PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"
Re: PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"
Tento raz sa však zjavne nemýli. Napr. http://www.thefreedictionary.com/gymnasium
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ono sa staci pozriet aj na zbytok vety:
"A gymnasium (pronounced with a [hard g] in several languages) is a type of school with a strong emphasis on academic learning, and providing advanced secondary education in some parts of Europe and the CIS, comparable to British grammar schools"
Takze ver tomu ze v anglosaskych krajinach tomu nebude rozumiet nikto. Lepsie to Grammar school.
"A gymnasium (pronounced with a [hard g] in several languages) is a type of school with a strong emphasis on academic learning, and providing advanced secondary education in some parts of Europe and the CIS, comparable to British grammar schools"
Takze ver tomu ze v anglosaskych krajinach tomu nebude rozumiet nikto. Lepsie to Grammar school.
Zbožňujem keď niekto tvrdí o nejakej veci o ktorej nevie vôbec nič, to, čo je niekde napísané...
Zbožňujem keď si niekto myslí že vie všetko najlepšie a absolútne ignoruje to, že v niekoľkých zdrojoch sa píše inak než povedal on, pričom on svoje tvrdenie ničím nepodložil (čo samozrejme nemusí znamenať že to je nesprávne - len to ničím nepodložil). Ešte viac zbožňujem ľudí ktorí tvrdia že ten druhý nevie o nejakej veci nič, hlavne nech oni vyzerajú ako najmúdrejší jedinci. Vidíš ako veľmi ťa zbožňujem uNfEiL.
V prvom rade som reagoval na Pilifov príspevok ktorý neprípušťal iný než najpoužívanejší výraz. Ďalšia vec je, že svet sa nekončí v anglosaských krajinách. A áno sme v Európe a nikto nelimitoval odpovede na čisto britskú angličtinu, takže neviem čo si tým chcel dokázať, Fabo.
V prvom rade som reagoval na Pilifov príspevok ktorý neprípušťal iný než najpoužívanejší výraz. Ďalšia vec je, že svet sa nekončí v anglosaských krajinách. A áno sme v Európe a nikto nelimitoval odpovede na čisto britskú angličtinu, takže neviem čo si tým chcel dokázať, Fabo.
-
guess.whoo
Redeemer
tiez neviem o krajine, kde by sa gymnasium pouzivalo ako náš výraz pre gymnázium a to mam anglictinu trosku prestudovanu
Asi tak nejako, preto som reagoval tak ako som reagoval.guess.whoo napísal:tiez neviem o krajine, kde by sa gymnasium pouzivalo ako náš výraz pre gymnázium a to mam anglictinu trosku prestudovanu
Je mi to úprimne ľúto. Inak vidíš koľko ľudí s tebou súhlasí.Sær napísal:Vidíš ako veľmi ťa zbožňujem uNfEiL.
hádam nechceš tvrdiť že ju vieš lepšie než autori slovníkov, ľudia pre ktorých je angličtina (či už americká, britská, austrálska, či hocijaká iná) materským jazykom. Alebo áno?guess.whoo napísal:tiez neviem o krajine, kde by sa gymnasium pouzivalo ako náš výraz pre gymnázium a to mam anglictinu trosku prestudovanu
Neviem ako ty, ale podľa mňa je úplne jedno čo si o tom myslí guess.whoo alebo nejaký iný Jožko Mrkvička zo Slovenska, hoc ju má aj preštudovanú a vie ju lepšie než ja. To že sa to neučí v školách a na kurzoch neznamená že daný výraz nemá aj taký význam. To že o tom nevieš ty, neznamená že to neexistuje alebo že je to nesprávne.uNfEiL napísal: Je mi to úprimne ľúto. Inak vidíš koľko ľudí s tebou súhlasí.
Vždy sa budem spoliehať radšej na slovníky než nejakého Slováka. A len aby si nebol na omyle, súhlasia (resp. súhlasili by) so mnou autori a editori týchto slovníkov. (Môžeš sa pozrieť na vyššie spomenutý link na thefreedictionary)
-
guess.whoo
Redeemer
tak sa spoliehaj na slovnik a uvidis ako s nim pochodis v zahranici 
-
Fabo
Hardcore addict
Saer popadame s teba na zadok, ano...
Vsimol si si na tej wiki a v slovnikoch taku drobnost? Ze tam vsade pisu ze tento cudzi (povodne latinsky) nazov sa v niektorych krajinach pouziva pre tento typ skoly?
Ze ten druhy vyznam je uvedeny vsade ako primarny? O com to asi svedci, ze...
Anglictina je anglictina. Gymnasium ako skola neexistuje v ziadnej krajine ktora by anglictinu pouzivala, nikde v amerike, v juznej afrike atd. Ked chces ist mimo anglicky hovoriacich krajin... tak sa rozhodni ci prekladas do anglictiny alebo do ich toho ktoreho jazyka.
Vsimol si si na tej wiki a v slovnikoch taku drobnost? Ze tam vsade pisu ze tento cudzi (povodne latinsky) nazov sa v niektorych krajinach pouziva pre tento typ skoly?
Ze ten druhy vyznam je uvedeny vsade ako primarny? O com to asi svedci, ze...
Anglictina je anglictina. Gymnasium ako skola neexistuje v ziadnej krajine ktora by anglictinu pouzivala, nikde v amerike, v juznej afrike atd. Ked chces ist mimo anglicky hovoriacich krajin... tak sa rozhodni ci prekladas do anglictiny alebo do ich toho ktoreho jazyka.
-
vladenko007
VIP
Vedel by mi niekto preložiť vetu: "Nachádzate s tu" do jazyka Anglického, Nemeckého, Poľského, Maďarského a Rumunského.
Neviem do akej miery môžem sa môžem spoľahnúť na Google prekladač. Určite K+
Vopred Ďakujem.
Neviem do akej miery môžem sa môžem spoľahnúť na Google prekladač. Určite K+
Vopred Ďakujem.
Ak ti ide o kontext napríklad turistických máp, alebo plánikov budovy, a podobne, tak vždy je to "You are here", alebo "Your location". (V angličtine samozrejme)
-
vladenko007
VIP
Áno niečo ako si povedal na mapku. Ale potrebujem to v týchto jazykov.
Takže Ang. potvrdená čakám na potvrdenie ostatných jazykov.
Hensym K+
Takže Ang. potvrdená čakám na potvrdenie ostatných jazykov.
Hensym K+
-
guess.whoo
Redeemer
aj nemcina je dobra..tie zvysne neviem ci ti niekto bude vediet potvrdit
-
vladenko007
VIP
Ďakujem K+ no snáď je tu niekto kto vie Maďarsky a Poľsky. 
rumuncina a polstina su spravne
s madarcinou pomoct neviem, translator hovori, ze by to slo
chces aj ine jazyky? bulharcina, slovincina, srbochorvactina, ...
spanielcinu a portugalcinu dam aj z hlavy
s madarcinou pomoct neviem, translator hovori, ze by to slo
chces aj ine jazyky? bulharcina, slovincina, srbochorvactina, ...
spanielcinu a portugalcinu dam aj z hlavy
-
vladenko007
VIP
beardie K+ Ďakujem ostatné jazyky nie. Vodiči kamióna iba tejto národnosti budú toto čítať.
Ešte si počkám na niekoho čo hovorí Maďarsky
Ešte si počkám na niekoho čo hovorí Maďarsky
Po maďarsky je to "Itt van most", poprípade "Itt tartozkodik" ale skôr to prvé, to je také jednoduchšie.
-
vladenko007
VIP
uNfEiL vďaka K+ super mám to komplet.
-
guess.whoo
Redeemer
uNfEiL a nie je to skor "tu je teraz" ako "nachádzate sa tu"? ja by som bol skor za tu druhu moznost co si napisal. nerozpravam madarsky, ale chapem vyrazy/vety a pytam sa len zo zvedavosti, nechcem ta spochybnovat
Možno by sa tam hodilo ešte aj "Most itt vagytok". Ale podľa mňa by maďar pochopil každej z týchto viet.
To "Itt tartozkodik" je také skôr oficiálnejšie a "Most itt vagytok" alebo "Itt van most" je skôr hovorové.
Vladenko si môže vybrať.
To "Itt tartozkodik" je také skôr oficiálnejšie a "Most itt vagytok" alebo "Itt van most" je skôr hovorové.
Vladenko si môže vybrať.