Dilema, ci ist na pohovor

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
reDo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dilema, ci ist na pohovor

Príspevok od používateľa reDo »

Cawte, takze som si vytvoril zivotopis a dal ho na net.
Tu je vypis znalosti:

Kód: Vybrať všetko

Počítačové znalosti - programátor
C++ - pokročilý
C - pokročilý
C# - základy
Python - základy
Pascal - základy
Ďalšie znalosti, schopnosti a záujmy
- skúsenosti s knižnicami SFML, OpenGL, Allegro
- skúsenosti s vývojom GUI aplikácií v prostredí C++ Builder
- skúsenosti s vývojom jednoduchých hier
- 4 ročná prax v programovaní ako samouk
- skúsenosti so súťažným programovaním (ZENIT, ProFIIT, TopCoder)
Vodičský preukaz
sk. B; najazdených 30 km 
Asi pred 30 min mi volala a povedala mi ze je to C++/C# Junior Developer pozicia s nejakymi drobnostami v SQL a povedala ze to posunie kolegovi, ktory rozhodne ci bude pohovor. Dalej sa ma vypytovala na to kedy by som mohol zacat a kolko denne robit, lebo to je full-time job a kolko by som chcel na hodinu. Teraz volala, ze pohovor bude a ze ci pridem ale do BA lebo tam sidli sef sekcie ci co. Ale ja som z okolia ZA a mam dilemu ci ist alebo nie, lebo sa bojim ze to nedam, ale na druhej strane keby to vyslo tak super.

Co by ste mi odporucili, zajtra tam musim zavolat. Diky za kazdu odpoved.

//EDIT
Mohli by sme mi povedat co sa tak na pohovore pytaju z technickych veci(myslim preskusanie), vopred dakujem.

//EDIT 2
Upravil som prispevok : Zivotopis som poslal do spolocnosti X osobne cez moj mail a mne volali z inej prace, preto chceli ine veci a to C++ a C# na urovni zaklady, co by som mohol splnat.
sharky-no
King
King

Re: Dilema, ci ist na pohovor

Príspevok od používateľa sharky-no »

ak ti dialka nerobi problem, tak jasne ze to zober. kde inde chces nahrabat skusenosti? doma alebo na hojku?

pokial nevyskusas tak neuvidis.. zvycajne si aj tak tie firmy zaucaju novych ludi do toho co skutocne potrebuju. a po 3 mesiacoch sa jasne vyjadria, ze ci s tebou chcu spolupracovat alebo nie. ak si sikovny, rad sa ucis a tento typ prace by ta bavil tak mas vyhrate.

nestresuj. Po IT je stale velky dopyt, a oni budu radi, ze im nejaky chlapec vobec na pohovor pride. vela stastia, a nebud z toho vyplaseny.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Všetky príležitosti, ktoré ťa zaujmú, určite ber a choď po nich jak po údenom. Čo nevyskúšaš, nemáš.
A tiež platí, že 5 odmietnutí je vždy lepšie, než 0 odmietnutí ;)

btw. najazdených 30km? Veď len na jazdách včetne skúšky na vodičák si musel aspoň 60 :D Bachni tam buď aspoň 200, alebo radšej dobu, ako dlho ho máš, prípadne sa označ ako "začiatočník" (posledné dve možnosti sú lepšie, než akékoľvek nízke číslo pod 1000)´
(To je ale môj názor)
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Diky chalani za podporu, len je tam hacik, ze oni tam pisu ze chcu znalost SQL, coz neviem, ale naucil by som sa samozrejme. Presne tak chcem hlavne tie skusenosti. Ten vodicak :D mam 3 mesiace od vydania a naposledy som poriadne jazdil den pred skuskou :D . Takze preto len 30km, to je na rodinnom aute. Ja by som to mal len na prazdniny, lebo ja byvam 60 km odtial, ale mam tam rodinu tak tam mozem ist na tie 2 mesiace. Dal som tam 100km.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tie Km neries. Ako ITckar aj tak nebudes extra jazdit ;)
BX
Addict
Addict

reDo napísal:ze oni tam pisu ze chcu znalost SQL, coz neviem, ale naucil by som sa samozrejme
Pred pohovorom si to prejdi, základné príkazy sa naučíš behom hodiny, na pohovore si iste len overia, že máš základy a ostatné sa naučíš za behu. Iste to nebude nejaká fatálna požiadavka...

O tom vodičáku píšem len tak pre budúcnosť, aby ten životopis aj nejako vyzeral. No ale nedá mi toto
reDo napísal:naposledy som poriadne jazdil den pred skuskou
akože deň pred skúškou? To si na skúške nejazdil? :D
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

:D myslim tak poriadne jazdil - 1 hodinu aspon, nepoznate nejaky dobry a rychly tutorial na to SQL?
BX
Addict
Addict

reDo napísal:hodinu aspon, nepoznate nejaky dobry a rychly tutorial na to SQL?
Prvá vec, ktorá zaujíma potencionálneho zamestnávateľa - samostatnosť ;)
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ja som si nasiel aj sa to uz ucim len ci nemate nieco overene, co mate odskusane :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

http://ics.upjs.sk/~krajci/skola/vyucba ... tabazy.pdf
ucebny text ma svoje roky, preto treba brat s rezervou, kazdopadne min. zaklady nauci a vysvetli
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Diky, a neviete co sa tak skusa z C++ alebo C#? Ci viem napr indexery, alebo genericke typy alebo tak?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

"skúšky" na pohovore sú rôzne, a nedá sa ani len predpokladať čo tam bude. Niekde dávajú vylosovať jedno z N zadaní, ktoré musíš potom odhadnúť koľko ti bude trvať a vtedy sa ti spustia stopky a máš to za ten čas čo si si stanovil naprogramovať. Inde býva teoretický test s otázkami a výberom odpovedí alebo voľnými odpoveďami, inde býva zadanie a máš ústne povedať ako by si to riešil a obhájiť si to prečo práve tak, dokonca som počul že na pohovore chalanovi dali 5 listov A4 potlačených kodom a mal vysvetliť čo ten kod robí. Takže na túto praktickú časť pohovoru sa nemáš ako pripraviť, pokiaľ nepoznáš niekoho kto tam skúšal. Tých možností je proste strašne veľa. Ale ak je to pozícia juniora, tak tam nič extra nebude. Základé veci, základná syntax. Skôr si budú chceť overiť charakterové črty ako znalosti, lebo ťa berú do junior tímu a tam sa so znalosťami moc neráta, ráta sa s tým, že z juniora časom vyrobia seniora. Záleží čo je to za firmu, ale ak nie nejaká veľká alebo dokonca nadnárodná kde si môžu vyberať tých najlepších, tak zrejme ani žiaden test nebude. Aspoň mňa keď brali na juniora, tak iba klasický osobný pohovor a vybavené. A potom majú dva mesiace skúšobnú dobu kedy sa presvedčia čo vieš a čo nie. Odborné testy ako súčasť pohovoru sú skôr záležitosť senior programátorov a veľkých firiem.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja momentalne absoluvujem maraton pohovorov na juniorske pozicie. Testy som zatial nedostal ziadne, dostal som vysvtelit jeden navrhovy vzor, napisat jednoduchu proceduru a potom napisat inu ale ma robit to iste a vysvtelit rozdiely a este nejake logicke hadanky. Skor sa budu snazit zistit ci rozmyslas a charkterove vlastnosti.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Takze, volal som s nou a suhlasil som. Povedala mi ze tam bude maly testik na C# a mozno na SQL, ale to mozno nie pretoze som len student SS a nie VS. Tiez vravela ze mi ukazu nejaky kod a ja budem mat za ulohu povedat ako by som to urobil lepsie alebo ci je to dobre napisane.
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

Ahoj, no ja som sa už preklopil na druhú stranu pohovoru, t.j. vyberal som spomedzi uchádzačov. Dám ti niekoľko rád:
Daj si do preferencií len to, čo naozaj ovládaš a tiež si to vieš obhájiť.
Ak si robil nejaké projekty uveď ich a potom ich slovne popíš aké veci si tam riešil z hľadiska kódovania.
Stoj si za svojim riešením, hoci protistrana môže mať iné :)
Priprav sa na teoretické riešenie problémov, nezáleží na jazyku...napr. ako slovne vypísať číslo...123=jednostodvadsaťtri
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ako hoviri dykeer, casto je dolezite vediet algorytmizovat a narabat s prislusnymi ideami napr. triedy, dedicnosti. Na junior pozicie casto je lepsie toto, s tym ze syntax a ficurky jazyka sa potom doucis za chodu.

Co sa tyka tych 30km - naco to tam vobec davas? Mas vodicak? Mas. Ked ich zaujima kolko jazdis, nech sa spytaju na pohovore.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Diky za rady. Takze poslal som zivotopis do dalsej prace a bude pohovor s modelovym prikladom :) To bude asi na algoritmizaciu vsak?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

reDo, nefilozofuj a ber ten pohovor ako skusenost, ktora sa ti zide, aj ked ta nezoberu alebo ked sa rozhodnes tam neist, na dalsom pohovore budes vediet co sa ta budu pytat, budes kludnejsi a uvolnenjsi
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

cim viac pohovorov skusis tym lepsie.

daj potom vediet ako prebiehali pohovory
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ja viem, len sa chcem co najviac dozvediet, aby som tam uplne nepohorel. Urcite potom poviem ako som dopadol ;)
Napísať odpoveď