Preto v tescu ked platim hotovostou, mam rovnaku cenu ako ked pouzijem CC a platim navyse poukazkami? Mas ale pravdu, taky retazec ako tesco ma neschopne vedenie ktore nechape fungovaniu obchodu.
Určite nezarobia, môžu ale nemusia...nebudem ti vysvetľovať, na čom všetkom závisí to, že si obchod môže povedať "zarobili sme".
Jasne, urcite nezarobia, 39 tisic obchodov nerozumie ako funguje obchod, su v minuse, ale zostavaju partnermi lyoness, asi ich ocarovali.
A zase zle. Obchod nie je konštanta. Toto sa dá riešiť len z dlhodobých priemerov. Z tvojho príkladu. v nedeľu mi príde do obchodu 100 ľudí a ich priemerný nákup bude za 30€. (3000€) v pondelok mi príde 100 ľudí a ich priemerný nákup bude za 15€ (1500€) + príde 50 ľudí cez lyoness a ich priemerný nákup bude za 20€ (1000€). V nedeľu u mňa 100 ľudí priemerne minulo 3000€ a v pondelok u mňa 150 ľudí priemerne minulo 2500€. Viac zákazníkov, väčší zisk? Môže byť, no nemusí a určite ie 100%-ne. Ešte raz, obchod nie je konštanta.
To co je za nezmysel, ty porovnavas 2 rozne dni, bud porovnavaj len 1 den alebo priemer vsetkych dni.
- prvy den je zisk bez lyoness zakaznikov 3000€, nepride lyoness zakaznik, tak nezarobi viac = X+0
- druhy den zarobi za beznych 1500€ a za lyoness 1000€, zarobi o 1000€ viac vdaka lyoness
- priemer dni 1 a 2, za beznych zarobi 4500€, za lyoness 1000€, takze vdaka lyoness zarobi o 1000€ viac
Vo vsetkych pripadoch zarobi bud o nic viac, alebo o nieco viac vdaka lyoness, ale NIKDY na lyoness neprerobi. VZDY zarobi istu sumu, nie konstantnu, ale lyoness zakaznici mozu zisk vzdy len zvysit, aj ked nakupia za menej.
Ano zmeniť poskytovateľa, kvôli zľave na nejakú dobu a potom ti dvihne platby tak, že tie percentá z lyoness ti budú na nič. Presne na tie úvodné zľavy teraz lákajú ľudí tie spoločnosti, ktoré ponúkajú alternatívu ku energetikám a SPP.
Zlava je na cele obdobie, pri novej zmluve si ceny overim, pouzijem mozog.
A práve toto je diktovanie, ty chceš meniť dodávateľa energie kvôli lyoness (nie kvôli jeho službám), cestovky si vyberieš podľa lyoness (nie podľa kvality), elektro kúpiš tam kde je lyoness (aj keď v druhom elektre by tú istú vec mali lacnejšiu), celé svoje nákupy a fungovanie prispôsobuješ lyoness a cashbacku. Chceš povedať, že ti tá karta nediktuje nič?
Ano, stale si mozem vyberat a nakupit aj v obchode kde nie je lyoness ak tam je lepsia cena, pri energiach si tiez mozem vybrat spp bez lyoness alebo lyoness alternativu so zlavou do 14% a plus 2% cashback na ucet, co si tak asi vyberiem...
Mám len CC a nakupujem zvyčajne v T, ale ja mám aj iné benefity a dôvody, prečo sa mi to oplatí, nie len body a CC.
Pritom by si mohol mat to vsetko a plus percento na lyoness.