tak toto je blbost ... indokrinacia vytvara len (zlepsuje) schopnost prijat vieru ...su to len vedomosti ...beardie napísal:dik
este by som dodal, ze viera je vyvolana indoktrinaciou osoby spolocnostou, v ktorej sa pohybuje, a je zalozena na (v pripade krestanstva) par tisic rocnych bajkach s mnohymi logickymi chybami
... tie bajky maju logicke chyby ... ale ich cielom nie je logicky kompaktne dielo ale prinos pre cloveka v nelogickej oblasti... co dusevna oblast urcite je .... mnoho krat je to rec symbolov a abstraktnych konstrukcii ktore chape len clovkek ktory chce a spolupracuje s duchom svatym ...
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2014, 7:10)
nabozenstvo je len nauka o bohu, cesta k bohu ... niekedy lepsia niekedy horsia ... boh tu pecat, svoj obraz vlozil do kazdeho z nas ... neexistuje krestansky a moslimsky boh ... existuje len krestanske a moslimske nabozenstvo ... cize nauka o bohu (alebo cesta k bohu ak chces)Steju napísal:
To je druhá vec, zaujímalo by ma, či sa tunajší kresťania niekedy zamysleli nad tým, že vnímanie náboženskej "pravdy" je veľmi silno ovplyvnené tým, kde človek vyrastal. Ako to, že väčšina ľudí, ktorí vyrastali v kresťanských rodinách a kresťanskej spoločnosti skončia ako kresťania? A väčšina ľudí, ktorí vyrastali v moslimských rodinách a moslimskej spoločnosti skončia ako moslimovia atď? Ako by ľudí vlastne vôbec nezaujímala skutočná pravda, a stačilo im pohodlie toho, v čom boli vychovaní... a je jedno či k tejto ideológií inklinujú hneď od malička alebo ju "nájdu" neskôr v živote...
//94jakub: Stejovi!!
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2014, 7:20)
logika celkom neuletela ... duch je nehmotna duchovna bytost ... cize veris ze existuju len v hmotne bytosti ... cize ak je to bytost musi mat telo ... vsetko co nema telo nie je bytost ... (podla teba) ... ale mozes verit v ludskeho ducha a pre teba bude duch ludsky duch .. preto je dolezite zadefinovat si pojmi ...94jakub napísal:strapaty: Veď práve, že je.Ja tam nevidím nič o tom, že Zeus je horší boh.
To mala byť reakcia na tvoju odpoveď Stejimu(srsly? ako to skloňovať?), že aby zadefinoval Boha, že v čo to vlastne neverí.
Vieš ty zadefinovať všetkých ostatných bohov a energie, v ktoré neveríš? Ako zadefinuješ niečo, keď neveríš a ani neexistujú dôkazy, že to existuje?
To je ako "neverím na duchov." Ale keď v nich neveríš, musíš ich vedieť opísať, až potom v nich neveriť. Logika uletela.
v boha ako dedka na oblaciku ktory stresta svojim hnevom nevernych neverim ani ja ... ale vela diskuterov ma o bohu takuto predstavu ... takemu diskuterovi mozem s kludnym svedomim povedat ze taky boh neexistuje a neveri spravne..
ale potom preco veria ludia v duchov??? lebo maju s nimi osobne skusenosti... povedzme ze pride k tebe clovek a povie ti ze sa rozpraval s tvojou zosnulou mamou a odkazuje ti nieco co inak ten clovek nema odkial vediet .... nemaju to odkial vediet ani tvoji pribuzny ani nik len ty a tvoja zosnula matka .. veril by si tomu cloveku alebo nie .. ? ak nie odkial by to ten clovek vedel ???