takze este aby si to poriadne videl:
Ináč je zaujímavé, ako si zrušil toho sebezvaného mesiáša z ulice - na základe čoho by si mu neuveril, že je spasiteľom, ale na druhej strane veríš v iného imaginárneho priateľa?
Ináč je zaujímavé, ako si zrušil toho sebezvaného mesiáša z ulice - na základe čoho by si mu neuveril, že je spasiteľom, ale na druhej strane veríš v iného imaginárneho priateľa?
1, verit ci neverit ze svet vznikol z nichoho? iste veci to naznacuju, no nemozem povedat ze v to skalopevne verim, ja si radcej pockam co na to fyzikaToto je chybny logicky predpoklad - to je akokeby som sa ja teba opytal - ak si uveril na to ze svet vznikol znicoho a do nicoho aj zanikne - napr. hej? preco si neuveril aj v to, ze existuje Boh?
takze cela Europa po storocia, najvyznamnejsie historicke osobnosti ... vsetci retardovani ...tehla napísal:
Ja si nemyslím, že som odborník na bibliu tak si nevymýšľaj hlúposti, lebo potom vyzeráš ako hlupák. Už som tu písal, že nie som žiadny expert, ale kamarátim sa s googlom a cca viem čo všetko sa v biblii nájsť dá, a to stačí. Ďalej netuším, čo je na tých protirečeniach trápne. To si si tiež asi len vymyslel, aby si znel múdro. No, nevyšlo. Skús nabudúce, hlavne že sa tu ohánaš slovnými spojeniami ako "hlúpe argumenty", hehe. Tak isto som doteraz netušil, čo je to podobenstvo (nie že by to môjmu životu chýbalo) no pár sekúnd na googli stačí, aby som pochopil, že je to "rozvinuté prirovnanie (príbeh), ktoré sa blíži k alegórii a máva mravoučnú pointu." A dokonca som stihol zaregistrovať aj to, že tie veci, ktoré som citoval nie sú na zozname podobenstiev. Takže kto tu má hlúpe argumenty? A aj keby bola táto časť rozvinuté mravoučné prirovnanie, ktoré ti radí ako veľmi máš biť neposlušného otroka, čo to mení na mojej pointe? Poradím ti - nič.piton napísal:Ohladom neinformovanosti: Ty si o sebe myslis, ze si odbornik na Bibliu, ked vsetko na co sa zmozes je hladat v Biblii slovo "otrok" "sluha" a potom tu hadzat linky na trapne akoze protirecenia? Taketo konanie nazyvam neinformovanostou a ignoranciouCize podla tvojej uvahy musis byt krestan!
K tomu co si poslal - je to cast podobenstva o vernom sluhovi. Podobenstva. Vies co je to podobenstvo? Takze prezentovat sa takymito hlupymi argumentami ti velmi neprospieva...
Ja biblické otroctvo neporovnávam s otroctvom napr. v amerike v minulých storočiach... je mi úplne jedno, o aké otroctvo sa jedná. A máš úplnú pravdu - tie citáty hovoria za všetko, ide o to, že tieto citáty sú všetky z knihy, ktorá je podľa mnohých ľudí etalónom morálky a správneho života, a to je to, na čo chcem poukázať.Korag napísal:Takisto sa nechcem zastavat krestanstva a biblii, ale otroctvo popisovane v biblii, je trochu zle chapane. Do otroctva vtedy dobrovolne chodilo vela ludi, aj na zaklade toho, ze chceli splatit svoj zivotny dlh, porpipade nemali kam ist a pan sa o nich postaral. Rasove otroctvo, ktore prekvitalo hlavne v minulych storociach je zamerane na ciernu rasu bez akychkolvek prav. Aj ked vobec neuznavam to co je napisane v biblii, je to urcite nepriame podporovanie otroctva, ved tie citaty hovoria za vsetko, je to proste tym ze v dobach ked sa pisala ta kniha to bola bezna rutina, dobova udalost, ktora ovplivnila aj ich pisomnosti a literaturu.
Samozrejme, kresťanstvo je to jediné pravé zo 4200 svetových náboženstiev, a ostatné sú falošné alebo dokonca retardované. Opäť musím podotknúť, aká krásna náhoda je, že to jediné správne náboženstvo je zhodou okolností to, v ktorom ste boli vychovaní...tehla napísal:s tym suhlasim, ale ako skupinova strategia to funguje - v nas neprospech ....
Minimálne ak niekto tvrdí, (ako strapaty alebo L.O.L. a ďalší), že na vieru nepotrebujú dôkazy, tak je táto logika úplne správna.tehla napísal:vasa logika je na tom asi takto: ak som uveril v Boha alebo v Jezisa Krista, teoreticky by som mal uverit kazdemu cloveku na ulici, ze je mesias ...
blbost...Balvorn napísal:na margo toho ,co sa tehla pytal, ze preco veri v to ze zem vznikla "z nicoho"
Ak ti neico hovori meno N.dG. Tyson, tak on mal taky krasny citat... "The good thing about science is, that its true, whether or not you believe in it"
a keby tá osoba neumrela, myslíš že by sa to "nevysvetlitelné niečo" nestalo? Prečo to spájaš s tou smrťou a prisudzuješ tomu vyšší význam? Už len to že nejakému javu pripisuješ vyšší význam a spojitosť s odchodom blízkeho v tvojom podvedomí z toho vytvára niečo nadpozemské. Ale je to len tvoj subjektívny vnem. Ak by pri tom "niečom nevysvetliteľnom" s vami bol niekto, kto nemal vzťah k tej zosnulej osobe, prípadne vôbec netušil že niekto predtým umrel, tak by to vnímal úplne odlišne. A možno by našiel aj vysvetlenie, lebo by nebol zaujatý. A presne takto funguje náboženstvo. Oblbne ťa, a zatieni tvoje triezve zmýšlanie. Potom vidíš súvislosti ktoré ti predkladá, ale neuvažuješ a nepreveruješ či sú vôbec opodstatnené a jediné možné.L.O.L. napísal:...Proste som zazil ze jedna osoba umrela a kratko na to sa stalo nieco naozaj nevysvelitelne. ...