vsak prave preto dokazovanie boha je blbost...beardie napísal:zamysli sa nad tym, naozaj ziaden veriaci nikdy nekradol?
kazdy veriaci by mal vediet ze ak nieco ukradne musi to vratit inak ma spoved neplatnu a hriech nema odpusteny....navyse ak prima sviatosti tak ich prima svatokradezne... a nebude mu nikdy odpustene kym vsetko nevrati .... aj keby neviem ako lutoval ... plus pokutu co mu urci knaz ... ked to niekto ignoruje je vobec veriaci ???skutocne si myslis ze nejaky skutocne veriaci kradne ??? chhodenie do kostola a zit zivot vo viere su dvo odlisne a spolu nesuvisiace veci ....
a co to potom je?
satan tiez veri ze boh existuje ale nema vieru ... co to je ... len zistenie danej skutocnosti ....
keby to slo vylucit, tak ano, ale to sa neda, hlavne v pripade nadprirodzenych entit
//autoeditácia príspevku (14 Júl 2014, 23:48)
steju
asi by som najskor skocil n psychiatriu
//autoeditácia príspevku (14 Júl 2014, 23:53)
LuksKE
ale to nie su moje iracinalne vymysly ... ale to je ucenie cirkvi ... ak ho ignorujes a povazujes za rozpravky tak si asi v zle teme... kebyze nemam iracionalen skusenosti s bohom bol by som racionalny ako ty a spolocne by sme si tu podavali kovala a spol... lebo vsetko co tvrdis je sice logicke ale nie pravdive... bohuial osobna skusenost je neprenosna... zrdavym racionalnym uvazovanim by som k viere nikdy nedospel...
//autoeditácia príspevku (15 Júl 2014, 0:07)
ano menia sa a to neznamena ze ked si ludia upravia co je dobre a co zle tak ze sa skutocne dobre satne zlym a zle dobrym ... aj ked to budu tvrdit .. ked vodu premenuju na ohen nikdy nebude horiet (ano aj voda moze horiet ale dufam chapes ako som to myslel...)LuksKE napísal:Pozri strapaty, ak tu píšeš takéto iracionálne nezmysli, že aj satan verí že boh existuje, boh je toto, tamto..viera je toto, tamto, duch svätý, indoktrinácia je dôležitá a podobne... ako môžeš očakávať, že s tebou budem diskutovať normálne? Takto si kľudne diskutuj v kruhu svojich, ale pokiaľ vedieš diskusiu s ľudmi, ktorý nezdieľajú tvoj názor, snaž sa ju viesť bez týchto iracionálnych vecí, ktoré sa nedajú považovať za argumenty ani nič podobné, sú to obyčajné subjektívne pocity a myšlienky, ktoré ja môžem mať pri svojej viere v ružového slona s modrým chobotom. Tieto tvoje slová nič nedokazujú ani nedokážu, ani nepreukážu pravosť viery. Ty v môjho slona tiež neveríš a môžem ti tu písať ako mi je s ním dobre, ako sa spúšťam na jeho chobote, ako svojím chobotom vdýchol život do každého človeka na zemi a podobne a nepresvedčí ťa to, že existuje a že môj slon je stvoriteľom. Vyhni sa týmto iracionálnym bludom v zmysle "boh je láska, boh je všetko a vy tomu nechápete, lebo nie ste s duchom svätým" a ja sa vyhnem blbým útočným poznámkam. Lebo ak na každú vec odpvedáš týmto subjetívnymi iracionálnymi nezmyslami, tak sa s tebou fakt, super debatuje.
"tvrdim ze kristove ucenie ma pevne moralne zasady (nemenia sa podla vlady a momentalne mocnych )"
Keď cirkev (teda všetci veriaci) aj pápež schvaľovali upaľovanie rúhačov za živa, bolo to morálne. V koho mene koná cirkev, pápež? Nie náhodou v kristovom? Či ako to je? tak ked sa chces vrtat v upalovani ono to bolo vymyslene ovela sofistikovanejsie ... cirkev nikoho neupalovala ona len mala urcit ci je niekto posadnuty bosorka ruhac alebo nie ... ak nim niekto bol tak svetska moc ho za to potrestala trestom smrti ... tym nechcem zlahcovat vinu tych ludi ... ale ani vtedy to nebolotake jednoznacne
"ja som presvedceny ze je pre deti dobre ked su vychovavane v kristovom uceni lebo nie je ziadne lepsie ucenie .. to ci ho budu v dospelosti nasledovat ja uz enovplyvnim ... boh respektuje slobodnu volu cloveka preco by som ja nemal??? "
použijem tvoj argument: ja ja ja ja ja som presvedčený ... ja ja ja ja ja som s bohom šťastný ....ja ja ja ja viem čo je dobré ...keď sa ti toto podarí preniesť na deti, tak chudák oni alebo my
A boh nerešpektuje slobodnú vôľu človeka, lebo ak sa ja v slobodnej vôli rozhodnem jeho zatratiť, tak sa nedostanem do neba/raja a čaká ma trest ( to sú slová veriacich). Ak by rešpektoval, tak by ho nezaujímalo čomu som veril, ale ako som žil. No a tu je presne bod, kde sa názory veriacich (veriacich v toho istého boha, v to isté náboženstvo, v tú istú cirkev, tých istých katolíkov) rozchádzajú.
Pojem náboženský fanatik si nájdi na googli, snáď tam nemáš ban. O potratoch sme sa bavili. Čo sa týka eutanázie tak si rovnako nemorálny ako ja, pretože máme rovnaký názor. Alebo ja som morálny? Hmmm tvoj citát "ano vidim tu moralnost ateistou na forach ... vrazda nenarodenych je pravo zeny ... vrazda starych je odlahcenie ich bolest a financneho rozpoctu" Tak teraz kto je morálny a kto nie? Inak neviem kde si sa stretol s tým názorom o odľahčení finančného rozpočtu, keď s odľahčením bolesti ak človek je na prístrojoch bez nich neprežije a trpí pri tom bolesťami a zomiera, súhlasíš. Lebo je nepoznám jediného človeka čo by eutanáziu obhajoval odľahčením finančného rozpočtu. Opäť napíšem k tomu útočné poznámku: Bolo to na nejakom sedení fanatikov pod názvom "Proti ateistom", či v kostole v štýle jedna babka povedala, že druhá počula ako tretia videla? ...Ako mám k týmto tvojím konštruktom pristupovať?
nie som aktivny len na tomto fore ... je podstatny rozdiel umoznit cloveku umriet a zabit ho (tzv asistovana samovrazda)...kazdy clovek ma pravo aj na smrt ... ale nie na umele ukoncenie zivota
"tak asi kolko ateisticky vychovavanych deti prime krestanstvo"
Čo je to ateistická výchova? Tell me more 'bout it.
Ak pôjdem do ulíc a 100 ľudí sa opýtam, aký je rozdiel medzi výchovou k viere a učením k viere, dovolím si tipnúť, že takých osemdesiat ľudí mi povie, že rozdiel medzi tým nie je. Tým chcem povedať, že to bola len hra na slovíčka z tvojej strany, lebo väčšina ľudí tieto dve slová berie rovnako, výchovou sa v podstate dieťa učí.
ucenie je sucastou vychovy ... pred tym som sa to snazil viac rozviest a dufal osm ze to pochopis
"viera je garantom moralky"
nie je a nikdy nebude, ani náboženstvo ..všetky tieto veci sa menia z dobou, viď príklad upaľovania.