Bulharsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: cestovanie Bulharsko

Príspevok od používateľa Fabo »

Debrecin - Oradea - Cluj - Sebes - Sibiu - Rm. Valcea - Pitesti - Bucuresti - Giurgu/Russe - Varna, pohoda. Dobre cesty, slusne pumpy... np. Ak chces podobnejsi popis cesty, napis PM, tento rok som to uz spisoval pre stryka.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Fabo - ak mozes, tak to pastni do fora, mohlo by to pomoct viacerym (tiez sa toho roku chystam autom, takze napr. aj mne :D )

btw, na fore nadovolenke.sk je o tom jedna tema s dost podrobne popisanymi detailami zvacsa od uzivatela "Duri" (na poslednych stranach aj aktualne info) link
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Prosim, tuto to je (pisane na Slnecne pobrezie, rovnakym sposobom sa da dostat na Obzor, Sveti Vlas, Nesebar, Ravda... pre strediska juzne od Burgasu je potrebne v Burgase sledovat znacku Sozopol (Созопол)

----------------------------------

Niekolko bodov k ceste: Pri Debrecíne je treba zísť z diaľnice pred koncom. Trasa ťa vedie po vnútornom okruhu Debrecínu, treba sledovať značky Hajduszoboszlo, Berretyujfalu, prípadne na letisko. Ďalej pôjdeš na Berretyujfalu, tam už budú značky ukazovať Oradea/Nagyvárad. Rumunská cestná daň sa platí na hranici, mesačná je za 10 eur. Z Oradey sleduj smer Cluj Napoca, potom je asi 20km pred Clujom kus dialnice, dá sa tam odbočiť na smer Turda. Dialnice je asi 50km, pri Turde zídeš a pokračuješ na Alba Iulia, Sebes, Sibiu stále po ceste 1. Okolo Sibiu je postavený dialničný obchvat, je značený, len je treba prejsť asi 2 km z hlavnej cesty po obyčajnej ceste (smerom naľavo). Pôjdeš až na koniec, zaujíma ťa smer Bucuresti, Pitesti, Rm. Valcea a zatiaľ aj Brasov.

Chvíľu po konci diaľnice budeš mať pred sebou kruhový objazd s dvoma smermi na Bukurešť, označenými ako cesta 1 a cesta 7 - ty pôjdeš doľava po ceste 7 (smer Rm. Valcea, Pitesti)
Špeciálne v týchto úsekoch medzi horami sa často nedá veľmi dobre predbiehať, ale Rumuni sú odvážni, ale niekedy sa musia aj oni zaradiť naspať, je s tým treba počítať. v Pitesti začína diaľnica, je tam taký tunel na začiatku mesta, keď doň vojdeš, diaľnica ťa dovedie až do Bukurešti. Pri bukurešti je starý obchvat, trochu deravý ale inak fajn. Ak aj máš navigáciu, dávaj si veľký pozor na značenie, schádza sa pri nejakých obchodných centrách, značenie je, ale trochu zmätočné, ide sa dosť dlho po zjazde pozdĺž dialnice. Potom keď na ňom budeš tak pozor aj na výjazd, je asi po 15km, ale v tme sa veľmi dobre skryje. Je tam tabuľa na Giurgiu, v Giurgiu je potom značený smer Rousse. Most stojí 6 eur. V Ruse sa drž smeru na Varnu a Šumen, po strane budeš mať OMV, dá sa tam platiť kartou a kúpiť bulharská známka, na 4 dni. Ďalej sa stačí držať smeru Razgrad, Šumen, Varna, vo Varne prejsť mestom podľa značenia na Burgas, a potom dole stále po ceste 9.

----------------------------------------

do prilohy davam mapu.

dve info medzi tym:

Bulhari opravuju most cez Dunaj, je mozne iste zdrzanie, v radoch minut. Z bulharskej strany sme platili 2 eura za prejazd, neviem, ako to je v smere RO-BG (Rumuni na moste nic nerobia, zato na ceste DN5 Giurgiu-Bucuresti robia az privela :) )

Obchvat Bukuresti zvykne byt v beznych prejazdovych casoch na ceste spat (skore az neskore popoludnie) upchaty skrz nevhodne navrhnutu krizovatku pri Olteni. Druhy stryko siel teraz po alternativnej trase medzi Pitesti a Giurgiu po cestach DN61 a DN5B, cakam co na to povie.

btw. Duri vyzera ze sa vyzna.
Prílohy
KSC-BOJ.jpg
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Duri tam chodieva pravidelne a dava to za 17 hodin :)

ps: diky moc
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Bulharsko

Otec dal tento rok navrat za 14... :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ti co boli v Bulharsku, oplati sa tam davat si vobec all inclusive? Lebo ako tak citam tuto temu, jedlo je tam vraj lacne. Ale ked som si navolil moje parametre dovolenky, tak rozdiel medzi dovolenkou len s ranajkami a dovolenkou s all inclusive bol iba cca 100 euro.
A to tych 100 eur tam podla mna za tych cca 8 dni urcite prejem/prepijem (myslim najma nealko, kedze je teplo a v kuse smadi cloveka) + nejaky ten alkohol...

Ci aky je vas nazor? Kolko ste tak zhruba minuli v Bulharsku a za kolko dni pobytu?
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

chcel by som ist do Bulharska na dovolenku toto leto niekde k moru. Polozim taku blbu otazku ale je tam vela meduz? :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Ak ma zmenaren nakup za 1,96 a predaj za 1,85, kolko levy mam dostat za 100e?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

185. Vyber radsej z bankomatu.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

Ja odchadzam do Primorska v nedelu(10.8 ). Nejake typy ? Hlavne na co si dat pozor a co si nenechat ujsť ? 8)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Peniaze doma nemen, som prave vo varne a je tu uvela lepsi kurz
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo zaujímavé sa dá vidieť v Sofii? Prípadne smerom od Sofie na juh ku gréckym hraniciam. Nejaké tipy.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Priroda?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Myslel som čosi konkrétnejšie, naozaj niečo, za čím by sa oplatilo ísť.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To bola otázka, ako či ťa zaujíma príroda, alebo len mesto, historické pamiatky. Lebo čo som počul tak v okolí na planine sú pekné hory a tak.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Frco napísal:Ti co boli v Bulharsku, oplati sa tam davat si vobec all inclusive? Lebo ako tak citam tuto temu, jedlo je tam vraj lacne. Ale ked som si navolil moje parametre dovolenky, tak rozdiel medzi dovolenkou len s ranajkami a dovolenkou s all inclusive bol iba cca 100 euro.
A to tych 100 eur tam podla mna za tych cca 8 dni urcite prejem/prepijem (myslim najma nealko, kedze je teplo a v kuse smadi cloveka) + nejaky ten alkohol...

Ci aky je vas nazor? Kolko ste tak zhruba minuli v Bulharsku a za kolko dni pobytu?
Je to vysoko individualne, kazdy hotel je tam viacmenej iny.
V bg som bol 5x, akurat prvykrat tento rok AI som bol na slnecnom pobrezi v hotely kalina garden, ubytovanie, jedlo vynikajuce, pestra strava, dalo sa najest nonstop od rana do vecera, jedine smackbar medzi hlavnymi jedlami davali to iste. Co sa tyka napojov, tak by som mohol vytknut riedeny alkohol, no na druhej strane clovek sa hned v tom teple neopil :) kazdopadne po kazdom jedle preistotu odporucam dat za jeden palene. Cenovo je to zhruba to iste, clovek nemusi navstevovat restiky, len treba natrafit na dobry hotel s AI a to v bg moze byt problem narozdiel od takeho turecka.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Trošku obnovím túto tému.
Chystáme sa 4 kamaráti na dovolenku do Bulharska a ide nám hlavne o nočný život.
Vyberáme medzi Sunny beach a Primorskom.
Oplatí sa priplatiť na Sunny beach ? je to o moc živšie oproti Primorsku ?
Cenové rozdiely su veľké ?
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Ja som bol Sunny Beach a nočný život tam bol všade. Ceny by som asi neriešil. Je to tam strašne moc lacné.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

sunny beach je v noci zivsi ako primorsko
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

tiez som bol tam aj tam, na sunny mas zahranicnych, primorsko to je skoro len CZ/SK :D
pustaju ti tam rytmusa, elan a podobne
Napísať odpoveď