beardie: Rozpor je s tými deklasovanými EÚ princípmi a praxou - aktuálne v prípade Švajčiarska. Tvoja narýchlo vygúglená vec, kde sa opieraš o jednu vyboldovanú vetu z článku Guardian..no neviem.
A poslal som štúdiu ktorá hovorí presne o dopadoch istého pôsobenia, konkrétne médií, na jednotlivcov. Tu prax možno vidieť aj tu na hojko fóre.
AA:
Nechcem hovorit za inych, ale pokial ten nekontrolovany priliv imigrantov neschvaluju, tak potom, podla tvojho slovnika - neoliberalizmus nepodporuju - kedze tvrdis, ze ten je jeho sucastou.
To je tá nekonzistentnosť, treba ti to ešte nejak inak podať?
Opacne tebe, aj ked z inych dovodov, dosledok tohoto neoliberalneho systemu, ktorym je imigracia, neprekaza .. pritom sam tvrdis, ze je podporovana v zaujme zisku - teda napomaha vykoristovat aj domacu pracujucu triedu znizovanim ceny prace, atd.

Tak týmto si ma dostal, ten bol fakt dobrý. Ale niečo ti poviem: žiaľ, nie som
pissed off white trash redneck conservative (s tým sa možno skôr stotožníš ty) a teda neuvažujem ani v tomto štýle:
Ekonomicke dovody, lepsi a lahsi zivot za vyuzitia infrastruktury vybudovanej domacim obyvatelstvom - tvrdou pracou jeho predkov.
Blbosť. Vo všeobecnosti to je tak, ako som písal: masová migrácia má iné príčiny, ako to, čo tu prezentujete. Zase to mudrovanie z pohodlia teplého bytu. Migrácia napr. prebieha teraz aj na Ukrajine. Prečo? V dôsledku vojny. Tie príčiny na to, aby sa pohli masy preč a hľadali azyl, sú vážneho charakteru. To, že niekto ide hľadať šťastie do inej krajiny, alebo nebodaj cielene využívať akési domnelé sociálne výhody (čo je blbosť), to sa môže diať na úrovni jednotlivcov.
A co empatia so socialne slabsou triedou (tvoj slovnik), ktorej zivotna uroven takto este viac klesa, alebo empatia s beznymi ludmi, ktory sa stanu obetou nasilia a kriminality spachanej imigrantami?
Ak klesá úroveň pracujúcej triedy, tak svoj hnev by mala obracať proti triede, ktorá ju vykorisťuje. Samozrejme, záujmom kapitálu a elít je to, aby sa pracujúca trieda žrala medzi sebou, aby existovali tieto pnutia, či už etnické alebo nacionalistické, resp. náboženské, aby sa ľudia čo najviac delili, na základe nezmyselných znakov.
Čo sa týka kriminality, tak súcitím z každou obeťou, nepotrebujem k tomu etnickú nadstavbu, ako ty - nie som rasista ani neonacista ani nič podobné, čiže by to malo byť dosť zjavné. Nie je absolútny žiaden rozdiel medzi tým, či je niekto postihnutý zo strany "bieleho" etnika, alebo zo strany emigranta. Rozdiel v tom vidíš ty a tebe podobní.
Na tie ďalšie nezmysly a splietanie ani neviem o čom, reagovať nebudem. Každopádne, si dosť vedľa.
Je priznacne, ze tieto anarchisticke iluzie maju ako-taku zivnu podu len v krajinach, kde statne zriadenie dokazalo zabezpecit, v celosvetovom meradle, nadstandardne zivotne/socialne podmienky pre svoje obyvatelstvo .. naproti tomu v oblastiach s nefunkcnou statnou spravou, nehra 'anarchisticka alternativa' ziadnu rolu, naopak migranti utekaju do systemu, kde je "99% celkového bohatstva v rukách 1% sociopatov".
To si pekne prekrútil, samozrejme, je to úplná blbosť, lebo bez ohľadu na tvoje hodnotenia, štátne zriadenia existuje ako tu, tak aj tam. Detto platí pre kapitalizmus, detto pre to nerovné rozdelenie bohatstva. A ako sa tu už spomínalo, to, že niekto migruje sem, má aj isté geografické dôvody. Iní migranti migrujú inam.
Ten tvoj záverečný zlatý bod, ktorý ma akože mal nejak napadnúť, si nabudúce môžeš odpustiť. Len si prosím ťa uvedom, že tie tvoje zdroje (prevažne zmes obrázkov, citátov vytrhnutých z kontextu a videí na youtube) môžu žať úspech maximálne na beo.sk