Bizarnosti dnešnej doby

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
skuki
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Bizarnosti dnešnej doby

Príspevok od používateľa skuki »

Ja tu vidím aj ten problém, že podľa Zákonníka práce zamestnanci na rovnakých pozíciach s rovnakou alebo podobnou náplňou práce musia mať rovnaký plat. Preto sa snažia tak zatajovať tie platy aby potom ak niekto odíde z firmy si nenárokoval doplatenie toho rozdielu.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

skuki napísal:Ja tu vidím aj ten problém, že podľa Zákonníka práce zamestnanci na rovnakých pozíciach s rovnakou alebo podobnou náplňou práce musia mať rovnaký plat.
mohol by som vidiet citaciu?
skuki
Light Professional
Light Professional

čl. 1 základných zásad Zákonníka práce:
Fyzické osoby majú právo na prácu a na slobodnú voľbu zamestnania, na spravodlivé a uspokojivé pracovné podmienky a na ochranu proti svojvoľnému prepusteniu zo zamestnania v súlade so zásadou rovnakého zaobchádzania ustanovenou pre oblasť pracovnoprávnych vzťahov osobitným zákonom o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou a o zmene a doplnení niektorých zákonov (antidiskriminačný zákon). Tieto práva im patria bez akýchkoľvek obmedzení a diskriminácie z dôvodu pohlavia, manželského stavu a rodinného stavu, sexuálnej orientácie, rasy, farby pleti, jazyka, veku, nepriaznivého zdravotného stavu alebo zdravotného postihnutia, genetických vlastností, viery, náboženstva, politického alebo iného zmýšľania, odborovej činnosti, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo etnickej skupine, majetku, rodu alebo iného postavenia s výnimkou prípadu, ak rozdielne zaobchádzanie je odôvodnené povahou činností vykonávaných v zamestnaní alebo okolnosťami, za ktorých sa tieto činnosti vykonávajú, ak tento dôvod tvorí skutočnú a rozhodujúcu požiadavku na zamestnanie pod podmienkou, že cieľ je legitímny a požiadavka primeraná.
Nikde nenájdeš presnú citáciu tak ako som to ja napísal. Ale to čo som napísal vychádza z tohto článku + z antidiskriminačného zákona. Sú k tomu aj súdne rozhodnutia ale tie sa mi hľadať nechce. Toto som si ja sám nevymyslel to sa učí na právnickej fakulte ;)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nechapem co ma ta citacia spolocne s platom alebo poziciami.
A vobec, mas pocit, ze predavacka na Orave ma zakonom stanoveny rovnaky plat ako predavacka v Bratislave?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

axxis napísal:Nechapem co ma ta citacia spolocne s platom alebo poziciami.
A vobec, mas pocit, ze predavacka na Orave ma zakonom stanoveny rovnaky plat ako predavacka v Bratislave?
Tu ide o rovnost platu dvoch predavaciek v jednej predajni na tom istom mieste...je blbe, ked ma jedna 300eur a druha 500eur....poviem ti osobne by som tiez sral na robotu, a podal by som vykon umerny platu....cize polopate povedane, automaticky by som ako kolega viac zodpovednosti prenasal na spolupracovnika co dostava viac....preco by som sa mal trapit ked robim za casto toho co on....
(ale chapem aj to, ze ked priberam nejakeho profesionalneho cloveka tak ten co odrobil v svojom odbore 25rokov musi dostat viac ako cerstvy absolvent skoly ktory nema odpracovane nic...kazdy chce narast platu s rokmi v praci.)
skuki
Light Professional
Light Professional

axxis napísal:Nechapem co ma ta citacia spolocne s platom alebo poziciami.
To, že to nechápeš tak ja za to nemôžem. Stále platí to čo som napísal. A jedná sa o zamestnancov u jedného zamestnávateľa.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

skuki napísal: To, že to nechápeš tak ja za to nemôžem. Stále platí to čo som napísal. A jedná sa o zamestnancov u jedného zamestnávateľa.
Suhlasim s tym, ze plati to co si napisal. S tym o com sme sa bavili to vsak nema nic spolocne.
skuki
Light Professional
Light Professional

Ja som sa vyjadroval k tomu prečo pred pohovormi zatajujú výšku ponúkaného platu. A rovnako tak robia cez ustanovenia v prac. zmluvách.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Keď máte peniaze a vplyvných ľudí za sebou, tak ste na Slovensku poloboh ...
http://auto.sme.sk/c/7273906/mladici-sa ... tml?ref=cl
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

jimmy_xp napísal:Keď máte peniaze a vplyvných ľudí za sebou, tak ste na Slovensku poloboh ...
http://auto.sme.sk/c/7273906/mladici-sa ... tml?ref=cl
taketo egresiny robili hlavohrudovia aj pred 7 rokmi aj skor, len pre absenciu facebookov to ostalo v telefonoch a kolovalo to maximalne cez bluetooth...
som rad, ze kym som s takym jazdieval ako spolujazdec tak nikomu neublizil...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

S tym aj tak nemaju co spravit, aj keby na videu ukazal obcianku tak to na spravnom konani pri aspon trocha schopnom pravnikovi prehraju.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako sa píše hneď v prvom príspevku v diskusii: SKUTOK SA NESTAL.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Asi do patrí do tejto témy. Odporúčam prečítať, fakt sila. :)

People Kept Complaining This Restaurant Sucked, Look What They Found Out… :arrow:

http://themetapicture.com/people-kept-c ... found-out/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

No ja dost neznasam, ak si ma niekto foti, ked prave jem. Ono to vacsinou nie su moc pekne fotky a to ani nejem ako prasa :D V poslednej dobe sa ludia fotia na dovolenke naozaj vsade a pri vsetkom, aj ked su na zachode alebo ako grcaju po zurke...na co im take fotky su?

A na facebooku sa nekamaratim s ludmi, ktori si tam vycapuju fotky restauracneho jedla. Jedine ze vycapia fotku v style "pozrite co za humus mi priniesli, do tejto restauracie nechodte", take komentare schvalujem, kedze na Slovensku je velmi vela otrasnych stravovacich zariadeni, co sa tyka hygieny aj kvality jedla.

Vela barov, kaviarni a restauracii laka zakaznikov na obrovsky napis "wifi free" uz pri vchode. Tak nech sa potom necuduju, ze zakaznici im travia vela casu s mobilom v ruke, fotenim sa a zdielanim tychto fotiek na facebooku. A preto si objednavaju, platia a vsetko robia pomalsie ako pred 10 rokmi...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

:P
Prílohy
10501695_10204090450122690_2045481853702454810_n.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ephramko napísal:A na facebooku sa nekamaratim s ludmi, ktori si tam vycapuju fotky restauracneho jedla. Jedine ze vycapia fotku v style "pozrite co za humus mi priniesli, do tejto restauracie nechodte", take komentare schvalujem, kedze na Slovensku je velmi vela otrasnych stravovacich zariadeni, co sa tyka hygieny aj kvality jedla.
Ja nastastie nemam problem s ludmi ktory by sa kazdy den pochvalili tym co prave jedia... Ak sa sem-tam objavi fotka jedla, ci uz s tym ze do tej restauracie nechodte, alebo ze v tej a tej restauracii sa zas oplati to a to vyskusat... pokial je to s mierou, tak preco nie?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Super zhodnotenie v tom clanku od hughita. Clovek to pozoruje vkuse. Pomaly otazka prva na casnika je, ze ci tu maju wifi a ake je heslo. A potom ludze tukaju do tych telefonov donekonecna. Fotky jedla mi pridu zbytocne, kym to nieje fakt dake nechutne jedlo na tanieri, co sa neda zjest a ma to odohnat ostatnych aby tam sli.
Ludia ako bolo tu uz napisane fakt fotia vsetko a 95% je z toho nepotrebne a zbytocne fotit. Pre porovnanie to vidim napriklad na ludoch, ktory vybehnu na daky jednovy vylet a spravia z neho 100 fotiek, aj ked pritom podstatnych je tam mozno tak 10. Jednak fotky bez zamyslenia a teda vsetko co spravia je cvak hocijako zhocikadial a jednak obsahovo su nulove a fakticky zbytocne nic hovoriace foto.
Napr. po poslednom dvojtyzdnovej roadtripe som mal vo fotaku cca 260 foto z ktorych niektore boli 3-4x "rovnake" kvoli tomu, ze neskor vyberiem lepsiu foto, ked to budem vidiet na pc vo vacsom rozliseni. Ked som fotky preriedil, tak som skoncil na cca 100 foto podla mojej predstavy. Foto ktore ked si pozrie clovek, tak citi daku tu "amosferu", alebo si vie danu situaciu predstavit. Ostatne foto boli bud spominane duplikaty, alebo som v pc zistil, ze nakoniec ta foto len tak bez pribehu je zbytocna. Radsej si danu situaciu uzivam nazivo, ako by som mal hned vyberat fotak a fotit ju :)
Toto clovek asi najviac pozoruje na koncertoch (nastastie istym zanrom sa to vyhyba zatial), kde zacne koncert a skoro tristvrte ludi vytahuje fotaky a mobily a nahravaju nekvalitne videa, miesto toho, aby si dany moment uzili nazivo a kazia tak zazitok aj tym, ktory zazracne cez tie telefony hovno vidia.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

soviet presne toto iste ani ja nechapem, ze ako niekto moze pocas koncertu vytiahnut fotak/ mobil / tablet :shock: a fotit si to, nebodaj nahravat. Ten clovek si to potom vobec neuzije, iba sa velmi snazi si to nahrat alebo odfotit a cela atmosfera a zazitok mu uniknu. Nehovoriac o tom, ze zazitok kazia aj ostatnym ked mavaju nad hlavou s telefonom.

Ved predsa na koncerty predsa chodia profesionali, ktori maju aj vstup do priestorov kde mozu robit dobre fotky, castokrat aj hned pod podiom, takze tie fotky si mozem pozriet neskor niekde na internete. A uz vobec nepochopim naco si to niekto nataca a potom to shitne video a zvuk uploaduje na youtube.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak tak. Ked chce clovek fotky, tak si odchyti fotografa vopred, alebo po koncerte a vypyta si kontakt a ma fakt profi foto kapely. Aj ked nepochopim naco su komu povacsine "sumene" roztrasene/rozmazane fotky kapely, ked ich vidi na vlastne oci priamo tam na koncerte. Nepamatam sa totiz, ze by som mal nudzu po koncerte pozerat sa na fotky clenov kapely na podiu. Jedine, ked s nimi ma clovek osobnu fotku, alebo robili nejaku "mastnu" sou.
Nevravim, ze si rad nepozriem kvalitne vystupenie nejakej kapely na YT, ale ako vravim kvalitne a nie sumive kadejake lowend videa kde kvalita zvuku ani len okolo nesla a je to tym padom zbytocne aj cumiet nato. Ale tak ked niekto si rad zaplati 40eur za daky koncert, aby ho tam siel cely natacat a mal z toho houby, tak budiz. Len ma mrzi, ze kazia taki ludia zazitok ostatnym.
Inak z casti plati stale trefne aj tento obrazok (nastastie nie na vsetkych)
Prílohy
528041_10151052158434646_1773189049_n.jpg
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

S tými telefónmi v podniku som to osobne vyriešil tak, že keď idem s partiou, tak platí, že všetky smartfouny do stredu stola, a kto bude mať potrebu si ho odtiaľ zobrať (prípady volania sa ešte akceptujú), tak platí kolo. :) Väčšinou si užijeme večer bez telefónov potom.
Napísať odpoveď