Kúpa auta z AAA Auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Thovt
Star
Star

Re: Kúpa auta z AAA Auto

Príspevok od používateľa Thovt »

vladenko007 napísal:No keď mi niekto povie pri podpise zmluvy že si naúčtuje 2000.- poplatok za zmluvu tak ho pošlem do .... zoberiem sa a môže tam onanovať sám pri tej jeho zmluve.
To máš samozrejme pravdu, ale sú aj ľudia, ktorí sa takto nechajú oje*ať...

http://www.penize.cz/spotrebitelske-uve ... i-80-tisic

Vyzerá to tak, že pri úvere do 10k € môžu pri predčasnom splatení do 1 roka účtovať len úroky za obdobie trvania úveru a náklady do 0,5% celkovej výšky úveru.

Ale ešte by ma zaujímalo, či sa ten vysoký poplatok za sprostredkovanie už nemôže účtovať, alebo práve tým nejak obchádzejú ten zákon...
skuki
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa skuki »

Takto neprimerane vysoký poplatok za "sprostredkovanie" by určite bol považovaný v rozpore s dobrými mravmi a rovnako za neprijateľnú zmluvnú podmienku nakoľko sa snaží obísť zákon. Namiesto podpisu zmluvy by som na nich poslal SOI, úrady na ochranu spotrebiteľov a nejakú TV.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Takže trvalo to 6 dní od podania žiadosti. Konečné zúčtovanie vyzerá takto.
Ak to prepočítam tak preplatila notebook asi o 60 eur. Keby to platila šekmi naďalej tak za 2 roky to preplatí asi o 380€
Prílohy
Quatro.jpg
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Stále mi nie je jasné, či áčka aj naďalej oje*ávajú na tom poplatku, alebo už nie. (nie že by som mal nejaký záujem ísť tam kúpiť auto)
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

Sú to jednoducho čisté hovädá, nikdy ani len nepomyslím, aby som si niečo u nich vôbec niekedy kupoval, celá táto spoločnosť je len jedna veľká špina, veď posúďte sami - http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-sl ... idiel.html !!!
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

do urcitej miery je to chyba ludi, pretoze clankov ohladom podozrivych praktik AAA auto je na nete asi tak milion,takze nikto nemoze povedat ze taketo spravanie sa nedalo cakat. Zakaznici musia byt opatrnejsi a viacej rozmyslat hlavou a menej sa nechat uniest emociami a prvotnymi popudmi-je to taka skola zivota..
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

neviem, ale tam je už taký zákon schválnosti, že auto s falošným stavom a veľmi predražené, pretože málo čo tam také uvidím na ich inzerátoch, že po pôvodnom 1.majiteľovi v garantovanom stave, fakt málo čo, veľmi veľká neistota, určite ani raz by som nepomyslel kúpiť od nich čo už len najlacnejšie auto, fakt vôbec nie :nono:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Hojko, no ja ti neviem, ale ten článok nehovorí vôbec o ničom. Akurát to, že tam relatívne dlho čakal a popritom počul akési nejasné útržky rozhovoru iného predávajúceho. Však nakoniec čo čakal? Že tam príde, oni letmo pozrú auto, dajú mu peniaze a odíde spokojný domov? Keď už chceli spraviť prieskum, tak to mali dotiahnuť do konca a nie po hodine z toho robiť závery.

Všetko je to politika predaja. Držať tam človeka čo najdlhšie, aby bol dostatočne unavený a vytrápený celým tým procesom, a keď už prežije celú túto tortúru, tak pristúpi aj na nižšiu sumu, len aby to už mal čo najskôr za sebou. Neviem, či niekto iný snáď čaká od toho niečo viac.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

popravde, uz som tychto AAA zurnalistik cital tolko, ze som docela rad ze to bolo strucne :-D
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Pridam sem aj moju skusenost s AAA Kosice
Predaval som auto VW Golf IV 1,4 16V r.v. 2000 najazdene 214 000km
hned som aj chcel kupovat nove auto.

Najprv som si pohladal na nete nejake mne vyhovujuce auto. Oslovilo ma jedno na stranke AAA. tak som si zavolal ci je aktualne a ci sa nachadza na pobocke v KE, bolo mi oznamene ze auto je v ke a dostupne.
Okamzite zistovali ci mam aj nejake auto na predaj, povedal som ze ano VW Golf IV na co prejavili okamzity zaujem a do telefonu mi povedali ze otvaraju nejaku novu pobocku a potrebuju nove auta a ze mi ponuknu 3500eur :D :D :D

ale sak dobre isiel som do AAA

Prve prekvapenie bolo ked som auto ktore som si chcel pozriet videl medzi autami ktore su pripravene na odvoz t.j. idu na inu pobocku kde su objednane ....

Nic to pobehal som si ich parkovisko a vyhliadol som si 2 auta (2x VW Jetta 1,2 TSI) s predajcom sme isli na skusobnu jazdu vsetko ok.

potom prislo na rad moje auto na vyskusanie. Von prisiel mlady typek a zacal auto obzerat a zapisovat si poznamky, potom sme isli na skusobnu jazdu kde auto poriadne vytocil a vyskusal. Vratili sme sa naspat este sa ma popytal ci nechavam autoradio a ci k autu davam aj zimne pneu na diskoch povedal som ano.

isiel prehodnotit cenu (cakal som cca 2 hodiny)

potom aj s predajcom prisli ku mne a povedali ze podme vonku k autu, ktore som si vyhliadol VW Jetta. Tam mi oznamili, ze o moje auto nemaju zaujem o vykup ale len kebyze beriem hned aj druhe. Ponukli mi 400 eur :D :D :D (vratane autoradia, zimnych pneu na diskoch, letnych 17", ...)

Povedal som si ok :D ze sak podme skusit aspon pozriet ako sa bude dat urobit financovanie na nove.

Nejaka mlada caja ma zavolala do kancelarie a zacala pocitat (vsetko mi ukazovala aj cez projektor)

prve zarazenie bolo ze pocitala s cenou 11000 eur (na aute bola uvadzana cena 9000eur pri kupe cez ich financovanie, 10800 eur pri kupe v hotovosti) netusim ako dospela k tejto sume a ani mi to sama nevedela povedat ...
pri prepocitavani stale prihadzovala dalsie sumy a dostali sme sa na hodnotu skoro 14000 eur :D bez poistenia.

Ohladom toho VW Jetta 1,2TSI r.v. 2011- vpredu bolo buchnute boli ulomene uchyty naraznika, v kufri bol zvlneny koberec, ...

z auta nechceli ani za svet nic spustit.

Tak som sa pozbieral pozdravil a odisiel ...

A uz teraz viem ze AAA nikdy v zivote.

Odisiel som do autosalonu a kupil auto uplne nove dostal som viacej vyhod a lepsiu cenu :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

To akože vážne ti ponúkli 400 €? By som asi vybuchol smiechom.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

normalna praktika :)))
Ked do telefonu kamosovi za celkom slusnu A6 Avant quattro s vtedajsou trhovou hodnotou tak 7500-8500€ ponukli 2300 :-))) (do telefonu padli podobne motuziky ako blizi sa zima a my mame o take auto enormny zaujem sme ochotni priplatit +500€ ak sa pridete ukazat na pobocku :-D hahah)
AAA su smradi. To nič.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

ob3l1x.. keby si otáľal s ich ponukou 400€, možno by šli akože zavolať Prahu a prišli by za Tebou (opäť po 2hod), že Ti ho teda vezmú za 900€.. ;) Ale inak mal si šťastie, že si sa hneď otočil a nevyužil to ich "výhodné" financovanie.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

brm :) ale ja som to neriesil ...
auto som si predal sam a dostal som omnoho viac ako 400€ ;-)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Minule som bol v ramci srandy pozriet co maju v aaa kedze som kupoval lacne auto do 2500€ a zasiel som aj do vykupu prave tam s 2mi mladymi chalanmi jednal koko.. ehm pracovnik aaa a chalani mali citroen c4 coupe rok 2007 trhova cca 4500 a aaa im ponuklo 1000 € :-D ak by to boli zufalci ponukol by som im hned 2000 no boli to slusny chalani tak sme sa spolu zasmiali a isli prec :-D :-D
cumilko
Star
Star

Príspevok od používateľa cumilko »

moja skúsenosť z okolia bola taká že kamarát im svoje auto predal Octavia r.v. 2000 1,6. Potreboval veľmi súrne peniaze tak s tým zašiel do AAA-čka kde ho predal za 500€ a o dva dni na to bola tá octavka na predaj za 1600€ takže biznis to je celkom fajn.. Ak by som vedel že sa uspokojí aj s 500€ tak ich nejako za tú octavku splaším a mohol som mať fajn vozenie za ten peniaz kedže bola po motorickej / technickej stránke porobená obstojne mala asi novú týždňovú STK/EK takže podla mňa celkom fajn za ten peniaz.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Moja prvá skúsenosť s AAA Auto:
Asi pred pol rokom som tam bol zo zo zaujímavosti zaniesť Audi A3 Sportback 1.2 TSFI r.v. 4/2012 (17" a 16" origo alu, origo Navi RNS-E, 2-zonova klima..) kt. malo v tom čase nejakých 27 000Km nech mi ho "ocenia". Samozrejme nebúrané, 1. majiteľ, servis Audi, bla bla bla. Povedal som im že chcem 15 000€.

Na moje prekvapenie zamestnanec ihneď s cenou súhlasil, že môžeme hneď vypísať papiere. Že 5000€ mi dá na ruku hneď, zvyšok ešte hneď na účeť. Dokonca bol ochotný ísť so mnou do banky :D

Auto som predať nechcel, čiže som sa ku skutočnej sume nedostal, ale normálne to aj vyzeralo žeby som tých 15 000€ možno aj dostal.

Moja druhá skúsenosť s AAA Auto:
Kamarátov otec do rodiny kúpil Peugeot 307, mal 4 roky, nachodených vraj nejakých 40 000, majiteľ bol vraj starší pán z BA. Auto vyzerá celkom k svetu až na to že:
-z pod volantu mu trčia komplet všetky káble čo sú tam
-riadiaca páka chodí v kulise radenia asi ako na starých autobusoch
-výšku svetiel má úplne rozhasenú (jedno svieti brutálne hore a druhé presne opačne a to do zeme)

Ale to sú bežne veci ktoré sa dejú s autami pri 40 000Km, všakže? :D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

A trhova cena (bazarova) bola vtedy aka? Ak tiez okolo 15-16k tak to sa mi az nechce verit :-D
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Čo pozerám teraz, tak pod 16 000€ sa to auto kúpiť nedá, myslím že aj vtedy tomu tak bolo. Takže reálne trhová hodnota s tou výbavou mohla byť tak 16-17 000€.

Ale úprimne ma prekvapilo takéto jednanie. Tešil som sa na ťahy a finty čo na mňa budú skúšať, alebo na zoznam vecí čo mám v aute pokazené. Nič sa nekonalo. Povedal som mu o aute, on si ho pozrel a doslova hurá podpisovať papiere.
Napísať odpoveď