strapaty napísal:3. to som nepovedalja ale albert enstein
Kdeže to povedal Einstein? To je jediný vedec, ktorého poznáš, tak tu bachneš jeho meno. Znova len ukazuješ, že o vede nevieš absolútne nič.
strapaty napísal:teoria je nejaky subor tvrdeni o nejakom vyskume ... musi byt potvrdeny skusenostami z praxe to potvrdzuje teoriu...
Kde chodíš na tie poučky? Pokiaľ dokážeš pomocou teórie predpovedať javy, tak je to dôkazom teórie. Resp. hypotézy, ktorá sa po dôkaze stáva teóriou. Takých dôkazov je dosť, nehovoriac o tom, že v menšom merítku je možné ju ukázať aj v laboratórnych podmienkach. Keby si pozeral aj iné videá ako o božských banánoch, tak by si o nich vedel. A boli spomenuté aj v tom tvojom videu.
strapaty napísal:tvrdim ze evolucna teoria je nedokazatelna (neexistuje ani jedna priklad ktory potvrdzuje tuto teoriu ..ale je velmi prevdepodobna)
Takže, keď sa to nazýva teória, existujú dôkazy, ktoré ju podporujú. Inak by sa to nevolalo teória. To, že žiadne nepoznáš je tvoj problém.
strapaty napísal:ako vies ze Occamova britva je ten anjlepsi sposob skumania sveta... co ak je vo svete toho viac ako je nevyhnutne???
Rád sa poučím a rozšírim svoje obzory. Kedy bolo použitie Occamovej britvy nesprávne a "zamedzilo" nejakému objavu?
strapaty napísal:nervova bolest nemusi bit vzdy utrpenim... nervovy system ma svoje obmedzenia ... skutocne utrpenie nikdy neuticha...
Nejdem sa ani pýtať, čo považuješ za skutočné, pretože dostanem zbytočné omáčky o nesmrteľnosti chrústa... teda Boha, pardón. Všetko, čo cítiš a vnímaš, je len vďaka tvojmu nervovému systému.
strapaty napísal:tak dobre nebavme sa o oziveni cloveka ... staci jedna bunka ...ked umrie opravit a ozivit... (lebo smrt vznika nejakou poruchou nie ?? opotrebovanim)
Keby si mal dostatok, znalostí vôbec by si sa niečo také pýtať nemusel. Ako 6 ročné dieťa, ktoré sa opýta, prečo mačička zomrela a kedy sa prebudí.
Teoreticky môžeš oživiť aj človeka, pokiaľ máš zaznamenanú jeho kompletnú atómovú stavbu a dostatočne vyspelé prístroje/nástroje. Otázne je načo by si oživoval človeka do stavu pred smrťou, len preto aby mohol znova zomrieť? Kedže jeho telo bude v takom istom stave.
strapaty napísal:nehovoril som len o fyziologickej bolesti ... oblbnes nervovy system a si v pohode... ale je iny typ bolesti ktory nekonci a nic ho neutisi ..
Žiadny iný typ bolesti doteraz pozorovaný nebol. To, že si ho ty vymyslíš(želáš si aby existoval) neznamená, že je.
strapaty napísal:ten kto chce zit dobre mu stacia dve prikazania ... ten kto hlada kucky a podlieha slabosti ale chce ju prekonavat potrebuje minimalne 10 a ten kto nechce zit moralna a vidi len seba tomu nestacia cele zbierky zakonov ... a vzdy najde sposob ako dany zakon obist....
Ten kto chce žiť dobre, nepotrebuje žiadne prikázanie, stačí mu dostatočne vyvinutá rozumová schopnosť. Niečo v zmysle, "čo by som robil, keby..." "som bol tým, čo trpí" napríklad. Pre tých, ktorí nedokážu myslieť v tejto abstraktnej rovine, sú potrebné prikázania.
strapaty napísal:...jediny rozdiel medzi ateistom a mnou je ze sila ktora sposobila vznik sveta a vesmiru je ze ja tvrdim ze tato sila ma vedomie a robi veci cielene(cize nieje to nahoda)... ziaden z vedeckych faktov ani teorii nepopieram...
To nemusí byť pravda. Ty veríš, že táto sila 1. existuje, 2. je antropocentrická a 3. tá sila, bez nejakých pozorovaní a skúseností(ktoré tak žiadaš od evolúcie) je všemocná, dobrá, bla bla.
Ateizmus nie je náboženstvo a teda nie každý má na všetky otázky rovnako naučené odpovede. Niekto kľudne môže veriť, že vyspelá mimozemská rasa(vedomie a cieľ) zapríčinila Veľký tresk a vznik vesmíru. čo samozrejme nemôžeš vyvrátiť ani ty.
strapaty napísal: ... ale keby si mal pravdu keby matka mala poruchu chemikalii tak sa vykasle na rodinu zo dna na den ...kolko je takych matiek ze deti milovalo a z nicoho nic stratili "tu tvoju lasku"
Stačí si pozrieť správy. Napríklad hormonálne zmeny po pôrode, ktoré zapríčinia, že matka chce svoje dieťa zabiť. A to je len jeden príklad.