A ty si videl, čo sa dialo predtým? Za takéto zatýkanie ho musela minimálne fyzicky napadnúť. Vlastne aj keby ho napadla, je to chlap, oveľa ťažší a silnejší, navyše sú dvaja, tak si musia vedieť poradiť aj bez takéhoto zaobchádzania.guess.whoo napísal:jasne, ze uznal, ze to nebolo primerane ked videl len to video a nie to co sa dialo predtym
Policajna "brutalita"
Re: Policajna "brutalita"
ale veď čo mal chudáčik robiť v takejto život ohrozujúcej situácií ? 
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
vsak nevidel, len kazdy sudi bez toho, aby vedel co sa dialo predtym 
Jasné, že by to chcelo vidieť celý priebeh, ale aj tak si myslím, že to prehnal. Mne keby takto zatýkali priateľku alebo niekoho z rodiny, tak policajt nepolicajt, ale asi by som mu vpálil, aj keď by som šiel bručať do basy.
Ale veď inde píšu, čo sa dialo predtým... neviem načo sú takéto obrany, aj keď tí náckovia vtedy zmlátili ľudí v Nitre, tak sa objavovali takéto názory, že nevieme, čo sa dialo predtým. Ako keby na svete nežili násilníci a všetko muselo byť nejak vyprovokované, to je taký naivný názor
http://vas.cas.sk/clanok/10532/surovy-z ... linak.htmlS Máriou sa nám podarilo spojiť a vysvetlila, čo incidentu predchádzalo. „Išli sme s mamou na rodinnú oslavu. Na Dolnozemskej ulici nás zastavila hliadka,“ opisuje chvíle spred dvoch týždňov. „Od začiatku bol jeden z policajtov drzý a nepríjemný. Zvyšoval hlas, že kde máme červenú nálepku o kontrole STK.“ Práve toto podľa Márie odštartovalo násilné správanie policajta.
„Vysvetlili sme mu, že na STK sme dostali len protokol, na základe ktorého však môžeme jazdiť. Auto je totiž polepené firemnými nálepkami, ale v techničáku je uvedená červená farba. Mali sme 30 dní na to, aby sme zmenu nahlásili,“ vysvetľuje Mária. Policajta však podľa jej slov žiadny protokol nezaujímal. „Chcel nám zobrať z auta značky, že s ním už nikam nepôjdeme. Už vtedy začal kričať, či som hluchá a blbá,“ vraví Mária, ktorá sedela na mieste spolujazdca.
„Mama sa ho opýtala, či sa tak drzo baví aj so svojou matkou, ale to nemala robiť,“ opisuje. „Zahučal na ňu, s kým sa bavíš ty pi.., a sotil ju do kufra. Potom jej nasadil putá,“ hovorí Bratislavčanka, ktorá policajtov začala natáčať na mobil. „Dal putá aj mne a predviedol ma na oddelenie. Vraj preto, že som nemala občiansky preukaz. Že som mala vydaný náhradný papier o strate dokladu, ho netrápilo. Predtým mi ešte hodil o zem mobil, ktorým som natáčala,“ nabrala odvahu prehovoriť Mária.
Už len si ho počkať niekde v civile a s kuklou na hlave a pálkou mu pretiahnuť kríže. Takýto človek je nebezpečný aj mimo služby a myslím si, že o to horšie sa bude správať, keď ho vyhodia z PZ.
-
Grim
Darca
...za takéto správanie je vylúčenie z PZ veľmi miernym trestom...mali by z neho spraviť exemplárny prípad, aby si ostatní idioti v PZ uvedomili, čo ich čaká, keď sa budú správať ako zvieratá...
Policajt si musí vedieť zachovať chladnú hlavu a nebrať každú hlúposť ako zámienku na zneužívanie moci. V opačnom prípade skrátka nie je vhodným človekom pre vykonávanie tejto profesie, ako hentí dvaja na videu.
Preco ludia sudia nieco co nevidia ?
Z akeho dovodu si nieco vymyslaju ked nevedia ako to bolo.
Na videu vidime ako zena brani vykonu policajta - a to ze sa brani pri "zatknuti" (alebo ako nazvat, nasadenie put).
Vidno ze je hystericka, a nespolupracuje a hadze sa kade tade.
Toto je taky "objektivny" pohlad co vidime na videu. Ak dakto vidi nieco ine tak treba ocneho.
Na videu vidime ako zena brani vykonu policajta - a to ze sa brani pri "zatknuti" (alebo ako nazvat, nasadenie put).
Toto je taky "objektivny" pohlad co vidime na videu. Ak dakto vidi nieco ine tak treba ocneho.
-
guess.whoo
Redeemer
vidia chuda zenu, ktora plne spolupracuje a nekladie odpor
Tak asi zajdi k ocnemuForsaken napísal:Preco ludia sudia nieco co nevidia ?
Upozornite ma ked vidim zle
Takto si ale predstavujem ukazkove zatknutie nejakeho 190cm chlapa, ktory je pod vplyvom trebars a ma v ruke noz, ktorym potencionalne ohrozuje nie len policajta ale aj ludia okolo.
vidis dobre, zena je v kufri auta ale zabudol si povedal co robi::: brani a vzdoruje policajtovi pri vykonavani jeho cinnosti, preto je tak s nou zachadzane.
velmi by ma zaujimalo ci by ludia takto reagovali keby islo o spinavu ciganku ktora by robila to iste.
velmi by ma zaujimalo ci by ludia takto reagovali keby islo o spinavu ciganku ktora by robila to iste.
-
guess.whoo
Redeemer
presne tak. policajt mohol byt miernejsi, ale naco kladla odpor? co tym chcela dokazat? aj tak by ju nakoniec zobrali a keby to bol chlap zrejme by sa mu uslo co to obuskom na stanici
/wow pan nie je policajt ty anonymny onan
/wow pan nie je policajt ty anonymny onan
-
Fabo
Hardcore addict
... Lebo samozrejme dcera tej zenskej je 100% objektivny zdroj.Siberian napísal:Ale veď inde píšu, čo sa dialo predtým... neviem načo sú takéto obrany, aj keď tí náckovia vtedy zmlátili ľudí v Nitre, tak sa objavovali takéto názory, že nevieme, čo sa dialo predtým. Ako keby na svete nežili násilníci a všetko muselo byť nejak vyprovokované, to je taký naivný názor![]()
Ako nehovorim, ze ten policajt to mohol riesit aj miernejsou formou... len si nemozem pomoct, preco som napriklad ja nikdy so ziadnym policajtom problem nemal? Ci to nebude nahodou tym, ze sa k policajtom spravam slusne, ako k normalnym ludom?
A ona zatykana osoba sa spravala ako?Lub0$ napísal:Ako ja som videl zatknutie osoby, kvoli dolezitejsiej veci ako STK, bolo to u nas doma zhodou okolnosti, a policajt sa spraval uplne inac, nasadil puta, a este aj poprosil inu osobu, aby preverila ci puta niesu na tesno a teda nesposobia zranenieBolo to ale v UK...ale aj tu su zakomplexovanci. Nemyslim si, ze zenu je potreba takto vykrucat aby jej nasadil puta. Mal proste zavolat posilu, a mat viac trpezlivosti ked nechcela spolupracovat. Koniec koncov sama si tym len priklada na zapis...
Fabo tak ta osoba nemala na vyber no, robila co jej bolo povedane, ale vo vseobecnosti maju v UK policajti dlhu zapalnu snuru, mozes ich poslat vulgarne kadelahsie, mozes ich preklinat slovne a podobne, no pokym fakt nezautocis silou tak oni sa budu spravat trpezlivo. (ale isto sa najdu aj opacne vynimky)
A ludia co tu pisu, ze je spravne to zatykanie na videu, lebo osoba sa hadze a nespolupracuje. Chcel by som Vas vidiet v situacii, kedy ste si isty, ze ste nic nespravili, a pride nejaky debilko v uniforme, zacne vas sacovat, kontrolovat, ziadat si obcianku, zapisovat meno a podobne, spravat sa nadriadene, vyhrazat sa predvolanim a bla bla bla, ci by ste spolupracovali, lebo ja nie. Kto by spolupracoval slusne so zavretou hubou tak je asi pokakany a servilny, inac si to neviem vysvetlit.
A ludia co tu pisu, ze je spravne to zatykanie na videu, lebo osoba sa hadze a nespolupracuje. Chcel by som Vas vidiet v situacii, kedy ste si isty, ze ste nic nespravili, a pride nejaky debilko v uniforme, zacne vas sacovat, kontrolovat, ziadat si obcianku, zapisovat meno a podobne, spravat sa nadriadene, vyhrazat sa predvolanim a bla bla bla, ci by ste spolupracovali, lebo ja nie. Kto by spolupracoval slusne so zavretou hubou tak je asi pokakany a servilny, inac si to neviem vysvetlit.
Presne tak, ako píše Lub0$, keď viem, že som nič nespravil, navyše policajt použije neprimeranú silu a začne mi krútiť ruky a dvaja sa ovalia na mňa, tak tiež by som sa bránil. Je to prirodzený pud sebazáchovy, nenechám si predsa polámať ruky len preto, že je to policajt.
Fabo, problém si nemal, lebo si chlap a na chlapa si len tak nedovolí. No sú osoby, ktoré hľadajú akúkoľvek zámienku, aby si mohli dokázať svoju silu a nadradenosť. Vtedy je jedno, čo povieš, aj obyčajné prikývnutie hlavou môže takúto osobu vyprovokovať. Tento konkrétny policajt je toho dôkazom, keďže toto nie je u neho prvý prípad. Či si myslíš, že aj jeho ostatné priestupky boli vymyslené?
Fabo, problém si nemal, lebo si chlap a na chlapa si len tak nedovolí. No sú osoby, ktoré hľadajú akúkoľvek zámienku, aby si mohli dokázať svoju silu a nadradenosť. Vtedy je jedno, čo povieš, aj obyčajné prikývnutie hlavou môže takúto osobu vyprovokovať. Tento konkrétny policajt je toho dôkazom, keďže toto nie je u neho prvý prípad. Či si myslíš, že aj jeho ostatné priestupky boli vymyslené?
-
guess.whoo
Redeemer
no tak to by som si vas dvoch pozrel aky odpor by ste kladli
silne reci
Veď však si nechaj aj skákať po hlave, mne je to jedno. Potom sa ľudia čudujú, že si policajti pripadajú ako bohovia. Policajt si takisto nemôže robiť, čo sa mu zachce.
-
Grim
Darca
...posrali by sa...policajt by ten smrad nevydržal a upustil by od zatýkania...
-
guess.whoo
Redeemer
tak v prvom rade by som sa nehral na hrdinu ako ta dotycna a uz vobec nie ak by som videl, ze sa jedna o take agresivne individuum