je to absolútne zbytočné, pretože každý člen fóra, ktorý túto tému sleduje vie, že som mal na mysli viac ľudí (nie len teba), ktorí sa v tejto téme cigánov zastávali a argumentovali slušnými rodinami zo svojho okolia. Čiže som ti nevykal, lenže ty si potrebuješ kopať a reagovať na obyčajné poznámky, lebo na gro problému evidentne odpovede nemáš.čo je zlé na komentári, že neni potrebné mi vykať a ani implikovať niečo, čo som nepovedal?
A priamo si to nepovedal, ale povedal si že s prácou po vyrovnaní dlhov a ďalšej pomoci od aktivistov by to bolo rovnako, načo som sa ťa opýtal či slušný cigáni neexistujú ako dôkaz toho že sa to dá, splatiť dlhy, nájsť prácu a integrovať sa. (tam opäť si vytrhol z kontextu, keďže tvoja citácia končila pri neexistujú, no moja veta pokračovala ďalej)
áno opýtal si sa aké zákony a odkázal ma na články/úryvky či čo. - reakcia, ktorá posúva debatu ďalejhneď za tým som reagoval na onen problém práce aj niečím iným
No opáť si nezareagoval na to, že tým čo si napísal, teda spochybnil si prijatie meniacich sa cigánov do zamestnania (teda tých čo by sa chceli integrovať), si vlastne spochybnil celú integráciu cigánov z osád ako takú. Lebo "a prečo by zamestnanec so zlými skúsenosťami s romákmi dajme tomu (alebo ani nie) mal prijať niekoho z dovtedy problémovej romáckej rodiny, ktorá sa (na chvíľu) zo svrabu dostala len skrz random sponzorský dar od random skupiny?". A na to nadväzovali aj tie moje "zákony" od aktivistov. Keď sa ty toto pýtaš, tak ako by si chcel tých cigánov integrovať? Ako by si chcel prinútiť toho zamestnávateľa aby zamestnal cigána chcejúceho sa integrovať? Preto som sa opýtal či by si aktivisti vydupali nejaké zákony, či vyhlášky, ktorými by prinútili zamestnávateľov zamestnávať cigánov na ceste k integrácii do majority. Ale teba zaujímajú "aké zákony" namiesto toho, aby si si obhajoval svoje slová.
a načo ich potom začali búrať? Aj ten múr v Ostrovanoch, na fotke vidno ako sa ho snaží aktivista rozkopať + múr v KE rozbili. No aj tak, múry už stoja a ak by aj chceli aplikovať svoje riešenie budú musieť múry zbúrať. Otázne je už ako? A mimochodom, všetky tieto organizácie či aktivisti hľadajú riešenia už viac ako desať rokov, no stále s ničím neprišli a stále rozprávajú o tom, že je to beh na dlhé trate. Kedy ho už chcú vyriešiť? Kým tieto organizácie a aktivisti hľadajú riešenia, robia štatistiky a neviem čo, ľudia hasia svoje problémy s touto komunitou takýmito múrmi.ja som to pochopil skôr tak, že by chceli dospieť k riešeniu, ktoré by sa bez múrov zaobišlo, ale to asi každý.. že je to beh na dlhšiu trať ako zbúrať kus múru si predpokladám sami uvedomujú. keby chceli zbúrať viac múrov, tak zbúrajú viac múrov.
A s kým teda sú to rozhovory? Snáď zo sociológmi z výskumných ústavov? Rozhovory s aktivistami, pseudohumanistami, ľudsko-právnymi organizáciami majú v tomto smere tiež nulovú hodnotu, a istú ideologickú podobnosť s afa majú. Minimálne majú spoločného nepriateľa. To je ako čítať štatistiku o počte rasovo motivovaných útokov od ĽPR.to ale nie sú rozhovory s členmi a dá sa asi povedať, že ani sympatizantmi AFA. nájdi tam nejakú ideologickú zaslepenosť
články/úryvky/odstavce/kapitoly - to je jedno, je to kilometrové a za ďalšie, ako mám viesť diskusiu s úryvkami, ak niečo budem chcieť vyvrátiť z toho úryvku, ty mi to budeš vedieť odargumentovať? Ja tu diskutujem s tebou, nie s autorom článku, či s nejakým aktivistom, či členom nejakej organizácie, čo vystupuje v tvojom úryvku. To že sa ty s nimi stotožňuješ je fajn, ale máš k tomu čo povedať aj z vlastnej hlavy? A ak nemáš čo povedať na tému integrácie, tak tu nediskutuj, keď budem chcieť čítať články od nich, tak pôjdem na ich stránky, nato tu nepotrebujem teba.a nepastoval som celé články, enem úryvky z nich, s ktorými sa stotožňujem alebo mi prídu zaujímavé, od ľudí, ktorí na tému integrácie majú myslím viac čo povedať než ja.
Celý čas splietaš o posúvaní debaty dopredu a nakoniec jediné čo vieš k téme dať sú len články od niekoho iného, lebo oni o tom vedia viac než ty. Debatujem s nimi či s tebou?