Zubár

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mate radi Zubarov?

Hej,jasne milujem ich!
106
24%
NIe neznasam ich ,mam z nich strach
184
41%
Je mi jedno,ci mi najdu kazy ci nie..Mam na saláme
161
36%

Celkom hlasov: 451

peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Re: Zubár

Príspevok od používateľa peterkozel »

co vam dava zubar do zadnych zubov amalgan alebo bielu volovinu co ma vydrz rok dva a potom treba zas platit, mal som amalganky cca 10 rokov a drzali, inak kolko platite za endodonciu, ked mi povedal ze chce 150€skoro ma eblo
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To je dosť, moja zubárka má v cenníku uvedené, že 4koreňová stojí v prepočte niečo málo pod 90€.
Amalgám aj biely kompozit má porovnateľnú životnosť, kľúčová je hygiena. Pri špatnej hygiene to obhnije dookola aj u amalgámu.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Andi_Cibula napísal:To je dosť, moja zubárka má v cenníku uvedené, že 4koreňová stojí v prepočte niečo málo pod 90€.
Amalgám aj biely kompozit má porovnateľnú životnosť, kľúčová je hygiena. Pri špatnej hygiene to obhnije dookola aj u amalgámu.
amalgan rozhodne znesie vacsie mechanicke zatazenie. biele nemaju sancu. su esteticke to je vsetko. inak caka ma chirurg extrakcia 8ciek. bude to masaker
opi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa opi »

mne na zadnych zuboch nevadi amalgan v predu je to jasne ze hlavne o estetike.Nastastie som nic vaznejsie ohladom zubov zatial nemusel podstupit.Chodim niekolko rokov na kliniku Pearl dental a zatial iba bezne osetrenia
Huehuehue
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Huehuehue »

Ahoj, nedávno som sa rozhodol pre rovnátka a tak som si vyhľadal zubára, ktorý v našom meste robí ortodontické vyšetrenia (bohužiaľ, je len jeden). Zubár ma však po telefóne odmietol s tým, že nových pacientov neberie. Ja sa tak teraz musím rozhodnúť medzi cestovaním do iného mesta a krivými zubami. Je takéto konanie zubára v poriadku?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Zubár má od poisťovne stanovený objem peňazí, ktorý však nezáleží na tom, koľko pacientov má. Čiže tým, že mu pribudne nový pacient, nič nezíska. Akurát bude musieť nájsť čas na ošetrenie všetkých pacientov, teda čakacia doba sa predĺží.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Si snáď robíš srandu ... jasné že cestovať, vzdialenosť nie je argument.
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

Mám aj ja jednu radu z praktického života, ak sa Vám dosť často tvorí zubný kameň, vôbec to nemusí byť vždy kvôli tomu, že si nepravidelne čistíte zuby, lebo bežne sa to stáva aj z toho, ak dosť často pijete minerálne vody, tak preto tie mineráli spôsobujú usadeniny, teda zubný kameň, preto odporúčam striedať všeliaké nápoje, ako striedať čaj s minerálnymi vodami, mlieko atď, takže tie minerálky nie je dobré byť pravidelne každý deň, vkuse :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Rozhodol som sa konecne pre zmenu zubara, kedze v povodnom meste sa uz velmi nezdrzujem. Vedeli by ste mi niekto odporucit dobreho zubara v ZA, ktory berie novych pacientov? Najlepsie keby tam mal aj zubnu hygienu, nech nemusim chodit daleko...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Mek napísal:Rozhodol som sa konecne pre zmenu zubara, kedze v povodnom meste sa uz velmi nezdrzujem. Vedeli by ste mi niekto odporucit dobreho zubara v ZA, ktory berie novych pacientov? Najlepsie keby tam mal aj zubnu hygienu, nech nemusim chodit daleko...
pridávam sa, nepoznáte niekto dobrého zubára v žiline? Kľudne aj súkromného. Našiel som http://stomatom.com ktorí majú podľa stránky veľmi dobré moderné vybavenie. Máte s nimi niekto osobnú skúsenosť?
Hip
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hip »

Ako môže byť niekomu jedno, či mu zubár nájde kaz? :)
Nuž ja zubárov ani nemilujem ani nenenávidím, ale keď treba, tak tam idem, a pretože mám strach že niečo zanedbám a bude to bolieť, chodím k nim skôr viac ako menej... milujem, keď mi povie, že všetko v poriadku :)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

audiotrack napísal: pridávam sa, nepoznáte niekto dobrého zubára v žiline? Kľudne aj súkromného. Našiel som http://stomatom.com ktorí majú podľa stránky veľmi dobré moderné vybavenie. Máte s nimi niekto osobnú skúsenosť?
ja chodim do stomart na halkova 3, je to sukromny, pred tym som mal normalneho cez poistovnu a co potrebujes poradit?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nepotrebujem poradiť nič konkrétne, len potrebujem zubára. Do žiliny som sa sťahoval v auguste, takže tu žiadneho nemám a mám problém s jedným zubom. Na základe čoho si si vybral stomart? Najbližšie k miestu bydliska alebo nejaké referencie?

je veľký rozdiel v cene medzi súkromným a zmluvným? Napríklad čo sa týka kazu a pod?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja chodím na súkromnú kliniku a za bielu výplň som dal od 40 do 50 €, podľa veľkosti.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nakoniec som sa objednal do toho stomartu čo bol spomenutý. Aj na nete majú dobré referencie. Ale objednali ma až na 17.2. :smt081
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

audiotrack napísal:nakoniec som sa objednal do toho stomartu čo bol spomenutý. Aj na nete majú dobré referencie. Ale objednali ma až na 17.2. :smt081
hej tiež mam osetrenie február. divne lebo nových ludi objednava do 14.dni od zavolania.asi majú plno. dobre je ze nepotrebuje starú zubnú kartu. všetko si správu nanovo
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to tak je u každého súkromníka, aspoň čo som sa dočítal. Aj každý súkromník má v cenníku položku "vstupná prehliadka", takže karta sa prenáša asi len medzi zmluvnými.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Zabudol som to tu napisat, ale nakoniec som skoncil u ILOVEDENT - maju dobre referencie a hlavne zmluvu s poistovnou. Na vstupnej prehliadke vsetko slo dobre, pekne vsetko vysvetlil, poradil a tak. Horsie je to, ako vsade, len s tymi terminmi, na vstupnu som sa dostal po 1,5 mesiaci od objednania, a termin na opravu kazu mi dal v novembri az na februar. Jedine stastie, ze ma nic neboli.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Máte niekto problém s krvácaním ďasien ? Nemôžem sa toho zbaviť. Používam pastu Lacalut aktiv. Taktiež som bol nedávno na zubnej hygiene. Pomohlo to, ale aj tak to nieje stále na 100%. Máte nejaké rady ?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Skusal si medzizubne kefky? Najprv budu dasna krvacat jak slak, ale ked sa medzi kefkami ocistia a odstrani sa zapal (cca tyzden) tak by sa to malo zlepsit.
Napísať odpoveď