Podľa seba súdim teba? Veda nemá žiadny "vatikánsky koncil," kde sa vedci z celého sveta zídu a dohodnú, čo je a nie je pravda. A ďalšia vec, médiá kŕmia bežnú spoločnosť "vedeckými" senzáciami ako božská častica, rýchlosť väčšia ako rýchlosť svetla a podobne. Bohužiaľ to len podporuje dezinformovanosť bežných ľudí o vedeckých postupoch. Stačí sa pozrieť na také UFO. Hocijaký Jozef zachytí na ten najhorší čínsky foťák šmuhu na oblohe a celé Slovensko je o 19:00 pri správach nalepené, že čo sa deje. Skús si pozrieť, čo je to Rio scale a čo považujú ľudia z oboru za relevantné.tehla napísal: Ak by sa teraz sympozium vedcov zhodlo, ze Boh existuje, lebo maju pristroj, ktory zachytil jeho "energeticku aktivitu", alebo co, tak by si povedal, ze to su pseudovedci a obhajoval by si nazory vedcov, ktory by odporovali ... tak to funguje proste u teba, nic nebude dokaz ... ani vylieceny v Lurdach, ani exorcizmus, ani nic z duchovnej sfery, osobne zazitky nikoho
Nezabudni, kto tu svoju vieru obhajuje slovom lebo.tehla napísal: ... lebo si sa uz rozhodol ... a kym sa nerozhodnes rozhodnutie zmenit, stale to bude o tom istom, ne, lebo toto, ne, lebo tamto ... lebo si sa narodil tam a tam, lebo je vela nabozenstiev, lebo tito vedci povedali toto a tamto atd...ale stale pracujes len s hypotezou, kdezto kopec veriacich ma istotu v tom co zazivaju a osobne zazitky - kto je na tom lepsie?
Stačí vymenovať všetky známe drogy, psychické choroby a neurologické porucha a máš viac osobných nevyvrátiteľných zážitkov ako článkov na wikipedii. Preto sú úplne irelevantné.
Keď ti poviem, že viem lietať a mám osobný zážitok tak mi uveríš?
Tak, tak. A presne vďaka tomu sa dá vylúčiť existencia všetkých nadprirodzených bytostí, ktoré poznáme.strapaty napísal:tvoj hlavny problem je podla mna v tom, ze si sa uzavrel v ulite s tymi svojimi ateistickymi skeptikmi - pristroje atd. nie su jedinou cestou ako poznavat svet
Poznáš meditáciu? Tí bezbožní mnísi v Tibete, ktorí to poznajú už tisíce rokov by ti to mali asi prísť oznámiť inak neuveríš. Psychika dokáže pôsobiť na organizmus a je to dávno známe. Objavuješ Ameriku. Skús si ísť takto niekde na lúku ďalej od domov a posedieť si pod stromom. Neznemená to však, že ten strom je nadprirodzená bytosť.tehla napísal:vosiel som do kostola kde bolo husto nadymene kadidlo, posedel som tam a pocitil som velku silu, ocistu .... - mozes to brat ako fyzikalny jav ... alebo povedat, ze som blazon, nazvat to sugesciou, ale nerobil som nic, ani nemyslel, len som tak sedel a presne toto prebehlo a teraz skus to objasnit, pre mna toto neni ziadna tzv. zahada, ale realita ... Ta ocista ktora prebieha v kostole, tak tu som nikde inde nezazil,
Ešte, že sme tie kresťanské hodnoty rozšírili do takých krajín ako Japonsko, kde sa predtým vraždili hlava nehlava. Alebo do južnej Ameriky, tam kde sú "najkresťanskejšie" krajiny na svete a zároveň na každej ulici jeden drogový kartel, ktorý ti ustrelí palicu bez mihnutia oka.strapaty napísal:plus moslimovia ,, saria im bude asi lepsie vyhovovat ako rimskogrece pravo zalozene na krestanskych hodnotach a principoch
A preto je potrebné vytvárať tých zvyšných 4200 "pseudoteórií" (to sa nedá ani nazvať teóriou, urazil by som to slovo samotné)? Všetko sú predpoklady a teórie, len osobné zážitky s Bohom sú tie pravdivé.strapaty napísal:lebo nik relevantne nevie veci okolo vzniku vesmiru vzniku zivota dokazat ... vsetko su to len predpoklady a teorie ... je to take iste ako dokazovanie zazrakov za cias jezisa ... ty veris len vto co sa da dokazat .. ostatne veci ignorujes ... cize mas pocit ze vsetko co poznas je pravdive... lebo co sa dokazat neda bud neexistuje alebo su vedci neni dostatocne schopni
A neviem, odkiaľ si si vycucal, že všetko, čo poznáme je pravdivé. Rozdiel je v tom, kto má dosť rozumu si priznať chybu, keď sa zistí opak, nebodaj ešte aj vysvetliť ako k tej chybe došlo.
A ty si uvedomuješ aké katastrofálne následky to má pre teba, že si si vybral náboženstvo, v ktorom si bol vychovaný bez naštudovania si všetkých ostatných?strapaty napísal: ... uvedomujes si ze ak su neni vedci dostatocne schopny tak dosledky pre teba mozu byt katastrofalne... ovela mensie doseldky by malo neverit v radioaktivitu