Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
áno, v takom prípade by si o ne prišiel.
-
Sorta15
Light Star
Hmm, tak takemu systemu nechapem
..kde je potom bezpecne mat ulozene svoje bitcoiny?
mozes ich drzat u seba v kompe
-
audiotrack
VIP
nikde, za tieto virtuálne meni ti neručí žiadna autorita (štát, banka..) takže ak o ne prídeš, nikto ti ich nevráti. Najlepšie je ich mať uložené u seba v peňaženke, nie v nejakej online. Ale to tiež nie je stopercentne bezpečné, lebo môžeš mať vírus, môžeš ju stratiť (pri pokazenom disku) a podobne
-
Sorta15
Light Star
To s tymi autoritami mi je jasne, ze to tak je...u seba v compe asi myslite mat offline penazenku nainstalovanu (aspon,co som sa docital,ze take su). Tie peniaze su ale potom nejaky konkretny subor tj. mohol by som si ich z offline penazenky zalohovat aj niekde inde mimo PC napr. na USB?, aby som o ne neprisiel pri pokazenom HDD ? Vy co uprednostnujete, kde mate ulozene BTC?
-
audiotrack
VIP
áno, môžeš si ju preniesť cez usb, prípadne zálohovať niekde na nete.
ja nemám btc uložené nikde
ja nemám btc uložené nikde
ja to mam len vo webovej sluzbe, dufam, ze nepadne 
-
Sorta15
Light Star
A pouziva tu niekto z ostatnych online penazenku "bitcoinera.net"? Druhy den mi ju vobec nenacita.Niezeby ma to nejak zvlast stvalo,kedze som tam bol zaregristrovany asi 5dni a mal som tam skoro nic
, ale zeby to bola taka nahoda, ze zanikla akurat v rovnakom case?
A s tym ukladanim v PC resp na USB, asi to najskor pochopim,ked si offline penazenku nainstalujem, kedze som tusim cital,ze zaberaju pomerne vela miesta na HDD a mna zaujimalo,ci tie moje BTC (nemam ziadne
) zaberaju nejake osobitne miesto,ci to je nejaky subor, ci cela penazenka ??
A s tym ukladanim v PC resp na USB, asi to najskor pochopim,ked si offline penazenku nainstalujem, kedze som tusim cital,ze zaberaju pomerne vela miesta na HDD a mna zaujimalo,ci tie moje BTC (nemam ziadne
PC penazenka sama o sebe zabera malo. Musis ju ale synchronizovat so sietou co je uuuuplne cela historia vsetkych BTC platieb od zaciatku existencie BTC. Ten subor ma okolo 15GB (teraz mozno uz viac, to bolo niekedy pred 4 mesiacmi). No a tvoj osobny kluc do penazenky ma par bajtov. Penazenka pomocou tvojho klucu z toho celku platieb vycita tie ktore su tvoje a da ti pravo s nimi manipulovat.
-
Sorta15
Light Star
Ten osobny kluc, tym myslis moju adresu, na ktoru si mozem posielat zarobene BTC? Resp. ked sme sa bavili o zalohe, tak to by som si mal potom skopirovat celych 15Giga na externy HDD?
-
Mek
Addict
Nie, staci subor wallet.dat (par kilobajtov). Tie ostatne gigabajty si softver penazenky stiahne sam, co hrozne dlho trva ale su sposoby, ako to urychlit.
Caute, pouzivam teraz electrum na BTC. tam staci na zalohovanie celej penazenky iba ten seed? a naco je to heslo? pise sa tam ze na sifrovanie - ale coho?
dik
dik
-
Sorta15
Light Star
Vie niekto odporucit nejaku www na free bitcoiny, ktora ponuka relativne slusne mnozstva satoshi? ..nemyslim nejaku uplne znamu,ktoru kazdy pozna 
Sorta: ja som skusal freebitco.in a fakt vyplacaju, kazdy tyzden...
human som zaregistrovaný na tej stránke teraz aký je postup ťaženia alebo ako sa to robí?
-
Sorta15
Light Star
Human: Myslim,ze freebitco.in pozna kazdy, kto chce zacat zbierat free satoshi 
Tazi tu niekto cez cex.io ? Som zaciatocnik a chcel by som sa spytat...podla coho si beru poplatky za tazbu cez nich?
Napr.: mam za jeden blok MINING: 0.00000085 BTC a nasledne mi stiahnu za MAINTENANCE : -0.00000026 BTC, potom
MINING: 0.00000102 BTC a nasledne mi stiahnu za MAINTENANCE : -0.00000101 BTC, potom
MINING: 0.00000085 BTC a nasledne mi stiahnu za MAINTENANCE : -0.00000051 BTC
to su % doooost vysoke ciastky. Vie mi niekto povedat, ake to je neskor, kebyze mam MINING niekolko nasobne vacsi, bude MAINTENANCE az tak % vysoky?
Tazi tu niekto cez cex.io ? Som zaciatocnik a chcel by som sa spytat...podla coho si beru poplatky za tazbu cez nich?
Napr.: mam za jeden blok MINING: 0.00000085 BTC a nasledne mi stiahnu za MAINTENANCE : -0.00000026 BTC, potom
MINING: 0.00000102 BTC a nasledne mi stiahnu za MAINTENANCE : -0.00000101 BTC, potom
MINING: 0.00000085 BTC a nasledne mi stiahnu za MAINTENANCE : -0.00000051 BTC
to su % doooost vysoke ciastky. Vie mi niekto povedat, ake to je neskor, kebyze mam MINING niekolko nasobne vacsi, bude MAINTENANCE az tak % vysoky?
Caute, nepozna niekto nieco ako terminovany vklad ale v BTC? Ako v real banke, poslem BTC na nejaku dobu a vratia mi ich aj s nejkym urokom 
-
kukiak
Addict
ved sa pozri, ako jeho cena kolise a zamysli sa nad tym, aky by to malo zmysel..
//autoeditácia príspevku (11 Sep 2014, 21:10)
Coinbase vstupuje na EU trh a medzi prvymi 13 krajinami je aj Slovensko..
//autoeditácia príspevku (11 Sep 2014, 21:10)
Coinbase vstupuje na EU trh a medzi prvymi 13 krajinami je aj Slovensko..
-
Old Dirty Bastard
Guru
Zdravím, ak by sa našiel niekto priamo z fóra alebo by ste poznali niekoho, kto by vedel dať kódovo dokopy nejakú dice hru (myslím tie "provably fair" kryptografické stávkovanie na čísla, kde je pravdepodobnosť výhry určená matematikou a hra sa nedá podviesť) , na ktorej sa stávkuje prostredníctvom kryptomeny (nemusí byť výlučne bitcoin, kľudne aj iné alt meny), kontaktujte ma prosím
rád by som dal také niečo dokopy. chcel by som vedieť nejakú cenovú reláciu koľko by niečo také vyšlo. sám sa na to nedám, chcelo by to programátora, ktorý chápe celý princíp meny/kryptografie/blockchainu veľmi dobre. keďže sa jedná o systém platieb, ktoré sa nedajú odvolať, bolo by nepríjemné, ak by boli nejaké finančné prostriedky uložené na nepoužiteľných adresách a tak podobne. nie je proste miesto na omyl.
všimol som si veľa klonov týchto dice hier za posledné cca dva roky a niektoré ešte stále fungujú, čiže až také zložité to zas byť nemôže.
nejaké stránky pre predstavu ako to funguje:
https://satoshidice.com
https://www.999dice.com/
https://just-dice.com/
všimol som si veľa klonov týchto dice hier za posledné cca dva roky a niektoré ešte stále fungujú, čiže až také zložité to zas byť nemôže.
nejaké stránky pre predstavu ako to funguje:
https://satoshidice.com
https://www.999dice.com/
https://just-dice.com/
nahodou som cital clanok na sme, kde spomenuli 8btc, co ma byt podla nich 1500e. bol som celkom zaskoceny, lebo ked som naposledy pocul o btc, tak boli nad 400$/btc. neviete co sa sposobilo taky prepad?