Zubár
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zubár
Hergot to je prístup.
Ty rozhoduješ o tom kto je tvoj zubár.
Ty rozhoduješ o tom kto je tvoj zubár.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Tak po dlhšom rozhodovaní som zmenil zubárku a taktiež poisťovňu. Ako naschvál ma bolí zub tak dnes mi to zubárka vyvŕtala a dala mi tam nejakú vložku. Všetky osmičky už mám von tak som myslel, že mám na veľmi dlhooooo pokoj, ale asi som sa zmýlil 
asi pred 2 mesiacmi som bol u zubarky, z 36tky mi vypadla plomba a začal sa mi rozpadať a asi som tam mal aj niečo zapálené. Do ďasna mi spravila dierku ktoru som si mal čistiť každý deň a povedala mi že mám ísť čo najskôr na stomatochirurgiu na chirurgicku extrakciu zubu ..
no ja ko*ot som nešiel, lebo ma to už nebolelo, tak načo pojdem ... včera v noci strašná bolesť, mam napuchnuté líco, tak zajtra tam pôjdem, som zvedavý ako to dopadne .. najvacsi problem je ze v sobotu musim odcestovať do zahraničia
no ja ko*ot som nešiel, lebo ma to už nebolelo, tak načo pojdem ... včera v noci strašná bolesť, mam napuchnuté líco, tak zajtra tam pôjdem, som zvedavý ako to dopadne .. najvacsi problem je ze v sobotu musim odcestovať do zahraničia
etc. - presne s tym aj moja otravovala a vykaslal som sa na to (cela rodina)
pri dalsej navsteve sa na to zabudla spytat 
to len dohadzuje ksefty pre rengen aby nemali len akutne pripady ale aj bezne prehliadky
to len dohadzuje ksefty pre rengen aby nemali len akutne pripady ale aj bezne prehliadky
-
Sarger
Guru wannabe
K tým snímkom ešte.. moja ma poslala na snímok keď som mal zapálené ďasno a zistilo sa že mi treba vytiahnuť obe osmičky inak sa to bude len zhoršovať. Dostal som antibiotiká a rozhodol sa vydržať po štátniciach. Na moje prekvapenie ženská v tom čase mala 2 týždňovú dovolenku. Ok takže smer zastupujúca lekárka (mladá, sympatická baba) ošetrila ma a odporučila k chirurgovi na extrakciu.
S chlapom som pokecal.. ozrejmil mi, že bude lepšie vytiahnuť ich na jeseň keď nebude tak teplo s čím som súhlasil. + mal som mu doniesť mesiac starý snímok od mojej zubárky a tu nastal problém.
Nechcela mi ho dať
vraj to je len jej a to, že som si ho zaplatil (5€) je jej jedno.. pošle ma druhý. Tak som jej vypičoval, že čo si to dovoluje a nakoniec sa dohodol so sestričkou a CD mi na podpis požičala. Proste bordel. Takéto správanie u nej zažívam posledný rok a ako mi skončí zmluva prechádzam inde.
(Sestrička to tiež zabila ako som jej povedal nech to napríklad pošle na mail/dá sa usb keď mi nechceli požičať to CD. My nemáme na toto kapacity... vy viete posielať maily a my vieme trhať zuby. V tej chvíli som myslel, že jej jednu je*** z fleku.
)
S chlapom som pokecal.. ozrejmil mi, že bude lepšie vytiahnuť ich na jeseň keď nebude tak teplo s čím som súhlasil. + mal som mu doniesť mesiac starý snímok od mojej zubárky a tu nastal problém.
Nechcela mi ho dať
(Sestrička to tiež zabila ako som jej povedal nech to napríklad pošle na mail/dá sa usb keď mi nechceli požičať to CD. My nemáme na toto kapacity... vy viete posielať maily a my vieme trhať zuby. V tej chvíli som myslel, že jej jednu je*** z fleku.
-
Andi_Cibula
Addict
V CR je RTG standardnou sucastou preventivnej prehliadky, ktora je o.i. dvakrat rocne.
Snimka sluzi na odhalenie problemov v priestoroch (hlavne medzizubnych) ktore nie su okom viditelne.
Doktor ktory nerobi pri preventivnke snimky RTG automaticky nemoze byt dobry doktor a od takeho by som odisiel okamzite.
Snimka sluzi na odhalenie problemov v priestoroch (hlavne medzizubnych) ktore nie su okom viditelne.
Doktor ktory nerobi pri preventivnke snimky RTG automaticky nemoze byt dobry doktor a od takeho by som odisiel okamzite.
Bol som dnes u zubára v Martine, Medima Eurodent. Prvý dojem úplne skvelý. Usmievavá recepčná vypísala všetky potrebné papiere a posadila ma do čakárne. O pár minút prišla po mňa sestrička, sadol som do kresla a za chvíľu prišiel aj doktor. Hneď sa mi predstavil, podali sme si ruky, spýtal sa ma, že či som prvýkrát, lebo že si ma nepamätá a aká je moja predstava, čo všetko by som chcel spraviť so zubami. Tak som mu povedal, že klasika kontrola, potom, by som chcel premeniť čierne plomby za biele a nakoniec dať vybieliť. Pozrel zuby, zhodnotil, porozprával, že aký postup odporúča, povedal mi ceny jednotlivých zákrokov atď. Taká priateľská atmosféra, porozprávali sme sa aj o súkromí, zasmiali. Cítil som sa super. Nie ako u tej mojej nervóznej zubárky predtým. Ceny sú vyššie, keďže nespolupracujú so žiadnou poisťovňou, ale ak majú byť aj ostatné stretnutia takéto, tak si rád priplatím. Úplne inak som sa cítil v porovnaní s predchádzajúcimi skúsenosťami so zubármi. Príjemné prostredie, moderné vybavenie, usmievaví, ústretoví ľudia. Ešte uvidím, ako dopadnú zákroky, ale zatiaľ je to na jednotku.
-
Andi_Cibula
Addict
-
Soviet
Darca
40eur? Asi zalezi od zubara. U "mojho" je to za dva RTGcka co ma za 5min na monitore pred sebou cca 12eur sa mi mari posledne ked som platil. A to take strasne nebolo, ked mi automaticky najde veci, ktore by inak tak lahko, alebo ani nezbadal.wladas napísal:Na Slovensku to ale nieje v preventivke a platit kazdy rok 40€...dakujem.
-
Andi_Cibula
Addict
Porekadlo "pre korunu by si aj koleno nechal vrtat" mozme prerobit na "pre euro by si aj zub nechal vrtat". 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Začal som pociťovať na prednom zube mierny tlak. Dnes som bol pri zubárke a tá mi oznámila, že mi pomaly odumiera zub, že treba počkať už kým odumrie a potom mi ho spraví. Stretli ste sa s niečim podobným ?
-
Andi_Cibula
Addict
Prečo ti odumiera ?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Tak to neviem, niečo podobné som už riešil na jednej stoličke dole. Začalo ma v nej pichať tak som bol pri zubárke a tiež som tam už nemal nervy. Keď mi ho vŕtala nič som necítil dala mi tam vložku a potom mi robila koreňovú výplň
Preto sa pýtam že ako je možné že zub odumrie len tak 
-
Andi_Cibula
Addict
Mal by si si doplniť zubné vzdelanie.
Teda to si neber v zlom, človek sa stále učí. 
Zub je živý vtedy keď je vyživovaný koreňom. Nemôže odumrieť len tak, to je nezmysel.
Ty si vravel o nejakej výplni. Nazýva sa to endodoncia a tá sa vykonáva pokiaľ ti kaz prehnije skrz korunku (enamel), zubovinu (dentin) až ku koreňu. Hnijúci koreň je zdrojom brutálnej bolesti a môže hniť až k zubnému lôžku a šíriť sa ďalej ústami. V takom prípade je vhodné ošetriť endodonciou, čo je odstránenie zhnitého koreňa a jeho vyplnenie vhodnou výplňou, vhodná je tiež dostavba po odobratí zhnitej hmoty. Taký zub je už naozaj mŕtvy (nie je vyživovaný) a môže sa vyznačovať zníženou odolnosťou, mechanickou pevnosťou a tendenciou pigmentácie (černenie).
Kedysi keď endodonciu nepoznali to riešili rovno vyšklbnutím.
A niektorí to riešia tak doteraz. 
http://www.stoma-hajas.sk/endodoncia/
Možno napíšem krátky článoček po tom ako som sa naučil spústu vecí ktoré mi unikali, stačí sa držať axiómu, že čistý zub nezhnije - nemá prečo.
Vplyv genetiky je 0, slovom nula percent.
http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prev ... -starajte/
//ja si myslím že zubárka ti klame alebo niečo zatajuje.
Zub je živý vtedy keď je vyživovaný koreňom. Nemôže odumrieť len tak, to je nezmysel.
Ty si vravel o nejakej výplni. Nazýva sa to endodoncia a tá sa vykonáva pokiaľ ti kaz prehnije skrz korunku (enamel), zubovinu (dentin) až ku koreňu. Hnijúci koreň je zdrojom brutálnej bolesti a môže hniť až k zubnému lôžku a šíriť sa ďalej ústami. V takom prípade je vhodné ošetriť endodonciou, čo je odstránenie zhnitého koreňa a jeho vyplnenie vhodnou výplňou, vhodná je tiež dostavba po odobratí zhnitej hmoty. Taký zub je už naozaj mŕtvy (nie je vyživovaný) a môže sa vyznačovať zníženou odolnosťou, mechanickou pevnosťou a tendenciou pigmentácie (černenie).
Kedysi keď endodonciu nepoznali to riešili rovno vyšklbnutím.
http://www.stoma-hajas.sk/endodoncia/
Možno napíšem krátky článoček po tom ako som sa naučil spústu vecí ktoré mi unikali, stačí sa držať axiómu, že čistý zub nezhnije - nemá prečo.
http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prev ... -starajte/
//ja si myslím že zubárka ti klame alebo niečo zatajuje.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ten zub ktorý ma bolí je predný, skúšala naňho poklepať a aj na zuby okolo neho. Nebolelo ma to. Tak isto skúsila či cítim chlad, zuby okolo boli na chlad citlivé ten boľavý menej. Tak preto mi povedala, že odumiera či čo. Ináč dík za info, nie som zubár takže v tých pojmoch nemám jasno 
-
Scorpion90
King
Garantujem ti, ze hnijuci (inak povedane zapaleny) zub s prehladom spoznas, pri tej bolesti sa ohryza omietka na stene..