Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa mLuks »

čo je zlé na komentári, že neni potrebné mi vykať a ani implikovať niečo, čo som nepovedal?
je to absolútne zbytočné, pretože každý člen fóra, ktorý túto tému sleduje vie, že som mal na mysli viac ľudí (nie len teba), ktorí sa v tejto téme cigánov zastávali a argumentovali slušnými rodinami zo svojho okolia. Čiže som ti nevykal, lenže ty si potrebuješ kopať a reagovať na obyčajné poznámky, lebo na gro problému evidentne odpovede nemáš.
A priamo si to nepovedal, ale povedal si že s prácou po vyrovnaní dlhov a ďalšej pomoci od aktivistov by to bolo rovnako, načo som sa ťa opýtal či slušný cigáni neexistujú ako dôkaz toho že sa to dá, splatiť dlhy, nájsť prácu a integrovať sa. (tam opäť si vytrhol z kontextu, keďže tvoja citácia končila pri neexistujú, no moja veta pokračovala ďalej)
hneď za tým som reagoval na onen problém práce aj niečím iným
áno opýtal si sa aké zákony a odkázal ma na články/úryvky či čo. - reakcia, ktorá posúva debatu ďalej
No opáť si nezareagoval na to, že tým čo si napísal, teda spochybnil si prijatie meniacich sa cigánov do zamestnania (teda tých čo by sa chceli integrovať), si vlastne spochybnil celú integráciu cigánov z osád ako takú. Lebo "a prečo by zamestnanec so zlými skúsenosťami s romákmi dajme tomu (alebo ani nie) mal prijať niekoho z dovtedy problémovej romáckej rodiny, ktorá sa (na chvíľu) zo svrabu dostala len skrz random sponzorský dar od random skupiny?". A na to nadväzovali aj tie moje "zákony" od aktivistov. Keď sa ty toto pýtaš, tak ako by si chcel tých cigánov integrovať? Ako by si chcel prinútiť toho zamestnávateľa aby zamestnal cigána chcejúceho sa integrovať? Preto som sa opýtal či by si aktivisti vydupali nejaké zákony, či vyhlášky, ktorými by prinútili zamestnávateľov zamestnávať cigánov na ceste k integrácii do majority. Ale teba zaujímajú "aké zákony" namiesto toho, aby si si obhajoval svoje slová.
ja som to pochopil skôr tak, že by chceli dospieť k riešeniu, ktoré by sa bez múrov zaobišlo, ale to asi každý.. že je to beh na dlhšiu trať ako zbúrať kus múru si predpokladám sami uvedomujú. keby chceli zbúrať viac múrov, tak zbúrajú viac múrov.
a načo ich potom začali búrať? Aj ten múr v Ostrovanoch, na fotke vidno ako sa ho snaží aktivista rozkopať + múr v KE rozbili. No aj tak, múry už stoja a ak by aj chceli aplikovať svoje riešenie budú musieť múry zbúrať. Otázne je už ako? A mimochodom, všetky tieto organizácie či aktivisti hľadajú riešenia už viac ako desať rokov, no stále s ničím neprišli a stále rozprávajú o tom, že je to beh na dlhé trate. Kedy ho už chcú vyriešiť? Kým tieto organizácie a aktivisti hľadajú riešenia, robia štatistiky a neviem čo, ľudia hasia svoje problémy s touto komunitou takýmito múrmi.
to ale nie sú rozhovory s členmi a dá sa asi povedať, že ani sympatizantmi AFA. nájdi tam nejakú ideologickú zaslepenosť
A s kým teda sú to rozhovory? Snáď zo sociológmi z výskumných ústavov? Rozhovory s aktivistami, pseudohumanistami, ľudsko-právnymi organizáciami majú v tomto smere tiež nulovú hodnotu, a istú ideologickú podobnosť s afa majú. Minimálne majú spoločného nepriateľa. To je ako čítať štatistiku o počte rasovo motivovaných útokov od ĽPR.
a nepastoval som celé články, enem úryvky z nich, s ktorými sa stotožňujem alebo mi prídu zaujímavé, od ľudí, ktorí na tému integrácie majú myslím viac čo povedať než ja.
články/úryvky/odstavce/kapitoly - to je jedno, je to kilometrové a za ďalšie, ako mám viesť diskusiu s úryvkami, ak niečo budem chcieť vyvrátiť z toho úryvku, ty mi to budeš vedieť odargumentovať? Ja tu diskutujem s tebou, nie s autorom článku, či s nejakým aktivistom, či členom nejakej organizácie, čo vystupuje v tvojom úryvku. To že sa ty s nimi stotožňuješ je fajn, ale máš k tomu čo povedať aj z vlastnej hlavy? A ak nemáš čo povedať na tému integrácie, tak tu nediskutuj, keď budem chcieť čítať články od nich, tak pôjdem na ich stránky, nato tu nepotrebujem teba.
Celý čas splietaš o posúvaní debaty dopredu a nakoniec jediné čo vieš k téme dať sú len články od niekoho iného, lebo oni o tom vedia viac než ty. Debatujem s nimi či s tebou?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Waagbistritz69 napísal:ja som to pochopil skôr tak, že by chceli dospieť k riešeniu, ktoré by sa bez múrov zaobišlo, ale to asi každý.. že je to beh na dlhšiu trať ako zbúrať kus múru si predpokladám sami uvedomujú. keby chceli zbúrať viac múrov, tak zbúrajú viac múrov.
Nato samozrejme sem nemuseli chodit burat mur, ale je to vlastne tak typicke pre vas anarchistov, ten aktivizmus, honit si vlastne ego ze ste aspon nieco spravili, pricom jak aj tento pripad ukazuje vasa cinnost aj vy samotni ste zbytocni jak prd vo vetre.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

aj ja teba, Kali.
LuksKE napísal:som mal na mysli viac ľudí (nie len teba), ktorí sa v tejto téme cigánov zastávali a argumentovali slušnými rodinami zo svojho okolia
bez ohľadu na to, či sa s nimi (kým?) zhodujem na 50%, 75% alebo 120%, je účelové zavádzanie pripisovať niekomu v diskusii názory, ktoré sám nevyjadril
načo som sa ťa opýtal či slušný cigáni neexistujú ako dôkaz toho že sa to dá, splatiť dlhy, nájsť prácu a integrovať sa.
jasné, že existujú, ale nie som si istý, či z L9 je niekto taký. moc ich asi nebude.
je to z extrémisticko-teroristicko-sektársko-bosoráckej stránky antifa.cz, takže by si to nemal čítať, ale ide o názor, s ktorým sa na tému integrácie stotožňujem asi najviac: "Nepřestává nás udivovat, jak se všichni – včetně lidsko-právních nevládkářů, havlistů a zástupců hudebních subkultur mládeže – shodují na tom, že je třeba Romy, respektive chudé integrovat. To je startovací čára všech debat, do kterých jsme se v minulých týdnech pouštěli. Přes ní vlak nejede. Kdo tady chce žít, ať se přizpůsobí, nebo vypadne. Nezbývá, než kontrovat proti-otázkou. Integrovat do čeho přesně? Do systému Tluchořů, Zemanů nebo Kalousků? Do systému, kde jak svého času říkala poslankyně Kočí „My máme policii, oni mají justici?“ Do systému, kde trafikám v řádů statisíců se říká politická kultura? Do systému námezdní, nejisté, ponižující práce anebo chronické nezaměstnanosti? Možná, že integrací myslí osvojit si schopnost krást v miliardách. Těžko říct. Naše pozice to není. My se integrovat nechceme."
cieľom asi nikoho z anarchistov neni v prvom rade podávať odpovede v zmysle 'čo robiť, aby sa kapitalizmus zlepšil tým spôsobom, aby v ňom prestalo dochádzať k takým a takým sociálnym problémom,' lebo je to podľa nás do značnej miery nereálny a kontraproduktívny prístup.
a neviem o tom (aj vrámci ľudskoprávneho tj. nie anarchistického prúdu), žeby niekto presadzoval nejaké zákonné kvóty pre romákov na pracoviskách, tak preto som sa pýtal, o čom hovoríš, problem?
a načo ich potom začali búrať?
nezačali ich búrať, iba do jedného spravili dieru. a do ďalšieho kopli, no je tam toho. v Ostrovanoch od takých plánov upustili po diskusii s miestnymi.
ak niečo budem chcieť vyvrátiť z toho úryvku, ty mi to budeš vedieť odargumentovať?
pokúsil bych sa. je to btw jeden historik (Pavel Himl), jedna právnička a cigánka (Klára A. Samková) a dvaja aktivisti, z toho jeden už zosnulý, ale "pseudohumanizmus" (to je zas čo?) neni podstatou ich aktivizmu a sú vysadení skôr na prax ako na teóriu
mLuks
Addict
Addict

bez ohľadu na to, či sa s nimi (kým?) zhodujem na 50%, 75% alebo 120%, je účelové zavádzanie pripisovať niekomu v diskusii názory, ktoré sám nevyjadril
veľmi dobre vieš o kom hovorím a s jeho názormi sa stotožňuješ na dosť veľa percent, to že si niečo podobné nenapísal v tejto debate neznamená, že si to/niečo podobné/niečo v tom zmysle nenapísal v debatách predtým s inými usermi (a ten user to spomínal)
jasné, že existujú, ale nie som si istý, či z L9 je niekto taký. moc ich asi nebude.
a čo to mení na fakte, že to čo si napísal o tom zamestnávateľovi je blbosť absolútna? je úplne jedno odkiaľ pochádzajú, ale existujú, žili v osadách dali sa dokopy, našli si prácu a teraz sú integrovaný - čo vyvracia tvoju myšlienku (ktorou si ty spochybnil celú integráciu), že prečo by ich zamestnávateľ mal zamestnať.
a predstav si, že aj na L9 sú takí čo majú platné nájomné zmluvy a platia, tým sa pri prípadnom búraní poskytuje náhradné ubytovanie, zvyšok nemá nárok.
'čo robiť, aby sa kapitalizmus zlepšil tým spôsobom, aby v ňom prestalo dochádzať k takým a takým sociálnym problémom,'
ak je toto myšlienka, ktorú si mám zobrať z toho úryvku, teda chápať ho tak a sa s ním stotožňuješ, tak potom sa radšej ani nevyjadrujem..
Chápem to správane, že nie oni sú zlý ale systém je zlý? Nie oni sú na vine svojej sociálnej situácii ale systém je na vine, že niečo také dopustí? Nie oni sú zlý lebo svojou lenivosťou, vypočítavosťou a slovami rasizmus a diskriminácia (ktoré ich naučili aktivisti a pseudohumanistické mimovládky) zneužívajú tento systém, ale systém je zlý, lebo je deravý a dovolí to? ...Takto mám tomu chápať? Ak áno, ktorý systém nie je deravý?
a neviem o tom (aj vrámci ľudskoprávneho tj. nie anarchistického prúdu), žeby niekto presadzoval nejaké zákonné kvóty pre romákov na pracoviskách, tak preto som sa pýtal, o čom hovoríš, problem?
Ja ani netvrdím, že niečo také existuje alebo to niekto požaduje. To bola len otázka, ako chceš prinútiť zamestnávateľa aby zamestnával meniacich sa osdaníkov. Keďže ty si tvrdil, že prečo by zamestnávateľ mal niekoho takého zamestnať - ak sa držíme tejto logiky, tak integrácia nebude nikdy fungovať. Preto som sa opýtal, ako chceš docieliť aby fungovala, ako chceš docieliť aby zamestnávateľ ich zamestnal. Cez nejaké zákony, bola otázka. Ale vieme, že to čo si napísal je blbosť, pretože zamestnaní z osád existujú.
nezačali ich búrať, iba do jedného spravili dieru. a do ďalšieho kopli, no je tam toho. v Ostrovanoch od takých plánov upustili po diskusii s miestnymi.
toto myslíš akože fakt, hej? úplne vážne? bez kúsku srandy? ...lacná obhajoba svojich súkmeňovcov a logika ušla zas kdesi za hory.
veď ani kotleba nerobil nič zlé keď chcel zbúrať nelegálne postavené chatrče na svojom pozemku, no je tam toto, žeby par cigošov nemalo kde bývať a pokapali by možno, aj tak tam nemali čo robiť ...tvoja logika
A mimochodom, aktivistom pri týchto múroch, ktoré začali búrať vadí, že sú postavené nelegálne bez stavebného povolenia (najmä ten košický, to bol aj dôvod prečo sa ho rozhodli búrať). Ale aktivistom už nevadia nelegálne postavené chatrče cigánov, bez stavebného povolenia a k tomu ešte ne cudzích pozemkoch. Prečo tie neprišli búrať? - Jáj, tie patria nimi chránenej zvery. Dvojaký meter, pseudohumanizmus jak vyšitý.

Proste toto celé divadielko s múrmi bola jedna veľká fraška aktivistov a spôsob ako si vyhoniť egá. Ja to viem, ty to vieš, každý to vie. Ak to tak nechceš vidieť, tvoj problém.Absolútne nič sa tým nedocielilo, k ničomu to nepomohlo, proste len rozbili múry aby sa o nich niečo popísalo. A nie je to nič iné ako obyčajný, primitívny vandalizmus.

//autoeditácia príspevku (20 Sep 2014, 15:46)
nezačali ich búrať
na doplenie ako chabo, ba až smiešne sa snažíš obhajovať konanie pár vymetených hláv (názorovo podobným tebe, teda ako chrániš "svojich"), čítal si aj to, aká bola druhá varianta zbúrania košického múru? Ak by si si to náhodou nepamätal z rôznych dôvodov, (napr. z ideologických, alebo že by si si to nechcel pamätať, či nechcel vidieť v tom článku) tak ti to sem skopírujem.
"Druhý scénář, o kterém jsme přemýšleli, bylo koupit si montérky, reflexní vesty, helmy a převlečeni za dělníky začít zeď bourat během dne. Případným zvědavcům tvrdit, že bouráme zeď na příkaz EU."
Tento scenár by asi neostal len pri "diere v plote" a svedčí aj o tom, že mali záujem zbúrať celý múr, nie len jeden "dielec". "No je tam toho", že?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

LuksKE napísal:že si niečo podobné nenapísal v tejto debate neznamená, že si to/niečo podobné/niečo v tom zmysle nenapísal v debatách predtým s inými usermi (a ten user to spomínal)
:D obří tajem. neváhaj byť aj konkrétny
a čo to mení na fakte, že to čo si napísal o tom zamestnávateľovi je blbosť absolútna?
snažím sa nehádzať do jedného pytla, ale počítam aj s existenciou zamestnávateľov, čo by zamestnať romáka nechceli, pričom sa môžu odvolávať na zlé skúsenosti s inými, plus ak bude dochádzať ku proticigánskym nepokojom ako pred časom v ČR (Litvínov, Šluknovsko, Budějky..), tak bude možné u ďalších zamestnávateľov neprijímanie romákov podmieniť "dobrými susedskými vzťahmi," ktoré by si mohli vo svojej komunite "dávaním práce cigáňom" pokaziť - áno, nejaký antidiskriminačný zákon existuje, ale na jeho uplatnenie imo potrebuješ aj nejaké právne povedomie a hlavne odvahu, a to sa ešte nebavíme o robotách načierno. pri dnešnej nezamestnanosti pochybujem o nejakých hromadách pracovných príležitostí pre nekvalifikovaných uchádzačov, tj. ukončené aj neukončené základné vzdelanie vrátane "špeciálnych" škôl, kde romáci končia z rôznych dôvodov - tento proces systematicky vychováva nekvalifikovaných jedincov, ktorí neobstoja v konkurenčnom trhovom prostredí
a predstav si, že aj na L9 sú takí čo majú platné nájomné zmluvy a platia, tým sa pri prípadnom búraní poskytuje náhradné ubytovanie, zvyšok nemá nárok.
môže byť. toto je btw zaujímavé, hlavne to, že mantra "za problémy môžu tí noví" je prítomná aj tu: http://kosice.korzar.sme.sk/c/6613045/l ... -inak.html
Nie oni sú zlý lebo svojou lenivosťou, vypočítavosťou a slovami rasizmus a diskriminácia (ktoré ich naučili aktivisti a pseudohumanistické mimovládky)
:lol:
lacná obhajoba svojich súkmeňovcov
zas spriadaš konšpiračné teórie?
veď ani kotleba nerobil nič zlé keď chcel zbúrať nelegálne postavené chatrče na svojom pozemku, no je tam toto, žeby par cigošov nemalo kde bývať a pokapali by možno, aj tak tam nemali čo robiť ...tvoja logika
strawman fallacy is strong with this one.. také ešte nefetujem, aby sa mi pri jednej diere v múre hneď vybavovali pokapaní ľudia a podobné vízie.
Ale aktivistom už nevadia nelegálne postavené chatrče cigánov, bez stavebného povolenia a k tomu ešte ne cudzích pozemkoch.
hlavný rozdiel je ten, že v tých chatrčiach aj niekto žije
Dvojaký meter, pseudohumanizmus jak vyšitý.
ne, ani v tomto nenachádzam súvislosť so žiadnym bájnym "pseudohumanizmom," whatever that means. skús ho nejak definovať radšej, ak to teda neni niečo podobné ako ďalšie newspeakové výrazy typu "extrémizmus," "neprispôsobivosť" alebo "terorizmus." aj toho svojho "aktivistu" by si mohol definovať, keď už sme v tom, lebo pochybujem, že tvoje kydy sa vzťahujú trebárs aj na ochrancov životného prostredia (sorry, "ekoteroristov" v pravicovom neoliberálnom newspeaku, ktorý máš celkom v obľube.) inak čo by bolo také strašne neobjektívne na hypotetickej štatistike rasových vrážd, aj keby bola od ĽPR? síce s nimi nesúhlasím v kadečom, ale oni nefungujú zo štátnych peňazí, aby mali pri potrebe zveličovanie nejakých čísel či podobné úbohosti..
Absolútne nič sa tým nedocielilo, k ničomu to nepomohlo, proste len rozbili múry aby sa o nich niečo popísalo.
^ this. (o tých múroch samozrejme)
(názorovo podobným tebe, teda ako chrániš "svojich")
:smt043
pred tebou už len treba niekoho chrániť, vraňar
Ak by si si to náhodou nepamätal z rôznych dôvodov, (napr. z ideologických, alebo že by si si to nechcel pamätať, či nechcel vidieť v tom článku)
bratu, ak si niečo nepamätám, tak je to tým, že mám na robote aj iné veci. ale hovorím, toho strawmana teda zmákaš.
Tento scenár by asi neostal len pri "diere v plote" a svedčí aj o tom, že mali záujem zbúrať celý múr, nie len jeden "dielec".
podľa mňa o hovne nápad.. asi v niečom aj podľa nich, keď to neurobili.
mLuks
Addict
Addict

Waagbistritz69 napísal:asi vieš, aký význam to má pre diskusiu toto
a aký majú význam pre diskusiu tieto tvoje pi****ny, čo tvoria polovicu tvojho príspevku?
:D obří tajem. neváhaj byť aj konkrétny
:lol:
:smt043
pred tebou už len treba niekoho chrániť, vraňar
- mimochodm prečo naražaš na moje bydlisko? to si tak primitívny a zaostalý jedinec, že keď už nevieš čo povedať a dojdu ti argumenty, tak začneš vyťahovať že je človek z východu? čo to má spoločné s diskusiou? ako to posunie našu diskusiu ďalej?
bratu, ak si niečo nepamätám, tak je to tým, že mám na robote aj iné veci. ale hovorím, toho strawmana teda zmákaš.
strawman fallacy is strong with this one.. také ešte nefetujem, aby sa mi pri jednej diere v múre hneď vybavovali pokapaní ľudia a podobné vízie. -
(mimochodom, to bola len ukážka tvojej hlúpej logiky, "šak čo sa stalo?"

ešte raz ti vravím, že svoje prihlúple ironické poznámočky si odpusti, lebo neprinášajú nič do tejto diskusie... to si nechaj pre svojich kamarátov. A ak si zámerne nechápavý, tak tvoj problém.
snažím sa nehádzať do jedného pytla, ale počítam aj s existenciou zamestnávateľov, čo by zamestnať romáka nechceli, pričom sa môžu odvolávať na zlé skúsenosti s inými takých tu máme už aj dnes, no integrácia funguje (u tých, ktorí sa chcú interovať), tzn. stále sú aj taký čo zamestnajú skoro kohokoľvek, stačí čistý register trestov a práca v upratovacom servise (napr.) môže byť cigánova/cigánkyna, plus ak bude dochádzať ku proticigánskym nepokojom ako pred časom v ČR (Litvínov, Šluknovsko, Budějky..), tak bude možné u ďalších zamestnávateľov neprijímanie romákov podmieniť "dobrými susedskými vzťahmi," ktoré by si mohli vo svojej komunite "dávaním práce cigáňom" pokaziť - zas spriadaš konšpiračné teorie? - áno, nejaký antidiskriminačný zákon existuje, ale na jeho uplatnenie imo potrebuješ aj nejaké právne povedomie a hlavne odvahu, a to sa ešte nebavíme o robotách načierno. pri dnešnej nezamestnanosti pochybujem o nejakých hromadách pracovných príležitostí pre nekvalifikovaných uchádzačov, tj. ukončené aj neukončené základné vzdelanie -správa mestskej zelene, tam toho veľa nepotrebuješ vrátane "špeciálnych" škôl, kde romáci končia z rôznych dôvodov kto im za to môže, že tam končia? keď sú deti pribrzdené, nechápu učivu, keď nestíhajú spolu s ostatnými, majú problémové správanie ...kto im za to môže? samozrejme, že sú vyčlenení... keď vieme, že incest je v osadách bežná vec, tak sa divíš, že cigánske deti končia v špeciálnych školách? - tento proces systematicky vychováva nekvalifikovaných jedincov, ktorí neobstoja v konkurenčnom trhovom prostredí - to nie je jeho úmysel, opäť chyba je v cigánoch nie v systéme, oni si môžu sami za to kde ich deti končia a prečo tak končia, ani internátne školy nepomáhajú, lebo dieťa keď sa vráti domov spadne opäť do života osady a všetko čo sa naučili je fuč
stále to však nič nemení na fakte, že je to blbosť čo si napísal.
zas spriadaš konšpiračné teórie?
A čo to akože je keď nie obhajoba ľudí podobných tebe? Svojim primitívnym vandalizmom spôsobili škodu vlastníkovi múru a nehovoriac o výpovednej hodnote takéhoto činu, ktorá je nulová. Prečo si takto rovnako neobhajoval aj kotlebu, ktorý sa len chcel domôcť svojho vlastníckeho práva?
hlavný rozdiel je ten, že v tých chatrčiach aj niekto žije
A čo? Ale podstatné je to, že nemal by tam žiť, lebo sú to nelegálne postavené chatrče, bez stavebného povolenia, na cudzích pozemkoch, naviac tie chatrče nemajú urobenú a skontrolovanú statiku, čo ak sa zosypú a zabijú cigánov? Kto bude potom na vine?
Ak chce nejaký vymetený aktivista búrať múr, lebo nemá stavebné povolenie, tak nech berie kladivo a ide búrať aj tieto chatrče, lebo nemajú stavebné povolenie. Naviac ani nehovorím o tom, že nedodržiavajú územný plán a stavajú na pozemkoch, ktoré nie su na to určené. Čo je inak ďalšie porušenie stavebného zákona. Nech idú žiť pod mosty, alebo nech si ich aktivisti berú domov, či nech im zabezpečia legálne bývanie, takto aktivisti pomôžu cigánom.
ne, ani v tomto nenachádzam súvislosť so žiadnym bájnym "pseudohumanizmom,"
pokiaľ toto pre teba nie je dvojaký meter, tak ja sa ani vyjadrovať nebude, nestojí to za námahu... a zisti si to sám, či anarchisti majú ban na google?
podľa mňa o hovne nápad.. asi v niečom aj podľa nich, keď to neurobili.
podľa teba ...no keď ich to napadlo, tak asi nebolo to o hovne podľa nich, keď sa s tým aj priznali. Možno sa im len nechcelo mínať peniaze za prezlečenie. A mimochodom, či je to nápad o hovne alebo nie, opäť to nemení nič na tom, že mali v úmysle zbúrať celý múr.
^ this.
aktivistický egoizmus - nemalo isť náhodou o pomoc cigánom? cigán sa z článku nenaje. a tak ste si doma všetci poleštili klády a tým to aj skončilo, žiadne prevratné myšlienky to neprinieslo, múry budú stáť aj naďalej a ľudia nimi aj naďalej budú riešiť svoje problémy s touto komunitou, lebo majú aspoň nejaký efekt. Bodka.

Inak na moje otázky či som správne pochopil ten úryvok čo si sem dával si odpovedal lol smajlíkom aj to na nepodstatnú časť. Ďakujem ti, že posúvaš našu diskusiu dopredu, bez teba by bola stratená. Svoje chápanie toho úryvku tým pádom považujem za správne a beriem to tak, že to nevieš odargumentovať, preto sa to snažíš aspoň vvysmiať, no nedarí sa.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

disclaimer: tento príspevok je "kilometrový" a ani "objektívny" asi moc nebude
LuksKE napísal:a aký majú význam pre diskusiu tieto tvoje pi****ny, čo tvoria polovicu tvojho príspevku?
to by bola dosť krátka polovica. a okrem zaujímavých reakcii v prípade, že ti dakto dá ochutnať tvojej vlastnej medicíny to má význam zhruba podobný ako tvoje veľavravné výroky typu "šak niečo v tom zmysle si napísal v iných debatách s inými usermi (a ten user to spomínal, takže bacha na vec)" alebo v žiadnom prípade nie konšpiračné teórie o "šak tých vašich organizáciách," "zlýchzlých aktivistoch (to je jedno, čo je predmetom ich aktivizmu, proste sú to aktivisti a to je špatné jak ty drogy, áno?) a 'pseudohumanistických' mimovládkach," "chránenej zveri," "neobjektívnych zástancoch ľudských práv," vykanie, podsúvanie argumentov a podobne.
takých tu máme už aj dnes, no integrácia funguje (u tých, ktorí sa chcú interovať)
keby to bolo také jednoduché, neboli by tu ľudia, ktorí sa neintegrujú - a osadníci alebo obyvatelia sídlisk typu L9 z bývalého československa mi poväčšine spokojní so svojimi životnými podmienkami neprídu
kto im za to môže, že tam končia? keď sú deti pribrzdené, nechápu učivu, keď nestíhajú spolu s ostatnými, majú problémové správanie ...kto im za to môže? samozrejme, že sú vyčlenení...
posielať ich automaticky do osobitných škôl rozhodne nie je riešenie, participujú na tom aj rodičia skrz isté výhody oproti iným školám, riešením by mohla byť intenzívnejšia predškolská príprava zameraná na zrakovú a sluchovú analýzu a syntézu, priestorovú orientáciu, matematické predstavy a jemnú a hrubú motoriku, takisto by bolo nutné rozlišovať nepripravenosť z dôvodu sociálnej deprivácie, z dôvodu fyzického hendikepu a z dôvodu duševnej poruchy
keď vieme, že incest je v osadách bežná vec?
vieme? imho to je urban legend z veľkej časti.. neexistuje spoločnosť, ktorá toleruje incest v priamej línii (styk bratranca a sesternice je niečo iné a je tu aj legálny, takisto sobáš)
to nie je jeho úmysel, opäť chyba je v cigánoch nie v systéme
ako môže dľa teba byť chyba v romákoch a akejsi ich "prirodzenosti," keď na inom mieste spomínaš romákov integrovaných?
dá sa povedať, že kapitál ako spoločenský vzťah má záujmy, ale o úmysle som ešte nepočul.. systém hlavne tvorí triedy s protichodnými záujmami a konkurenčná hra vrámci nižšej triedy, či už sa jedná o kvalifikáciu, etnicitu/nacionalizmus, gender apod. je jedným z dôsledkov tohto stavu
ani internátne školy nepomáhajú, lebo dieťa keď sa vráti domov spadne opäť do života osady a všetko čo sa naučili je fuč
to je pravda, ale trebárz táto na základe dostupného vyzerá, že funguje o dosť inak http://nitra.sme.sk/c/5907333/romovia-s ... inych.html
zas spriadaš konšpiračné teorie?
nope, žiadne sprisahania ani kliky nikde nehľadám
stále to však nič nemení na fakte, že je to blbosť čo si napísal.
aha.
Svojim primitívnym vandalizmom spôsobili škodu vlastníkovi múru
prečo by ma mala dojímať závratná škoda spôsobená na majetku miestneho úradu, na ktorej následne niečo zarobil ten, kto to opravoval?
ak sa po vzore pissed-off white trash redneck conservatives zo south parku rád vyžívaš v takýchto veciach, tu si vyrátaj, v akej miere presne by to tvoje vrecko malo bolieť, len bacha aby si neprišiel o nervy: http://ekonomika.sme.sk/c/6902372/najva ... miest.html
naviac tie chatrče nemajú urobenú a skontrolovanú statiku, čo ak sa zosypú a zabijú cigánov? Kto bude potom na vine?
imho ten, čo to staval
Ak chce nejaký vymetený aktivista búrať múr, lebo nemá stavebné povolenie, tak nech berie kladivo a ide búrať aj tieto chatrče, lebo nemajú stavebné povolenie.
dotyční, ak si dobre spomínam, neargumentovali len tým, čo má a čo nemá stavebné povolenie (mne osobne je to dosť jedno, aj keď je divné, že zrovna mestská časť dá niečo postaviť načierno a hlavne, že stavebný úrad má lehotu na začatie konania o dodatočnom povolení alebo odstránení stavby v rozsahu až jeden rok s tým, že lehota na ukončenie takéhoto konania neexistuje) a ak je uplatnením toho strašného "pseudohumanistického dvojakého metra" myslieť si, že chatrč (slúžiaca ako stále obydlie) a múr (oddeľujúci sídlisko od sídliska) sú dvoma stavbami s rozdielnymi vlastnosťami a účelom, tak potom tento "dvojaký meter" zastávam aj ja a som tým pádom asi aj ten "pseudohumanista," chystaj metaforické faklä, valaškä a vidlä a nezabudni to dať do boldu :roll:
a zisti si to sám, či anarchisti majú ban na google?
aj keby, googlesharing neexistuje? ;) etymológia slova "pseudohumanizmus" mi je pomerne jasná, len by som rád vedel, čo to znamená v kontexte tejto témy.
ale celkom zaujímavého článku som sa skusmo dogooglil: http://denikreferendum.cz/clanek/1173-p ... udorealita
mali v úmysle zbúrať celý múr.
keby mali, asi by ho zbúrali celý. #DoebanyGramofon
cigán sa z článku nenaje
za nejaký hlad by som ten múr zrovna nevinil, ale inak máš pravdu, článok/príspevok/whatever môže iba kritizovať podmienky, za ktorých cigán/slovák/whoever nemá možnosť sa v kľude najesť.. dajme tomu.
a tak ste si doma všetci poleštili klády
:roll:
až potom, ako sme rituálne doznásilňovali slovenské nemluvňatá a následne sa okúpali v petrošekeloch od Šoroša, vole.
Bwahaha.gif
(68.33 KiB) 519 stiahnutí
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Zaujímavý pohľad k tejto téme /všeobecne/ od J. Poláka:
mLuks
Addict
Addict

Wb69
to by bola dosť krátka polovica.
z 12tich citácií si na 6 reagoval od veci, polovica postu
keby to bolo také jednoduché, neboli by tu ľudia, ktorí sa neintegrujú a osadníci alebo obyvatelia sídlisk typu L9 z bývalého československa mi poväčšine spokojní so svojimi životnými podmienkami neprídu
ľudia, ktorí sa neintegrujú sú tu preto, lebo sa integrovať nechcú. síce so svojími podmienkami spokojní nie sú, no integrácia znamená viac ako sú oni ochotní urobiť. Nakoniec za svoje podmienky sú si sami zodpovední.

"posielať ich automaticky do osobitných škôl rozhodne nie je riešenie," - a teda riešenie je nechať ich v normálnej škole nech brzdia aj normálne deti v ich vzdelaní a rozvoji?
" riešením by mohla byť intenzívnejšia predškolská príprava" - ako chceš zabezpečiť intenzívnejšiu predškolskú prípravu detí z osád (teda naučiť zodpovednosti rodičov), ak nevieme zabezpečiť ani školskú dochádzku týchto detí a to je zo zákona povinná + dostavajú (ten diskriminačný) príspevok za pravidelnú dochádzku detí do školy (nie, nie je to urban legend) - teda platíme im za niečo čo majú zo zákona povinné, inak im majú byť deti odobraté
vieme? imho to je urban legend z veľkej časti..
urban legend možno v tvojom meste, skôr len ty chceš aby to bolo urban legend. v osadách na východe nič výnimočné. brat sestra, otec dcéra, dokonca si pamätám aj jeden dávnejšie medializovaný prípad z hnojky.
ako môže dľa teba byť chyba v romákoch a akejsi ich "prirodzenosti," keď na inom mieste spomínaš romákov integrovaných?
pokiaľ si dobre pamätám, tak v prvej verzii tvojho postu si tam mal niečo z genetikou, či génmi - ale prirodzenosť je v podstate to isté
a teraz k veci, kde som písal niečo o prirodzenosti? kde som napísal, že je to ich genetikou či niečo podobné? Napísal som, že chyba je v nich, lebo sa oni nechcú integrovať. Sú takí, čo sa integrovať chcú a už sa integrovali alebo robia všetko preto aby sa integrovali a sú takí, ktorí sa nechcú integrovať, lebo integrácia nie je o tom dostať nový byt, brať peniaze za nič, teda za nálepku "sociálny prípad", celé dni nič nerobiť a poznať len svoje práva.
to je pravda, ale trebárz táto na základe dostupného vyzerá, že funguje o dosť inak
Toto je presne prípad tých, ktorí sa chcú integrovať a sú ochotní sa zmeniť pre lepší život, budúcnosť. No takých je bohužiaľ málo.
prečo by ma mala dojímať závratná škoda spôsobená na majetku miestneho úradu, na ktorej následne niečo zarobil ten, kto to opravoval?
prečo by ma mala dojímať ťažká životná situácia a údajná segregácia ľudí, ktorí si za svoje problémy môžu sami a nerobia nič preto aby sa zo sračiek vyhrabali?

"dotyční, ak si dobre spomínam, neargumentovali len tým, čo má a čo nemá stavebné povolenie" - ale argumentovali aj tým, a teda rovnako ako kotleba pri svojom pokuse zbúrať osadu na vlastných pozemkoch pod KH.
"a ak je uplatnením toho strašného "pseudohumanistického dvojakého metra" myslieť si, že chatrč (slúžiaca ako stále obydlie) a múr (oddeľujúci sídlisko od sídliska) sú dvoma stavbami s rozdielnymi vlastnosťami a účelom, tak potom tento "dvojaký meter" zastávam aj ja a som tým pádom asi aj ten "pseudohumanista,"" - podľa zákona je absolútne jedno aký účel tá stavba plní, ak je to čierna stavba má byť odstránená alebo zlegalizovaná - ak si myslíš, že je to rozdiel, skús si postaviť ty čiernu stavbu na cudzom pozemku, v chránenom území či na pozemkoch s iným účelom ako stavebným, skús, rád sa pozriem ako s tebou vlastník, úrady a polícia zatočia (áno, viem ako zareaguješ :) )
ale celkom zaujímavého článku som sa skusmo dogooglil
nezaujímajú ma názory niekoho, kto vo svojom "nezávislom" článku o pseudohumanizme uvedie reklamu na výstavu v romskom múzeu :)
keby mali, asi by ho zbúrali celý
veď ho chceli zbúrať celý, variantu na to pripravenú mali, no bola náročnejšia. Celý čas aj tvrdia, že múry do európy nepatria. "Partizánka" im prišla jednoduchšia, tak realizovali tú. Naviac pri svojom druhom variante by riskovali, že by sa v tom niekto začal vŕtať, začal by sa vypytovať z akej sú firmy, zavolal na miestny úrad či o niečom takom vie (búranie na príkaz EU), prípadne políciu atď. Pre cudzincov by to boli väčšie oplietačky.

Mimochodom:
Síť ERGO se distancuje od zbourání části zdi na Slovensku
Konexe sa od tohto činu dištancovala, Ergo tak isto, len ty ich tu na fóre obhajuješ v zmysle "šak čo sa stalo, jedna diera v plote hore dole, ale hlavne že sú články, hlavne že sú články" - tzn. aj tie články sú v podstate na nič, majú len informačný charakter.
za nejaký hlad by som ten múr zrovna nevinil, ale inak máš pravdu, článok/príspevok/whatever môže iba kritizovať podmienky, za ktorých cigán/slovák/whoever nemá možnosť sa v kľude najesť.. dajme tomu.
to znamená, že nedosiahli nič
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

LuksKE napísal:z 12tich citácií si na 6 reagoval od veci, polovica postu
lepšie z tvojho pohľadu odveci, ako nijak (zvyšok toho odstavca nič?) a ideme zaradom:
1. neviem, čo je odveci na tom ti na "argument" zhruba znejúci [tu si síce nenapísal nič, čo by mi dávalo dôvod k tomu, aby som ťa s niekým z fóra (ešte raz, kým?) hádzal do jedného vreca a na základe toho ti písal v množnom čísle ("a ten user to spomínal" -?)] odpovedať "neváhaj byť konkrétny"
2. že [zlé mimovládky nič nerobia, iba učia romákov argumentovať rasizmom či inou diskrimináciou] je typická konšpiračná teória kotlebovského rázu, už chýba len stereotyp o po veky zbedačovaných slovákoch.. laaangweilig, na tom som sa len zasmial, ak dovolíš.
3. vyjadrenie [názorovo podobným tebe, teda ako chrániš "svojich"] bolo nemenej vtipné a takisto som necítil potrebu naň inak reagovať, a necítim ju doteraz.. plus to súvisí s 1.
4. podotknúť, že keď si niečo nepamätám, nemusí to, ako implikuješ, hneď byť z ideologických dôvodov :lol: tiež je odveci asi len podľa teba, aj to z nejasných príčin
5. keby som to "je tam toho" alebo niečo podobné napísal na všetko, bol by to legitímny dôvod, aby si tým ako opakovací papagáj argumentoval všade možne, akurát že ja som to doplnil len za vetu, že niekto kopol do plota. lebo predpokladám, že Chuck Norris to nebol a teda sa úbohému plotu, jahve pomiluj, nič nestalo.
6-ku neviem nájsť.. ale tak jasné, že jednoduchšie je povedať "toto je odveci" ako argumentovať (kľudne aj sarkastickým štýlom, whatevz..)
a teda riešenie je nechať ich v normálnej škole nech brzdia aj normálne deti v ich vzdelaní a rozvoji?
straw man fallacy, šálalalala..
ako chceš zabezpečiť ...
z akého titulu by som mal niečo zabezpečovať?
a teda naučiť zodpovednosti rodičov
nielen to, ale ak chceme "neprispôsobivých" romákov "integrovať," bude to všetko asi potrebné
dostavajú (ten diskriminačný) príspevok za pravidelnú dochádzku detí do školy (nie, nie je to urban legend)
a dokázať sa ti toto tvrdenie nechce? pokiaľ viem, tak v systéme štátnej podpory neexistuje žiadna dávka, ktorá by bola podmienená etnickou príslušnosťou, detské prídavky predpokladám poberali aj tvoji rodičia a prijímateľom dotácie na školné pomôcky a stravu je pokiaľ viem škola, nie rodina.
dokonca si pamätám aj jeden dávnejšie medializovaný prípad z hnojky
pochybných medializovaných prípadov z hnojky ti naserem plný kýbel, aj keď s romákmi asi súvisieť nebudú. niežeby sa také nenašli, akurát nepozerám telku už pekných pár rokov. ok, môže byť.
pokiaľ si dobre pamätám, tak v prvej verzii tvojho postu si tam mal niečo z genetikou, či génmi - ale prirodzenosť je v podstate to isté
jawohl.
Toto je presne prípad tých, ktorí sa chcú integrovať a sú ochotní sa zmeniť pre lepší život, budúcnosť. No takých je bohužiaľ málo.
keďže sa tam dbá na elementárne veci typu hygiena, školská dochádzka, hľadanie zamestnania, staranie sa o okolie a platenie účtov, tak tam zrejme bude aj nezanedbateľná podmnožina romákov, ktorí sa síce možno chcú integrovať, ale najprv im to musel niekto týmto spôsobom umožniť.. najlepšie by pre romákov v ex-československu bolo, keby sa nespoliehali len na štát s paternalistickým prístupom, ktorý zlyháva, ale organizovať sa sami, napríklad po vzore amerických Čiernych panterov (aj keď s nimi vo veľa veciach nesúhlasím), ktorí okrem protestov proti rasizmu a segregácii zavádzali pre ľudí vo svojich komunitách aj sociálne programy typu Free hot breakfasts for children alebo Free busing to prison programme (viac tu a tu). v podobnom duchu hovoria inak aj ľudia, s ktorými som sem hádzal útržky z rozhovorov na stránke AFA, a myslím, že aj majú rozhodne viac skúseností jak trebárz ja :)
a teda rovnako ako kotleba pri svojom pokuse zbúrať osadu na vlastných pozemkoch pod KH.
neviem, či on argumentoval aj niečím iným, to je to..
podľa zákona je absolútne jedno aký účel tá stavba plní, ak je to čierna stavba má byť odstránená alebo zlegalizovaná
podľa zákona možno :)
rád sa pozriem ako s tebou vlastník, úrady a polícia zatočia
asi by som ten múr použil jak precedens, keď je čierne obydlie a čierny múr vraj podľa našej jurisdikcie úplne to isté, lebo keď ozaj, tak jak je možné, že prvá entita (a jedna z posledných), ktorej vadilo, že ten múr je tam načierno, bola EÚ a doteraz nie miestne úrady (= vlastník) ani polícia?
áno, viem ako zareaguješ :)
tak to ani nič nemusím písať potom, keď strawman-builder je nejspíš tvoje druhé meno :)
nezaujímajú ma názory niekoho, kto vo svojom "nezávislom" článku o pseudohumanizme uvedie reklamu na výstavu v romskom múzeu
neviem, či zrovna reklamu, keďže medzi vedením ani zamestnancami múzea jeho meno nefiguruje, plus stačilo kliknúť na autora "Autor je duchovním Církve československé husitské, překladatelem, publicistou a pedagogem, studoval teologii v Praze a Berlíně. V minulosti pracoval jako zemědělský dělník, v současné době je ředitelem Ekumenické akademie. Je aktivním účastníkem několika kampaní a mezinárodních sítích zaměřených na problémy rozvoje a udržitelné budoucnosti."
ovšem romské múzeum v Krne, si matne spomínam, bolo kritizované aj v anarchistickom časopise Akce!, aj na základe stykov s miestnymi romákmi, tiež dosť zaujímavá téma: post2096658.html#p2096658
veď ho chceli zbúrať celý, variantu na to pripravenú mali, no bola náročnejšia. Celý čas aj tvrdia, že múry do európy nepatria. "Partizánka" im prišla jednoduchšia, tak realizovali tú. Naviac pri svojom druhom variante by riskovali, že by sa v tom niekto začal vŕtať, začal by sa vypytovať z akej sú firmy, zavolal na miestny úrad či o niečom takom vie (búranie na príkaz EU), prípadne políciu atď. Pre cudzincov by to boli väčšie oplietačky.
ok. nestáva sa síce moc často, aby sa niekto v niečom takom začal vŕtať, lebo to by už bol ten hnusný "aktivizmus," ale môže byť. takisto lokálny stavebný úrad má lehotu na začatie konania o dodatočnom povolení alebo odstránení stavby v rozsahu až rok s tým, že lehota na ukončenie takéhoto konania neexistuje (to som už písal), takže pochybujem, že by takto expresne rýchlo vedeli zistiť, či EÚ niečo také nenariadila a nižšie miesta neodklepli.
aj tie články sú v podstate na nič, majú len informačný charakter
informácie sú to, čo mnohým chýba, nielen ohľadom tohto problému, potom niekto s vážnou tvárou argumentuje úplnými blbosťami, ako napr.:
post2104314.html#p2104314
http://www.rozhlas.cz/cernasanitka/druh ... ava/487072
http://freemario.webpark.cz/pravda.html
http://hoax.cz/retezove-emaily/dopis-tv ... i-1272007/
http://hoax.cz/hoax/starobni-duchody---zvyhodneni-romu/
http://hoax.cz/hoax/prvni-jihlavske-dite-roku-2011/
http://hoax.cz/hoax/sok-v-lekarne---kdo ... t-za-leky/
http://hoax.cz/hoax/zvysene-zalohy-na-e ... oj-prijmu/
http://branik.blog.sme.sk/c/273115/Nenu ... tenia.html
http://hoax.cz/hoax/cikani-a-verejne-prospesne-prace/
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/tec ... le:720779/
http://hoax.cz/hoax/cikanka-a-uver/
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/patr ... 26019.html
http://hoax.cz/hoax/lupic-na-damskem-zachodku/
http://antifa.cz/content/utoku-romu-pri ... ymyslenych
http://protikapitalu.org/blog/duchcov-davky-a-slepota/
http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/do ... -je-podvrh
http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/do ... -ekonomiku
http://www.blisty.cz/art/71039.html
http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/do ... ma-vznikla
mLuks
Addict
Addict

že jednoduchšie je povedať "toto je odveci" ako normálne odpovedať
to vraví ten, ktorého jedinou reakciou na niektoré časti sú smajlíky, šalallala, zopár naučených slov z angličiny a podobne :lol: ..ale však je ľahšie nikoho vysmiať, snažiť sa ho strápniť, či zosmiešniť jeho argumentáciu ako normálne odpovedať
z akého titulu by som mal niečo zabezpečovať?
tak načo sa do takého problému montuješ, ak nechceš nič zabezpečovať, prinášať riešenie? nudíš sa doma?
v systéme štátnej podpory neexistuje žiadna dávka, ktorá by bola podmienená etnickou príslušnosťou, detské prídavky predpokladám poberali aj tvoji rodičia a prijímateľom dotácie na školné pomôcky a stravu je pokiaľ viem škola, nie rodina.
na rýchlo sa mi nič lepšie nechcelo hľadať, ale aj to stačí, že niečo také existuje
Dávky za školskú dochádzku rómskych detí je zvrátenosť, tvrdí Matovič
Rómom chce SDKÚ-DS zobrať príspevok za to, že posielajú deti do školy
rodinné prídavky na dieťa je jedna vec, a ten príspevok je druhá vec, cigani berú aj ten príspevok aj prídavky
keď je chatrč a múr medzi sídliskami to isté, prečo prvá entita, ktorej vadilo, že ten múr je tam načierno, bola EÚ a nie miestne úrady (tj. vlastník) ani polícia?
pekne si to prekrutil. kde sa píše, že EU vadi, že je načierno? čo viem tak EU vadí, že je "segregačný". To že je načierno, tvrdia tie organizácie. o čo ti vlastne išlo v tej otázke? miestny urad chce aby ten mur tam bol, postavili ho narýchlo, aby riešili situáciu, podľa mňa ho už aj dali zlegalizovať (ak náhodou bol načierno)
to čo si citoval, si opäť krásne vytrhol z kontextu. Ty si postav dom bez povolenia, na napr. mestskom pozemku (obecnom, súkromnom) a sleduj čo sa bude diať. Myslíš, že niekoho bude zaujímať, že ty nemáš kde bývať? Nebude.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

1. už som to slovo "normálne" dodatočne upravil na niečo súcejšie.. anyway, aké naučené slová po anglicky? strawman fallacy je terminus technicus označujúci typ argumentačného klamu, podobne ako ad hominem, čo sa tu na hojku celkom bežne používa.. vraňare majú ban na google? :) mimo to, na viacero vecí som práve reagoval druhý raz a rovnako, len spôsobom, ktorý tvoj jemnocit hádam neuráža a nezareagoval si na to, tak neviem, či to má do budúcna nejaký význam tu pred tebou obhajovať svoje postoje, keď už sa raz rozhodneš, že sú odveci, pretože obsahujú smajlíky a podobné neprípustné elementy :lol:

2. lebo o ňom diskutujem na fóre a trochen ma zaujíma, to ale neznamená, že som o niečo viac kompetentný ho riešiť ako ty.. ale keď chceš, tak až sa dopracujeme k nejakému konsenzu, môžeme to, na čo sme prišli, poslať Pollákovi a Ficovi :lol:

3. ale fakt radšej skús nájsť niečo k tejto téme, čo neni z agentúry JPP (z hentých článkov som sa veľa nedozvedel, ale šak bulvár) a potom vyrukuj s nejakou diskrimináciou, skutočnou či domnelou.. plus riešilo sa to pred dvoma rokmi, existuje tá dávka ešte (ak existovala?)
stránka upsvar.sk by mohla byť viac nápomocná napríklad.
don't believe the hype..

4. ba vlastne hej, teta eurokomisárka nespomínala nič o legalite múru, to až primátor Raši, keď na základe jej podnetu ten múr akože odsúdil, tak vyhlásil aj, že „Tento múr nepostavilo mesto Košice, ale mestská časť Košice Západ, ktorá je samostatným právnym subjektom. Stavba bola realizovaná bez povolenia mesta Košice a bez povolenia príslušných stavebných úradov“ a hovorkyňa magistrátu m. Košice to potvrdila, ďalej som o tomto nič nezachytil..
a z kontextu som nemal čo vytrhnúť.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ved pre nich je normalne kradnut...
http://www.tvnoviny.sk/domace/1773139_b ... lili-preco
hughito
Redeemer
Redeemer

Díky za objasnenie.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

predvolebná kampaň v KE a ľudová tvorivosť:
10009277_451602921647665_2935967623679166443_n.jpg
//autoeditácia príspevku (14 Okt 2014, 18:16)
dedo Jozef na SV napísal:nikde som sa nedočítal, žeby nejaký gang bielych gádžovských detí terorizoval cigánskych spolužiakov v nejakom meste Sheffield, ktorí sa prišli do Británie vzdelávať a ich rodičia poctivo pracovať a nie zneužívať britský sociálny systém, nikde som sa nedočítal
sheffieldských náckov či EDL chavs sa mi nechce googliť, ale určite by sa niečo našlo ;) a nepoznám tých rodičov, takže možno problém ani nie je ausgerechnet v "zneužívaní sociálneho systému," ale trebárz v tom, že kvôli práci nemajú čas/energiu na VÝCHOVU tých detí a teda vplyv predchádzajúcej generácie lives on
A kto zato nesie zodpovednoť? MY VŠETCI, všetci čo strkáme hlavu do piesku, všetci čo sa bojíme nahlas povedať a pomenúvať daný problém, všetci čo sme prijali HRU na rómov a nerómov, namiesto pravého pomenovania biely, čierny, slovák, cigán atd.
hej, v pomenovaniach, farbách a národnostiach tkvie jadro problému :roll:

btw: http://www.blisty.cz/art/71039.html
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

hughito
Redeemer
Redeemer

Nevšimli ste si na sebe, že po tom, čo všetko ste v osadách videli, vo vás narastajú predsudky voči rómskemu etniku? Riziko, že človek začne všetkých hádzať do jedného vreca, je veľké.

Práve naopak, horší pohľad na Rómov som mala predtým, než som k nim začala chodiť. Dnes vidím, že tam sú aj ľudia, ktorí svoje zvieratá milujú a starajú sa o ne v rámci svojich možností.

Mnohí ich dokonca púšťajú aj do postele, čo na dedinách, ktoré obýva majorita, naozaj nebýva zvykom. Hoci teda Rómovia v osadách nemajú financie a často ani nie sú takí uvedomelí, aby svoje zvieratá dali očkovať, u mnohých vidím, že sa o ne starajú s láskou. Nevravím, že je takých veľa, ale nájdu sa, preto nemám dôvod generalizovať.

___

Toto si si mal všimnúť ty primitív.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

odpadnem hughito niekoho nazve primitívom :lol:
to uz kde sme
Napísať odpoveď