Dilema, ci ist na pohovor

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dilema, ci ist na pohovor

Príspevok od používateľa audiotrack »

harrison314 napísal:Ja momentalne absoluvujem maraton pohovorov na juniorske pozicie. Testy som zatial nedostal ziadne, dostal som vysvtelit jeden navrhovy vzor, napisat jednoduchu proceduru a potom napisat inu ale ma robit to iste a vysvtelit rozdiely a este nejake logicke hadanky. Skor sa budu snazit zistit ci rozmyslas a charkterove vlastnosti.
v akých konkrétnych firmách si bol na pohovor ak to nie je tajomstvom? A nejaký príklad na tú logickú hádanku?
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

jefty napísal:cim viac pohovorov skusis tym lepsie.
Neviem, či toto úplne platí. Keď raz v nejakej firme pohoríš, tak sa obávam, že si tam bol prvý aj poslednýkrát na pohovore...

K téme. Určite treba do toho ísť. Prvý pohovor dá človeku veľa.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

audiotrack napísal: v akých konkrétnych firmách si bol na pohovor ak to nie je tajomstvom? A nejaký príklad na tú logickú hádanku?
Ja si nepametam presny nazov :D ale robili daco ASP.NET veci.
Napriklad tam bola postupnost cisiel a ty si mal doplnit dalsie, urcit ktore cislo medzi ostatne nepatri a podobne.
jedna bola nejak takto:
jeden hokejovy fanusik tvrdi, ze vie predpovedat vysledok kazdeho zapasu.
Ako to dokazal?
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Kosicka pobocka ma vela technickych pozicii, preto je ten priemer niekde cez 2k. Bratislava ma kopec ucto/fin ludi, co zacinaju na 1-1,2k.

//ups sorry, som v zlej teme. Pohovor treba urcite skusit.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

manager666 napísal:
Neviem, či toto úplne platí. Keď raz v nejakej firme pohoríš, tak sa obávam, že si tam bol prvý aj poslednýkrát na pohovore...
To plati tak ked tam spravis nejaky uplny trapas typu ze omakas zadok dakomu...

Ak tam budes normalny len nesplnis poziadavky, tak
a) vies ako prebieha pohovor
b) mozu ti odporucit trebars inu poziciu co je viac naladena na tvoje znalosti (trebars aj taku co este nebola vypisana)
c) ak prides zas za nejaky cas a bude vidiet posun znalosti, je to pre teba plus - budu vidiet ze mas potencial a chut sa rozvijat.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

Chcel by som sa este spytat aky je taky plat studenta SS, ake mate skusenosti, aby som netrepol nejaku blbost.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Platia za programatora, nie studenta SS. Si programator, "absolvent" bez praxe, tak sa podla toho zariad.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

reDo napísal:Chcel by som sa este spytat aky je taky plat studenta SS, ake mate skusenosti, aby som netrepol nejaku blbost.
nízky. Možno na úrovni pekára :D Aj ten pekár má aspoň maturitu, čo ty ešte nie. A aj ten pekár má aspoň čas chodiť 8 hodín denne do práce, čo ty nie. A tých znalostí sa moc nechytaj, keď si sám napísal že chcú skúsenosti s SQL ktoré nemáš, máš vodičák ktorý si ešte skoro nepoužil a podobne
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

wait, to je ako len na leto ako student? Tak to potom je ina...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem ako je to, to nenapísal. Ale píše "študent SS" takže tú strednú asi skončenú ešte nemá
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

reDo napísal:Chcel by som sa este spytat aky je taky plat studenta SS, ake mate skusenosti, aby som netrepol nejaku blbost.
V tvojom prípade by som plat asi vôbec ani neriešil. Budeš rád keď nadobudneš nejaké skúsenosti ,ktoré môžeš neskôr spomenúť v CV.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

To je primarny ciel tie skusenosti, ale nejake peniaze by som si chcel aj zarobit - viem ze nedostanem ako clovek s VS,ale vsak ma tam asi nebudu trpiet ak mi to nepojde. Presne tak chcem to na letne prazdniny a ak by mi to slo tak mozno aj potom nejako. Ano som tretiak na gyme. Vsetko su to full time prace.
S-player
Light Star
Light Star

Neviem čo to je za firmu ,ale ja osobne by som študenta ,ktorý ešte ani neskončil SŠ a nemá veľa skúsenosti určite nebral robiť len tak na dva mesiace (Nič proti samozrejme). Nejaké stránky (HTML, CSS...) asi áno ,ale Cčko nie. Máš nejaké projekty ,ktoré môžeš ukázať?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Preco nie? K nam do teamu ideme prave vyberat studenta (VS) na prazdniny. Takze bude u nas 3 mesiace a za ten cas bude kodovat. Projekt je zadany, uz len cakame na cloveka (ktoreho si vyberieme). V minulosti sme takto mali u nas studentov z Nemecka. Dokonca jeden neovladal ani programovaci jazyk, v ktorom musel pisat kod. Ale aj za tak kratky cas dokazali (mali sme asi troch) vytvorit kopec veci.
S-player
Light Star
Light Star

Jedna vec je študent VŠ a druhá študent SŠ. To ,že ste mali niekoho kto ani nevedel programovať a programoval hovorí za všetko...

// Hopa, zle som to asi pochopil. Čiže on vedel programovať len nevedel daný jazyk. Tak to je o čosi lepšie.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ukazem vam cast mojho zivotopisu co som dal ako prax a znalosti, aby ste vedeli co o mne vedia aj dane firmy

Kód: Vybrať všetko

C/C++ (STL, knižnice SFML, OpenGL, Allegro), C# (základy), Python (základy), Pascal (základy)

V sucasnosti sutazne programovanie, vyhra na kraji v ZENITE a 3. na ProFIITe.

Tvorba aplikácií v prostredí C++ Builder
Mal som za úlohu vytvoriť 6 jednoduchých aplikácií s využitím OOP:
▪ Ruleta - varianta rulety
▪ Snake- remake tejto populárnej hry
▪ Breakout- obdoba slávneho arkanoidu
▪ Pivo- vašou úlohou je chytať fľaše piva do krabice
▪ Virtuálna garáž- aplikácia na vytvorenie zoznamu aút so základnými údajmi o nich a jeho
prehliadania
▪ Piškvorky- elektronická podoba tejto starej hry
6/2013–7/2013 Computer programmer

Hra Bubbles
Veľmi jednoduchá varianta realtime stratégie založenej na obsadzovaní už vytvorených budov. Je tu
implementovaný jednoduchý systém vylepšenia budov a aj ich rôzne druhy, vďaka čomu získavate
suroviny potrebné na upgrade. Je tu použité C++, knižnica SFML a koncept OOP.
4/2013–5/2013 Computer programmer

Hra Fight Them Shapes
V tejto hre je vašou úlohou zabrániť priechodu geometrickým útvarom. Je naprogramovaná v C++ za
pomoci SFML a konceptu OOP. Špeciálny efekt rozmazania je dosiahnutý malým shaderom
napísaným v GLSL.
1/2013–2/2013 Computer programmer

Hra Breakout
Obdoba arkanoidu napísaná za 2 hodiny. Je tu využité C++, SFML a koncept OOP.
1/2012–3/2012 Computer programmer

Hľadanie najkratšej cesty
Moja implementácia A* algoritmu, kde som využil binárnu haldu na udržiavanie prioritnej fronty. Je
napísaná v C++ a ako knižnicu na grafický výstup som použil SFML.
12/2010–1/2011 Computer programmer

-Časticový systém
Implementácia jednoduchého časticového systému, ktorý dokáže efektne simulovať efekty ako
jednoduchý oheň alebo iskry. Je napísaný v C++ za pomoci knižnice SFML.
8/2010–11/2010 Computer programmer

Hra Combat Shooter
Hráč sa ocitne v úlohe pilota vesmírnej stíhačky, ktorá musí čeliť hordám votrelcov z vesmíru. Hráč
má k dispozícii 4 druhy zbraní, do ktorých musí zbierať náboje zo zničených UFO, vesmírnych lodí a
zákerných mín. Hra disponuje dvoma grafickými módmi a bola napísaná v C++ za pomoci knižnice
SFML. Je tu hojne využitý koncept OOP.
6/2010–7/2010 Computer programmer

Hra 4x4 Puzzle
Je jednoduchá logická hra založená na posúvaní vždy jedného dielu. Vašou úlohou je usporiadať ich
podľa čísel do mriežky 4x4 za čo najkratší čas. V tomto mini-projekte som využil C++, základné prvky
OOP a modernú knižnicu SFML.
4/2010–5/2010 Computer programmer

Hra Potrubia
Určite si spomínate na hru Pipe mania, v ktorej ste mali za úlohu vytvoriť čo najdlhšie potrubie za
účelom prepravy vody z bodu A do bodu B. Je napísaná v C za pomoci knižnice Allegro.
2/2010–3/2010 Computer programmer

Hra Snake
Moja prvá grafická aplikácia respektíve hra. Je to jednoduchý remake tejto populárnej hry. Allegro a C
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

toto že je životopis? Takéto veci do cv vôbec nepatria, to sa spomína až na osobnom pohovore o čom tie projekty boli a podobne (aj to len ak ich to zaujíma). V životopise majú byť tie prvé dva riadky. Ostatné je tam navyše, a keby som personalista, hodnotím to ako umelé naťahovanie životopisu, neschopnosť rozlišovať čo je dôležité a čo nie a podobne. Teda negatívne. Ak sa silou mocou chceš pochváliť, tak len vypísať tie programy do zátvorky ale nie ku každému popis na 5 riadkov. A ešte to zabiješ tými mesiacmi. 4x4 puzzle ti každý naprogramuje za deň-dva a nie za mesiac ako si to robil ty. Vpodstate každý ti trval minimálne mesiac. Ako nehnevaj sa, ale ten zenit a profiit ti spraví dobré meno, ktoré následne degraduješ tým katalogom aplikácii. Už NIKDY neposielaj takýto životopis ak si chceš nájsť serioznu prácu.

na svoje aplikácie si sprav portfolio ak si na ne tak hrdý, a koho to bude zaujímať, pozre si ho
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

vzdy lepsie ako zivotopisy, co som videl za posledny mesiac (hladali sme studenta VS do timu)... 99% zivotopisov obsahovali osobne udaje, vzdelanie, jazyky, vodicak a technologie, suchym sposobom vymenovane a dost. cely zivotopis casto nemal ani pol strany a jeho vypovedna hodnota bola skoro nulova.
jediny problem, ktory vidim, je fakt gadzovsky (a casto pridlhy) sposob popisu aplikacii
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no, lenže v životopise majú byť iba sucho vymenované znalosti a osobné informácie :) Pokiaľ to teda je štruktúrovaný životopis a nie beletrizovaný životopis na sloh do školy. Tieto "omáčky" okolo majú byť súčasťou motivačného listu alebo sprievodného listu ktorý posielaš spolu so životopisom. V životopise nemá byť nič navyše, iba to, čo sa týka tvojho života. Z toho aj ten názov. Nejaké pravidlá hry piškvoriek sa ho určite netýkajú. To nech si napíše do motivačného ak je na to hrdý, že dokázal spraviť piškvorky.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za kritiku audio, konecne mi niekto poradil, upravim ho ako si povedal. :) Tie casy su tam len tak, jasne ze som tie veci nerobil tak dlho, asi tam dam len rok a vymenujem.
Napísať odpoveď