Prosight - pyramida?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zeky
Star
Star

Re: Prosight - pyramida?

Príspevok od používateľa zeky »

Čo je vlastne tiež blbosť ak si prečítaš obchodné podmienky. Veľké spoločnosti spravujúce podielové fondy nebudú len tak niekomu pre nič zaručovať exkluzivitu na uzatváranie zmlúv a už vôbec nie spôsobom aby sa nedali uzatvoriť priamo cez ne.

https://www.axa.sk/getattachment/bb91f6 ... 2014.aspx/
Článok 3
Uzatváranie zmluvy
Podielnik podpisuje zmluvu ako prvý. Zmluva je uzavretá a stáva
sa účinnou prijatím návrhu Spoločnosťou. Zmluvu, rovnako ako aj
dodatky k tejto Zmluve, je možné na základe týchto Obchodných
podmienok uzavrieť nasledujúcim spôsobom:
a) prostredníctvom niektorého z finančných sprostredkovateľov
Spoločnosti, t. j. v písomnej forme, pričom finančný
sprostredkovateľ je oprávnený overiť údaje v Zmluve, podpis
Podielnika a doručiť Zmluvu Spoločnosti, alebo
b) korešpondenčne poštou, t. j. v písomnej forme s úradne
overeným podpisom Podielnika. Zmluvy, resp. dodatky
k zmluvám, ktoré nebudú obsahovať úradne overený podpis
Podielnika alebo jeho zástupcu, sa považujú za neplatné

Tak isto poplatky tam existujú.

https://www.axa.sk/getattachment/0ac7c6 ... tkov.aspx/
Krtko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Krtko »

Beardie - A aky mam dovod klamat? Hovorim to, ako to je. Bolo mi ukazane, vypocitane, cierne na bielom potrvrdene, kde sa mi stracaju peniaze ktre kazdy mesiac cpem do zivotky. Bolo mi NAVRHNUTE, ako tie iste peniaze mozem rozdelit na dva produkty, a peniaze sa mi budu zhodnocovat.
Ja som to pochopila, uplne jasne, transparentne, je to cista lahka matematika. Ja osobne, som rada, ze prisiel clovek, ktory mi to ukazal a vysvetlil. A to mi ver, ze som mu polozila xy otazok, kym som si bola ista. A nemusel ma oblbovat, tie zmluvy si bezne necitas alebo im nerozumies. Ale stoji to tam jasne, co je psano to je dano. Ked Ti pride zo zivozky plnenie a zistis ze nic dokopy nemas, oni Ti tie male pismenka zrazu zvacsia, a poriadne.
Ale mne uz napriklad nie...;-)
That's all.
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A ked si uzatvarala tie povodne zmluvy, tak to nebolo NAVRHNUTE? Co si na tom nepochopila, uplne jasne, transparentne, je to cista lahka matematika? Bola si rada, ze prisiel clovek, ktory ti to ukazal a vysvetlil? Polozila si xy otazok, kym si si bola ista? Musel ta oblbovat, tie zmluvy si bezne necitas alebo im nerozumies? Ale stoji to tam jasne, co je psano to je dano.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Krtko napísal:Beardie - A aky mam dovod klamat?
kludne mozes byt zamestnanec Prosightu, ktory sa snazi vylepsit ich povest
tvoj vstup na forum by tomu nasvedcoval, podobnych tu uz bolo vela
Krtko
Novice
Novice

Uz som pisala, ze mam s nimi skusenost. A chystam sa na ich seminar, lebo sa mi paci ich myslienka.

t0m4s3:
Nie, tie povodne som si nikdy nedala namahu citat. A takych je vela. Podla mna tychto ludi ma ambiciu oslovit PS.
Nepropagujem, cely cas tu hovorim za seba.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Krtko
takže vlastne netreba ani kontaktovať Prosightu. Stačí si len prečítať malé písmenka nie? Keď to je celé iba o tom.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Krtko napísal:Uz som pisala, ze mam s nimi skusenost. A chystam sa na ich seminar, lebo sa mi paci ich myslienka.
ano, to moze povedat ktokolvek
ma to nulovu vypovednu hodnotu
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

Krtko napísal:Uz som pisala, ze mam s nimi skusenost. A chystam sa na ich seminar, lebo sa mi paci ich myslienka.

t0m4s3:
Nie, tie povodne som si nikdy nedala namahu citat. A takych je vela. Podla mna tychto ludi ma ambiciu oslovit PS.
Nepropagujem, cely cas tu hovorim za seba.
Skúsenosť mám s nimi aj ja, veď tam robím už od Marca 2014, mám prejdenú už celú základnú akadémiu, no ak sa mi náhodou niečo nepozdáva, niečo nevidí, tak môj sponzor mi len zahovára, že to nie je pravda, to čo si myslím, že je to úplne inak a pod., no ťažko mu veriť, pretože tiež nemám 20 - ročnú prax v tomto odbore, takže mi veľmi tu nehovor, že napr. ako som si 100% istá, že je to tak, ako mi povedali a pod, veľmi presná skúsenosť a neviem aké iné presvedčivé reči, lebo som v tom dlhšie ako ty, a nič svetaborného na tom nevidím aspoň teda ja!!
. . . A ešte k tomu Progressu, si zas nemyslí, že úplne bez poplatkov, je to to isté, ako bežné poistky, že prvé dva roky čo tam dávaš, tak si nesporíš, pretože tie peniaze idú čisto len ako výplaty pre členov danej poisťovne, teda(ich provízie, medziprovízie) a až po týchto dvoch rokov tam ostávajú tvoje peniaze, samozrejme po odčítaní každoročných poplatkov(správcovský, vstupný atď)
A Progress, je tam každoročne len 1. správcovský poplatok, čiže ak AXA to spravuje, tak ide to pre AXU každým rokom, a čo sa týka práve tohto produktu, tak takisto síce nie až prvé 2 roky, ale len prvé cca 3 mesiace idú peniaze ktoré tam dávaš najprv ako provízie pre ProSight sprostredkovateľov, čo ti to sprostredkovali, a až po tých troch mesiacoch si tam sporíš čisto peniaze čisto len pre teba, samozrejme, že ti z toho uberú každoročne ten správcovský poplatok, možno aj inflácia 3 - 4%, takže asi ťažko tam budeš mať každoročne čistý výnos napr. 6%, pozor to je omyl, takže nie je to také ľahké, ako si myslíš!!. . . :(
. . . tažke oproti klasickému "neefektivnému" sporeniu v poistke maš iba tú výhodu, že ak máš produkt čisto len na sporenie, tak s týmto sporením vieš ušetriť až 70% na poplatkoch, namiesto toho, ako keby ti poplatky žrali aj nasporenú sumu v bežnom životnom poistení, takže si reálne schopná si s týmto produktom niečo aj nasporiť, ale v žiadnom prípade nečakaj, že 100% tvojich vložených peňazí práve do tohto produktu sa ti na konci doby platnosti zmluvy aj vrátia, dostaneš tak asi cca 90% z toho, čo si tam reálne vložila, pretože správcovský poplatok + provízia pre sprostredkovateľa je tých 10% z tvojich peňazí. . .
Krtko
Novice
Novice

Lubomir, ale ved to ja viem a akceptovala som to. Ved samozrejme, nikto na svete mi nebude peniaze spravovat uplne zadarmo. To hadam chape aj male dieta. A rovnako nikto nebude robit sprostredkovatela zadarmo. To je biznis.
Kazdopadne, pointa je v tom, ze poistovne nech poistuju a na sporenie su ine produkty, do kt. Sa da investovat priamo, teda neplatit ako medziclanok poistovnu.

A ku komentaru, ze netreba na to napr. PS, staci si dobre citat zmluvy.... No ano, staci si dobre citat zmluvy, a kto mas cas sa s tym pohrat na nete alebo osobne, kto iny aky produkt ponuka, nikoho tretieho na to nepotrebuje. Presne tak.
Ale kopec ludi je pohodlnych, nevie o tom, nechce sa mu to riesit a pod. Tak si za to niekoho zaplati. Normalka, nie?

Aj auto ked mas spinave si mozes umyt sam...alebo oojdes do umyvarky a zaplatis...a ked v ten isty den zacne prsat...peniazky isli do vetra. Aj tak tam ale zase pojdes....

No, uz vidim tie komenty o porovnavani neporovnatelneho...tak ale obrazne....chapeme sa, ze?;-)
tomas45
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tomas45 »

pracujem v poisťovníctve 17 rokov,z toho asi 7 rokov som bol v 3 maklérskych spoločnostiach,kde som sa ustavične vzdelával len a len v motivácii nových spolupracovníkov .....z klienta sme urobili kolegu a ten následne poistil svojich najbližších....zobral niekoho z nich na spoluprácu ...atď Odborné produktové školenia sme mali len okrajovo...verili sme našim VZOROM riaditeľom, ktorí sa predbiehali v predvádzaní svojho luxusného života. Vytriezvel som, keď som dostal ponuku pracovať priamo pre poisťovňu, začal som odznova pretože som pochopil, že o finančníctve a poisťovníctve neviem skoro nič... dnes som spokojný a HLAVNE mám vo svojom portfóliu väčšinu spokojných dlhoročných klientov.
Je mi ľúto mladých ľudí, ktorí pracujú pre firmu Prosight, sú namotaní svojimi nadriadenými v krásnych autách ,veriac, že o krátku chvíľku budú mať minimálne také isté, veria im každé slovo, nikoho iného v čase najväčšej eufórie nepočúvajú a nevadí im že dostanú za svoju prácu asi 1/3 provízie oproti kolegom napr. priamo pracujúcim v poisťovni.Zahlcujú seba a okolie múdrymi myšlienkami typu "začnite pracovať na svojich snoch , kým Vás niekto nenajme, aby ste pracovali na tých jeho".....................a pritom si plnia sny Tí najvyšší
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Krtko napísal:Lubomir, ale ved to ja viem a akceptovala som to. Ved samozrejme, nikto na svete mi nebude peniaze spravovat uplne zadarmo. To hadam chape aj male dieta. A rovnako nikto nebude robit sprostredkovatela zadarmo. To je biznis.
Predstav si, ze su spolocnosti, ktore to peniaze spravuju nie za poplatky ktore im priamo platis, ale za podiel z vynosov...

Krtko napísal:Kazdopadne, pointa je v tom, ze poistovne nech poistuju a na sporenie su ine produkty, do kt. Sa da investovat priamo, teda neplatit ako medziclanok poistovnu.

A preto si sporis.... v Axa poistovni...
Krtko napísal:A ku komentaru, ze netreba na to napr. PS, staci si dobre citat zmluvy.... No ano, staci si dobre citat zmluvy, a kto mas cas sa s tym pohrat na nete alebo osobne, kto iny aky produkt ponuka, nikoho tretieho na to nepotrebuje. Presne tak.
Ale kopec ludi je pohodlnych, nevie o tom, nechce sa mu to riesit a pod. Tak si za to niekoho zaplati. Normalka, nie?

Ano, niekoho si zaplatim. Ale nie tym stylom, ze mi zavola kdesi ktosi, bohvie odkial ma moje cislo, a ide mi sam od seba, zadarmo (minimalne pokial ide o OVB, PS neviem ci sa tym ohanaju), optimalizovat moje financne toky?
Nie, ked budem chciet fin. poradenstvo, najdem solidneho nezavisleho fin. poradcu a zaplatim mu priamo za financne poradenstvo. Nie nepriamo, a v ziadnom pripade nie takym sposobom aby bol motivovany ponuknut mi produkty na zaklade jeho provizie (viz. IZP ako riesenie pre vsetko a pre kazdeho v OVB, AFG atd.) (ano, PS sa neorientuje na IZP, ale princip zostava)
Krtko napísal:Aj auto ked mas spinave si mozes umyt sam...alebo oojdes do umyvarky a zaplatis...a ked v ten isty den zacne prsat...peniazky isli do vetra. Aj tak tam ale zase pojdes....
Ano. Ale nezaplatim tajtrlikovi, ktory ku mne pride a zacne mi tvrdit, ze ma obehane vsetky umyvarky na Slovensku, a najlacnejsia a najlepsia je ta jedna konkretna, a ze za mna vsetko vybavi, len si musim kupit rocnu permanentku.
Krtko
Novice
Novice

Fabo,
Prave robis presne to, co si myslis ze robia ini, a len pramalo tomu rozumies.

Trh zrejme nepiznas vobec, inac by si uz pri tolkom omielani o Axe ake tu prebieha vedel, ze Axa nie je iba poistovna. Axa je Group, takze okrem Axa poistovne, je aj Axa investicna spolocnost, a.s. - cez tu sporim.
- takze prepac, urcite nie sme vsetci ovce, aby sme omielali jedno a pitom aj tak sporili cez poistovnu....

No a podruhe a naposledy:

Nikto ma neoslovoval, nehladal a nenutil... Do nicoho, ani nie do jedneho produktu Axy....
S financiami sme potrebovali s manzelom poradit, pytali sme sa, a dostali sme sa k chlapkovi z PS.

Chystam sa na ich seminar, pretoze ma zaujima nieco viac aj o uveroch a podobne, nakolko uz je to davno co som robila v banke a zaujima ma nieco dalsie.

A hlavne, vobec som si to nerozmyslela, pretoze z tychto komentov sa ani jeden nezakladal na pravde, ktora by sa zhodovala s tym, c cim som sa ja stretla.

Takze tak.
Viac nereagujem, kazdy nech si robi co chce.
Pekny den
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Krtko, súhlasím s tebou, ale čo sa týka toho sporenia, presnejšie už k tomu Progressu, ak si uzatvoríš ten PROGRESS, tak z tvojich prvých splátok ti budú vždy sťahovať 75% z každej mesačnej platby, až dovtedy, do kým si AXA naplní svoj požadovaný správcovský poplatok( zvyčajne okolo cca 5000€,-) a až potom ak z každomesačnej tvojej 75% platby dosiahnu tú cielenú sumu, tak až vtedy ti z toho, čo tam vložíš každý mesiac sa ti bude tá celá platba zaratávať čisto len ako na sporenie.
Čiže aj tí, čo ti sprostredkujú ten PROGRESS, tak dostanú províziu z toho správcovského poplatku, čo im tam musíš prostredníctvom daného produktu splácať!!
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Krtko napísal:Fabo,
Prave robis presne to, co si myslis ze robia ini, a len pramalo tomu rozumies.

Trh zrejme nepiznas vobec, inac by si uz pri tolkom omielani o Axe ake tu prebieha vedel, ze Axa nie je iba poistovna. Axa je Group, takze okrem Axa poistovne, je aj Axa investicna spolocnost, a.s. - cez tu sporim.
- takze prepac, urcite nie sme vsetci ovce, aby sme omielali jedno a pitom aj tak sporili cez poistovnu....

No a podruhe a naposledy:

Nikto ma neoslovoval, nehladal a nenutil... Do nicoho, ani nie do jedneho produktu Axy....
S financiami sme potrebovali s manzelom poradit, pytali sme sa, a dostali sme sa k chlapkovi z PS.

Chystam sa na ich seminar, pretoze ma zaujima nieco viac aj o uveroch a podobne, nakolko uz je to davno co som robila v banke a zaujima ma nieco dalsie.

A hlavne, vobec som si to nerozmyslela, pretoze z tychto komentov sa ani jeden nezakladal na pravde, ktora by sa zhodovala s tym, c cim som sa ja stretla.

Takze tak.
Viac nereagujem, kazdy nech si robi co chce.
Pekny den
Uz sa po niekolky krat opakujem, jeden z mojich najlepsich kamosov robi v AXE hlavneho databazistu vsetkych zivotnych i nezivotnych produktov a ked citam myslienky podobne tym tvojim tak sa musim len smiat, ked si spomeniem co za veci mi on uz pri pive narozpraval. :-D
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak robí v AXA, dnes mi môj sponzor spomínal, že ProSight si nechali sami navrhnúť ich sporiaci produkt ten spomínaný PROGRESS v AXE, čiže v skutočnosti je to tak, že AXA im ten produkt len spravuje, ale je to produkt navrhnutý ProSightom v AXE, takže za to jedine ProSight ako samotný môže sprostredkovať tento produkt PROGRESS, ani AXA ho nemôže sama sprostredkovať, iba cez ProSight. :) :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, presne nieco v tomto zmysle mi uz parkrat potvrdil. Je to identicky produkt k inemu AXA produktu, tie iste provizie, ale bezny clovek si ho nemoze cez Axa zalozit. Proste 100x prebalene a pozlatene hovno.
jonatan69
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jonatan69 »

cele MLM je len o tom istom..aby sa ti najvyssi nabalili na celej retazi.. je to jedno s akym produktom pridu.. samozrejme ze navonok musia vystupovat luxusne aby to vyzeralo legitimne ked rekruituju novych a slubuju im hory doly..

ked je raz ich produkt taky dobry preco sa nepredava sam ale potrebuju XYZ ludi na to aby sa rozsiril? chceme ta naucit financnej gramotnosti (a splnit ti tvoje sny) = chceme aby dakto na nas makal a my sme sa mali dobre

po dalsie... natahujete sa tu na poplatkoch, no ci boha, paru eur hore dole...a tie grafy co ukazuju ako to pekne stupa to je najvacsi vysmech... este by ste si mohli pytat dodatok k zmluve ze ak nebudu vynosy podla toho grafu tak sprostredkovatel DOPLATI zo svojho ten rozdiel..

clovek co peniaze ma urcite neinvestuje cez sporiace produkty, poistky a pod somariny...

@krtko... co ocakavas z ich akademie? ides si splnit sny? ved si uz dostala financne poradenstvo tak co viacej ocakavas? 6r v bankovnictve, VS, prax, vzdelana..nebodaj vidis sancu zarobit v MLM? pekne sa popozeraj na seminary okolo seba kolko ludi tam pride s tym istym cielom ako ty..a kolko vas uz bolo pred vami a kolki este len pridu...
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

jonatan69 napísal:cele MLM je len o tom istom..aby sa ti najvyssi nabalili na celej retazi.. je to jedno s akym produktom pridu.. samozrejme ze navonok musia vystupovat luxusne aby to vyzeralo legitimne ked rekruituju novych a slubuju im hory doly..

ked je raz ich produkt taky dobry preco sa nepredava sam ale potrebuju XYZ ludi na to aby sa rozsiril? chceme ta naucit financnej gramotnosti (a splnit ti tvoje sny) = chceme aby dakto na nas makal a my sme sa mali dobre

po dalsie... natahujete sa tu na poplatkoch, no ci boha, paru eur hore dole...a tie grafy co ukazuju ako to pekne stupa to je najvacsi vysmech... este by ste si mohli pytat dodatok k zmluve ze ak nebudu vynosy podla toho grafu tak sprostredkovatel DOPLATI zo svojho ten rozdiel..

clovek co peniaze ma urcite neinvestuje cez sporiace produkty, poistky a pod somariny...

@krtko... co ocakavas z ich akademie? ides si splnit sny? ved si uz dostala financne poradenstvo tak co viacej ocakavas? 6r v bankovnictve, VS, prax, vzdelana..nebodaj vidis sancu zarobit v MLM? pekne sa popozeraj na seminary okolo seba kolko ludi tam pride s tym istym cielom ako ty..a kolko vas uz bolo pred vami a kolki este len pridu...
no dobre na poplatok za pár €, lenže každým rokom napr. sťahujú vstupný poplatok 5% z tej sumy, ktorá ako nasporená každým rokom rastie, takže napr. pri poistnej dobe na 30 rokov tak človeka oberú kľudne aj o 6000€,- tak potom ak tam dal napr. 12 000€,- do kopy za tú dobu, tak načo pomaly celý život do toho investoval, keď bude mať z toho len holý prd, kvôli tým poplatkom, jednoducho 30 ročná zmarená snaha, takže určite, že je to dobré vedieť, že kde sú aké poplatky!
Mani
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mani »

jonatan69 napísal:cele MLM je len o tom istom..aby sa ti najvyssi nabalili na celej retazi.. je to jedno s akym produktom pridu.. samozrejme ze navonok musia vystupovat luxusne aby to vyzeralo legitimne ked rekruituju novych a slubuju im hory doly..
Tak ty si asi uplne neschopny (v MLM si asi neuspel) alebo to hodnotis cely MLM podla nejakej firmy kde si neuspel. V MLM ma moznost KAZDY zarobit a byt uspesny, je to len na jedincovi ako to vezme. Ked neuspejes tak tu nehan cely system za to ze ty si neschopny. MLM dnes pomaly ale isto dava na druhu kolaj frančisingy kedze v MLM nie je potrebne mat na vstup desiatky tisic €. Keby to bolo len o tom aby sa nabalili tí hore, tak by tu nebola ziadna MLM spolocnost kde je system zalozeny na tímovej spolupraci, potom by ziadny líder nevenoval tolko casu svojmu timu keby mu bolo vsetko jedno. Ked si zalozis klasicku firmu a zacne sa ti darit tak kto ma z toho najvyssi zisk? No jasne ze majitel a nie nejaky zamestnanec, tak ako absolutne nechapem kde tym svojim sprostym postom mieris.

K Prosightu, poznam par typkov z okolia co tam robia a neustale chodia cely den v kosielke, nohaviciach topanockach a s kufrikom ako nejaky pani, pri tom ani jeden z nich tam poriadne nic nezarobil. MLMkam ako Prosight a AFG alebo hocjake ine so sluzbami/produktami ktore su take ako ponuka AFG a Prosight sa oblukom vyhybam,

:smt006 :smt006 :smt006
jonatan69
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jonatan69 »

@Mani: nie nikdy som v ziadnej takej spolocnosti nebol ani s nou nemam realnu skusenost. Moj nazor je vytvoreny jednoduchou sedliackou logikou a dostupnymi materialmi na internete.

Jedno mi vysvetli: Ak KAZDY vie byt vo Vasom teame v MLM spolocnosti uspesny, ako sa Vas team vysporiada s "market saturation"? Mne to proste nedava zmysel lebo KAZDY jeden novy clen v tvojom mega uspesnom teame je v podstate tvoja KONKURENCIA.
Napísať odpoveď