Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie

O športe...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Cyklistika

Príspevok od používateľa CheZteR »

pekne ze ta to bavi, ale progres pri tych cislach ani vidiet nemozes :) tak sa onho ani nesnaz, len si vychutnavaj bajk
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

tak tak, skorej spoznavaj viac svoje okolie alebo sa odvez dakam vlakom a naspat na bajku :)
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 94faroSVK »

Čo by ste mi odporučili aby som tie výsledky aj nejak zbadal ? :) Potrebujem nejaké čísla od ktorých by som sa vedel odraziť, lebo doteraz som považoval tých 40-50 km na jednu jazdu ako slušný začiatok.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

na rovine svaly nerastu :D ziadne cisla ti netreba, staci ked ta budu boliet nohy (zdravo) a rano vstanes a povies si, ale som si vcera dal :D
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Takže som si to predsa prerátal.

Február: 97.742
Marec: 194.196
Jún: 38.763
Júl: 391.298
Október: 46.512

Spolu: 768.511 km tento rok :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No neviem, ja som akurát dnes dal 800km za tento rok a to bike stráááášne flákam.. ;)

Čiže Ty to tiež dosť flákaš, ak chceš mať zaujímavé čísla, v lete treba chodiť na bike aspoň minimálne 2-3x do týždňa, aby si za ten týždeň spravil aspoň 150km a potom máš mesačne 600km a za rok môžeš dať aj 4000km... ak si celoročný, určite aj viac. :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Treba začať jazdiť kopce, začneš si sledovať čas a budes sa chcieť každým výjazdom o niečo zlepšiť a vyšlapať stále vyššie, to je tá správna motivácia :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Alebo pouzivat Stravu, spravit si segmetny a porovnavat casy, idealna vec na zlepsovanie a motivaciu.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

alebo spravne trenovat a casy sa zlepsia same
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

94faroSVK napísal:Takže som si to predsa prerátal.

Február: 97.742
Marec: 194.196
Jún: 38.763
Júl: 391.298
Október: 46.512

Spolu: 768.511 km tento rok :)
Zacni tu http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/conte ... y/4/44/96/
a tu mas trochu motivacie, tiez som pred 3 rokmi zacinal tak ako ty
Prílohy
14-10-2014 9-08-18.png
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

vendo napísal:alebo spravne trenovat a casy sa zlepsia same
aj to je cesta, ale aspoň ja som nikdy nejak tú teóriu neštudoval, najväčšou motiváciou mi bolo dostať sa vždy vyššie, dal som si cieľ, ktorý bol vtedy pre mňa nereálny a snažil sa k nemu dopracovať, preto som aj spomenul tie kopce, je to perfektný spôsob ako sa motivovať, ja však jazdím hlavne terén, možno pre cesťákov je to iné :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

tak som jazdil tiez, ale koncom minuleho roka, a tuto jar som zacal cielene treningy, dost toho som prebral aj z linku co postol t0m4s3 a vysledky boli vynikajuce, na jar som mal super formu, bohuzial potom statnice + finish diplomky, mesiac zapijania a uprsany august spravili svoje a som zase ako cajicek :D
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Možno je to tým, že moje ľavé noha ešte stále nie je na takej istej úrovni svalstva ako prvá noha. Prvý krát mi ľavé koleno bolo operované cca 6-7 rokov dozadu. Tá operácia s terajšími výkonmi skoro ani nesúvisí, ale ďalšie 2 áno. Druhú operáciu som mal vlani vo Februári. Tretiu tiež vlani, v Júli. Preto som považoval tých 768.511 km za úspech, vlastne je to môj osobný rekord. Prvý rok som odjazdil cca 500 km, ale to asi za 2-3 mesiace, už si to dobre nepamätám. Minulí rok medzi operáciami 250-300-350 km. Možno je to tým, možno nie.

Nejakú tú stravu som kukal na nete pred pár mesiacmi. Ale nedospel som k ničomu.

Díky aj za tú stránku, večer sa na to kuknem podrobnejšie :)
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

No nie je sa moc cim chvalit, ale chcem sa podelit o to, ako nestastne som ukoncil moju dobre zacatu sezonu.

Po takmer 2000 najazdenych kilometroch, som sa vybral na vcyhadzku v okoli Brna. Pri navrate domov sme sa rozhodli cestu skratit lesom, s tym ze to bola dobra slapanica do kopca, ale zase na druhej strasne nas cakal pekny dlhy zjazd (uz po asfaltke). Zjazd bol pomerne rovny, tak sa mi bicykel rozbehol, navyse kolega mal predomnou velky naskok tak som sa ho snazil dobehnut. Zrazu sa vsak objavila ostra pravotociva zakruta a v protismere sa v tejto zakrute vynoril autobus. Zdalo sa mi ze zakrutu moc nevyberam, tak som v panike stlacil brzdy, ale kedze pocasie bolo sychrave, vozovka mokra, zobralo mi zadne koleso do smyku a ja som vletel do autobusu (bokom do jeho boku). Vysledok : kratke bezvedomie, fraktura lebky (prilbu som mal), 8 zlomenych rebier, zlomena klucna kost + pomliazdeniny. Po niekolkotyzdnovom pobyte v nemocnici, som sa nakoniec dal nejak dokopy a vyzera to ze okrem jazvy na hlave/cele, by som nemal mat ziadne trvale nasledky. Takze celkovo to hodnotim ako stastie v nestasti. Avsak okrem dlhej rekonvalescencie, ma cakaju aj ine neprijemne zalezitosti s policiou a pokutami, kedze som pred jazdou pozil pivo, teda som vinnikom nehody, aj ked skromne priznavam ze vinnikom by som bol tak ci tak.

Viem ze z tohto pribehu vlsatne vyznievam ako ten arogantny cyklista, ktory je stale spominany vodicmi, a taktiez ocakavam pocetne K-, ale chcel som len napisat akesi upozronenie pre pouzivanie brzd, aby sme na hojku nePNkovali viaceri a tiez o tom ako pivko aj ked ho nie je citit moze nakoniec ovplyvnit cely pribeh.

PS: Bicykel je vraj celkom v poriadku (zrejme som to cele schytal ja), takze na cyklistiku nezanevriem a dalsiu sezonu skusim najazdene km prekonat :).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A kde konkretne sa ti to stalo?
eaten
Light Professional
Light Professional

Smerom z Utechova na Sobesice tam je taka 90 stupnova zatacka najprv doprava a potom dolava
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

eaten
Light Professional
Light Professional

jo, takto to ani nevyzera tak ostro, ale zrejme som nejak spanikaril
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak ono hlavne je to z kopca, z fotky to nevyzera. Inak dnes som to konecne doklepol (januar-marec som skoro nejazdil kvoli kolenu), tak sa aspon tu pochvalim :) Netreba to ale prehanat, kamos, ktory mal minuly rok podobny najazd ako ja (8-9k) tak tento rok po 10k uplne "zdochol" a dostaval sa z toho tak mesiac-dva
Prílohy
10k.png
10k.png (2.48 KiB) 1747 zobrazení
eaten
Light Professional
Light Professional

Pocujte neviete o nejakej stranke ktora porovnava kvalitu cyklistickych prilieb? Po nehode som sa rozhodol, ze na tom nejdem setrit a chcem kupit nieco naozaj kvalitne. Vsade vsak porovnavaju prilby z nizsich cenovych kategorii, a preto neviem ktora z tych vyssich je lepsia. Ide mi hlavne o tu bezpecnost.
Nemate nejaky web resp. aspon nejaku stranku kde popisuju technologie, ktore sa pouzivaju a ich kvalitu?
Napísať odpoveď