Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

zeky
Star
Star

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa zeky »

To sú len tvoje domnienky. Ničím nepodložené. Rovnako kvalitný, alebo kvalitnejší život môže mať aj neveriaci. Čiže nič okrem toho?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Keby som do teba kopal, vyzeralo by to inak.

Neviem všetko a ani to nikde netvrdím.
Len mi prišlo zaujímavé, že keď ti to nesedí, si ochotný hodinu hľadať a overovať a keď sa ti to páči ani sa neunúvaš to hodiť do googlu a zistiť, čo je na tom pravdy.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Chcel by som vidieť vaše tupé ksichty keď umriete a zistíte že všetko čo sme vám so strapatým písali je pravda. Len si o sebe myslíte aj naďalej že ste dokonalý kým na vás nepríde nejaká choroba alebo smrť potom sa rýchlo poseriete.
zeky
Star
Star

Pozrime sa, aké tvrdé útoky od samozvaných najmorálnejších ľudí na svete, keď sa zrazu minú argumenty :D No vlastne teba považujem maximálne tak za nepodareného trolla. Ktorý tvoj comeback je vlastne už tento?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Jozef Koval napísal:Chcel by som vidieť vaše tupé ksichty keď umriete a zistíte že všetko čo sme vám so strapatým písali je pravda. Len si o sebe myslíte aj naďalej že ste dokonalý kým na vás nepríde nejaká choroba alebo smrť potom sa rýchlo poseriete.
:hehe:
Najtypickejší predstaviteľ prípadu, ktorý mal byť potratený. :D
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

zeky napísal:Pozrime sa, aké tvrdé útoky od samozvaných najmorálnejších ľudí na svete, keď sa zrazu minú argumenty :D No vlastne teba považujem maximálne tak za nepodareného trolla. Ktorý tvoj comeback je vlastne už tento?
Nedávno by som ti nato odpísal veľmi veľa no teraz na to už seriem lebo s takými ľuďmi ako vy sa neoplatí diskutovať o niečom takom ako je viera a to hlavne preto že sa vieru snažíte pochopiť rozumom lenže tak to nefunguje viera sa musí pochopiť najprv srdcom Ježiš povedal "kto uverí vo mňa bude žiť" a nie ten kto sa ho snaží len dokazovať.
zeky
Star
Star

Tak na čo tu vôbec prispievaš, keď sa neoplatí diskutovať? Choď kázať niekomu, kto ti na rozprávky aj skočí. Možno si zvyknutý zo svojho okolia na ľudí, čo ti len slepo prikyvujú, ale to tu určite nenájdeš. Preto sa to nazýva diskusné fórum, nie fórum následovníkov božích. Srdcom chápať nemôžeš, keďže srdce je len sval, ktorý pumpuje krv. Všetky tvoje emócie, vnemy, vedomosti pochádzajú z iného miesta. Hádaj ktorého. Takže dôkazy vlastne nemáte absolútne žiadne a odvolávate sa len na bibliu znova a znova.
Pstros
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Pstros »

strapaty napísal: Pstros
lebo chcete a ani vy v tom nemate 100 percentu istotu ... kto ma istotu tak sa do takychto tem ani nepozrie....
Tak v tomto sa mýliš, mňa jednoducho baví čítať argumenty ktoré ani argumentami nie sú... napríklad také citáty z Biblie v ktorej bolo prepisované/chybne preložené hádam všetko...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Pstros

vidis a napriek tomu dokaze bibilia menit zivot miliardam ludi... uci ludi hladat boziu volu... uci nas hladat odpovede na otazky... je to kniha zivota .... nie biologicka prirucka alebo historicka ucebnica...

//autoeditácia príspevku (26 Sep 2014, 8:11)
94jakub

hladal som lebo som mal cas ...a akoze co mi na tom nema sediet ... to ze ludia sa daju lahko presvedcit ... to je znamy fakt ....rozum je mozne oklamat lahko .... moje poznanie viery vychadza z ovela hlbsieho zdroje ... ako z ludskych reci ....

zeky
to nei su domienky ale osobna skusenost (aspon co sa tyka casti pred smrtou.....)
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

nechtiac som klikol na toto vlakno, ale dlho som sa tak dobre nepobavil a to som pozrel len poslednu stranu :D
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

zeky napísal:Tak na čo tu vôbec prispievaš, keď sa neoplatí diskutovať? Choď kázať niekomu, kto ti na rozprávky aj skočí. Možno si zvyknutý zo svojho okolia na ľudí, čo ti len slepo prikyvujú, ale to tu určite nenájdeš. Preto sa to nazýva diskusné fórum, nie fórum následovníkov božích. Srdcom chápať nemôžeš, keďže srdce je len sval, ktorý pumpuje krv. Všetky tvoje emócie, vnemy, vedomosti pochádzajú z iného miesta. Hádaj ktorého. Takže dôkazy vlastne nemáte absolútne žiadne a odvolávate sa len na bibliu znova a znova.
Toby som nenazval dikusiou čo tu vediete ale skôr by sa toto fórum malo volať kritika Boha a hovorte si čo chcete raz zato budete veľmi plakať. Myslite si že ste majstri sveta no už zajtra alebo možno aj neska môžete čeliť bytosti ktorú tak nenávidíte lebo nikdy neviete do kedy tu budete a pre vašu neskutočnú pýchu skončíte no vy už viete kde a nehovor mi že toto je diskusia lebo diskusia je o tom že o tom diskutujú obidve strany jak veriaci tak neveriaci no tu okrem mňa a strapatého ste samí ateisti. No je to váš názor ja to rešpektujem veď aj Boh to rešpektuje preto stvoril nebo aj peklo týmto tu fakt končím lebo ja si na rozdiel od vás nepotrebujem nič dokazovať. Ešte malý dodatok na koniec verte tomu že ak by nebol Boh tak by cirkev určite neexistovala 2014 rokov tu máte jednoznačný dôkaz že ju drží po kope Boh lebo ako Ježiš povedal ani pekelné brány ju nepremôžu aj napriek všetkým škandálom čo na ňu padali stále existuje to je zaujímavé že? Ukážte mi jedno také spoločenstvo ktoré existuje 2014 rokov.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Jozef Koval napísal: Ukážte mi jedno také spoločenstvo ktoré existuje 2014 rokov.
Sú aj staršie

Keď som dnes zablúdil k tejto téme, dospel som k závežnému rozhodnutiu...
popcorn.jpg
popcorn.jpg (58.44 KiB) 707 zobrazení
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

ak by nebol Boh tak by cirkev určite neexistovala 2014 rokov, ukážte mi jedno také spoločenstvo ktoré existuje 2014 rokov
http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Eg ... on#History

študuj chlapče, študuj...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Na zamyslenie pre vás

Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané. Skutočným dôvodom je, že keby pripustili, že Boh je, museli by tiež uznať svoju zodpovednosť pred Bohom a potrebu Božieho odpustenia (Rímskym 3:23; 6:23). Ak Boh existuje, potom sme pred Ním zodpovední za naše skutky. Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd. Verím, že z tohto dôvodu toľkí lipnú na evolučnej teórii – ako alternative k viere v Boha Stvoriteľa. Boh existuje a nakoniec každý tuší, že On existuje. Už len fakt, že niektorí sa s toľkou agresiou pokúšajú vyvrátiť Jeho existenciu je argumentom v prospech toho, že je.

Akokoľvke, existencia Boha nemôže byť dokázaná ani vyvrátená. Biblia dokonca hovorí, že musíme vierou prijať fakt, že Boh existuje: “Bez viery však nie je možné ľúbiť sa Bohu. Lebo ten, čo pristupuje k Bohu, musí veriť, že Boh je a odplatí hľadajúcim Ho” (Židom 11:6). Ak by Boh chcel, jednoducho by sa ukázal a celému svetu by dokázal, že existuje. Ale ak by to urobil, už by nebola potrebná žiadna viera. "A Ježiš mu riekol: 'Pretože si ma videl, uveril si; blahoslavení, ktorí nevideli a predsa uverili'” (Ján 20:29).

To však neznamená, že niet žiadnych dôkazov o Božej existencii. Biblia hovorí: “Nebesia rozprávajú o sláve Božej a dielo jeho rúk zvestuje obloha. Deň dňu oddáva zvesť, noc noci podáva poznanie. Niet reči, nieto slov, nepočuť ich hlas. Ich zvuk sa nesie po celej zemi a ich slová až na okraj sveta” (Žalm 19:1-4). Pohľad na hviezdy, pochopenie nekonečnosti vesmíru, pozorovanie divov prírody, nádhera zapadajúceho slnka – všetky tieto veci ukazujú na Boha Stvoriteľa. Ak tieto nestačia, dôkaz existuje ešte aj v našom srdci. Kazateľ 3:11 nám hovorí, “…On vložil večnosť do srdca človeka…” Je niečo niekde hlboko vnútri našej bytosti, čo cíti, že je ešte niečo viac ako tento život a niekto, kto presahuje tento svet. Intelektuálne môžeme popierať toto poznanie, ale Božia prítomnosť v nás a cez nás neprestáva. Napriek všetkému tomuto nás Biblia varuje, že niektorí budú navždy popierať Božiu existenciu, “Blázon hovorí vo svojom srdci: ‘Niet Boha.’” (Žalm 14:1). Keďže viac ako 98% ľudí v celej histórii, vo všetkých kultúrach, vo všetkých civilizáciach, na všetkých kontinentoch verili v existenciu nejakého Boha – musí byť niečo alebo niekto, kto inšpiruje túto vieru.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

dokáž že neexistuje lochneska príšera
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Jozef Koval napísal:Na zamyslenie pre vás
Ak by Boh chcel, jednoducho by sa ukázal a celému svetu by dokázal, že existuje. Ale ak by to urobil, už by nebola potrebná žiadna viera.
Čo by bol ideálny stav...
zeky
Star
Star

Toby som nenazval dikusiou čo tu vediete ale skôr by sa toto fórum malo volať kritika Boha a hovorte si čo chcete raz zato budete veľmi plakať. Myslite si že ste majstri sveta no už zajtra alebo možno aj neska môžete čeliť bytosti ktorú tak nenávidíte lebo nikdy neviete do kedy tu budete a pre vašu neskutočnú pýchu skončíte no vy už viete kde a nehovor mi že toto je diskusia lebo diskusia je o tom že o tom diskutujú obidve strany jak veriaci tak neveriaci no tu okrem mňa a strapatého ste samí ateisti. No je to váš názor ja to rešpektujem veď aj Boh to rešpektuje preto stvoril nebo aj peklo týmto tu fakt končím lebo ja si na rozdiel od vás nepotrebujem nič dokazovať. Ešte malý dodatok na koniec verte tomu že ak by nebol Boh tak by cirkev určite neexistovala 2014 rokov tu máte jednoznačný dôkaz že ju drží po kope Boh lebo ako Ježiš povedal ani pekelné brány ju nepremôžu aj napriek všetkým škandálom čo na ňu padali stále existuje to je zaujímavé že? Ukážte mi jedno také spoločenstvo ktoré existuje 2014 rokov.
Samé kecy...nikdy nenapíšeš nič k veci. Prečítaj si definíciu diskusie najprv. Akože diskusia sa stáva nejak menej hodnotnou ak názor, ktorý ti nesedí je zastávaný viac ľuďmi? Počet ľudí o tom nerozhoduje. Aj keby si tu bol sám ako veriaci a prispievalo tu tisíc ateistov, buď diskutuj, argumentuj, vyjadruj svoj názor a neoháňaj sa tu nejakými pekelnými ohňami a blbinami. Ty ťažko niekoho názor rešpektuješ, tak si ne*er do úst. Nič si nepotrebuješ dokazovat? :D Nenechaj sa vysmiať, už si odišiel a vrátil sa sem xy krát a tentokrát to zas nebude iné. Prídeš, zistíš že nemáš žiadne argumenty, hodíš sem pár vyhrážok že budeme naveky horieť v pekle a zas odídeš. Fakt seriózna debata, len čo je pravda. Tým tvojim dodatkom si to pekne pochoval, história asi nebude tvoja silná stránka.
Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané. Skutočným dôvodom je, že keby pripustili, že Boh je, museli by tiež uznať svoju zodpovednosť pred Bohom a potrebu Božieho odpustenia
Alebo skôr, keby si vedel že neexistuje, musel by si zobrať zodpovednosť za seba do vlastných rúk a to predsa už nechceme, že??
Poviem ešte raz to čo som povedal už veľakrát...Ak nezabíjaš, nekradneš, neznásilňuješ etc. len preto, že nad tebou drží varovný prst nejaká imaginárna bytosť, tak potom to poviem tak, že to musíš mať v hlave riadne došahané a radšej by som sa takým ľuďom vyhol.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd. Verím, že z tohto dôvodu toľkí lipnú na evolučnej teórii
Evolučná teória nie je alternatívou k Bohu. Určite by ti to povedali mnohí veriaci aj tu na fóre. To by som skôr kreacionizmus nazval alternatívou k evolúcii pre tých, ktorí potrebujú do každej rovnice dosádzať Boha.
Jozef Koval napísal:Ak by Boh chcel, jednoducho by sa ukázal a celému svetu by dokázal, že existuje. Ale ak by to urobil, už by nebola potrebná žiadna viera.
Otázne je, komu by niečo také prekážalo. Napadá ma len cirkev, ktorá by potom na jednej strane nemohla ľudí namotávať na veľké...nič. Alebo by sa k nej pridali všetci.
Prečo Boh potrebuje našu vieru? Prečo mu nejde len o dobro všetkých ľudí? Dosť to pripomína totalitnú spoločnosť. Kto nie je v strane, nedostane nič. But that's none of my business.
Jozef Koval napísal:Pohľad na hviezdy, pochopenie nekonečnosti vesmíru, pozorovanie divov prírody, nádhera zapadajúceho slnka – všetky tieto veci ukazujú na Boha Stvoriteľa.
Ako konkrétne do ukazuje na Boha? To si len želáš.
Jozef Koval napísal:Ak tieto nestačia, dôkaz existuje ešte aj v našom srdci.
V ľavej alebo pravej chlopni? Vieš ako jednoducho vyvrátiť celú vieru? Všade sa spomína srdce, čo bolo v minulosti považované sa orgán ľudských emócií. Neskôr sa to vyvrátilo. Prečo musia všetci klamať a dodnes spomínajú srdce, keď je jasné, že to je len sval? Takže podľa tvojho zmýšľania je to dôkaz, že celá viera je len výmysel.
Jozef Koval napísal:Keďže viac ako 98% ľudí v celej histórii, vo všetkých kultúrach, vo všetkých civilizáciach, na všetkých kontinentoch verili v existenciu nejakého Boha – musí byť niečo alebo niekto, kto inšpiruje túto vieru.
Aspoň by si mohol rozlišovať slovo Boh a boh. Ale asi to vychádza z toho, že si myslíš, že zrovna ten tvoj boh je da best. Veríš tiež v existenciu duchov, mimozemšťanov predchádzajúcich sa po Zemi, lochnesskú príšeru, kyklopov, elfov alebo obrov? Tiež predsa musí byť niečo, čo tieto príbehy inšpiruje.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

no už zajtra alebo možno aj neska môžete čeliť bytosti ktorú tak nenávidíte
Hm, žeby Fico? Ani ten asi nie. Asi ťa sklamem, tvoj boh ma určite vzrušuje menej, než teba táto "diskusia".
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Jozef Koval
Na zamyslenie pre vás

Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané. Skutočným dôvodom ....... ! velmi pekny prispevok !

//autoeditácia príspevku (26 Sep 2014, 20:29)
zeky

myslis ze ked sa niekto stotoznuje s nejakym nazorom v bibliii nie je to jeho nazor??? wtf... ani jedine slovo nie je tvoje .... vsetko si sa niekde naucil alebo prebralpopripade skombinoval.... .....

//autoeditácia príspevku (26 Sep 2014, 20:31)
evolucna teoria boha nepopiera .... bohuzial niektory "vedci" znenuzivaju tuto teoriu na popieranie boha ....

//autoeditácia príspevku (26 Sep 2014, 20:38)
94jakub
boh nepotrebuje nic je dokonaly.... ani nasu vieru ...a jemu praveze ide o dobro vsetkych ludi ... to ludia sa slobodne rozhodli ze sa od neho odvratia.... a tym sa potrestali ...
vseobecne ked sa hovori o srdci cloveka (nie anatomicky) mysli sa na citovy, pocitovu, emocnu, charakternu stranku ludskej osobnosti... jednoducho srdecny clovek nie je automaticky darca oranov.... a taketo utocenie je trapne ... kolko mas 11 rokov???

viera sa neskryva v presvedceni .... o lochnerskej prisere mozes byt presvedceny ze existuje ... to nie je viera v kontexte nabozenstva .... skus si nastudovat katechizmus katolickej cirkvi co to ta viera v skutocnosti je .....
Napísať odpoveď