Zubár
Re: Zubár
Ďakujem hojko, popozerám to.
Keď mám pravdu napísať, tak nemám prehľad v cenách jednotlivých ambulancii. Síce pozrel som to tak zbežne, ak niekto mal na stránke cenník a nezdal sa mi nejak veľký rozdiel. Niekde v Bratislave áno, tam boli pri niektorých celkom riadne pálky, ale tam ja určite nepôjdem. Nerád by som znižoval kvalitu zubára jeho cenou za jednotlivé úkony, pretože sa mi zdá že lacný zubár nemá k tomu prístup, ako niekto, kto si za to pýta viac. Určite sa však nájdu aj výnimky, preto chcem osobné skúsenosti. Totižto ja mám zubára, ktorý, mám pocit, je už "za zenitom" a najradšej by všetko riešil vytrhnutím, vŕtaním a podobne. Ja síce nemám problémy so zubami (musím si zaklopať), ale mám známych, ktorí nemajú dobrú skúsenosť, a preto, keď sa objaví problém, by som bol rád v rukách niekoho, kto nepreferuje hneď takéto invazívne metódy, niekoho mladšieho s čerstvými, modernými postupmi, dobre vybavená ambulancia, atď. Čiže tá cena nehrá až tak veľkú rolu, pokiaľ svoju prácu bude robiť kvalitne. Zase nepotrebujem nejak prehnaný luxus, ktorý cenu navyšuje, porcelánové umývadlá a vyhrievanú sedačku a ja neviem čo všetko, ale za kvalitu jednotlivých úkonov si rád priplatím.
Schválne nechcem napísať, že hľadám dobrého zubára, za dobrú cenu. Ak však bude za dobrú cenu, tak sa nenahnevám, no nie je to prvoradá podmienka.
Keď mám pravdu napísať, tak nemám prehľad v cenách jednotlivých ambulancii. Síce pozrel som to tak zbežne, ak niekto mal na stránke cenník a nezdal sa mi nejak veľký rozdiel. Niekde v Bratislave áno, tam boli pri niektorých celkom riadne pálky, ale tam ja určite nepôjdem. Nerád by som znižoval kvalitu zubára jeho cenou za jednotlivé úkony, pretože sa mi zdá že lacný zubár nemá k tomu prístup, ako niekto, kto si za to pýta viac. Určite sa však nájdu aj výnimky, preto chcem osobné skúsenosti. Totižto ja mám zubára, ktorý, mám pocit, je už "za zenitom" a najradšej by všetko riešil vytrhnutím, vŕtaním a podobne. Ja síce nemám problémy so zubami (musím si zaklopať), ale mám známych, ktorí nemajú dobrú skúsenosť, a preto, keď sa objaví problém, by som bol rád v rukách niekoho, kto nepreferuje hneď takéto invazívne metódy, niekoho mladšieho s čerstvými, modernými postupmi, dobre vybavená ambulancia, atď. Čiže tá cena nehrá až tak veľkú rolu, pokiaľ svoju prácu bude robiť kvalitne. Zase nepotrebujem nejak prehnaný luxus, ktorý cenu navyšuje, porcelánové umývadlá a vyhrievanú sedačku a ja neviem čo všetko, ale za kvalitu jednotlivých úkonov si rád priplatím.
Schválne nechcem napísať, že hľadám dobrého zubára, za dobrú cenu. Ak však bude za dobrú cenu, tak sa nenahnevám, no nie je to prvoradá podmienka.
Mam sukromneho zubara, velmi drahy, moderna technika, opalena sestrička. Chcem sa spytat, sukromny zubar, musi byt lepši ako ten, čo ho plati poistovna, však?
Pretože, inak by k nemu ludia nechodili a velmi rychlo by sa rozkriklo v malom meste, že je zlý.
Idem k nemu tento piatok vrtat, tak uvidime, lebo na prvy pohlad mi prišiel dost divný... Ake sú vaše skusenosti so sukromnymi zub. lekarmi???
Pretože, inak by k nemu ludia nechodili a velmi rychlo by sa rozkriklo v malom meste, že je zlý.
Idem k nemu tento piatok vrtat, tak uvidime, lebo na prvy pohlad mi prišiel dost divný... Ake sú vaše skusenosti so sukromnymi zub. lekarmi???
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
alik: Vacsina zubarov je sukromnych, tak sa mi zda. Nikde nie je napisane, ze musi byt lepsi ten sukromny, kedze ceny mozu mat podobne. Vezmi si priklad, ze zaplatis za vrtanie a plombu 30 eur, tj. biela plomba. U lekara co ma zmluvu s poistovnou zaplatis mozno 15 eur, ale dalsich 15 alebo 20 dostane od poistovne, takze kvazi zarobi na tebe este viac a kvalita prace je aka??? Casokrat je kvalita horsia, pretoze to robi rychlo, aby stihol co najviac pacientov, kedze ma iste peniaze od poistovne a ty doplacas len cast z toho, takze sa neboji navrhnut riesenie, ktore je mozno aj zbytocne.
no je to zapeklitá situace. Mi chcel dať čierne plomby, tie su drahšie alebo ako, že z toho bude mať viac penazi???
A ma tvoj lekar, normalny s poistounou najnovšiu techniku?? To je dobre, lebo si všimne veci, čo si moja zubarka bez toho nevšimla...
No bojim sa, že je to taky čurak, čo bude chcieť len zarobit, ale myslim si, že ludia o nom hovoria pozitivne, tak asi robi dobre tie zuby, lebo ak nie tak by mohli ist kludne inde a klientelu ma dost velku, to je pravda... Kolko plomb stihne Vas zubar za hodinu? 1 či aj 2???
A ma tvoj lekar, normalny s poistounou najnovšiu techniku?? To je dobre, lebo si všimne veci, čo si moja zubarka bez toho nevšimla...
No bojim sa, že je to taky čurak, čo bude chcieť len zarobit, ale myslim si, že ludia o nom hovoria pozitivne, tak asi robi dobre tie zuby, lebo ak nie tak by mohli ist kludne inde a klientelu ma dost velku, to je pravda... Kolko plomb stihne Vas zubar za hodinu? 1 či aj 2???
-
Andi_Cibula
Addict
Už sa to tu preberalo, čierne sú štandard, lebo sa vyznačujú odolnosťou, životnosťou a baktériofóbnymi vlastnosťami.
Výhoda bielych je len v estetike, všetko ostatné majú horšie než čierne.
Výhoda bielych je len v estetike, všetko ostatné majú horšie než čierne.
Mam sukromnu zubarku so zmluvou s mojou poistovnou, cena ciernej plomby s lokalnou anestezou 30€ s tym, ze poistovna preplati 25€, najviac som u nej platil asi 15€. Chodíme k nej uz roky a vzdy sme boli spokojny, ma sice strasne vela ludi, ale robotu neflaka, to proste zalezi od zubara...
Alik ty si co za fasa? Cierne sa davaju na zadne zuby, na predne na predne 4 sa davaju vacsinou biele, niekto aj na piate, je to o financiach.
Kolko stihne za hodinu povedat neviem, ak je to maly kaz, ktory za 5min vyvrta, 3min cisti a 7min amalgan, tak za 15min to ma cele. Ale mal som zub, ktory mal kaz v strede a zo strany od druheho zubu a aby mi nemusel roztvrtat zbytocne susediaci zub, tak roztvrtal stred s kazom a rovno to tadial prevrtal az po bok zubu, aby spravil kaz medzi zubami. A to mu trvalo hodinu, ak nie hodinu a pol, pretoze to bolo komplikovane a bolo treba to spravit normalne.
Aj som sa ho pytal kolko dostavaju zazmluvneni lekari od poistovne, povedal mi aj cisla a bol som prekvapeny, ze ako vela to je.
Vybavenie ambulancie zalezi od cien lekara a poctu klientov, lebo ak ma zubar prijem z 5 pacientov denne len 100 eur a dalsi ich ma 15 a prijem 400 eur, tak si dovoli kupit aj inu techniku.
Kolko stihne za hodinu povedat neviem, ak je to maly kaz, ktory za 5min vyvrta, 3min cisti a 7min amalgan, tak za 15min to ma cele. Ale mal som zub, ktory mal kaz v strede a zo strany od druheho zubu a aby mi nemusel roztvrtat zbytocne susediaci zub, tak roztvrtal stred s kazom a rovno to tadial prevrtal az po bok zubu, aby spravil kaz medzi zubami. A to mu trvalo hodinu, ak nie hodinu a pol, pretoze to bolo komplikovane a bolo treba to spravit normalne.
Aj som sa ho pytal kolko dostavaju zazmluvneni lekari od poistovne, povedal mi aj cisla a bol som prekvapeny, ze ako vela to je.
Vybavenie ambulancie zalezi od cien lekara a poctu klientov, lebo ak ma zubar prijem z 5 pacientov denne len 100 eur a dalsi ich ma 15 a prijem 400 eur, tak si dovoli kupit aj inu techniku.
Hojko, máš nejaký kontakt na neho? Toto je on, však? http://www.azet.sk/firma/75437/mudr-jan-gazdacko/hojko napísal:pinco: V Martine Gazdacko, ale aj ked pises, ze na cene ti nezalezi, aj tak si skus premysliet, ze ci to myslis fakt vazne. Pripadne Okuliar, Hlauco...
Viem, číslo tam je. Ja len že či tam nie je nejaká zmena.
Máš s ním skúsenosti?
Mne ide len o bežné zákroky. Nemám problémy so zubami a v budúcnosti, keby sa niečo objavilo, rád by som bol v rukách niekoho, kto je naozaj dobrý a pozná iné spôsoby, ako len vytrhnutie zubu alebo rozvŕtanie celého chrupu. Pretože moja skúsenosť s doterajšími zubármi tu u nás je taká.
Naozaj je až tak drahý? Aj bežné zákroky, ako je plomba a podobne?
heker, máš aj osobnú skúsenosť s ním? Vieš zistiť konkrétne ceny zákrokov? 5x vyššie znamená, že u bežného zubára dám za plombu 30€ a u neho 150€?
Naozaj je až tak drahý? Aj bežné zákroky, ako je plomba a podobne?
heker, máš aj osobnú skúsenosť s ním? Vieš zistiť konkrétne ceny zákrokov? 5x vyššie znamená, že u bežného zubára dám za plombu 30€ a u neho 150€?
Uz si volal a dohodol sa? Ma tam recepciu, ceny sa dozvies najlepsie od nich. Par znamych ma skusenost a nepocul som zleho slova. Mna odradza zubar ako taky celkovo a aj tie ceny, ale mam zubara par meterov od bydliska, tak chodim k nemu.
Je tu niekto kto si aj pri bežnom vŕtaní dáva lokálnu anestézu?
Mám docela slušný strach zo zubárov, tak rozmýšlam že či by mi to trochu nepomohlo, ale nakoľko som nikdy anestézu nemal tak neviem či samotný vpich nieje náhodou bolestivejší ako samotný úkon
Mám docela slušný strach zo zubárov, tak rozmýšlam že či by mi to trochu nepomohlo, ale nakoľko som nikdy anestézu nemal tak neviem či samotný vpich nieje náhodou bolestivejší ako samotný úkon
-
Andi_Cibula
Addict
Ja som bol pred 1.5 tyzdnom na zubnej klinike http://www.onedent.cz/ kvoli vypadnutemu amalgamu. Doktor mi vysvetlil vyhody a nevyhody oboch vyplni, amalgamy nerobia, nakolko ocakavaju od svojich pacientov svedomitu starostlivost, takze mi spravili bielu. Stalo to 1380kc, z toho 300kc anestezia, nakolko nie som poisteny v CR.
Pytal som sa ho ako je to s anesteziou a ze hrdinu ktory by anesteziu nechcel tam nemali uz davno a povazuju to za default.
Takze odteraz uz iba vzdy s anesteziou.
Inak pri zakroku som ani len nevedel rozoznat kedy to vpicha.
Pytal som sa ho ako je to s anesteziou a ze hrdinu ktory by anesteziu nechcel tam nemali uz davno a povazuju to za default.
Takze odteraz uz iba vzdy s anesteziou.
Inak pri zakroku som ani len nevedel rozoznat kedy to vpicha.
-
Soviet
Darca
No zalezi od velkosti kazu a na ktorom zube to robi. Ja som si na tazsich pripadoch daval aj anestezu, ale ked som bol zamladi zvyknuty vzdycky bez a prezil som, tak pri beznych kazoch som uz nato kaslal. Predsa 10eur je 10eur a ta opuchnuta huba necitliva mi nebola prijemna, kym to cele sa nedalo do poriadku 
Mne dávali anestézu jedine keď mi ťahali zub a tá injekcia vôbec nebolela. Ináč si ju nedávam. No keď som bol v pondelok u zubárky tak to mega bolelo. Viac než ináč tak som trochu ľutoval že som si nedal..
Ináč to viem vydržať aj bez toho. Stále si poviem že to je len "chvíľková" bolesť. Keď je pekná teta zubárka, všetko sa dá zniesť.. 
Ja som mala injekciu len na pohotovosti a to som bola taká vyplašená, že ani neviem, kedy to pichol, fakt nebolelo 
Ale napr. môj (asi ním dlho nebude) zubár nedáva
Keď som si chcela vypýtať, povedal, že o tom rozhoduje on, mein Gott 
Ale napr. môj (asi ním dlho nebude) zubár nedáva