Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa hughito »

Odporúčam tento článok: http://ekonomika.sme.sk/c/7238080/nemec ... ml?ref=trz

Presne ako som tu písal. Západné krajiny sú doslovne závislé na imigrantoch, ako na tých na biednu robotu, tak aj kvalifikovaných. Je to ekonomická nutnosť, záujem kapitálu, nie nejaké konšpirácie o židoch a snaha o zničení "bielej rasy."
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

stacilo by keby si si poriadne precital aspon ten nadpis :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Vieš byť aj konštruktívnejší.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

to ze si si v clanku nevsimol slovicko "kvalifikovanych" asi skoda spominat, ze..

Islam je zvratene zlo pochadzajuce z chorych vyplodov pedofilneho vraha. Nechapem, ako moze byt tato nebezpecna ideologia trpena v Europe co i len o chlp viac, ako nacizmus. A uz vobec nechapem, ako vyspele zapadne demokracie povolia vystavbu mesit, aby v nich mohli vyvreskovat bradate besne psy zo Saudskej Arabie, siriace zvratenosti odporujuce vsetkemu, na com zapadna sloboda a prosperita stoji. Vsak sa nam vsetkym tato hlupost vypomsti. A hlavne nechapem, ze tomu niekto veri...ja sice neverim vobec, ale keby ano, tak mi viac dava zmysel nejake stare nabozenstvo typu krestanstva, ako islam, vymysleny vyse 600 rokov po krestanstve, na zakladoch z krestanstva a zidovstva, akurat v prevedeni blazniveho Mohameda. Islam = zahuba Europy, porusovanie ludskych prav (a obzvlast prav zien), porusovanie prav zvierat, pedofilia, mnohozenstvo, spiatocnicke praktiky. Preto neobstoji argument, ze "nie vsetci su taki". Ziadne "tazko" zarobene peniaze z ropy nezakryju, ze islam je barbarsky. Len saobavam, ze par idiotov sa zobudi az vtedy, ked bude neskoro.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hughito
-v clanku sa pise o kvalifikovanych pracovnikoch,konkretne citujem "inžinierov, matematikov a vedcov".
skus len priblizne odhadnut,kolko percent je "inžinierov, matematikov a vedcov" z tej masy imigrantov ktori sa pravidelne valia na lodiach na Siciliu a Maltu. :wink:

Scorpion90
Europa tak ako ju dnes pozname uz v buducnosti nebude jestvovat,taky je uz kruty chod dejin..

---
teraz bude dlho ticho,lebo hughito usilovne rozmysla ako napisat ze podla norskych metód narobia z desattisicov poloanalfabetov vysokokvalifikovanu pracovnu silu s komunikacnou urovnou nemciny + odbornou terminologiou
hughito
Redeemer
Redeemer

Obidvaja si prečítajte ešte raz, čo som napísal. Môžte použiť aj funkciu hľadať vo vašom prehliadači a zadať tam slovo "kvalifikovaných."

A ako kapitál potrebuje kvalifikovaných, tak potrebuje aj nekvalifikovaných. Nebyť nich, tak dnešné vyspelé západné európske ekonomiky nefungujú - to bol ten širší kontext toho, na čo som narážal - že proste tá emigrácia sa deje aj v takomto kontexte, nie je to len na úrovni primitívneho videnia sveta štýlom "či pustíme nejakých černochov cez hranice alebo nie."

Scorpion90: Tvoja logika ohľadom náboženstiev je dosť čudná, ale tak nechám ťa v tom. Celkovo sa mi na takéto príspevky plné výplodov ani nechce reagovať. V čom sa zhodneme je možno to, že radikálne, fundamentalistické verzie akéhokoľvek náboženstva (vrátane islamu), hlavne ak je ich záujmom ovplyvňovať život celého spoločenstvo, by nemali byť tolerované v sekularizovaných štátoch.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

a vies nam konkretne napisat co budu ti imigranti nekvalifikovaneho robit? Ked v Taliansku je 13percentna nezamestnanost,tak by ma velmi,velmi,zaujimalo,preco by sa mal zamestnavatel rozhodnut pre imigranta bez vzdelania/resp ak s vzdelanim tak nekompatibilnym s europskym/ a
jazykovou barierou? to vsetcia budu zametat ulice, alebo? a keby aj, tak hned po najnutnejsej dobe sa hodia na pracak, pretoze s davkami a podporou vyziju uplne kralovsky,pretoze doteraz boli zvyknuti na ovela horsie stradanie..
hughito
Redeemer
Redeemer

Opäť opakujme mýty o tom, ako sa imigrant okamžite hodí na pracák a bude brať dávky.

To s tými nekvalifikovanými som (veď som to použil) myslel v širšom kontexte - teda aj v rámci minulosti. Dnes je ten dopyt v tejto oblasti zrejme naplnený, to uznávam - aj keď ktohovie - lacnejší robotník = vyšší zisk.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mozes pls reagovat aj na mna?
hughito
Redeemer
Redeemer

Na čo konkrétne? Na tu tvoju poznámku o nejakom dočasnom pobyte? Prišla mi nič neriešiaca v kontexte debaty - takže treba najprv dočasne prijať všetkých a potom ich nejak testovať, skúmať a sledovať a následne vyhodnotiť, či sú vhodní alebo nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

docasne asi nebude ten pravy vyznam, kedze by sa po case zistilo, ze by sa sem nikto nevzdelany nedostal, tak by sem ani nesli
je podla teba aktualny trend vhodny?
hughito
Redeemer
Redeemer

Opäť to neoliberálne zmýšľanie v zmysle všetko redukovať na nejaký ekonomický činiteľ (oprav ma, ak sa mýlim), pričom ignoruješ aj tú druhú stranu, ktorá je v tomto "strete" obeťou, nie nejakým útočníkom, ako som tu už zdôrazňoval. Ide o zúfalých ľudí, ktorí zažili veci o ktorých sa nám tu ani nesníva a preto si myslím, že ak sa tu my "máme dobre," tak je aj našou povinnosťou pomôcť týmto ľuďom.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Migrácia je tak prirodzená vec ako ľudstvo samo.
Az na to, ze tu nejde o jav zvany migracia sam o sebe, ale jeho dosledky v konkretnom case a mieste. Negativne dosledky - pre domace obyvatelstvo.
hughito napísal:Čo mi vadí, sú náboženskí fanatici. S tým treba jednať tak, aby sa rešpektovala sekulárna tradícia, ktorá tu už má svoje pevné korene a zjavne nie je väčšinová vôľa na to, aby sa to menilo.
"..smiešny prézentizmus.." .. mimochodom, vacsinova vola je aj nesuhlas domaceho obyvatelstva s imigraciou do ich krajin.
hughito napísal:Ono to zďaleka nie je ružové, napr. v Grécku, kde až 90% migrantov končí a presúva sa ďalej (resp. aj nepresúva a žijú tam v otrasných podmienkach a pod hrozbou rôznych útokov, napr. od Zlatého Úsvitu).
1379701628081.jpg
Vystiznejsia verzia
gogo956 napísal:Nehovoriac o tom, ze by ma celkom zaujimalo uspesnost a vysledky z Norska
Migranti dosahuju vysoku uspesnost v pocte znasilneni norskych zien.

gogo956 napísal:Preco nejdu napriklad do krajin Perzskeho zalivu?
Alebo do "jedinej demokracie" a "prosperujuceho" statu na blizkom vychode.
https://www.facebook.com/Open-Borders-for-Israel
https://www.facebook.com/ProsperInIsrael
(ide o satiru)
hughito napísal:Je to ekonomická nutnosť, záujem kapitálu,
Teraz argumentujes "zaujmom kapitalu"? Nie si tu nahodou jeden z najvacsich odporcov tychto zaujmov? :) Ja viem, ze je tam ten prienik v zaujmoch kapitalu a lavice, viackrat som o tom pisal, aj tak mi ale pride smiesne pouzit toto z tvojej strany..
hughito napísal:nie nejaké konšpirácie o židoch a snaha o zničení "bielej rasy."
1318918409121.jpg
Pochopitelne ide o suhru viacerych znicujucich idei. Napriklad uz duchovny otec EU - ako institucie, Coudenhove-Kalergi videl buduceho "Europana" ako rasoveho miesanca.

Sjednocená Evropa míšenců a "panská rasa" – plán Coudenhove-Kalergiho
1387822607760.jpg
Strucne to v europskom parlamente vyjadril Nick Griffin z britskej BNP.
hughito napísal:Ide o zúfalých ľudí, ktorí zažili veci o ktorých sa nám tu ani nesníva a preto si myslím, že ak sa tu my "máme dobre," tak je aj našou povinnosťou pomôcť týmto ľuďom.
Moralizmus, nevnucuj ostatnym ako povinnost. Postoj typicky vychadzajuci z krestanstva - nabozenstva - proti ktoremu sa inak ohradzujes.

Utrpenie a zufalstvo v krajinach, z ktorych pochadzaju, sa s ich odchodom nestratilo .. cast z neho, ale prislo spolu s nimi k nam. To co tu obhajujes ma na svedomi mnozstvo nevinnych zivotov.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Ide o zúfalých ľudí, ktorí zažili veci o ktorých sa nám tu ani nesníva a preto si myslím, že ak sa tu my "máme dobre," tak je aj našou povinnosťou pomôcť týmto ľuďom.
toto chore zmyslanie dostalo Europu do peknych sraciek, desiatky znasilnenych zenskych by urcite suhlasili, nehovoriac o tych mrtvych
kvoli buducnosti nasich deti dufam, ze sa podobny multi-kulti import zastavi co najskor
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie:
toto chore zmyslanie dostalo Europu do peknych sraciek, desiatky znasilnenych zenskych by urcite suhlasili, nehovoriac o tych mrtvych kvoli buducnosti nasich deti dufam, ze sa podobny multi-kulti import zastavi co najskor
Takže podobné zmýšľanie ako pri cigánoch, opäť hodnotíme celok na základe skutkov jednotlivcov, áno? Inak je fajn vidieť, ako si názorovo sedíš s neonacistickým kolegom vyššie, možno až na to, že on k tomu pridáva ešte tú židovskú nadstavbu. ;)

AA:
Teraz argumentujes "zaujmom kapitalu"? Nie si tu nahodou jeden z najvacsich odporcov tychto zaujmov? :) Ja viem, ze je tam ten prienik v zaujmoch kapitalu a lavice, viackrat som o tom pisal, aj tak mi ale pride smiesne pouzit toto z tvojej strany..
Ako teraz? A ani to nemal byť argument ZA z mojej pozície, ale vysvetlenie toho, prečo AJ sa tak deje. Opäť nekonzistentnosť v názoroch viacerých jedincov - na jednej strane obhajujú neoliberalizmus, na druhej strane im strašne vadí jeden aspekt dôsledkov tohto systému - a tou je aj prísun lacnej, či aktuálne aj kvalifikovanejšej pracovnej sily zo zahraničia - v záujme zisku. Takže rozprávky na dobrú noc o tom ohromnom prepojení ľavice a kapitálu (síce ak máš na mysli nejakých soc demákov, tak s tebou plne súhlasím, to je jasné už od začiatku 20. st.) nechaj pre niekoho iného.

Tie mýty o tom ohromnom a masovom znásilňovaní "bielych" nórskych žien migrantmi a moslimami som tu už vyvracal. Naozaj to nebudem robiť druhýkrát, kto chce, tak si informácie nájde, kto nie, môže si veriť tomu týmto zaručeným pravdám.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Aryan Angel napísal: Moralizmus, nevnucuj ostatnym ako povinnost. Postoj typicky vychadzajuci z krestanstva - nabozenstva - proti ktoremu sa inak ohradzujes.

Utrpenie a zufalstvo v krajinach, z ktorych pochadzaju, sa s ich odchodom nestratilo .. cast z neho, ale prislo spolu s nimi k nam. To co tu obhajujes ma na svedomi mnozstvo nevinnych zivotov.
Treba sa pytat kto vytvara to utrpenie – su to ludia a ci je cesta stahovania do tych „zlych hlupych krestanskych“ krajin riesenim, alebo je riesenim zmenit tamojsiu spolocnost skor ….
Lebo presne ako bolo napisane – ci je lepsie ked oni donesu to utrpenie sem, alebo my ten dobry zivot tam – inymi slovami – nakrmit ich rybou, alebo naucit ich ako ryby chytat
Z tejto situacie docasne imigranti tazia – napr. Nemci platia nehorazne dane, clovek zarobi 2500 v hrubom a dostane 1600 v cistom – napr. A teraz slobodna matka dostane prispevok od statu na byvanie, prispevok na dieta – cize napr. slobodna turecka matka zijuca v Nemecku momentalne dostane od pracujuceho nemca okolo 1000 eur mesacne .... tento system podporuje rozmnozovanie asocialov a vymieranie povodneho obyvatelstva.
….Otazka znie, dokedy to bude fungovat a okrem toho ty ako anarchista hughito – nebyt statu a socialneho systemu, kto by im pomohol? Predpokladam ze odpoved bude zas „nejak by sa to vyriesilo“ :P

"Tie mýty o tom ohromnom a masovom znásilňovaní "bielych" nórskych žien migrantmi a moslimami som tu už vyvracal."

tym, ze ty nieco vyvracias, tym realitu nezmenis ...
hughito
Redeemer
Redeemer

tym, ze ty nieco vyvracias, tym realitu nezmenis ...
"Realitu" na stránkach typu white-media a pár blogov. ;)

Tie dôvody na migráciu sú najmä tie, že tam prebieha nejaký konflikt. Ale tak empatia je slovo, ktoré vám nič nehovorí. Tebe a AA čisto z ideologického hľadiska, beardiemu a gogo z ich zaslepenej pohodlnosti podfarbenej neoliberálnou ideológiou.

K tomu rozmnožovaniu "asociálov" sa netreba vyjadrovať, už si tuším tretí, ktorý tu opakuje mýtus o tom, ako nejaký emigrant príde, privítajú ho s otvorenou náručou a prvé, čo sa spravia je to, že dostane bohaté sociálne dávky, bývanie a ešte neviem čo všetko.
Otazka znie, dokedy to bude fungovat a okrem toho ty ako anarchista hughito – nebyt statu a socialneho systemu, kto by im pomohol? Predpokladam ze odpoved bude zas „nejak by sa to vyriesilo“
Máš pravdu, nebyť štátu, tak sa takéto problémy určite nemusia riešiť, lebo by nebolo 99% celkového bohatstva v rukách 1% sociopatov a chudák beardie a gogo by nemuseli riešiť ten ťaživý ekonomický faktor..
Moralizmus, nevnucuj ostatnym ako povinnost. Postoj typicky vychadzajuci z krestanstva - nabozenstva - proti ktoremu sa inak ohradzujes.
Jáj a na tento nezmysel som zabudol zareagovať. Takže na "moralizmus" má patent kresťanstvo a ja som teda v nejakom rozpore tu, že si dovolím "moralizovať." Ja by som to skôr nazval humanizmom a ten s náboženstvom nemá spoločné nič. Takže ďalší z rady vyprodukovaných nezmyslov v tejto téme. :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Tie dôvody na migráciu sú najmä tie, že tam prebieha nejaký konflikt. Ale tak empatia je slovo, ktoré vám nič nehovorí. Tebe a AA čisto z ideologického hľadiska, beardiemu a gogo z ich zaslepenej pohodlnosti podfarbenej neoliberálnou ideológiou.
ja rad pomozem, ale tam, nie tu, radsej darovat udicu ako ryby...
K tomu rozmnožovaniu "asociálov" sa netreba vyjadrovať, už si tuším tretí, ktorý tu opakuje mýtus o tom, ako nejaký emigrant príde, privítajú ho s otvorenou náručou a prvé, čo sa spravia je to, že dostane bohaté sociálne dávky, bývanie a ešte neviem čo všetko.
bohuzial, momentalne sme uz na leveli cislo 2 => potomkovia pristahovalcov su radikalnejsi ako povodni imigranti a ako bonus rodia viac deti
staci hadat, ako sa budu spravat tieto deti...
chudák beardie a gogo by nemuseli riešiť ten ťaživý ekonomický faktor..
pri rieseni ekonomickeho faktoru by som sa snazil vyuzit dostupnu pracovnu silu (resp pracovnu silu z pribuznych krajin), pricom mzda pomocnych sil by rastla so znizujucou sa percentualnou urovnou nezamestnanosti
zaujimavym prikladom moze byt Svajc, kde aj upratovacka berie par tisic frankov
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

hughito napísal:Ale tak empatia je slovo, ktoré vám nič nehovorí. Tebe a AA čisto z ideologického hľadiska, beardiemu a gogo z ich zaslepenej pohodlnosti podfarbenej neoliberálnou ideológiou.
Empatiu a solidaritu nevynutis. To sa proste neda. Taky je zivot, treba sa s tym zmierit.

//ratas dufam medzi tych 4 aj mna :D
hughito
Redeemer
Redeemer

A kto hovorí niečo o vynucovaní? Ja som len konštatoval stav štyroch účastníkov tohto fóra.

beardie:
ja rad pomozem, ale tam, nie tu, radsej darovat udicu ako ryby...
A tá udica nemôže byť v Európe, hej? Ak si "čierny," nemáš tu čo robiť? Alebo ako mám tomu chápať v širšom kontexte, nie je mi to úplne jasné. Čo s tým voľným pohybom kapitálu aj ľudí, na ktorom bola postavená EÚ.
bohuzial, momentalne sme uz na leveli cislo 2 => potomkovia pristahovalcov su radikalnejsi ako povodni imigranti a ako bonus rodia viac deti
staci hadat, ako sa budu spravat tieto deti...
Neviem o čom hovoríš, sú to len také plané frázy, bez podkladu, bez faktov.
Napísať odpoveď