Dilema, ci ist na pohovor

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
S-player
Light Star
Light Star

Re: Dilema, ci ist na pohovor

Príspevok od používateľa S-player »

Neviem či to patrí do životopisu alebo nie no ja by som tam ocenil napríklad link na github kde si môžem pozrieť projekty/aktivitu danej osoby. Prípadne link na vlastné portfólio kde sú nejaké práce, blog alebo odkazy na fóra (Povedzme StackOverFlow) kde si môžem pozrieť taktiež nejakú aktivitu... Dá mi to oveľa viac než len nejaké vymenovanie (Dajme tomu) škôl kde ani neviem či toho človeka daný odbor naozaj zaujímal alebo za úlohy platil iným...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja v zivotopise mam tie naj projekty, ale vsteky maju viac ako 30K roadkov, popis na jednu vetu a pouzite technologie.

reDo: radcej zvaz co ukazes,ja som mal na strednej tiez zopar projektov na ktore som bol hrdy, prolem nastal v tom, ze na vyske ma naucili programovat tak ako sa to ma a ja som sa na kod tych projektov nemohol ani pozriet prosto otras, a napriklad SOCKU, co som robil v PHP vse 4 mesicov, teraz zvladnem nakodit to iste za 3 hodiny :D a pritom bude kod omnoho kvalitjesi
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

V zivotopise som uviedol svoju stranku, kde je portfolio.

// EDIT

Prave som prisiel z pohovoru na poziciu .NET developera. Dostal som dva selecty cez SQL. Ukazoval som im dve moje prace(vratanie popisu) a rozpravali sme sa o tom co rad programujem, a o tom ake algoritmy som implementoval. Boli radi, ale najvacsi problem je v tom, ze to chcu na dlhsiu dobu a ze vacsinou to robia VS studenti. Mam si pozriet jeden druh algoritmov a oni mi este zavolaju. Takze podla mna dobre :) V pohode ludia.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Mas skusenost, oni maju databazu, ked to aj nevyjde teraz, dobre pre oboch, mozno sa im ozvi po mature a dostanes fajn ponuku. :) podla mna win/win.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

reDo napísal: Mam si pozriet jeden druh algoritmov a oni mi este zavolaju.
Ake algoritmi si mas pozriet?
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

reDo napísal:V zivotopise som uviedol svoju stranku, kde je portfolio.

// EDIT

Prave som prisiel z pohovoru na poziciu .NET developera. Dostal som dva selecty cez SQL. Ukazoval som im dve moje prace(vratanie popisu) a rozpravali sme sa o tom co rad programujem, a o tom ake algoritmy som implementoval. Boli radi, ale najvacsi problem je v tom, ze to chcu na dlhsiu dobu a ze vacsinou to robia VS studenti. Mam si pozriet jeden druh algoritmov a oni mi este zavolaju. Takze podla mna dobre :) V pohode ludia.
ITčkári sú komplexne pohodoví ľudia :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Mňa čaká jeden pohovor zajtra, teda presnejšie je to už druhé kolo pohovoru do jednej prestížnej slovenskej spoločnosti ktorú určite každý pozná. Potom môžem napísať zážitky, plus ako taký pohovor vo veľkej spoločnosti prebiehal a aké otázky som dostal na prvom a druhom kole.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Mna nieco podobne caka, ale v opacnom garde. Ideme vyberat studenta na letnu staz. Chceme ho troska preskusat z programovania (php/c/java/python - prakticky nam je jedno ktory jazyk bude ovladat) a databaz. Mate niekto napad na originalne 1-2 ulohy, ktore by sme mu mohli dat? Chcem nejaky ten join na databazu a na programovanie skor nejake logicke problemy, kedze my nie sme developeri.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:Mna nieco podobne caka, ale v opacnom garde. Ideme vyberat studenta na letnu staz. Chceme ho troska preskusat z programovania (php/c/java/python - prakticky nam je jedno ktory jazyk bude ovladat) a databaz. Mate niekto napad na originalne 1-2 ulohy, ktore by sme mu mohli dat? Chcem nejaky ten join na databazu a na programovanie skor nejake logicke problemy, kedze my nie sme developeri.
To podla mna zalezi, co ma ten priaty clovek robit.
Ale skus si overit napriklad ci hypu rozdiel medzi referencovanymi typmi, napr rozdiel ked v C das do funkcie pointer na strukturu vs strukturu.
A over si ci chapu rekurzii, napriklad.
sundevil
VIP
VIP

Budu pracovat na nastroji, ktory bude denne nacitavat data ktore sa budu nasledne porovnavat a vyhadzovat rozdiely. Nic zlozite, mat cas tak to so svojimi znalostami html/js/php/pythonu a db2 nakodim. Rozmyslam, ze kludne im hodim nech v pseudokode napisu program na riesenie asi nejakeho jednoducheho matematickeho problemu. Kedze sam niesom developer tak im neviem dat zlozity priklad (aj ked programovat viem a kod viem precitat). Hlavna je hlava a rozmyslanie, kedze su to studenti VS a maju uz bakalara. Tiez im nemozem dat napisat v paskale kvardaticku rovnicu. Aj ked bolo by zaujimave, ci by si spomenuli na taky easy priklad :-D
S-player
Light Star
Light Star

audiotrack napísal:Mňa čaká jeden pohovor zajtra, teda presnejšie je to už druhé kolo pohovoru do jednej prestížnej slovenskej spoločnosti ktorú určite každý pozná. Potom môžem napísať zážitky, plus ako taký pohovor vo veľkej spoločnosti prebiehal a aké otázky som dostal na prvom a druhom kole.
Ideš ako PHP vývojár? Ak sa smiem spýtať samozrejme...
sundevil napísal:Mna nieco podobne caka, ale v opacnom garde. Ideme vyberat studenta na letnu staz. Chceme ho troska preskusat z programovania (php/c/java/python - prakticky nam je jedno ktory jazyk bude ovladat) a databaz. Mate niekto napad na originalne 1-2 ulohy, ktore by sme mu mohli dat? Chcem nejaky ten join na databazu a na programovanie skor nejake logicke problemy, kedze my nie sme developeri.
SQL, noSQL...? Ide o dovednosti poskladať len nejaký dotaz alebo vedieť pracovať s databázou viac do "hĺbky"... Tým myslím konfiguráciu, vedieť +/- alebo funkčnost enginov?

Čo sa týka nejakých logických zadaní tak tu ich nájdeš kopu http://codegolf.stackexchange.com :D
sundevil
VIP
VIP

Zdroj je DB2 a nasledne lokalne asi nasadim mysql. Hlbkovo nie, kedze pojde o vytvorenie par tabuliek (mozno az jednej) a mozno bude treba napisat par queries. Aj ked tie asi napisem ja dopredu. Pojde teda skor o spojazdnenie jdbc spojenia a spracovanie udajov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

S-player: webdeveloper, takže primárne php a mysql, ale treba ovládať na pokročilej úrovni aj javascript + jquery, html a css
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

audiotrack napísal:Mňa čaká jeden pohovor zajtra, teda presnejšie je to už druhé kolo pohovoru do jednej prestížnej slovenskej spoločnosti ktorú určite každý pozná. Potom môžem napísať zážitky, plus ako taký pohovor vo veľkej spoločnosti prebiehal a aké otázky som dostal na prvom a druhom kole.
Prestížnu slovenskú spoločnosť poznám len jednu, pred pár rokmi vyberali ľudí tak, že dali na web zadania a kóderi mohli posielať riešenia :) Teda dúfam, že myslíme rovnakú spoločnosť :D, Však prezraď, tiež ma zaujíma, ako prebieha výber
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak to moc rozhľadený nie si, keď za jedinú prestížnu spoločnosť považuješ eset. A ten navyše pokiaľ viem nikdy nemal vypísaný konkurz na webdevelopera, veď to vôbec nie je ich doména. Neviem či nemajú svoj web len cez nejaké cms robený.

išlo o spoločnosť azet.sk. Pohovor prebiehal nasledovne:

1. kolo: hodinový rozhovor, prvých možno 20 minút s personalistkou ktorá sa pýtala rôzne veci ohľadom školy, pracovných skúseností a podobne. Pritom sa snažila ma nachytať či je všetko v životopise pravda a či nebudú nejaké rozpory v mojej výpovedi (napríklad sa spýtala na prácu popri škole v brne, i keď v životopise jasne je že som pracoval popri škole v nitre). Žiadne naučené otázky ako prečo práve azet, prečo práve ja, moje silné stránky a podobne čo sa dočítate na nete a na ktoré sa dá pripraviť. Zvyšných 40 minút bol test s programátorom, ktorý obsahoval 2 strany A4 otázok. On hovoril čísla otázok, neprešli sme všetky, asi len takých 80-85%. Odpovede boli väčšinou slovné, ale pár som ich musel aj písať (napísať regulárny výraz na overenie mailu, napísať nejký sql dotaz, plus nejaké pomocné výpočty). Otázky boli na všetko možné, od teorie (dve ukážky a ktoré spracuje parser rýchlejšie) cez chytáky (chyby v zadaní a či si to všimnem), určenie výstupu časti kodu, rekurzie, OOP... a pár otázok na logické myslenie (aký uhol zvierajú ručičky hodín o 3:15 a pod.) plus otázky čo nemajú odpoveď len chceli vedieť ako uvažujem (ako by som pohol mt. everestom, ako by som navrhol poličku na korenie pre slepých ktorí nevedia brailové písmo a pod.). Po hodine sa ma personalistka spýtala koľko schodov sme prešli kým sme došli do miestnosti. Ozvať sa mali do týždňa, volali mi hneď na druhý deň ráno že ma veľmi radi uvidia na druhom kole.

2. kolo: už bez personalistky, iba s programátorom. Dal mi zadanie, na ktoré bolo max. 3 hodiny a pýtal sa koľko mi to bude trvať. Povedal som že za 2:30 to má hotové. Trvalo mi to 2:45 lebo na začiatku som trošku bojoval s klávesnicou. Zadanie bolo naprogramovať kalendár, ktorý má mať možnosť pridávať a upravovať "eventy" ktoré môžu byť na určité hodiny alebo celodenné, s opakovaním na týždne, mesiace alebo roky. Malo to byť riešené aj na úrovni užívateľov, takže registrácia, prihlasovanie, vylistovanie eventov aktuálneho usera, upravovanie jeho eventov... Design sa nemusel riešiť, išlo o kod. Samé osebe nie náročné zadanie, no určite vyžaduje viac ako 3 hodiny takže skôr išlo o to preveriť ako človek pracuje pod tlakom a kde nájde skratky aby dohnal 2 hodinový deficit. Stihnúť sa to dalo, ale rýchloprogramovaním. Nebolo absolútne ani sekundu na googlenie. Na pc bol iba pspad, chrome, xampp. Programátorovi sa to páčilo, použil som "high-level" veci ktoré mi asi pomohli (namespaces, autoloader...) a personalistka ma pochválila že som to stihol tak rýchlo, vlastne nechápala ako som to spravil. Ako som neskôr zistil, niektorí tam sedeli aj 5 hodín, takže času by mi dali asi viac, ale zámerne dali taký krátky limit. Ozvať sa majú začiatkom týždňa.

ešte jedna vec, neviem či to bola tiež súčasť nejakej skúšky ako zareagujem alebo chyba personalistky - pred prvým kolom (minulý štvrtok o 10:00) mi volala deň dopredu (streda okolo 8:00) že máme dnes pohovor, že kde môžem zaparkovať. Ja som jej povedal že zajtra. A ona že má poznačené 19 (takže dátum mala správny). Na to som jej povedal že áno, ale to je zajtra. Neviem či to bola nejaká skúška alebo sa iba sekla.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

To s tym skusanim z programovania znie celkom tvrdo, gratulujem k zvladnutiu :), mna caka pohovor zajtra v BA
S-player
Light Star
Light Star

audiotrack napísal:napísať regulárny výraz na overenie mailu
Toto je podľa mňa kúsok nezmysel. OK, nieje problém spísať niečo čo overí string v tvare "[email protected]". Osobne som ,ale ešte nevidel regex ,ktorý by splňal kompletne všetky možne formáty-štandardy mailov. Stále tam niečo chýbalo / nefungovalo a dalo sa to jednoducho obijsť. Tipujem ,že keby ste si tam nato sadli aj všetci tak si posedite pekne dlho... :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to je samozrejme každému jasné, aj programátorovi čo ma skúšal, aj mne. Pointou bolo ukázať že rozumieš zápisu, a vieš čo to je regulárny výraz a ako to funguje
S-player
Light Star
Light Star

Bolo ti dopredu oznámene čo má splňať regex? Pokiaľ áno tak potom samozrejme OK. No myslím ,že sa mohol nájsť aj lepší príklad...
audiotrack napísal:ako by som pohol mt. everestom
Menší "research" ukázal ,že stačí pridať "N" pred ever - rest tz. Mountain Neverest (Never rest). No neviem či to je to čo chceli počuť... :roll: (Je to zo stránky ,ktorá obsahuje otázky-odpovede na pohovoroch)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

S-player napísal:Bolo ti dopredu oznámene čo má splňať regex? Pokiaľ áno tak potom samozrejme OK. No myslím ,že sa mohol nájsť aj lepší príklad...

ako by som pohol mt. everestom

Menší "research" ukázal ,že stačí pridať "N" pred ever - rest tz. Mountain Neverest (Never rest). No neviem či to je to čo chceli počuť... :roll: (Je to zo stránky ,ktorá obsahuje otázky-odpovede na pohovoroch)
Nemam rad tieto hadanky prudko prelozene z anglictiny, lebo v anglofonych krajinach davaju zmysel, u nas je to horsie. Napr. hadanka z chirugovym synom.

Inak s tym regexom pre mail, myslim ze v priamu RFC-cku pre maily je zadefinovany, ale neni pre slabe povahy :D http://www.ex-parrot.com/pdw/Mail-RFC822-Address.html
Napísať odpoveď