Krtko napísal:Uz som pisala, ze mam s nimi skusenost. A chystam sa na ich seminar, lebo sa mi paci ich myslienka.
t0m4s3:
Nie, tie povodne som si nikdy nedala namahu citat. A takych je vela. Podla mna tychto ludi ma ambiciu oslovit PS.
Nepropagujem, cely cas tu hovorim za seba.
Skúsenosť mám s nimi aj ja, veď tam robím už od Marca 2014, mám prejdenú už celú základnú akadémiu, no ak sa mi náhodou niečo nepozdáva, niečo nevidí, tak môj sponzor mi len zahovára, že to nie je pravda, to čo si myslím, že je to úplne inak a pod., no ťažko mu veriť, pretože tiež nemám 20 - ročnú prax v tomto odbore, takže mi veľmi tu nehovor, že napr. ako som si 100% istá, že je to tak, ako mi povedali a pod, veľmi presná skúsenosť a neviem aké iné presvedčivé reči, lebo som v tom dlhšie ako ty, a nič svetaborného na tom nevidím aspoň teda ja!!
. . . A ešte k tomu Progressu, si zas nemyslí, že úplne bez poplatkov, je to to isté, ako bežné poistky, že prvé dva roky čo tam dávaš, tak si nesporíš, pretože tie peniaze idú čisto len ako výplaty pre členov danej poisťovne, teda(ich provízie, medziprovízie) a až po týchto dvoch rokov tam ostávajú tvoje peniaze, samozrejme po odčítaní každoročných poplatkov(správcovský, vstupný atď)
A Progress, je tam každoročne len 1. správcovský poplatok, čiže ak AXA to spravuje, tak ide to pre AXU každým rokom, a čo sa týka práve tohto produktu, tak takisto síce nie až prvé 2 roky, ale len prvé cca 3 mesiace idú peniaze ktoré tam dávaš najprv ako provízie pre ProSight sprostredkovateľov, čo ti to sprostredkovali, a až po tých troch mesiacoch si tam sporíš čisto peniaze čisto len pre teba, samozrejme, že ti z toho uberú každoročne ten správcovský poplatok, možno aj inflácia 3 - 4%, takže asi ťažko tam budeš mať každoročne čistý výnos napr. 6%, pozor to je omyl, takže nie je to také ľahké, ako si myslíš!!. . .

. . . tažke oproti klasickému "neefektivnému" sporeniu v poistke maš iba tú výhodu, že ak máš produkt čisto len na sporenie, tak s týmto sporením vieš ušetriť až 70% na poplatkoch, namiesto toho, ako keby ti poplatky žrali aj nasporenú sumu v bežnom životnom poistení, takže si reálne schopná si s týmto produktom niečo aj nasporiť, ale v žiadnom prípade nečakaj, že 100% tvojich vložených peňazí práve do tohto produktu sa ti na konci doby platnosti zmluvy aj vrátia, dostaneš tak asi cca 90% z toho, čo si tam reálne vložila, pretože správcovský poplatok + provízia pre sprostredkovateľa je tých 10% z tvojich peňazí. . .